Skocz do zawartości

Zdjęcie

The Day After Tomorrow (2004)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
51 odpowiedzi w tym temacie

#41 Dag

Dag

Plutonowy

• VIP
  • 485 postów

Napisano 16.07.2004 - |09:58|

jak rozumiem aby człowiek zamarzł momentalnie potrzeba temperatury ok ( -150 do -200 oC )  co tez nie jest tak do konca prawdą - leczy sie ludzi w komorach kirogenicznych a tam jest chyba ok  -150 stopni a oni tam sie dzia podajze minuty ( pewnie inna wilgotnosc powie ktos ) pewnie tak  ale i tak zamarzanie trwałoby minuty a sekundy ( człowiek to nie mamut  -  moze jeszcze mokry mamut ) i ma ubranie - poza tym jak rozumiem było tak zimno bo sie robił wir czyli zimno brało sie z kosmosu ( powietrze bardzo zle przewodzi ciepło ) czyli  moim zdaniam do ziemi docierała PRÓZNIA i to mogo tak szybko zabijac - a zinmo tylko konserwowało ;-). Jesli widziałes zapowiedz filmu - jego samego mozesz sobie spokojnie darowac.

zakreciles wszystko.
najbardziej chlodzi zimna temperatura w polaczeniu z wiatrem. w komorach kirogenicznych powietrze jest nieruchome i wtedy faktycznie slabo przewodzi cieplo, ale jesli jest w ruchu to wymiana temperatur zachodzi juz wtedy z normalna szybkoscia.
co do prozni - gdyby proznia dotarla do ziemii to ludzie by powybuchali a nie zamarzali.
faktycznie te ucieczki przed "zimnem" sa naciagane- ale odrobine prawdy tez w tym jest.

a co do filmu - ja obejrzalem i nawet nie zaluje. faktycznie plytkie ale efekty niektore fajne. i nie bylo na sile ratowania swiata - ci na polnocy zostali olani na czas zmian klimatycznych.
  • 0
My jsme Borgove. Budete asimilovani. Odpor je marny.

#42 szymcio

szymcio

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 145 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 13.09.2004 - |23:41|

mi sie podobala tylko pierwsza czesc filmu - niszczenie przez nature wszystkiego co sie da :)
druga czesc - ratowanie swoich tylkow to dla mnie typowy denny film - ojciec ratuje syna a syn ratuje swoja przyszla panienke. najgorsze co zrobili producenci filmu bylo ukatrupienie tego fajnego prezydenta - rzadko spotyka sie "normalnych ludzi" na najwyzszych szczeblach wladzy (przyklad - Lepper :P ). wiceprezydent to kawal skur...czybyka i on powinien zginac jako pierwszy!!
  • 0

#43 Jarek

Jarek

Szeregowy

• Użytkownik
  • 50 postów

Napisano 15.11.2004 - |14:19|

Oglądałem ten film trzy razy i uważam, że jest bardzo dobry po pierwsze efekty specjalne po drugie lubię bardzo filmy katastroficzne jak dla mnie mogliby nakręcić więcej takich filmów nie konkretnie o takiej tematyce jak w tym filmie.
  • 0

#44 Promethe

Promethe

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 267 postów
  • Miasto.italy

Napisano 16.11.2004 - |18:27|

Pierwszy raz widziałem The Day After Tommorow w kinie, jeszcze przed wakacjami, drugi raz widziałem niedawno, na DVD.
Jak dla mnie, film był całkiem niezły, chociaz, jak dla mnie najbardziej naciagana byla kra z filmu - skoro tak gigantyczny kawal lodu oderwal sie, to nie ma h*ja, ktos musialby zauwazyc, ze cos wielkosci polowy Australii plynie przez ocean (chocby astronauci na stacji kosmicznej).
Najbardziej podobala mi sie mapa swiata po katastrofie, i ta Polska na niej ;)
  • 0
Dołączona grafika

#45 Ankh

Ankh

Kapral

• Użytkownik
  • 152 postów
  • MiastoBytom

Napisano 16.11.2004 - |18:43|

Widzę że nie będę tu sam jeśli stwierdzę,że film podobał mi się "średnio". Typowy "hollywoodzki"...dobre efekty, zdjęcia, problem ekologiczny...ale brakuje mi tego "czegoś" co wmurowało by mnie w fotel...
Przyznaje że oglądałem go na monitorze 15, więc opinia z kina może byłaby inna. W sumie do obejrzenia, lecz mnie nie zachwycił.
  • 0
Dołączona grafika

#46 Donar

Donar

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 82 postów
  • MiastoSOSNOWIEC

Napisano 22.11.2004 - |01:27|

No jak dlamnie film jest OK.
Dołączył do mojej kolekcji filmów katastroficznych.
Ale tak naprawde to mi się bardziej podobał bez tłumaczenia, ponieważ jak dlamnie licho go przetłumaczyli :( Ogólnie film jest super, niezłe efekty specjalne, fabuła na 4+, akcja szybka i zwarta można by nawet rzec że troche za szybka.
Myśle sobie że mogli by nakręcić drugą część tego filmu. :)
Heh może ktoś ma jakieś propozycje :P

Użytkownik Donar edytował ten post 22.11.2004 - |01:29|

• 0

#47 Remigiusz23

Remigiusz23

Szeregowy

• Użytkownik
  • 41 postów

Napisano 22.03.2005 - |22:14|

Film jest trochę schematyczny - naukowiec przepowiadający zbliżającą się tragedię i prezydent który nie wierzy jego przestrogą. Do tego patos i polityczna poprawność. Mimo wszystko moim zdaniem film ogląda się ciekawie, choć raczej można by napisać, że to efekty specjalne ogląda się ciekawie :D
  • 0

#48 Chavo

Chavo

Kapral

• Użytkownik
  • 162 postów
  • MiastoMazowieckie

Napisano 23.03.2005 - |10:35|

Moiże i jest trochę schematyczny ale przy dużej ilości podobnych produkcji zapewne ciężko jest wymyśleć coś rewolucyjnego. Jak dla mnie film ogląda się bardzo przyjemnie chociażby dla tego, że nie posiada skomplikowanej fabuły i posiada ładne efekty specjale. Napewno wart jest obejrzenia.
  • 0
Jeśli nie będziecie używać oczu waszych po to, aby widzieć, to będziecie używać ich po to, aby płakać.

#49 sgsprzem

sgsprzem

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 78 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 23.03.2005 - |10:47|

na filmie nie spalem, ale tez nie powyrywalem oparc krzesla z emocji :)
obejrzalem i nie zaluje. w zasadzie nie oczekiwalem niczego wiecej ponad to co dostalem.
  • 0

#50 znawca

znawca

Kapral

• Użytkownik
  • 190 postów

Napisano 11.03.2006 - |23:53|

Fajny film i niezle efekty specjalne. :)
  • 0

#51 waski

waski

Sierżant

• Użytkownik
  • 685 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 05.04.2006 - |18:08|

Film dobry, chociaż nie tak porywający jak poprzednie produkcje Rolanda Emericha.
  • 0

#52 Alfa

Alfa

Szeregowy

• VIP
  • 71 postów
  • MiastoWągrowiec

Napisano 10.04.2006 - |17:02|

Oglądając ten film stwierdziłem, że jest bardzo dobry po pierwsze efekty specjalne po drugie lubię bardzo filmy katastroficzne.
Jak dla mnie najlepszy katastroficzny film zeszłego roku. :)

-------------------
Pozdro "Alfa"
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych