Skocz do zawartości

Zdjęcie

Ranking oglądalności

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
157 odpowiedzi w tym temacie

#41 Wraith

Wraith

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 523 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 07.12.2006 - |21:16|

Tyle że te linki już tutaj są.

Ale skoro niektórzy chcą mieć wszystko na tacy to proszę bardzo, przedświąteczna promocja ;):
Tutaj i tutaj. Dane Nielsena, bo danymi OBOPu to sobie głowy nie zawracam.

edit: I jeszcze tutaj można zobaczyć oglądalność wszystkich odcinków, które leciały na TVP1.

Te Twoje raporty to jakieś podróbki. Wejdź sobie tutaj
  • 0

#42 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 08.12.2006 - |09:47|

Te Twoje raporty to jakieś podróbki. Wejdź sobie tutaj

Może już więcej nic nie pisz :lol: .

No ale spóbuję to ci wytłumaczyć. To co ty podałaś to jest to samo co można znaleźć co tyydzień na medialink.pl tyle że tam jest rozbudowana wersja, prezentująca także TOP10 wybranych stacji.

No i może jeszcze cytat z medialink.pl: "Przedstawiamy zestawienie tygodniowe dotyczące oglądalności telewizji w minionym tygodniu przygotowane dla nas przez AGB Nielsen Media Research."

Użytkownik Pawel edytował ten post 08.12.2006 - |09:53|

• 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#43 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 08.12.2006 - |09:56|

A ja też nie widzę na oficjalnej stronie AGB nawet najmniejszej wzmianki o Lost. Dlaczego AGB miałoby robić dwa zupełnie różne raporty?
też będę wredny :lol: :lol: :muahahah:

Użytkownik Hans Olo edytował ten post 08.12.2006 - |10:08|

• 0

BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out" 

#44 Wodzu

Wodzu

Sierżant

• VIP
  • 722 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 08.12.2006 - |10:11|

Ciekawe ile tak naprawde ludzi na świecie śledzi każdy nowy odcinek Losta, oczywiscie wliczając ludzi oglądających na kompie. Strzelam że około 60-80 mln.
  • 0

...:::Son of Anarchy:::...

#45 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 08.12.2006 - |11:54|

A ja też nie widzę na oficjalnej stronie AGB nawet najmniejszej wzmianki o Lost. Dlaczego AGB miałoby robić dwa zupełnie różne raporty?
też będę wredny :lol: :lol: :muahahah:

Ludzie włączcie myślenie to nie boli.

Na oficjalnej stronie AGB jest podane tylko 10 programów o najwyższej oglądalności z danego tygodnia ale ze wszystkich TV.

Natomiast na medialink.pl oprócz tego TOP10 ze wszystkich stacji jest podawane także TOP10 poszczególnych stacji (np. TVP1, TVN, Polsat, TV4) i właśnie tam trzeba szukać Lost.

Użytkownik Pawel edytował ten post 08.12.2006 - |11:55|

• 0

#46 leviathan

leviathan

Starszy kapral

• VIP
  • 282 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 08.12.2006 - |12:35|

Na oficjalnej stronie AGB jest podane tylko 10 programów o najwyższej oglądalności z danego tygodnia ale ze wszystkich TV.

Natomiast na medialink.pl oprócz tego TOP10 ze wszystkich stacji jest podawane także TOP10 poszczególnych stacji (np. TVP1, TVN, Polsat, TV4) i właśnie tam trzeba szukać Lost.

Dokładnie.Po prostu w tym sezonie Lost nie łapie się do ogólnego top 10 wszystkich stacji, ale do top 10 TVP1 już tak, a jeśli chodzi o różnice między ogólnym top 10 na oficjalnej stronie AGB i Medialink, to sądze że poprostu ten drugi nie bierze pod uwagę pogody, serwisu sportowego i innych takich badziewi.
  • 0

#47 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 08.12.2006 - |12:50|

Ok. przyznaję, że nie doczytałem.
  • 0

BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out" 

#48 Wraith

Wraith

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 523 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 08.12.2006 - |16:44|

Fakt mój błąd, poćwiczę czytanie ze zrozumieniem.
  • 0

#49 Jellyeater

Jellyeater

Plutonowy

• Użytkownik
  • 452 postów
  • Miastoz Odległych Rubierzy

Napisano 15.12.2006 - |05:08|

Oglądam drugi sezon Prison Break i jest on jeszcze lepszy niż pierwszy. Kapitalna zmiana miejsca i ról. Eleganckie wprowdzenie nowych bohaterów i ogólnie bardzo wysoki poziom. Widać, że nikt tu nie wymyśla niczego na siłę. Wszystko wynika logicznie z poprzedniego sezonu. Przy nim LOST blednie jeszcze bardziej. No i po tej parodii FOUND, która rzeczywiście pokazuje, że nasi rozbitkowei siedzą na tej wyspie bez sensu tylko dlatego, że chcą na niej siedzieć.
  • 0
Wszsytko tłumaczy paradoks bliźniąt.

Thank you and Nestle!

#50 Picket

Picket

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 133 postów
  • MiastoMazowsze

Napisano 05.02.2007 - |21:07|

Może ktoś zna rankingi oglądalności amerykańskich seriali i wie na którym miejscu jest lost ? Szukałem, ale mój angielski nie jest najlepszy, a polskiej strony z takimi wynikami nie znalazłem. Myśle, że wiele osób by chętnie taki ranking zobaczyło.
  • 0

#51 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 05.02.2007 - |21:25|

Może ktoś zna rankingi oglądalności amerykańskich seriali i wie na którym miejscu jest lost ? Szukałem, ale mój angielski nie jest najlepszy, a polskiej strony z takimi wynikami nie znalazłem. Myśle, że wiele osób by chętnie taki ranking zobaczyło.

Oglądalność zmienia się z tygodnia na tydzień. Jest wiele żródeł w których można sprawdzić. np.

http://www.ew.com/ew/tv/0,,,00.html

za poprzedni tydzień. Zagubionych rzecz jasna tam nie ma.
  • 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#52 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 14.02.2007 - |21:35|

Dla producentów wynik oglądalności każdego odcinka jest ważny.

Lost zachował poziom oglądalności - 14.5 miliona widzów w USA, lecz w ogólnym rankingu zajołdopiero 19 pozycję.
  • 0
Genesis

#53 Vol 7

Vol 7

Starszy sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 242 postów
  • Miastowziąć na rower?

Napisano 15.02.2007 - |00:11|

Lost zachował poziom oglądalności - 14.5 miliona widzów w USA, lecz w ogólnym rankingu zajołdopiero 19 pozycję.

jakie seriale były przed nim w rankingu?
  • 0

Dołączona grafika

#54 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 16.02.2007 - |18:03|

Np. Tutaj są podawane co tydzień wyniki oglądalności wybranych seriali z danego tygodnia w USA. W podanym linku dane z poprzedniego tygodnia.
  • 0

#55 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 23.02.2007 - |17:10|

No to ladnie. Lost wypadl z pierwszej dwudziestki.
  • 0
Genesis

#56 Jellyeater

Jellyeater

Plutonowy

• Użytkownik
  • 452 postów

Napisano 23.02.2007 - |18:37|

Zasłużone zwycięstwo w walce z widzami. Tak trzymać. Urżnęli kurze złote jaja. LOST powoli staje sie serialem dla fanatyków. Dhaaaaarmaa!!! I dla takich ludzi którzy zamiast na mróz wolą ponażekać na jakiś serial.
  • 0

Thank you and Nestle!

#57 Seher

Seher

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 302 postów

Napisano 23.02.2007 - |23:31|

hm... zastanawiam sie w czym tkwi problem coraz nizszej oglądalnosci..
  • 0

#58 Bush

Bush

Szeregowy

• Użytkownik
  • 11 postów

Napisano 24.02.2007 - |04:11|

W czym? Może w tym, że ten serial niestety robi się coraz słabszy?
Gdzie jest ten niesamowity klimat z pierwszego sezonu?

Oglądam Lostów cały czas, i będę ich oglądał cały czas. Co tydzień będę z utęsknieniem czekał na kolejny odcinek. Ale to tylko dlatego, że jestem uzależniony od tego serialu.
A że nie wszyscy tak mają, to później oglądalność spada. I niestety pewnie będzie spadać dalej, bo konkurencja jest olbrzymia, a Lost zamiast posuwać się do przodu, cofa się.
Coraz bardziej wątpie w to, że zobacze jeszcze tak dobre epizody jak w pierwszym sezonie. Że "Zagubieni" z powrotem wrócą na szczyt. Ale na to pewnie już nie ma nadziei. W sumie nie ma się co dziwić. Nie da się czegoś wydłużać w nieskończoność. Jeśli serial w założeniach mial mieć x odcinków, to niemożliwe jest, by przy 2x odcinków nie ucierpiała jakość. Smutne ale prawdziwe.

Pzdr
  • 0

#59 Jellyeater

Jellyeater

Plutonowy

• Użytkownik
  • 452 postów

Napisano 24.02.2007 - |07:15|

Bo LOST staje się hermetycznym, dowartościowującym serialem psychologicznym z elementami survival i SF. A większości się to nie podoba. I widownia się dopasowywuje. Od ilu mln zaczynają zdejmować serial?

Obawiam się, że twórcy mogą się przestraszyć, że nie będzie 4 sezonu. Zaczną kończyć LOST. Wtedy zaczną się super odcinki i oglądalnośc znów wzrośnie, a wtedy oni znów zaczną przynudzać i przeciągać. Ale zobaczymy.

Wolał bym 3 sezony i film kinowy na otarcie łez.

Użytkownik Jellyeater edytował ten post 24.02.2007 - |07:16|

• 0

Thank you and Nestle!

#60 kwiatek

kwiatek

FLOWER POWER

• VIP
  • 2 530 postów
  • MiastoOpole

Napisano 24.02.2007 - |14:20|

NIe widzieć czemu, a raczej wiedzieć, czemu, ABC w przypadku Losta, podaje często cząstkowe dane, te dla nastolatków 12-17, czy też mężczyźni w danym wieku, albo dorośli w wieku takim i takim, albo tzw kluczowe demograficzne, czy też wzrost oglądalności w porównaniu z tym co leciało o godzinę wcześniej, a przecież zawsze chodzi o całkowitą ilość oglądających, a to wygląda tak:

Lost S03E07 - 14.68 miliona
CSI:NY o tej samej porze - 15.78 miliona
RÓŻNICA (1.1 miliona)

Lost S03E08 - 12.8 miliona
CSI:NY o tej samej porze - 14.81 miliona
RÓŻNICA (2.01 miliona)

Lost S03E09 - 12.9 miliona (szybkie dane z nocy 21.02)
CSI:NY o tej samej porze - BRAK DANYCH

A teraz coś dla pocieszenia, CSI: NY będzie miło przerwę w emisji ostatni odcinek przed przerwą zostanie wyemitowany 28 lutego, a kolejny dopiero 11 kwietnia, więc pewnie oglądalność wzrośnie, bo konkurencja będzie emitować powtórki...

Użytkownik kwiatek edytował ten post 24.02.2007 - |14:21|

• 0
Master of possimpible ;)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych