Napisano 10.09.2003 - |16:12|
Kilka faktów:
1. od 72 miesięcy (6 lat) Szwedzi nie przegrali meczu na punkty w żadnych eliminacjach. W tym czasie rozegrali 26 spotkań - 21 wygrali, 5 zremisowali. Stracili 6 bramek, strzelili 49.
2. Tomasz Kłos: "Jeśli nie stracimy gola - wygramy"
3. 9 X 1999 - Szwecja - Polska 2:0
31 III 1999 Polska - Szwecja 0:1
Analiza: Przegramy minimalnie 2:0, liczę jednak że Szwedzi nakopią nam na 3:0. I nie ma przebacz - skandynawowie umieją grać w piłkę nożną tzn. wykonywać stałe fragmenty gry. Dopiero później można mysleć o jakiś taktykach. Polska nie potrafi nawet tego. Możliwości na zwycięstwo nie widzę. Cudu nie będzie, Pan Bóg na urlopie.
1. I spokojnie możemy dorzucić im kolejne 12 miseięcy, bo wtedy to zaczynają się eliminacje do Mistrzostw Świata.
2. Tomaszu, remis tez nas nie urządza.
3. 10 IX 2003 Polska - Szwecja 0:2
Moja Analiza: Uwazam że nasz a ostatnia wygrana z Łotwą mogła równie dobrze zakończyc się remisem lub przegraną. nasza reprezentacja nie ma tego czegoś co mają Szwedzi. Ich akcje są szybkie żywiołowe, grają podaniami i im to wychodzi. A u nas? Gra podaniami kieruje się do obrońcy np Hajto, a ten dalekim kopnięciem kieruje piłkę w pole karne przeciwnika, gdzie nikt jej nie przejmuje. Wynik inny niż przegrana będzie dla mnie cudem. Przegralismy te eliminacje już za kadencji Bońka. W tym meczu nic sie nie zmieni. Ja będe raczej podziwiał akcję Szwedów, niż kibicował naszym.
6.0 Babylon5, BSG, Friends, Heroes, That 70's Show
5.5 Prison Break, Veronica Mars, House, Day Break, Lost, Smallville
5.0 Dexter, Firefly, How I Met Your Mother, Supernatural
4.5 SG-1, Atlantis, Farscape, KyleXY1, Sleeper Cell, O.C., Office
4.0 Rome, 4400, Joey, What I Like About You
3.5 SAAB, Eureka1, Dark Angel