Osoba widziana na monitorze w stacji perła w s3o5
Napisano 07.12.2006 - |19:35|
Napisano 07.12.2006 - |20:31|
Napisano 07.12.2006 - |21:18|
@InVer
Podobieństwo - owszem i to wysokiego stopnia.
Tylko jest jeden problem - akcja TLE rozgrywa się w 2006 roku, akcja LOST-a - w 2004 (jesień).
Jeśli to rzeczywiście Jacob Vanderfield - w 2004 roku miałby jedno oko, w 2006 - dwa?
Jak mi to logicznie wytłumaczysz, przyznam ci racje :afro:
Wytłumaczenie jest proste, jeśli robisz zdjęcie do firmowej strony i nie masz oka to chyba nie zakładasz opaski tylko nośisz raczej szklane oko, pozatym w normalnym życiu przecież nie wszyscy ludzie bez oka noszą opaski, a raczej nieliczni je nosza. Na wyspie nosi opaske , bo szklane oko w jakiś sposób stracił , co popiera znalezienie takowego w strzale )
Co do jego roli...może mimo wszystko Ben i jego ekipa nie maja nic wspólnego z Dharmą i sami mają szczątkową wiedzę na temat tego co się dzieje na wyspie, a Jacob , trzyma ich czymś w szachu (bo wypełniają jego polecenia-lista Jacoba) , może dawkuje im jakieś antidotum czy cuś
Użytkownik FilipKD edytował ten post 07.12.2006 - |21:38|
Napisano 07.12.2006 - |21:20|
Yhy! Jestem nerwowy i bardzo wredny...już z natury, więc trzeba mi wybaczyć! I tyle...Litości chłopie...Czy ty każda ironię bierzesz tak dosłownie, aż do bólu?
czyli jednak to widziałaś? Super!A nie początkowa scena sezonu 10?
mieć wszystko to za mało
DOBRY ZE MNIE CHŁOPAK
Napisano 07.12.2006 - |21:41|
Czy nikt nie zauważył że jak pojawia się chmurka, zawsze słychać mechaniczne odgłosy, jakby przekładnie czy łancuchy, moim zdaniem to mechanizmNie chciałem tworzyć nowego tematu, do tej nowej terori o chmurce więc postanowiłem napisać to tu.
Jeśli ktoś czytał moje poprzednie teorie to ta może być sprzeczna z moimi poprzednimi teoriami ja porostu mam ich dużo i wybieram z nich najciekawsze i prawdopodobne.
Według mnie czarna chmurka to są dusze zamarłych na wyspie wyczytałem na forum, że Eko w chmurce widział twarze może był to twarze zmarłych?
Napisano 11.12.2006 - |10:35|
- Lostzilla (potwór jest mechaniczny?)
- szepty
- uzdrowienia (a z Benem ma "na pieńku", więc nie ma ochoty mu pomóc)
- gadu-gadu Michaela z Waltem (czy na pewno z drugiej strony kabla był Walt?)
- procedura Lockdown (Ben mógł nie kłamać, on rzeczywiście nie wcisnął klawisza - zanim dolazł do kompa, cyferki wpisał Jednooki, posługując się intranetem) - chciał pokazać mapę Lockowi? - przypatrzcie się na znaczek "The Flame" - wewnątrz płomienia jest schematycznie zaznaczone oko
- balon z żarełkiem
- implozja - jakim cudem Locke, Des i Mr Eko wyszli z tego "w całości" (skoro "wessało" bunkier w ziemię, to dlaczego oni znaleźli się poza bunkrem? Wydusiło ich jak pryszcze?)
- interkom w "Hydrze" - Julka twierdziła, że interkom nie działa i uwolnienie Jacka w "I do"
PS - jak coś ciekawego mi umknęło, to dopiszcie :afro:
@FilipKD
- jeśli ktoś ma sztuczne oko, to to wyjdzie na każdym zdjęciu - inaczej układa się powieka, a aparat fotograficzny jest bezlitosny
- też czytałam teorię, że Ben & Co. nie mają nic wspólnego z Dharmą
Użytkownik Tajemnicza_Wyspa edytował ten post 11.12.2006 - |10:42|
Napisano 11.12.2006 - |18:17|
Zostały 2 teorie: Pierwsza że Michael gadał z Innymi, a druga że z jednookim
Stawiał bym tu na pirata, sądzę ze bezoki ma podgląd do wszystkich bunkrów i jest tu jak by bossem. Dziwi mnie to że ktoś napisał akurat gdy Miachael przechodził koło komputera, wiec sądzę że ma podgląd do wszystkich bunkrów, tak samo było z perłą. Ale jeśli jednooki nie jest pozytywnie nastawiony do Bena to czemu mu pomagał ? Może musi, bo takie jest jego przeznaczenia... Jeśli on "prowadzi" Lostzille to pewnie pilnuje wyspę, jest jak by policjantem, coś mu się nie spodoba to bum i ktoś pada Byc może jest po stronie innych ale nie lubi Bena.
Napisano 13.12.2006 - |21:57|
Napisano 16.12.2006 - |21:19|
Ale Michael rozmawiał z "Waltem" jak Locke z Eko nie odkryli jeszcze perły. Obowiązywały wtedy zmiany w bunkrze itd. Po odkryciu perły przycisk wciskał tylko Eko. Więc Inni mogli sobie siedzieć w perle i poinformmować resztę przez wyspowy Internet lub krótkofalówkę, że Michael siadł przed kompa.
Tak, ale mogli także sami z nim czatować, przeciez w Perle też jest komputer.
Napisano 23.12.2006 - |20:18|
Tak, ale mogli także sami z nim czatować, przeciez w Perle też jest komputer.
Albo też inni mogą mieć podłączenie do obrazów z kamer w bazie Łabędź. A po za tym to byłby bezsens tak za******** do bazy Perła, by obserwować rozbitków.
Użytkownik Hans Olo edytował ten post 23.12.2006 - |20:31|
Napisano 12.01.2007 - |15:45|
* Przebywa w Perle, lub w stacji połączonej z Perłą korytarzem (gdy pierwszy raz widzimy ten bunkier, znajduje się w nim wciąż palący się papieros).
o Może dlatego tak szybko dowiedział się o byciu obserwowanym? Usłyszał szmery z pobliża.
o Na ukrytej mapie obok "?" widnieje mniejszy "?". Perła, którą znamy, jest tym mniejszym znakiem. W większym znaku zapytania przebywa Jednooki.
Faktycznie ten tlący się papieros jest zastanawiający, przychylałbym się do wersji, że 'jednooki' przebywa gdzieś w stacji Perła. Ukryte drzwi za szafą czy tp : P
Użytkownik jacekfreeman edytował ten post 12.01.2007 - |15:46|
Zapraszam do Lublina
Napisano 12.01.2007 - |17:03|
Napisano 12.01.2007 - |19:12|
Napisano 12.01.2007 - |21:42|
Napisano 12.01.2007 - |23:19|
Tez nie mozecie sie juz doczekać następnego odcinka...
Napisano 15.01.2007 - |17:51|
Tak więc, gdy do "Perły" po raz pierwszy weszli Locke i Eko nie było tam żadnego tlącego się papierosa. "Perła" jest opuszczona i nikt się tam nie chowa za ukrytymi drzwiami. A Jednooki siedzi w zupełnie innym bunkrze.
Napisano 20.01.2007 - |20:06|
Dla potwierdzenia podaje link ze zdjęciem (sory za jakość):
http://img160.images...29/expap4bu.jpg
Napisano 09.02.2007 - |10:07|
Napisano 09.02.2007 - |14:44|
Hymm ... jednakze papieros jest spalony i widac jakby byl dosc swierzy ... wiec kto wie moze jednooki przychodzi czasem do perly zeby cos zrobic .. np obserwowac co sie dzieje w innych bunkrach.
ciężko powiedzieć czy jest świerzy... wszystko było bardzo zakurzone...
Napisano 10.02.2007 - |15:12|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych