Okładki (non-TG) - Supernatural
Napisano 25.04.2007 - |08:50|
Zaraz się pewnie dowiem, że nie przyłożyłem się, przerabiając tylko graficznie zdjęcia promocyjne. Ale jak napisałem okładki robiłem pod siebie, a nie lubię przebajerzenia. Pozatym chciałem żeby oddawały klimat serialu. Dla chętny wrzucę pełnowymiarowe pliki.
Więcej na http://picasaweb.goo...ojektyAutorskie
Napisano 25.04.2007 - |14:14|
dwa ale,
opis z tyłu pierwszego sezonu jakoś nie pasuje w tym układzie... nie wiem czemu, po prostu nie pasuje...
i drugie ale, w pierwszym sezonie, fajnie by było, jakby było logo z pierwszego a nie drugiego sezonu... no i kolory, czyli zielone...
Napisano 06.05.2007 - |13:01|
opek ponuro mroczno, fajnie
dwa ale,
opis z tyłu pierwszego sezonu jakoś nie pasuje w tym układzie... nie wiem czemu, po prostu nie pasuje...
i drugie ale, w pierwszym sezonie, fajnie by było, jakby było logo z pierwszego a nie drugiego sezonu... no i kolory, czyli zielone...
Opis pierwszego sezonu faktycznie jakoś dziwnie wygląda. Nie miałem za bardzo koncepcji jak go umieścić, a chciałem tę grafikę pod spodem [oczywiście promocyjna, Grzesiu nie denerwuj się]. Co do drugiej uwagi, skoro sezonów jest kilka [bo miejmy nadzieję, że na drugim się nie skończy], okładki powinny być utrzymane w jednym stylu. Kolorystyka pierwszego sezonu, ma się nijak do drugiego sezonu, więc przy okładce z pierwszego sezonu zastosowałem logo drugiego sezonu. Myślę, że producenci będą się już trzymali tego stylu.
Użytkownik opek edytował ten post 06.05.2007 - |13:32|
Napisano 06.05.2007 - |20:02|
FULL VERSION:
http://s007.wyslijto...581336256730512
Nie wiem co mam zrobić z tym tyłem, na razie dałem ponieść się fantazji i takie cosik z tyłu zrobiłem, nijak ma się to do serialu, ale ładnie się komponuje z resztą okładki .
Codziennie budzę się przystojniejszy, ale dziś to już chyba przesadziłem...
Napisano 08.05.2007 - |13:42|
Napisano 08.05.2007 - |19:11|
- logo by nie bylo poszarpane
- tekst w stopce z usa i kanada mnie rozbil
- niech to zielone tlo bedzie na calej szerokosci, nie tylko pod tekstem,
- stopka (tabelka) cos jakby miala delikatnie poszarpana czcionke. Wlacz rownianie liter na smooth, bedzie ladniej wygladac,
- zdjecia z tylu niech beda jasniejsze i bardziej wyraziste kolorystycznie.
- sprawdz tekst pod wzgledem gramatycznym, nie jestem specem od angola ale chyba zdania sa za dlugie. Czy "folk lore" pisze sie razem?
- chyba wszystko
Eric Clapton - Polski nieoficjalny portal Artysty
Napisano 08.05.2007 - |21:27|
Spróbuje je jakoś wygładzić .Do poprawki jeszcze:
- logo by nie bylo poszarpane
Tekst jest wzięty bodajże z okłądki BST z PB, także jakbyś mógł to podeślij mi na PW co mam zmienić, albo jak mam go napisać, bo nie bardzo się w tym orientuje- tekst w stopce z usa i kanada mnie rozbil
Na początku tak było, ale potem to zmieniłem, bo gorzej wyglądało, ale to ty tu jesteś bossem .- niech to zielone tlo bedzie na calej szerokosci, nie tylko pod tekstem,
Tabelka również od BST, ale przez to że wycinałem pewnie dlatego się tak poszarpała, chociaż nie widzę, no ale widocznie za słaby wzrok- stopka (tabelka) cos jakby miala delikatnie poszarpana czcionke. Wlacz rownianie liter na smooth, bedzie ladniej wygladac,
Już są podretuszowane, bo były duże bledsze, powiedz który konkretnie jest jeszcze mało wyraźne, no chyba że wsyzstkie trza poprawić. Mają być jaśniejsze? Chyba nie pasowałoby to do okładki...- zdjecia z tylu niech beda jasniejsze i bardziej wyraziste kolorystycznie.
Tekst jest z jakiejś stronki, skonsultuje się z kimś to najwyżej to poprawi. "Folklore" pisze się razem .- sprawdz tekst pod wzgledem gramatycznym, nie jestem specem od angola ale chyba zdania sa za dlugie. Czy "folk lore" pisze sie razem?
Się okaże- chyba wszystko
Napisano 08.05.2007 - |21:37|
Odrysuj je recznie wektorami, bedzie gladkie jak pupa niemowlakaSpróbuje je jakoś wygładzić .
Skoluj oryginalna okladke i przepisz z niejTekst jest wzięty bodajże z okłądki BST z PB, także jakbyś mógł to podeślij mi na PW co mam zmienić, albo jak mam go napisać, bo nie bardzo się w tym orientuje
Ja nie widzialem chce zobaczyc jak bedzie wygladacNa początku tak było, ale potem to zmieniłem, bo gorzej wyglądało, ale to ty tu jesteś bossem .
Tabelke mozna zrobic od zera nowa a nie wycinac i wrzucac ja na inna okladke trybem 'screen' lub podobnym. Przeca to tylko kilka kresek i literek. A pocwiczysz obsluge szopa przy okazji.Tabelka również od BST, ale przez to że wycinałem pewnie dlatego się tak poszarpała, chociaż nie widzę, no ale widocznie za słaby wzrok
Uzyj dopasowania za pomoca krzywych lub suwakow kolorow. Na pewno wyjdzie ciekawiej. (nie sama jasnosc)Już są podretuszowane, bo były duże bledsze, powiedz który konkretnie jest jeszcze mało wyraźne, no chyba że wsyzstkie trza poprawić. Mają być jaśniejsze? Chyba nie pasowałoby to do okładki...
Tak po cichu Ci przypomne ze z Hataka jestes wiec chyba angola powinienes znac w stopniu wystarczajcym na pisanie takich tekstow?Tekst jest z jakiejś stronki, skonsultuje się z kimś to najwyżej to poprawi. "Folklore" pisze się razem .
Napisano 09.05.2007 - |12:15|
No wiadome, ale tłumaczę z angielskiego na polski, a nie na odwrót . Wg mnie tekst jest ok, ale jak już mówiłem, skonsultuje się jeszcze z kimś.Tak po cichu Ci przypomne ze z Hataka jestes wiec chyba angola powinienes znac w stopniu wystarczajcym na pisanie takich tekstow?
Napisano 12.05.2007 - |14:09|
Napisano 12.05.2007 - |15:26|
nadal logo jest "wydlubane" z innego obrazka. Az tak boisz sie uzyc wektorow do jego odrysowania?
Napisano 12.05.2007 - |16:48|
nadal literowki w tekscie
nadal logo jest "wydlubane" z innego obrazka. Az tak boisz sie uzyc wektorow do jego odrysowania?
Nie boję się, tylko co to da? Tak czy inaczej będzie wyglądało tak samo... To logo jest z fotki w bardzo dużej rozdzielczości i z tego co pamiętam jescze je pomniejszałem... Tekst cały zmienię i wrzucę wieczorem.
Napisano 12.05.2007 - |20:28|
Napisano 12.05.2007 - |21:01|
Napisano 12.05.2007 - |21:27|
Photoshopa uzywac umiem wiec zmiany na obrazku moge sobie co do pixela przejrzec. Na oko widac, ze loga nie ruszylas jednak postanowilem sprawdzic to fachowo i... loga nie ruszyles. Nie zmieniles nic na froncie ani na grzbiecie, zmieniles tylko tekst z tylu i lekko przesunales 2 z 3 kolumn listy odcinkow.
Wiec prosze na przyszlosc - bez sciem bo sprawdzic mozna wiele.
Napisano 13.05.2007 - |08:51|
...ruszyłem.Odpowiem Ci tak:
Photoshopa uzywac umiem wiec zmiany na obrazku moge sobie co do pixela przejrzec. Na oko widac, ze loga nie ruszylas
No to chyba za słabo się przyjrzałeś... Wyrównałem wszystkie litery, najlepiej widać to na froncie, bo tam jest największe logo...jednak postanowilem sprawdzic to fachowo i... loga nie ruszyles. Nie zmieniles nic na froncie ani na grzbiecie, zmieniles tylko tekst z tylu i lekko przesunales 2 z 3 kolumn listy odcinkow.
Wiec prosze na przyszlosc - bez sciem bo sprawdzic mozna wiele.
Napisano 13.05.2007 - |10:53|
http://www.taurigrap...w/SN/cover2.png - nowy
http://www.taurigrap...covers-diff.png - roznice miedzy okladkami. Jak widzisz, zmieniony jest tylko tyl, loga nieruszonwe wogole.
Napisano 13.05.2007 - |13:15|
http://s007.wyslijto...581336256730512
i wtedy zobaczysz, że poprawiałem to logo
A mówiąc obrysuj wektorami, masz na myśli, żebym odrysował logo za pomocą wektorów, tak żeby można je było swobodnie powiększać i pomniejszać?
Napisano 13.05.2007 - |15:01|
Logo - ledwie przy zoomie 200% widac juz znieksztalcenia. Albo znajdz fonta albo zrob to wektorem i pokaz nam logo poprawione porzadnie a nie z kilkoma pixelami roznicy.
A nowy tekst jest jeszcze gorzej (gramatycznie) napisany niz stary. Nie wiadomo z niego o czym serial, ciagle tylko "hunt... hunt... hunt...".
Użytkownik Grzesiu edytował ten post 13.05.2007 - |15:03|
Napisano 13.05.2007 - |16:00|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych