Odcinek 063 - S03E16 - One of us
Napisano 12.04.2007 - |18:10|
1) Kto podłożył gaz w osadzie ?
2) Czy było powiedziane gdzie są teraz inni ?
3) Gdzie są porwane dzieci ?
Napisano 12.04.2007 - |18:14|
Ocena odcinka 9,5/10
Napisano 12.04.2007 - |18:14|
Odpowiedź na pierwsze znamy juz od tygodnia - Inni.Jeszcze nie oglądałem odcinka. Proszę o kilka odpowiedzi.
1) Kto podłożył gaz w osadzie ?
2) Czy było powiedziane gdzie są teraz inni ?
3) Gdzie są porwane dzieci ?
Dwie pozostałe sprawy nie były poruszane.
Genesis
Napisano 12.04.2007 - |18:16|
Napisano 12.04.2007 - |18:23|
No Wlasnie gdzie? bo ja Niewiem :/ Niewyczaiłem tego?
Napisano 12.04.2007 - |18:28|
Inni bądź byli bądź zakoczeni bądź katastrofą bądź samolotu.Tylko w takim bądź razie skąd wiedział, że Rose na nią trafi?
Napisano 12.04.2007 - |18:30|
"Nie możesz kontrolować co się dokładnie zdarzy, jest tyle rzeczy do ogarnięcia, ale intencje pomagają obrać kierunek. Jeśli masz dobre intencje to masz większe szanse że wszystko skończy się dobrze" Trance Gemini - Andromeda
The Secret <- Polecam
Napisano 12.04.2007 - |18:52|
Implant w Clarie. Hmmm. Zapachniało mi tu Sawyerem i zabijaniem króliczka. Być może i u Sawyera jest taki implant lecz trzeba go aktywować.
Napisano 12.04.2007 - |19:15|
PS
hmmm, zastanawiać może ten park Arkadia, z którego przeprowadzono rzekomą transmisję live. Widać, że siostra Juliet również została sprowadzona na wyspę i cudownie uleczona jak inni a na koniec prawdopodobnie umieszczona wraz z dzieckiem w innej części wyspy - Arkadii. :X
No i dowiadujemy się wreszcie gdzie zostały zabrane wszystkie dzieci...
Oglądaliśmy ten sam odcinek? Gdzie widać, że siostra Juliet została sprowadzona na wyspę? To zwykły przekaz na żywo, a dowodem może być gazeta, której chyba na wyspie nie wydają co ? Jakby ją sprowadzili na wyspę to by przecież umarła. Nie z powodu raka, ale z powodu ciąży.
Napisano 12.04.2007 - |19:23|
Ciekawe spostrzezenie. Anagram od nazwy linii lotniczych którymi leciała Juliett z Innymi - Herarat to Earhart, jak Emilia Earhart.
Może to nie jest anagram . ale fonetycznie blisko do słowa Ararat, góry, na której osiadła Arka Noego ????
“Herarat Aviation” means what, exactly? “Herarat” doesn’t seem to be an anagram. (At least, not one that’s obvious.) It’s phonetically close to “Ararat,” the traditional site where Noah’s ark is believed to have come to rest. That might suggest certain end-of-the-world scenarios, that the Others are interested in eugenics to preserve the human race after some impending cataclysm, or some such. Googling also turned up a single mention of a vampire character named Herarat in Anne Rice’s vampire novels, but I can’t really confirm this.
Odcinek świetny. Jednak Julka to szpieg. Czy działa z pobudek osobistych czy "pod dalszym nadzorem" Bena- nieważne, jest dalej szpiegiem Innych.Być może maja jakieś informacje o Sun i jej stanie ( ale niby skąd ?), więc, jak ktoś napisał, Julka nadzoruje Sun.
Sayid powinien powiedzieć rozbitkom, że nie był święty podczas wojny w Iraku i tym samym utarł by nosa Juliet "wytrącając" z ręki kartę przetargową. S
Żeby nie powtarzać się za wcześniejszymi postami- zaczyna się robić interesująco.
Użytkownik Kiz edytował ten post 12.04.2007 - |19:37|
Napisano 12.04.2007 - |19:44|
Napuść do wanny gorącej wody, wejdź do niej i siedź tak długo, aż odcinek wypłynie na powierzchnię.Powiedzcie mi, jak mam sciagnac najnowszy odcinek?
Odcinek genialny. Znakomite retrospekcje, aktorstwo na najwyższym poziomie (Mitchell jest kapitalna). Już sobie wyobrażam jaką bombą będzie finał.
Napisano 12.04.2007 - |20:02|
Zawiodłem się na Juliet, bycie szpiclem to najgorsza fucha jakiej mogła sie podjąć. Musze przyznać, że bardzo ją polubiłem jednak po obejrzeniu końcówki z Benem, straciłem do niej szacunek. Jack znów będzie oszukany, straci na poważaniu w grupie, Sayid i Sawyer przestaną mu ufać za to że wprowadził szpiega. Trochę szkoda Jacka. W tym kapitalnym odcinku dostrzegam tylko jeden minus:
Sayid: Chcę wiedzieć, co robicie na tej wyspie, dlaczego nas terroryzujecie, sporządzacie listy, porywacie dzieci, chcę wiedzieć o wszystkim, ale najpierw chciałbym się dowiedzieć, kim ty jesteś.
Juliet: Jeśli powiem ci, kim jestem, jeśli powiem ci wszystko, co wiem, wtedy mnie zabijesz.
aaa!, Ja na miejscu Sayida wpakował bym w nią cały magazynek a dalej użył kolby! Czy twórcy nie mieli już innych pomysłów!? Wiem, że lost ma trwać 6 sezonów, ale na Boga twórcy mogą nam już tego oszczędzić. Jak dla mnie ta scena - żenua. W sumie to po tej odpowiedzi Sayid powinien odkryć iż Juliet nie zerwała na dobre z Innymi. Gdyby naprawdę jej nie zależało na innych to by śpiewała cały odcinek.
Juliet to kłamczucha i kłamie w obozie na każdym kroku.
Przypomnijmy sobie drugi sezon, jak Clare uratowała się z bunkru a dokładnie uratowała ją Alex. Alex mówiła że Oni zabiją Clare i musi uciekać. Tak więc cała gadka Juliet o tym że chciała uratować Clare to kolejna ściema a przynajmniej jej część.
W każdym razie odcinek bardzo dobry, już boję się cliffhanger'a.
pozdro.
@down
5 czy 6 co za różnica? O 2 za dużo.
Gdyby wiedział, na 100% to by nie dał jej hasać po obozie. no chyba, że boi się Jacka
Użytkownik Marciin88 edytował ten post 12.04.2007 - |20:14|
Napisano 12.04.2007 - |20:08|
Nie sądzę by Sayid nie wiedział że Juliet kłamie
Destiny is a fickle bitch.
Only fools are enslaved by time and space.
Ostrożna obserwacja jest jedynym kluczem do prawdy i pełnego zrozumienia.
Napisano 12.04.2007 - |20:16|
Saida zamurowało jak Juliet mu powiedziała o szczegółach jego przeszłości... Ona teraz gra dla samej siebie i nie jest z nikim... wykorzystuje sytuację jak tylko może! Faktycznie Jacka szkoda...jednaj w takiej sytuacji jest o wiele ciekawiej;)Sayid powinien odkryć iż Juliet nie zerwała na dobre z Innymi.
mieć wszystko to za mało
DOBRY ZE MNIE CHŁOPAK
Napisano 12.04.2007 - |20:17|
Napisano 12.04.2007 - |20:19|
Przypomnijmy sobie drugi sezon, jak Clare uratowała się z bunkru a dokładnie uratowała ją Alex. Alex mówiła że Oni zabiją Clare i musi uciekać. Tak więc cała gadka Juliet o tym że chciała uratować Clare to kolejna ściema a przynajmniej jej część.
Też zwróciłem na t uwagę i uważam, że jest drugie rozwiązanie, czyli to że Alex jest na tyle związana z Othersami, że zagrała to tetralnie, bo chieli po prostu puścić ją jakoś z powrotem do rozbitków. Jednak óźniej im się odmieniło i chcieli mieć na oku poród wg mnie.
Tylko jeśli Othersi są tak kryształowi to czemu mimo wszystko Eathan powiesił Hobbita na drzewie i zabiła Steve'a czy jak mu tam? ;]
Swoją drogą twórcy dali wiele odpowiedzi, jednak jednocześnie tak namieszali, że wiele faktów się wyklucza i nie wiem jak z tego wybrną :afro: Chyba pozostaje nie dowierzać w każde słowo Othersów
Napisano 12.04.2007 - |20:37|
Jak dotąd intulicja Saida nie zawiodła;) Teraz też...mowil wyraznie ze jej nie ufa
mieć wszystko to za mało
DOBRY ZE MNIE CHŁOPAK
Napisano 12.04.2007 - |20:41|
Powiedźcie mi- Jack jest taki głupi, że tak bezgranicznie ufa Juliet? Zakochał się cz co?
Inni ratowali Clair- sratatata. Rozbitkowie zapomnieli o Stevie? Charlie zapomniał jak wisiał? Nie rozumiem tego....
Napisano 12.04.2007 - |20:49|
Ben ma nowy plan, którego rozwiązanie zobaczymy za o ile się nie mylę pięć lub cztery dni czasu lostowiczów, czyli obstawiał bym że za dwa-trzy odcinki.
Znowu Jackob. Określony również jako on, czyli chyba możemy traktować to jako potwierdzenie że Jackob jest głównym szefem innych.
Juliet miała kogoś, ale wszystkie teorie o tym że jest/była żoną Bena możemy wywalić do kosza - miała go dość po sześciu miesiącach na wyspie, a kręciła z Goodwinem. To chyba teraz przysługuje jej status wdowy.
Ethan prawdopodobnie pozytywnym bohaterem zastrzelonym podczas próby pomocy Claire... To był spory szok. Choć informacja o implancie trochę psuje opinię o nim. Co do lekarstwa to od razu mówię - raczej było potrezbne aby Claire przeżyła. Zauważcie że kobiety w ciąży giną na wyspie, a tutaj mamy wyjątek.
Wyjaśnia się rola Alex przy ucieczce Claire - wprawdzie nie wprost, ale teraz możemy się wszystkiego domyślić. Ethan wszczepia implant w Lasce, (wiem, brzmi to trochę dwuznacznie) a Ben pilnuje aby informacja o zagrożeniu życi Claire dotarła do Alex, a ta pomaga Claire w ucieczce - wszystko wygląda całkiem realistycznie, Claire jest zakolczykowana, lostowicze niczego nie podejrezwają.
I jeszcze jedno - Claire jest drugą lub trzecią kobietą która donosiła ciążę na wyspie. Ben się urodził na wyspie i chyba też Alex. Nie wiemy czy matka Bena przeżyła, ale matkę Alex znamy całkiem nieźle. Powstaje pytanie czy tak było od zawsze, czy choroba nie pojawiła się przed paroma laty. Jeżeli była od zawsze to co powstrzymało jej rozwój u dwóch kobiet? Czy chodzi o to że jak się przyjedzie na wyspę w zaawansowanej ciąży to ma się większe szanse na przeżycie? Claire była w ósmym miesiącu, Danielle chyba też jakoś podobnie (nie jestem pewien, jak się mylę to mnie poprawcie) A jeżeli choroba pojawiła się niedawno to co ją spowodowało? Nie incydent bo on był wcześniej niż w 1988 r. (rok urodzenia Alex) chyba że były następne incydenty i one powodują coraz to dalej idące zmiany na wyspie.
Napisano 12.04.2007 - |20:57|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych