Zacznę nowym postem żeby ktoś kto nie jest obeznany do końca ze światem sci-fi zainteresował się tym co tutaj dużo pisać nietuzinkowym serialem, jestem po 10 epach II sezonu i czuję się dziwnie - chciałbym ten serial pochwalić, ale nie byłoby to prawdziwe. Są odcinki świetne, z zarysowanym głównym wątkiem, są totalne kichy, ni wpiął ni wypiął...
II.09 może i śmieszny, nawet zabawny, ale taki o niczym, zamiana umysłów w inne ciała, stary pomysł, nawet nienajgorzej przedstawiony, jednak to wszystko takie jakieś nienaturalne, jak cały ten serial, niby fajny, niby ciekawy, ale za chwilę dostajemy w twarz totalnym dziwactwem, że sam nieraz nie wiem o co biega i po co tak udziwniać? 7/10
II.10 IMHO kolejny dziwny odcinek, 3 Chrichtonów, przeszłość, teraźniejszość, przyszłość, przewidywalność do bólu, kto się może okazać najmądrzejszy?na marginesie coraz fajniejsza i seksowna jest Chiana, zdecydowanie postać numer 1:) 5/10
trójodcinkowiec 11-13 - im dalej tym gorzej, po kolei można je ocenić 8,7,6 a jakoś denerwuje mnie ten serial, może się poprawi, narazie ogólnie jestem z lekka rozczarowany, B5 o wiele lepsze.
Ep. 14 - pasożytom mówię stanowcze nie, słaby odcinek, sztuczne emocje, dziwne stwory, na plus dużo humoru (rygel) - 5/10.
II.15 - Crichton znowu poddawany gierkom psychologicznym Scorpiusa ma wizje swojego zycia na Ziemi razem z przyjaciółmi poznanymi na Moyi - całkiem dobry odcinek - 7/10.
Użytkownik Macmax edytował ten post 17.09.2010 - |22:08|
6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair, Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails