Skocz do zawartości

Zdjęcie

Smallville

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
580 odpowiedzi w tym temacie

#41 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 29.01.2007 - |10:06|

Hmm dziwne, wiezien Fantom Zone ratowal Clarka? Dlaczego? :o Cos tu sie jakas intryga szykuje powazna (skad wiemy ze to jeden z wiezniow? Proste z tego powodu ze jak sie poruszal zostawial czerwony slad za soba co robia wlasnie ci zli ;) ).
Denerwowal w tym odcinku ten buczacy dzwiek jak Clark walczyl w swoim umysle. Wiem ze dodali go zeby nawet 4 letnie dziecko wiedzialo ze to wszytsko nie dzieje sie na prawde ale po kilku minutach to normalnie nie szlo wytrzymac :/
  • 0

#42 Wodzu

Wodzu

Sierżant

• VIP
  • 722 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 29.01.2007 - |11:27|

Hmm dziwne, wiezien Fantom Zone ratowal Clarka? Dlaczego? Cos tu sie jakas intryga szykuje powazna (skad wiemy ze to jeden z wiezniow? Proste z tego powodu ze jak sie poruszal zostawial czerwony slad za soba co robia wlasnie ci zli ).

Nie wiem czy dobrze Cie zrozumialem ale Martian Manhunter nie jest zbiegiem z PZ. I jest po dobrej stronie mocy:)
  • 0

...:::Son of Anarchy:::...

#43 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 29.01.2007 - |11:30|

Nie wiem czy dobrze Cie zrozumialem ale Martian Manhunter nie jest zbiegiem z PZ. I jest po dobrej stronie mocy:)

A skad wiesz ze nie jest (moze juz byl w jakims odcinku a ja poprastu nie pamietam? a jesli bym to czemu Clark nie pamietal?)?
  • 0

#44 JoeBlack

JoeBlack

Szeregowy

• Użytkownik
  • 62 postów

Napisano 29.01.2007 - |13:41|

Martian był już w jednym odcinku (nie pamiętam numeru). To był odcinek, gdzie Clark walczył z takim wielkim bydlakiem w dokach. Wtedy Martian mu pomógł, ale był w cieniu i Clark go dokładnie nie widział :P Tylko świecące oczy.
  • 0

#45 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 29.01.2007 - |14:25|

Czyli nie wiemy czy jest Fantomem czy nie?
Ani czy jest dobry czy nie ;)

Ale fakt ze widzimy go po raz pierwszy dopiero po wypuszczeniu wiezniow z Fantum Zone daje do myslenia ze jest jednym z nich. No i te jego umiejetnosci...
  • 0

#46 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 29.01.2007 - |15:17|

Mnie to buczenie w czasie schizy tylko wkur@!#

2 odcinki temu czyli Hydro było dobre, zwłaszcza scena z opisem pocałunku przez Lois.
  • 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych

#47 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 02.02.2007 - |15:14|

613 bardzo dobry.
Clark, mezczyzna ze stali, stajacy oko w oko z najgorszymi i najsilniejszymi istotami grozacymi na zycie innych ucieka przed zakochana Lois, to trzeba zobaczyc :D Poprostu bezcenny widok.
W ogole wszystkie sceny az do pocalunku pomiedzy Lois i Clarkiem byly swietnie zagrane i strasznie komiczne.
Potem troche dramatyzmu w wykonaniu Clarka by na koniec zakonczyc tajemniczym dzieckiem Lany.

Musze powiedziec ze po tragicznym sezonie 5 i slabym 3 i 4 szosty sezon naprawde dorownuje poziomem 1 i 2 ... wymienili scenarzystow czy jak? :P
  • 0

#48 waski

waski

Sierżant

• Użytkownik
  • 685 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 02.02.2007 - |16:30|

Oby tak serialik trwał do conajmniej 10 sezonu, bo po tych wszystkich kasacjach innych seriali to smallville z tego co widać stąpa twardo po ziemi, i bardzo dobrze bo serial jest dobry i extra się go ogląda :D :D :D
  • 0

#49 Wodzu

Wodzu

Sierżant

• VIP
  • 722 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 02.02.2007 - |17:03|

Modes - Martian jest 100% po dobrej stronie :) tak jest przedstawiany w uniwersum DC :)
  • 0

#50 ZimoN

ZimoN

Kapral

• Email
  • 165 postów

Napisano 02.02.2007 - |17:47|

Watek Lexany mnie nudzi probuja na sile jakies klopoty stwarzac.Ale za to watki Lois clarka i innych sa coraz lepsze.Oby tak dalej 9/10
  • 0
Nastepne odcinki Losta
» Click to show Spoiler - click again to hide... «

#51 Gaj

Gaj

Sierżant

• Użytkownik
  • 708 postów

Napisano 02.02.2007 - |17:47|

Musze powiedziec ze po tragicznym sezonie 5 i slabym 3 i 4 szosty sezon naprawde dorownuje poziomem 1 i 2 ... wymienili scenarzystow czy jak? :P

Eh modes - zgadzam się, że sezon 6 jest wypaśny i trzyma zdecydowanie wysoki, dobry poziom.
NIez gzadzam się, że sezon 1-2 są dobre. Wg mnie sezon 5 był dotąd zdecydowanie najlepszy i dopiero teraz szósty jak widzimy po 13 odcinkach zapewne go przeskoczy.
Tylko zaznaczam, że pierwsze 5 sezonów oglądałem ciurkiem w kilkanaście dni i nocy.

BTW. nie zauważyliście, że efekty specjalne w Smallville są obecnie najlepsze jakościowo na rynku SciFi i paranormali?
  • 0

#52 DanielP

DanielP

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 669 postów

Napisano 05.02.2007 - |15:34|

A mnie 4 sezon nudzil. Ciagle tylko football i football (ten amerykanski, ktorego nie trawie). I tak dobrze ze baseballa nie wklecili, bo by bylo jeszcze gorzej ! :D
  • 0

#53 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 05.02.2007 - |16:19|

A mnie 4 sezon nudzil. Ciagle tylko football i football (ten amerykanski, ktorego nie trawie). I tak dobrze ze baseballa nie wklecili, bo by bylo jeszcze gorzej ! :D

Futbol amerykański to dla mnie najlepszy sport.

Co do Smallville to ja już wolałem sezony 3, 4 i 5. Szósty generalnie mnie nudzi ale narazie jestem przy bodajże 8 albo 9 odcinku. Może dalej będzie trochę lepiej.
  • 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#54 Pimp

Pimp

Szeregowy

• Użytkownik
  • 26 postów

Napisano 05.02.2007 - |17:40|

.
Co do Smallville to ja już wolałem sezony 3, 4 i 5. Szósty generalnie mnie nudzi ale narazie jestem przy bodajże 8 albo 9 odcinku. Może dalej będzie trochę lepiej.

Dalej jest zdecydowanie lepiej. Szczególnie odcinek 11 "justice"
  • 0
6.0 - Babylon 5
5.5 - The Sopranos, The Shield, Dexter, Battlestar Galactica
5.0 - The OC, South Park, How I Met Your Mother
4.5 - Prison Break, Stargate SG-1, Stargate Atlantis
4.0 - Deadwood, Smallville, Heroes
3.5 - LOST
3.0 - Crusade
2.5 - Sliders

#55 Wodzu

Wodzu

Sierżant

• VIP
  • 722 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 05.02.2007 - |18:02|

Nie mam żadnego lepszego czy gorszego sezonu. Wszystkie prezentuje dla mnie ten sam średni poziom. Obecny zdaje mi się ciekawszy od pozostałych. Prędzej potrafiłbym wymienić najlepsze odcinki.

Co do nowego odcinka to pojawiły się dwa ważne fakty:

1. Lana wie na 100% że CK nie jest zwyczajny i sądzę, że do końca sezony reszta się wyjaśni.

2. Ciekawe co nosi w sobie Lana bo nie sądzę, żeby to był dziecko Lexa. Prędzej jakiś eksperymencik z 33.1 Co o tym sądzicie?
  • 0

#56 Gaj

Gaj

Sierżant

• Użytkownik
  • 708 postów

Napisano 05.02.2007 - |18:31|

Pomysł, że Lana nosi jakieś monstrum jest wg mnie przesadzony. Lex jednak kocha Lanę i na coś takiego nie mógłby pójść. Zostają jakieś opcje na ewentualne jakieś ślady, pozostałości po Zodzie w nim, ale to już inna bajka i też raczej zbyt przekombinowana.
Realnie wydaje mi się, że to było sztuczne zapłodnienie lub tego typu manipulacja, ale nie jakiś freak etc...

Użytkownik Gaj edytował ten post 07.02.2007 - |03:14|

• 0

#57 Pimp

Pimp

Szeregowy

• Użytkownik
  • 26 postów

Napisano 08.02.2007 - |22:00|

Możliwe też że jest to dziecko Clarka przecież Lana i CK byli ze sobą nie raz. Bodajże 2 sezony temu gdy Clark stracił moc a nie wiadomo jak długo trwa ciąża "kryptoniańska". Trochę to naciągane ale cóż ;)
  • 0
6.0 - Babylon 5
5.5 - The Sopranos, The Shield, Dexter, Battlestar Galactica
5.0 - The OC, South Park, How I Met Your Mother
4.5 - Prison Break, Stargate SG-1, Stargate Atlantis
4.0 - Deadwood, Smallville, Heroes
3.5 - LOST
3.0 - Crusade
2.5 - Sliders

#58 pitrozo

pitrozo

Szeregowy

• Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 09.02.2007 - |14:53|

Pimp niop troche naciagane ale wkońcu to serial i rządzi sie swoimi prawami wiec wszystko jest mozliwe i nawet to by było ciekawe rozwiazanie ze to dziecko Clarka (o ile se przypominam to kiedys ogladałem supermena i było tam pokazane ze lana i clark mieli dziecko o którym clark nawet nie wiedział ale nie pamietam na ile to prawda ostatnio jak to ogladałem niestety miałem jakies 10 lat i nie wiem czy mi sie zdziebko fakty nie pomieszały). Tutaj mam jeszcze kilka spostrzezen jakos mi sie nie widzi to ze ciaza trwala by 2 lata raczej o ile pamietam to lex ma krew Clarka znajac technologie clonowania mugł stucznie wytworzyc embrion i umiescic w ciele Lany co za tym idzie to nie jest dziecko clarka lecz tak jakby jego klon. Dobra koniec wywodów
P/S Jak by ktos wiedział czy tak było w supermenie ze lana z clarkiem mieli dziecko czy poprostu mi sie pomieszało najprawdopodobniej to jest film 3 lub 4 z Christopher Reeve.
  • 0

#59 Guzek9

Guzek9

Szeregowy

• Użytkownik
  • 64 postów

Napisano 15.02.2007 - |15:23|

Wie ktoś czy będzie siódmy sezon przygód Clarka???
Bardzo prosze o odpowiedż, bo szkoda by było gdyby taki świetny serial miał się już zakończyć.
  • 0

#60 greck

greck

Szeregowy

• Użytkownik
  • 10 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 15.02.2007 - |16:16|

Będzie 7 sezon i prawdopodobnie ostatni.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych