Skocz do zawartości

Zdjęcie

SPORT

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1289 odpowiedzi w tym temacie

#41 Mirax

Mirax

Szeregowy

• Użytkownik
  • 54 postów

Napisano 05.09.2003 - |17:49|

Końcówka sezonu zapowiada się naprawdę fascynująco. To może być najciekawszy sezon ostatnich lat. Dzięki zmianom regulaminu wyścigi stały się mniej przewidywalne (czyt. ciekawsze) :D

A teraz na inny temat:

Polska pokonała Grecję 3:0 (25:14, 25:22, 25:19) w pierwszym meczu siatkarskich mistrzostw Europy rozgrywanych w Niemczech.

Jak oceniacie szanse Polaków na tych mistrzostwach?

Według mnie reprezentacja siatkarska to niestety jedna z niewielu drużyn (żeby nie powiedzieć jedyna), która stoi na naprawdę wysokim poziomie.
Marzy mi się miejsce w pierwszej trójce :)
No cóż. Poczekamy, zobaczymy. (Jak ja nie cierpię czekania!!!)
  • 0

#42 JoVisH

JoVisH

Starszy kapral

• VIP
  • 336 postów

Napisano 05.09.2003 - |19:02|

Owszem, nasi siatkarze mają duży potencjał. Tylko, że niestety równie często jak znakomicie potrafią też zagrać fatalnie. Szczególnie denerwuje mnie ich częsty brak koncentracji i seryjne tracenie punktów. Albo nie wykorzystywanie słabych momentów przeciwnika. Dziś jednak zagrali znakomicie. Oby tak dalej. Jednak Grecja to dość słaby przeciwnik. Jutro będzie trudniej. Ale że umiemy wygrać z Rosją nasi siatkarze pokazali choćby w Lidze Światowej. Marzyłoby mi się powtórzenie tego wyniku. A na całych mistrzostwach jakiś medal... ale to chyba troszkę jeszcze nierealne. Chyba żeby od początku do końca grali na maximum swoich możliwości. Zobaczymy. W każdym razie przez kilka najbliższych dni będzie na co popatrzeć i komu kibicować.
  • 0
"...something takes a part of me..."

#43 SZOPEN

SZOPEN

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 111 postów
  • MiastoPolice koło Szczecina

Napisano 06.09.2003 - |16:58|

Dzisiaj z Rosją już nie bylo tak fajnie. Przegrali 3:1. Jednak widać było różnicę klas. Nasi tracą za dużo przy serwisach, a to jednak w siatce jest podstawą. Początki setów mieli niezłe, bo grali jak równy z równym, ale od połowy seta rosjanie odskakiwali na kilka punktów i trzymali tak już do końca. Szkoda porażki. Miejmy nadzieję, że jutro im pójdzie lepiej i wygrają.
  • 0
SETI@HOME POLICETEAM
www.policeteam.com

#44 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 06.09.2003 - |22:17|

Dzisiaj z Rosją już nie bylo tak fajnie. Przegrali 3:1. Jednak widać było różnicę klas. Nasi tracą za dużo przy serwisach, a to jednak w siatce jest podstawą. Początki setów mieli niezłe, bo grali jak równy z równym, ale od połowy seta rosjanie odskakiwali na kilka punktów i trzymali tak już do końca. Szkoda porażki. Miejmy nadzieję, że jutro im pójdzie lepiej i wygrają.

Pomiędzy Polską a Rosją nie ma różnicy klas tu się mylisz.Polacy poprostu miewają przestoje,albo poprostu nie grają.Tyle razy Rosjan rozwalali,a ostatnio w lidze swiatowej 3-0.Przypadek decyduję czy w danym meczu Polacy zagrają dobrze.W zeszłym sezonie Brazylie rozwalili 3 razy na 4 mecze!!!Polacy ja nie wiem,mają dobry skład,naprawdę klasy swiatowej,a graja czasem jak amatorzy.Problem leży w ich psychice.
  • 0
" PAMIĘTAJCIE , STARGATE ISTNIEJE !!! KTO NIE WIERZY NIECH ZAJRZY W SWÓJ UMYSŁ "

#45 Delta

Delta

Kapral

• Użytkownik
  • 152 postów

Napisano 06.09.2003 - |23:05|

No dobra a teraz nowy podtemat właśnie wygraliśmy z łotwą w kiepskim stylu i nieststy ze Szwecją według mnie mamy szansętylko na remis. Pytanie kto jeszcze wierzy w awans do ME 2004???
  • 0

#46 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 07.09.2003 - |09:07|

Oczywiscie,że ja wierze,nie byłbym sobą gdybym nie wierzył.Meczu nie oglądałem bo byłem na koncercie i trochę żałuję.Wygrana 2-0 daję szansę na baraże.Porażka ze Szwecją nas nie przekresla,ale remis byłby tu potrzebny,potem wygrana z Węgrami i baraże.
  • 0
" PAMIĘTAJCIE , STARGATE ISTNIEJE !!! KTO NIE WIERZY NIECH ZAJRZY W SWÓJ UMYSŁ "

#47 Delta

Delta

Kapral

• Użytkownik
  • 152 postów

Napisano 07.09.2003 - |15:29|

A teraz a propos siatkówki.. strasznie męczymy sięz Holandią myśłałem, że sobie łatwo poradzimy a tutaj możemy nawet przegrać.....
  • 0

#48 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 07.09.2003 - |16:04|

Wsetach 2:2,no nie chłopaki co się dzieje!!!!Znowu cholerne przestoje.Przy 4 piłkach setowych żadnych nie udało sie wykorzystać,dopiero fartem wygraliśmy 26:24...tragedia...mam nadzieję,że wygrają 3:2 a do tego jeszcze nie taka słaba Bułgaria noi potęga Serbia....Polska do Boju!!!!!
  • 0

#49 Delta

Delta

Kapral

• Użytkownik
  • 152 postów

Napisano 07.09.2003 - |16:17|

No to przefraliśmy i nieststy wygląda to źle... trzeba by wygrać z Bułgarami i Serbią a to jest mało prawdopodobne!!
  • 0

#50 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 07.09.2003 - |17:33|

Niemiłosierna polska rzeczywistość.Są tacy dobrzy,a przegrywają ze słabszymi drużynami.Co to się dzieję!!!!???Piłka nożna,siatkówka,koszykówka-mamy naprawdę dobrych zawodników a robią takie rzeczy,uważam,że to nie kwestia formy zawodników,wyszkolenia błąd tkwi gdzieś indziej.Psychika?Pieniądze?Ludzie?Działacze?Może mi ktoś wytłumaczyć?Z małyszem było spox,dopóki blecharz nie odszedł z żołędziem...przez pieniądze.Czy w ówczesnym sporcie liczą się tylko pieniądze?Bo jak tak to ja za taki sport dziękuję!!!!!!
  • 0

#51 JoVisH

JoVisH

Starszy kapral

• VIP
  • 336 postów

Napisano 07.09.2003 - |17:40|

Echhh no niestety, znów te same błędy. Słaba zagrywka, marne przyjęcie, mało skuteczny blok. Tak grając do niczego nie dojdziemy. Wczoraj polegliśmy z Rosją ale podjęliśmy chociaż walkę. A dziś ? Przeciwnik był do ogrania a umoczyliśmy :(. Teraz możemy się już pożegnać z pierwszą czwórką. Pozostała walka o miejsce w drugiej. Jednak przy takiej skuteczności cienko to widzę. Szkoda :(.
  • 0
"...something takes a part of me..."

#52 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 07.09.2003 - |17:52|

Ja poprostu się zastanawiam.Jednego dnia grają super extra fenomenalnie,a 2???Nic.Przypominacie sobie ubiegłoroczne MŚ??!!!Polska grała w nich dzięki wolnemu miejscowi.Pojechała i w 1 rundzie grała fenomenalnie!!!!Wygrała grupę,pokonała m.in.Włochów!!!!Grali świetnie,mimo iż miało ich nie być na tych mistrzostwach.W gazetach pisano,że już są faworytami do medalu!!!Była euforia!!!A 2 runda pokazała.Porażki,porażki i porażki.Co się z nimi przez 2 dni stało!!!Niewiadomo!!!
  • 0

#53 ivo

ivo

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 99 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 08.09.2003 - |11:23|

No to z sitem można sobie dać spokuj i przygotować się na środowy meczyk ze Szwecją. Po sobotnim meczu z Łotwą nie należy być zbytnim optymistą. Totalny chaos na boisku i brak pomysłu na grę - Łotwa tego nie wykorzystała ale Szwecja....
Ogłądałem skrót meczu Szwecja - SM - OK przeciwnik nie był wymagający, ale skandynawskie chłopaki grali do końca z pełnym zaangażowaniem. Nasi przy trzy zero pewnie by sobie odpuścili. Przeczuwam duże bęcki w środę - obym się pomylił.
  • 0

#54 Castor Krieg

Castor Krieg

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 092 postów
  • MiastoBerlin

Napisano 10.09.2003 - |15:51|

Kilka faktów:

1. od 72 miesięcy (6 lat) Szwedzi nie przegrali meczu na punkty w żadnych eliminacjach. W tym czasie rozegrali 26 spotkań - 21 wygrali, 5 zremisowali. Stracili 6 bramek, strzelili 49.

2. Tomasz Kłos: "Jeśli nie stracimy gola - wygramy"

3. 9 X 1999 - Szwecja - Polska 2:0
31 III 1999 Polska - Szwecja 0:1

Analiza: Przegramy minimalnie 2:0, liczę jednak że Szwedzi nakopią nam na 3:0. I nie ma przebacz - skandynawowie umieją grać w piłkę nożną tzn. wykonywać stałe fragmenty gry. Dopiero później można mysleć o jakiś taktykach. Polska nie potrafi nawet tego. Możliwości na zwycięstwo nie widzę. Cudu nie będzie, Pan Bóg na urlopie.
  • 0

#55 Seth

Seth

Plutonowy

• VIP
  • 495 postów
  • MiastoWarszawa, Bielany

Napisano 10.09.2003 - |16:12|

Kilka faktów:

1. od 72 miesięcy (6 lat) Szwedzi nie przegrali meczu na punkty w żadnych eliminacjach. W tym czasie rozegrali 26 spotkań - 21 wygrali, 5 zremisowali. Stracili 6 bramek, strzelili 49.

2. Tomasz Kłos: "Jeśli nie stracimy gola - wygramy"

3. 9 X 1999 - Szwecja - Polska 2:0
    31 III 1999 Polska - Szwecja 0:1

Analiza: Przegramy minimalnie 2:0, liczę jednak że Szwedzi nakopią nam na 3:0. I nie ma przebacz - skandynawowie umieją grać w piłkę nożną tzn. wykonywać stałe fragmenty gry. Dopiero później można mysleć o jakiś taktykach. Polska nie potrafi nawet tego. Możliwości na zwycięstwo nie widzę. Cudu nie będzie, Pan Bóg na urlopie.

1. I spokojnie możemy dorzucić im kolejne 12 miseięcy, bo wtedy to zaczynają się eliminacje do Mistrzostw Świata.

2. Tomaszu, remis tez nas nie urządza.

3. 10 IX 2003 Polska - Szwecja 0:2

Moja Analiza: Uwazam że nasz a ostatnia wygrana z Łotwą mogła równie dobrze zakończyc się remisem lub przegraną. nasza reprezentacja nie ma tego czegoś co mają Szwedzi. Ich akcje są szybkie żywiołowe, grają podaniami i im to wychodzi. A u nas? Gra podaniami kieruje się do obrońcy np Hajto, a ten dalekim kopnięciem kieruje piłkę w pole karne przeciwnika, gdzie nikt jej nie przejmuje. Wynik inny niż przegrana będzie dla mnie cudem. Przegralismy te eliminacje już za kadencji Bońka. W tym meczu nic sie nie zmieni. Ja będe raczej podziwiał akcję Szwedów, niż kibicował naszym.
  • 0
6.0 Babylon5, BSG, Friends, Heroes, That 70's Show
5.5 Prison Break, Veronica Mars, House, Day Break, Lost, Smallville
5.0 Dexter, Firefly, How I Met Your Mother, Supernatural
4.5 SG-1, Atlantis, Farscape, KyleXY1, Sleeper Cell, O.C., Office
4.0 Rome, 4400, Joey, What I Like About You
3.5 SAAB, Eureka1, Dark Angel

#56 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 10.09.2003 - |17:39|

Każa passa się kiedyś kończy,a jestem więcej niż pewien,że dziś w Chorzowie wygramy ze Szwedami!!!Składa się na to wiele czynników.Zła atmosfera w kadrze,wszyscy są źli,cała sytuacja z Wichniarkiem i Kałużnym,awans do Euro.Mało z was wierzy w wygraną,a zwłaszcza w awans,ja jednak wieże jak zawsze!!Serca biją nam jak dzwony!!!!Dziś rozwalim 3 korony!!!!!!!!
  • 0

#57 Castor Krieg

Castor Krieg

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 092 postów
  • MiastoBerlin

Napisano 10.09.2003 - |20:11|

Koniec pierwszej połowy, przegrywamy 0:2. Coś mi się zdaje, że za wysoko oceniłem Polaków - może przegramy 0:4, zamiast 0:3? :P Szwedzi do boju!!! Kocham Skandynawię!!!
  • 0

#58 SGTokar

SGTokar

Abstynent

• Moderator
  • 2 271 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 10.09.2003 - |21:11|

No i wykrakane :] ech.. koniec świata
Log65: Happy camper

#59 SZOPEN

SZOPEN

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 111 postów
  • MiastoPolice koło Szczecina

Napisano 10.09.2003 - |21:20|

Ehh, normalnie nie chce mi się tego komentować. Normalnie beznadzieja.
  • 0
SETI@HOME POLICETEAM
www.policeteam.com

#60 Seth

Seth

Plutonowy

• VIP
  • 495 postów
  • MiastoWarszawa, Bielany

Napisano 10.09.2003 - |21:21|

No i wykrakane :] ech.. koniec świata

No niestety. Pomimo pierwszej bramki, Polacy pokazali futbol taki jakiego juz dawno nie widziałem. Cóż z tego jesli zabrakło nam zgrania, precyzji oraz szczęścia. Łotwa wygrała z Wegrami, co daje nam jeszcze matematyczne szanse by zagrać w barażach, a tam na kogo bysmy nie trafili to z góry skazani jesteśmy na porażkę. Jedymym pocieszeniem jest to, ze skoro pokonalismy Łotwę, a Łotwa Węgrów, to nie powinniśmy miec problemów. BOŻE CHOC RAZ NAM DOPOMÓŻ!!!
  • 0
6.0 Babylon5, BSG, Friends, Heroes, That 70's Show
5.5 Prison Break, Veronica Mars, House, Day Break, Lost, Smallville
5.0 Dexter, Firefly, How I Met Your Mother, Supernatural
4.5 SG-1, Atlantis, Farscape, KyleXY1, Sleeper Cell, O.C., Office
4.0 Rome, 4400, Joey, What I Like About You
3.5 SAAB, Eureka1, Dark Angel

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych