Skocz do zawartości

Zdjęcie

The Dresden Files

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
159 odpowiedzi w tym temacie

#41 Vol 7

Vol 7

Starszy sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 242 postów
  • Miastowziąć na rower?

Napisano 19.02.2007 - |21:49|

3 odcinek IMHO najlepszy z dotychczasowych. Polecam.

spoilerujesz :P (dobrze, że wcześnie przestałem czytać :D ) - ale żaden problem, a co do 1x3 to przyznaję, że to najlepszy z dotychczasowych odcinków...
  • 0

Dołączona grafika

#42 elam

elam

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 757 postów
  • MiastoBielsko-Biala

Napisano 25.02.2007 - |01:35|

musze sobie uzupelnic biblioteczke.... Butcher tego chyba 6 ksiazek napisal... a czyta sie rownie przyjemnie, co oglada
("Front burzowy" lezy na biurku siostrzyczki, po 3 odcinakch juz prawie przekonala sie do lektury :D )
  • 0
lubisz science-fiction? na serialach sie nie konczy !
www.science-fiction.com.pl/forum

#43 jack

jack

Chorąży

• VIP
  • 1 410 postów
  • MiastoPłock

Napisano 25.02.2007 - |11:57|

Dokładam się do opinii, że ostatni odcinek jest jednak o niebo lepszy od innych. Choć w sumie poprzednie też były niczego sobie. Cieszy mnie to, że serial się powoli rozwija i są dodawane jakieś sensowne wątki.
  • 0
"Nie mamy wpływu na czas, w którym się znaleźliśmy,
My tylko decydujemy, jak wykorzystać dany nam czas"

Gandalf - Drużyna Pierścienia

#44 Vol 7

Vol 7

Starszy sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 242 postów
  • Miastowziąć na rower?

Napisano 26.02.2007 - |03:49|

zgadzam się - odcinek był bardzo dobry... bardzo mi się podobała gra Morgana - był taki stoicki, opanowany... ciekawie zagrał :)

poza tym: "That was cute" - hahahaha :D
  • 0

Dołączona grafika

#45 vg1

vg1

Szeregowy

• Użytkownik
  • 15 postów

Napisano 26.02.2007 - |22:48|

Bardzo sympatyczny serial może bez fajerwerków ale przyjemnie się go ogląda, no i w 4 odcinku zaczyna rysować się główny wątek serialu związany z przeszłością Dresdena.
Polecam
  • 0

#46 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 26.02.2007 - |23:47|

5 odcinek dosc dobry. Widac coraz wiekszy konflikt pomiedzy rada a zlymi.

No i wampirzyce duzo seksowniejsze niz w Angel ;)
  • 0

#47 Wodzu

Wodzu

Sierżant

• VIP
  • 722 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 27.02.2007 - |21:17|

Dla mnie też 5 odc. na razie najlepszy. Dużo magii i odkrytych kolejnych kawałków tego magicznego świata. Z odcinka na odcinek robi się ciekawiej.

ps. nasz Bianca to Sara z Vanished :) jaka odmiana
  • 0

...:::Son of Anarchy:::...

#48 Banshee

Banshee

Szeregowy

• Użytkownik
  • 46 postów
  • MiastoDublin, Irlandia

Napisano 05.03.2007 - |11:34|

Szósty odcinek też niezły, chociaż do poprzedniego trochę mu brakuje. Za to humoru dużo więcej. Okazuje się, że biuro Harry'ego to niebezpieczne miejsce - ludzie padają jak muchy :D. No i kij hokejowy w charakterze laski czarodzieja - pomysł pierwsza klasa.
Miejmy nadzieję, że wkrótce wykluje się jakiś motyw przewodni i wątki się zaczną łączyć, bo już jest co łączyć (rada, wampiry, czarna magia, chwiejny pokój między siłami dobra i zła).
Odcinek ode mnie dostaje ocenę 8.5.
  • 0
"Come out, come out wherever you are and see the young man that fell from the star."
John Crichton

#49 Gaj

Gaj

Sierżant

• Użytkownik
  • 708 postów

Napisano 09.03.2007 - |05:32|

Czy mi się dobrze wydaje, że nasz kolega, czarodziej - był swego czasu głównym bohatrem w Jeremiah? Tak mi się wydaje choć się ciut zmienił.
  • 0

#50 elam

elam

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 757 postów
  • MiastoBielsko-Biala

Napisano 09.03.2007 - |08:55|

chyba Ci sie wydaje :)

w Jeremiahu to gral Luke Perry, z Beverly Hills, a ten pan, bardzo symaptyczny zreszta, Lukiem (moze na szczescie) nie jest...
  • 0
lubisz science-fiction? na serialach sie nie konczy !
www.science-fiction.com.pl/forum

#51 borderline

borderline

Starszy kapral

• Email
  • 250 postów

Napisano 10.03.2007 - |11:15|

chwalicie a ja odpadlem w polowie pierwszego, a dokladniej w momencie, jak mamuska obadala nad drzwiami do pokoju synka ten znak i badnela "potforka". Ludzie, przy tym serialu to Buffy jest arcydzielem godnym Zlotego Globu. Liczylem na cos powazniejszego, bardziej mrocznego a to zwykla dziecinada ;)
  • 0

#52 Eugen

Eugen

Szeregowy

• Użytkownik
  • 14 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 11.03.2007 - |22:29|

Też tak na to zareagowałem, ale kolejne odcinki są lepsze. Chociaż nie lubię seriali bez "previously", ten można od biedy obejrzeć.
  • 0

#53 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 11.03.2007 - |23:05|

Eugen: Ja z kolei nie lubie serialu z "previously" poniewaz one zawsze zdradzaja co bedzie w danym odcinku, to tak jak spolier dla mnie (w przypadku seriali ktore maja zlozona fabule lub krecoe sa juz 2 lub pozniejszy sezon).
  • 0

#54 vg1

vg1

Szeregowy

• Użytkownik
  • 15 postów

Napisano 14.03.2007 - |19:39|

chwalicie a ja odpadlem w polowie pierwszego, a dokladniej w momencie, jak mamuska obadala nad drzwiami do pokoju synka ten znak i badnela "potforka". Ludzie, przy tym serialu to Buffy jest arcydzielem godnym Zlotego Globu. Liczylem na cos powazniejszego, bardziej mrocznego a to zwykla dziecinada ;)

Pierwszy odcinek taki był ale kolejne są coraz lepsze
BTW ten serial jest na granicy komedia/horror/kryminał/fantazy
IMHO jest dużo lepszy od całego 3 sezonu Battlestar Galactica (wielka szkoda bo poprzednie były dobre)
  • 0

#55 arex

arex

Szeregowy

• Użytkownik
  • 20 postów
  • MiastoWantage

Napisano 14.03.2007 - |20:03|

Czy mi się dobrze wydaje, że nasz kolega, czarodziej - był swego czasu głównym bohatrem w Jeremiah? Tak mi się wydaje choć się ciut zmienił.

Nawet troche bardziej niz "ciut" :) To zupelnie inny aktor :D
Za to cos mi sie zdaje ale pewny nie jestem ze wampirzyca z ostatniego odcinka grala w Jeremiachu i chyba ta mloda asystentke ojca Jeremiacha z Valhalla Sector.

Swoja droga Perry wcale nie gral tak zle w Jeremiachu.
  • 0
Pozdrawiam
--
Arex

#56 Misiekl1319

Misiekl1319

Szeregowy

• Użytkownik
  • 25 postów

Napisano 15.03.2007 - |15:49|

Za to cos mi sie zdaje ale pewny nie jestem ze wampirzyca z ostatniego odcinka grala w Jeremiachu i chyba ta mloda asystentke ojca Jeremiacha z Valhalla Sector.

To napewno była Libby z Jeremiasza, sprawdzałem na imdb, pozatym łatwo było ją rozpoznać.
Swoją drogą ten odcinek o wampirach jest jak na razie najlepszy, choć ostatni też niezły
  • 0

#57 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 19.03.2007 - |15:17|

108

Ok, kto mi powie co do cholery sie dzieje? :o
1. Harry rozpowiada na lewo i prawo o czarach? A czy to nie jego tajemnica byla?
2. Gdzie ten koles z czaszki?
3. Co sie stalo z mieszkaniem/zakladem harryego? Bomba w nim wybuchla ze musial je przebudowac?

108 wyglada jak pilot krecony na potrzeby przeprowadzenie selekcji pomyslow, a gdy wrescie zaakceptowano serial to calkowicie zmieniono scenografie zanim zaczeto krecic dalej.
Brzydko, brzydko i jeszcze raz brzydko.

Ps. I co jest z tym buczeniem? Juz chyba 3 odcinek z rzedu slychac buczenie w tle (na szczescie wychodzi tez hdtv z skyone i mam nadzieje ze tam nie bedzie tego buczenia).
  • 0

#58 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 19.03.2007 - |15:25|

Ps. I co jest z tym buczeniem? Juz chyba 3 odcinek z rzedu slychac buczenie w tle (na szczescie wychodzi tez hdtv z skyone i mam nadzieje ze tam nie bedzie tego buczenia).

ponoć (ponoć!!) kabel zasilania przebiega zbyt blisko urządzenia i powoduje sprzężenie zwrotne, stąd to buczenie (na pytanie skąd to wiem :) - wyszedł proper do BSG i tam jako powód propera podają taki powód, a jako że bsg i tdf wydała ta sama grupa, to pewno powód jest taki sam...)

#59 kimera

kimera

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 274 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 19.03.2007 - |16:36|

108

Ok, kto mi powie co do cholery sie dzieje? :o
1. Harry rozpowiada na lewo i prawo o czarach? A czy to nie jego tajemnica byla?
2. Gdzie ten koles z czaszki?
3. Co sie stalo z mieszkaniem/zakladem harryego? Bomba w nim wybuchla ze musial je przebudowac?

108 wyglada jak pilot krecony na potrzeby przeprowadzenie selekcji pomyslow, a gdy wrescie zaakceptowano serial to calkowicie zmieniono scenografie zanim zaczeto krecic dalej.
Brzydko, brzydko i jeszcze raz brzydko.

Odcinka jeszcze nie obejrzałam, ale jest dokładnie tak, jak mówisz. "Storm front" miał być dwugodzinnym odcinkiem pilotowym. Bob miał być, tak jak w powieści, bezcielesnym żywiołem powietrza mieszkającym w czaszce. Wątki zostały poprzycinane i zmienione tak, żeby pasowały do reszty "późniejszych" epizodów, ale i tak nie pasują.
  • 0

#60 Christof

Christof

Szeregowy

• Użytkownik
  • 74 postów
  • MiastoWarszawa, Bridgetown

Napisano 23.03.2007 - |14:42|

Odcinka jeszcze nie obejrzałam, ale jest dokładnie tak, jak mówisz. "Storm front" miał być dwugodzinnym odcinkiem pilotowym. Bob miał być, tak jak w powieści, bezcielesnym żywiołem powietrza mieszkającym w czaszce. Wątki zostały poprzycinane i zmienione tak, żeby pasowały do reszty "późniejszych" epizodów, ale i tak nie pasują.

To wszystko jasne, tez mi sie ten odcinek dziwny wydawał, Harry na lewo i prawo o magii opowiada i szczególiki różne mówiące że coś jest nie tak.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych