Widownię, czytelników, słuchaczy, trzeba sobie wychować. Pieniądz nie jest tu najważniejszy. Łatwiej zrobić jest drogie widowisko z blichtrem, błyskami i efektami, niż znaleźć mądrych ludzi, którzy stworzą dzieło, książkę, przedstawienie oparte na rozumie i przemawiające do rozumu a nie do oczu.
Nie jestem pewien, Loki, czy dobrze kojarzę Ciebie z poprzedniego wydania tego forum (było Was dwóch z Ciechanowa), wtedy pisałeś inaczej i miałeś trochę inne poglądy, teraz się zmieniłeś. Raczej na lepsze. Mam nadzieję, że wielu z osób czytających te Forum trochę się zmieniło, zaczęło sięgać po książki, filmy, na które wcześniej nie zwracali uwagi.
Gattaca (1997)
Rozpoczęty przez
antek
, 25.08.2003 - |20:14|
43 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 12.02.2005 - |23:07|
Napisano 13.02.2005 - |09:32|
Gattaca zaiste jest filmem wielkim, nie jest to kino akcji z zmieniajaca sie akcja co 24 s ale jest filmem tzrymajacym w napieciu bo nie wiem jak inni ale trzymalem kciuki zeby sie mu udalo co przy wspolczesnym kinie nie bylo takie pewne ostatnio filmy nastawione sa na zaskakujace, niekoniecznie szczesliwe zakonczenia, dla tych ktorzy lubia filmy z niekoniecznie wartka akcja ale filmy ambitne dajace do myslenia polecam "The Bug" i "Donny Darko".
Napisano 18.03.2005 - |23:38|
Mnie ten film trochę przytłoczył....
Nie dostrzegam w nim tego dążenia "ułomnego" faceta do bycia "kimś", do urzeczywistnienia swoich marzeń i pragnień, lecz raczej beznadzieję do jakiej zmierza świat i społeczeństwo w dążeniu do doskonałości......
Dla mnie ten film jest strasznie pesymistyczny, co nie oznacza jednak, że nie lubię go oglądać...
Nie dostrzegam w nim tego dążenia "ułomnego" faceta do bycia "kimś", do urzeczywistnienia swoich marzeń i pragnień, lecz raczej beznadzieję do jakiej zmierza świat i społeczeństwo w dążeniu do doskonałości......
Dla mnie ten film jest strasznie pesymistyczny, co nie oznacza jednak, że nie lubię go oglądać...
Napisano 19.03.2005 - |20:25|
Czy ktoś posiada DVD z Gattacą - a dokładnie chodzi mi o extrasy z Umą Thurman. Niestety w necie jest sam film, a DVD coś mi ciężko znaleźć. (Z resztą zależy mi na dodatkach a nie na filmie) ?
DVD z polskimi napisami jest dostępne np. w niemieckich Media Markt za 9.99 EUR. Co ciekawe płyta jest dwustronna - na jednej stronie jest cały film w formacie 4:3, a na drugiej panorama 16:9.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych

Logowanie »