Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 052 - S03E19 - Crossroads (Part 1)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
76 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Ocena odcinka (111 użytkowników oddało głos)

Ocena odcinka

1. 10 (14 głosów [17.72%])

Procent z głosów: 17.72%

2. 9,5 (13 głosów [16.46%])

Procent z głosów: 16.46%

3. 9 (18 głosów [22.78%])

Procent z głosów: 22.78%

4. 8,5 (7 głosów [8.86%])

Procent z głosów: 8.86%

5. 8 (10 głosów [12.66%])

Procent z głosów: 12.66%

6. 7,5 (2 głosów [2.53%])

Procent z głosów: 2.53%

7. 7 (6 głosów [7.59%])

Procent z głosów: 7.59%

8. 6,5 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

9. 6 (2 głosów [2.53%])

10. 5,5 (0 głosów [0.00%])

11. 5 (1 głosów [1.27%])

Procent z głosów: 1.27%

12. 4,5 (0 głosów [0.00%])

13. 4 (0 głosów [0.00%])

14. 3,5 (0 głosów [0.00%])

15. 3 (2 głosów [2.53%])

16. 2,5 (0 głosów [0.00%])

17. 2 (2 głosów [2.53%])

18. 1,5 (0 głosów [0.00%])

19. 1 (2 głosów [2.53%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#41 Pandora

Pandora

Kapral

• Użytkownik
  • 222 postów
  • MiastoŚląsk

Napisano 19.03.2007 - |21:30|

tak jestem ciekaw, czy ktoś zauważył, że pierwsze ujęcie trybunału (to co prokurator wylicza) wygląda jak scena Trójki przed ostateczną piątką (to tak dla tych co szukają wszędzie spisku )

» Click to show Spoiler - click again to hide... «

• 0

#42 MidMad

MidMad

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 257 postów
  • MiastoSomewhereOverTheRainbow

Napisano 19.03.2007 - |21:39|

• 0

#43 Pandora

Pandora

Kapral

• Użytkownik
  • 222 postów
  • MiastoŚląsk

Napisano 19.03.2007 - |21:59|

• 0

#44 Febe

Febe

Redakcja GHN

• Email
  • 9 postów
  • MiastoSopot

Napisano 19.03.2007 - |22:27|

Mam dobry słuch, i pamięć do dźwięków, a ten głos co mówi "We're Cylons" wydaje mi się, że należy do Samuela T. Andersa....
  • 0

#45 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 19.03.2007 - |22:32|

Mam dobry słuch, i pamięć do dźwięków, a ten głos co mówi "We're Cylons" wydaje mi się, że należy do Samuela T. Andersa....

#46 Cr@sH

Cr@sH

Starszy kapral

• VIP
  • 258 postów
  • MiastoBournemouth

Napisano 20.03.2007 - |09:16|

bla bla bla no masakra bsg osignela dna (mam taka nadzieje bo od dna mozna tylko w gore isc) wogole nic sie nei dzieje ten caly process baltara dla mnie to nieprozumienie, a Lee (patrac na caly sezon 3 jestem zawiedziony jego postawa) glupio wierzy w system a Lampkin to bardzo dobrze wykorzystal.
  • 0
15.05.2012 Diablo 3

#47 MidMad

MidMad

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 257 postów

Napisano 20.03.2007 - |09:32|

• 0

#48 rEA

rEA

Szeregowy

• Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 20.03.2007 - |14:52|

Helo cylonem? W takim ukladzie Hera nie jest w polowie czlowiekiem...
  • 0

#49 LooZ^

LooZ^

Szeregowy

• Użytkownik
  • 30 postów

Napisano 20.03.2007 - |15:14|

Helo nie moze byc cylonem. Przeciez oni nie moga rozmnazac sie przez prokreacje, a przeciez maja dziecko.
  • 0

#50 MidMad

MidMad

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 257 postów

Napisano 20.03.2007 - |17:25|

Chodzi o głos, który to mówi... trzeba wziąć pod uwagę, że przewrotni twórcy serialu mogli kazać danemu aktorowi powiedzieć te słowa w celu zmylenia widza, a faktycznie w następnym odcinku będzie je mówił kto inny, np. Gaeta ;)
  • 0

#51 _Olka_

_Olka_

Szeregowy

• Użytkownik
  • 12 postów

Napisano 20.03.2007 - |20:09|

MidMad, ja się zastanawiam nad dwoma pierwszymi panami których wymieniłaś, ale..

A co do spoilerów, to jakichś drobin trudno uniknąć, a ja nie lubię żyć w niepewności ;) Jeśli mam choć strzępy muszę złożyć całość. Zresztą teraz wycieków trudno uniknąć... Heh, gdzie te czasy, kiedy pół Ameryki bylo w szoku jak Clooney się w ER pojawił ;)
(a spoilerów w finale zeszłego sezonu nie przerabiałam, bo do BSG dorwałam się w styczniu bodajże czyli oglądanie bardziej maratonowe zaliczyłam i dlatego pewnie trudniej mi czekać i gryźć paznokcie, bo się nie przyzwyczaiłam ;) )
  • 0
"...and they have a plan. No really. They have a plan. Sort of. They just not sure what it is yet. But it's certain to be a good one. You just should wait."

#52 MidMad

MidMad

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 257 postów

Napisano 20.03.2007 - |20:51|

A co do spoilerów, to jakichś drobin trudno uniknąć, a ja nie lubię żyć w niepewności ;) Jeśli mam choć strzępy muszę złożyć całość. Zresztą teraz wycieków trudno uniknąć...

Zgadzam się, ciężko uniknąć spoilerowych wiadomości ostatnio... Dawniej strasznie się pilnowałam, ale teraz ciężko przezwyciężyć ciekawość miejscami. Staram się nie czytać info o odcinkach przed ich oglądnięciem, by nie psuć sobie przyjemności, ale nie zawsze jest to możliwe.

(a spoilerów w finale zeszłego sezonu nie przerabiałam, bo do BSG dorwałam się w styczniu bodajże czyli oglądanie bardziej maratonowe zaliczyłam i dlatego pewnie trudniej mi czekać i gryźć paznokcie, bo się nie przyzwyczaiłam ;) )

O, to zazdroszczę maratonu - sposób zdecydowanie mniej stresujący od czekania na kolejne odcinki (generalnie jest to największy minus seriali:P) - szczególnie na 1szy odcinek s2, gdy ostatnia scena s1 to Adama w morzu krwi ;) No, ale z drugiej strony - chyba trochę mniej emocji.... dobra, koniec tego OT :)
  • 0

#53 AnJay

AnJay

Szeregowy

• Użytkownik
  • 22 postów

Napisano 21.03.2007 - |23:34|

Odcinek dość dobry.
Zastanawiałem się, czy nie poczekać na cześć drugą i nie obejrzeć obu razem, ale jakoś znalazłem czas na poczytanie forum i to mnie zachęciło do obejrzenia go solo.

Zastanawiam się dlaczego:
- Baltar milczy w trakcie procesu. Wie wiele o różnych sprawach i mógłby wykorzystać proces do wygłoszenia swoich teorii i przemyśleń. Dla niego nie powinno być trudne zmanipulowanie odpowiedziami świadków. Obrońcy to tylko jego pełnomocnicy. Może przy mowie końcowej uzewnętrzni się?
- Adama wysłał Tigh-a do piatki i pozwolił na konfrontację pijaczka z mistrzynią manipulacji skoro wcześniej sam tam chadzał z bardziej błahymi problemami?
- ponowna próba zamachu stanu przez Adamę umknęła obserwatorom i dziennikarzom?
- proces jest transmitowany na wszystkie statki, skoro zachowanie ciszy radiowej w obliczu realnego pościgu cylonów jest krytycznie ważne. Fale radiowe rozchodzą się tak samo skutecznie jak sygnatura radiacyjna.
- piątka mówi o cylonach ONI, skoro jest jednym z nich. Nie przeżywa kryzysu osobowości podobnego do Sharon.

9,5/10
  • 0

#54 danadam

danadam

Szeregowy

• Użytkownik
  • 7 postów

Napisano 23.03.2007 - |15:46|

Hm... z wyliczeń pani prokurator wynikałoby, że w ciągu roku pobytu na Nowej Caprice nie urodziło się żadne dziecko. Ciekawe...
  • 0

#55 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 23.03.2007 - |15:50|

Odcinek dość dobry.
Zastanawiałem się, czy nie poczekać na cześć drugą i nie obejrzeć obu razem, ale jakoś znalazłem czas na poczytanie forum i to mnie zachęciło do obejrzenia go solo.

Zastanawiam się dlaczego:
- Baltar milczy w trakcie procesu. Wie wiele o różnych sprawach i mógłby wykorzystać proces do wygłoszenia swoich teorii i przemyśleń. Dla niego nie powinno być trudne zmanipulowanie odpowiedziami świadków. Obrońcy to tylko jego pełnomocnicy. Może przy mowie końcowej uzewnętrzni się?

Baltar ma obrońcę, który go reprezentuje i sam nie ma prawa głosu, dopóki któras ze stron nie powoła ga na świadka. Mam nadzieje, że zobaczymy to w finale.
  • 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#56 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 23.03.2007 - |16:13|

AnJay jaka piątka? wiesz coś o czym my nie wiemy? ;) ;P

Użytkownik Toudi edytował ten post 23.03.2007 - |16:13|

#57 Yoggoth

Yoggoth

Szeregowy

• Użytkownik
  • 20 postów

Napisano 23.03.2007 - |16:51|

AnJay jaka piątka? wiesz coś o czym my nie wiemy? ;) ;P

Zgaduje, ze chodziło o Six ;P
Najpierw mowi "We", bo wtedy była jeszcze z nimi.
Potem mowi "They", bo zrobili to po tym jak ich zdradziła.

Przedstawiając sprawe w ten sposób, ciekawe jest czyja strone teraz trzyma. Troche kiepsko byc tak sam jak kołek ;P
  • 0

#58 iluvatar

iluvatar

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 109 postów

Napisano 23.03.2007 - |22:32|

POdczas zeznan Tighta obronca mowi ze "lubil wypic z Ellen, prawda?"
czy on to powiedzial na glos, czy uslyszal to w myslach Tight razem z muzyczka??
  • 0

#59 AnJay

AnJay

Szeregowy

• Użytkownik
  • 22 postów

Napisano 24.03.2007 - |00:12|

Baltar ma obrońcę, który go reprezentuje i sam nie ma prawa głosu, dopóki któras ze stron nie powoła ga na świadka. Mam nadzieje, że zobaczymy to w finale.

Hm, aż tak sie różni europejski system sądowniczy od amerykańskiego?
Ciekawe dlaczego kolonie nie wypracowały innego systemu niż amerykański, z tą różnicą, że brak jest ławy przysięgłych, a są sędziowie.

AnJay jaka piątka? wiesz coś o czym my nie wiemy?

Palce się omsknęły na klawiaturze. Oczywiście chodziło o szóstkę jak słusznie pisze Yoggoth.

Cały czas nie daje mi spokoju brak hotbirda.
Toż to idealny statek do pozostawienia go w miejscu przeskoku.
  • 0

#60 Ragnus

Ragnus

Szeregowy

• Użytkownik
  • 63 postów

Napisano 25.03.2007 - |13:27|

Wydaje mi się, że to jest typowo amerykański, ale nie cywilny a wojskowy po prostu. W książkach i innym serialach z ułesa przy takich sprawach nie wybierano sobie ławy, a prawo oceny winy miało wojsko tudzież kapitanowie.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych