Skocz do zawartości

Zdjęcie

Dalsze części Star Wars

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
93 odpowiedzi w tym temacie

#41 Gość_banano_*

Gość_banano_*
  • Gość

Napisano 24.09.2003 - |09:01|

Mieczykiem i mocą posługiwał się chyba wcześniej zanim nauczył się chodzić.

A jakbyś miał tyle lat co on to też byś w świecie star wars (oczywiście jakbyś moc miał) tak władał mieczem :) On ma w filmie około 900 lat! ... To chyba dużo już!

Ale przyznaje rację - w kinie to aż miło się zrobiło człowiekowi jak zobaczył Yodę - tego którego nigdy dotąd nie widziano z mieczem :)

Co do Darth Maula to mi się naprzykład ta postać bardzo podobała! Nie widziałem w nim nic komicznego...

Mi na przykład Epizod 2 się bardzo podobał! Nie mam mu prawie nic do zarzucenia, był taki jaki powinien być!

Co do kontynuacji to z jednej strony chciałbym czekać na kolejne części, ale z drugiej cały czas myślę - co oni mogliby nowego wymyśleć.
Cała saga Star Wars dotyczy Anakina/ Vadera. Po upadku Imperatora nie wiem co by można było jeszcze ciekawego wymyślić!...
  • 0

#42 jarmat

jarmat

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 302 postów
  • MiastoRadom

Napisano 24.09.2003 - |14:57|

Co do Darth Maula to mi się naprzykład ta postać bardzo podobała! Nie widziałem w nim nic komicznego...

Jak Lukas mogl Darth Maula usmiercic? Swinstwo. Obi-Wan pokonal go psim swedem. A tak serio, to ten aktor doskonale wypadl i wg mnie lepiej niz Ewan Mc Gregor.
  • 0
There is always a bigger fish.

#43 Tomciak

Tomciak

Organizator

• VIP
  • 398 postów
  • MiastoWszechświat - Nasza galaktyka - Układ słoneczny - Ziemia - Europa - Polska - Śląsk - Gliwice - mój fotel

Napisano 24.09.2003 - |16:47|

Co do kontynuacji to z jednej strony chciałbym czekać na kolejne części, ale z drugiej cały czas myślę - co oni mogliby nowego wymyśleć.
Cała saga Star Wars dotyczy Anakina/ Vadera. Po upadku Imperatora nie wiem co by można było jeszcze ciekawego wymyślić!...

Jest sporo książek opisujących świat SW po zakończeniu filmu. I chociaż większość z nich to chłam, jest kilka wartych uwagi. Konkretnie chodzi mi o pięcioksiąg Timothy'ego Zahna o admirale Thrawnie. Pojawia się tam sporo nowych postaci, fabuła jest mocno zakręcona i wg mnie świetnie nadawałyby się na filmy. Jedną z postaci wymyślonych przez Zahna jest Mara Jade, która najprawdopodobniej pojawi się w epizodzie 3...

Edycja
Przeglądnąłem cały temat i widzę, że pomysł taki jak mój już nieraz padł, sorki za wtórność. Nie wiem tylko, czemu wszyscy z uporem maniaka nazywają pięcioksiąg Thrawna trylogią...

Użytkownik Tomciak edytował ten post 24.09.2003 - |16:55|

• 0
Tom

T.O.M.C.I.A.K.: Transforming Obedient Machine Calibrated for Infiltration and Accurate Killing

Czuję, że budzi się we mnie zwierzę... Ale obawiam się, że to leniwiec...

#44 _V_

_V_

Szeregowy

• Użytkownik
  • 27 postów

Napisano 24.09.2003 - |17:50|

neirozumiem czemu czepiacie sie epizodu 1 i 2, jedynka byla bardzi fajna, natomaist co do twojki to mzoecie sie czepiac dalej i uskuteczniej, bo lucas ja naprwde zepsul, ale co wam sie nei podobalo w e1 nie wiem, fajny czesc ladnie zrobiona :)

no chyba zartujesz.. co mi sie nie podoba w e1? a na przyklad to, ze jest to komedia a nie sf.. te wszystkie slodkie jar-jary i inne smieszne cudaki + cudowne zbiegi okolicznosci - zygac sie chce. ten film jest dobry dla dziesiecioletnich dzieci.
nie wyobrazalem sobie, ze Lucas moze tak zepsuc SW - tragedia :/
e2 juz troche lepszy,chociaz ciagnaca sie przez pol filmu scena milosna suxx, ale wiadomo - ma to przyciagnac ludzi niezwiazanych z sf do kina, coz komercja i prawa rynku. zobaczymy co zrobia z e3, ale nie spodziewam sie niczego nadzwyczajnego.
  • 0

#45 rejm

rejm

Plutonowy

• VIP
  • 372 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 24.09.2003 - |21:11|

[...]a na przyklad to, ze jest to komedia a nie sf..
[...]

Przeciez jedno drugiemu nie przeszkadza. Czysądzisz, że s-f musi zawsze być piekielnie poważne. Może byc zarówno komedia s-f jak i dramat s-f. Chociaz ja raczej nie chciałbym, żeby SW było dramatem.
  • 0

#46 _V_

_V_

Szeregowy

• Użytkownik
  • 27 postów

Napisano 24.09.2003 - |22:52|

[...]

Przeciez jedno drugiemu nie przeszkadza. Czysądzisz, że s-f musi zawsze być piekielnie poważne. Może byc zarówno komedia s-f jak i dramat s-f. Chociaz ja raczej nie chciałbym, żeby SW było dramatem.

Nie mowie, ze ma byc piekielnie powazne, wiadomo musi byc jakas dawka humor, ale takie nagromadzenie przesmiesznych sytuacji i innych jar-jarow mnie przeraza..
watek sf zaczyna zanikac w natloku komedii, to zaczyna byc groteskowe.. wiecej komedii niz sf :F i o to glownie mi chodzi.
w czesciach 4,5,6 humor byl bardzo fajnie i stosownie do danej sytuacji wywazony..

Pozdro
V.
  • 0

#47 Ksyrax

Ksyrax

Kapral

• Użytkownik
  • 236 postów
  • MiastoGniezno

Napisano 25.09.2003 - |06:30|

[...]

A wyobrażacie sobie SW melodramatem. Chyba to byłby hicior roku B) :D . Swoją drogą SW2 niewiele brakuje aby tak było. Mam nadzieję, że więcej już nie będą tego wątku ciągnąć.
  • 0
Nic na świecie nie zostało tak sprawiedliwie rozdzielone jak rozum: każdy uważa, że otrzymał dostateczną porcję. Jacques Tati.

#48 Castor Krieg

Castor Krieg

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 092 postów
  • MiastoBerlin

Napisano 25.09.2003 - |07:38|

[...]

A wyobrażacie sobie SW melodramatem. Chyba to byłby hicior roku B) :D . Swoją drogą SW2 niewiele brakuje aby tak było. Mam nadzieję, że więcej już nie będą tego wątku ciągnąć.

Jak to nie? :blink: :D Przecież to będzie oś Epizodu III.

Anakin (mąż Amidali): YYYYYYYYY(oddech Vadera, chłopak się przysposabia) witaj, królowo Amidalo
Amidala (żona Anakina): gdzieś ty był?! W domu nie posprzątane, a ty szlajasz się gdzieś z tym grubym senatorem, Palpatine'em!
Anakin: On..YYYYYYYYY...pokazuje mi ściężkę, o której nie miałem pojęcia...YYYYYY...ścieżkę Ciemnej Strony Mocy™...YYYYY
Amidala: Ciemna, jasna czy beżowa - ja się wyprowadzam! Znalazłam mężczyznę, który obdarza mnie troską i czułością, nie to co ty!
Anakin: YYYYYYYYYYYY?
Amidala: To międzygalaktyczny przemytnik - Han Solo!!! Ma wielkiego Sokoła!
Anakin: Zamrożę go w karbonicie...YYYYYYY...oddam Jabbie....YYYYYYYY...dobra, spadaj, i tak musimy już kończyć - epizod IV depcze nam po piętach.....acha - YYYYYYYYY.

:D :D :D
  • 0

#49 rejm

rejm

Plutonowy

• VIP
  • 372 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 25.09.2003 - |10:20|

Strasznie pesymistyczne wizje tutaj snujecie. Ja myślę, że nie będzie tak źle. ;) :D :rolleyes:
  • 0

#50 jarmat

jarmat

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 302 postów
  • MiastoRadom

Napisano 25.09.2003 - |13:58|

neirozumiem czemu czepiacie sie epizodu 1 i 2, jedynka byla bardzi fajna, natomaist co do twojki to mzoecie sie czepiac dalej i uskuteczniej, bo lucas ja naprwde zepsul, ale co wam sie nei podobalo w e1 nie wiem, fajny czesc ladnie zrobiona :)

no chyba zartujesz.. co mi sie nie podoba w e1? a na przyklad to, ze jest to komedia a nie sf.. te wszystkie slodkie jar-jary i inne smieszne cudaki + cudowne zbiegi okolicznosci - zygac sie chce. ten film jest dobry dla dziesiecioletnich dzieci.
nie wyobrazalem sobie, ze Lucas moze tak zepsuc SW - tragedia :/
e2 juz troche lepszy,chociaz ciagnaca sie przez pol filmu scena milosna suxx, ale wiadomo - ma to przyciagnac ludzi niezwiazanych z sf do kina, coz komercja i prawa rynku. zobaczymy co zrobia z e3, ale nie spodziewam sie niczego nadzwyczajnego.

Wedlug mnie nie o to chodzi, ze komedia albo nie komedia. Po prostu film byl nakrecony pod katem dochodu ze sprzedazy gadzetow. Pierwsze oznaki takiego podejscia do tematu mielismy juz w Powrocie Jedi - Ewoki - idealny futrzak/pluszak dla dzieci. A jedynka poszla jeszcze bardziej w tym kierunku. Nie zapominajmy, ze sprzedaz gadzetow przynosi znacznie wieksze dochody niz bilety w kinach. Takiego podejscia Lukasowi nie moge wybaczyc.
  • 0

#51 rejm

rejm

Plutonowy

• VIP
  • 372 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 26.09.2003 - |08:13|

A ja mu się nie dziwię. Jak moze zarobić na czymś, to dlaczego miałby rezygnować z okazji. Takie są prawa kapitalizmu. Liczy się zysk. Wiem, że to brutalne, ale tak już jest. I chociaz nam się to nie podoba nic na to nie poradzimy.
  • 0

#52 Ksyrax

Ksyrax

Kapral

• Użytkownik
  • 236 postów
  • MiastoGniezno

Napisano 26.09.2003 - |13:50|

Zgadza się. W tej chwili wszystko funkcjonuje i kręci się wokół pieniądza i w końcu dla pieniędzy ludzie kręcą tak kolosalnie drogie filmy. Aby miały przebicie i aby jak najwięcej na nich zarobić. Więc dlaczego nie dorabiać na dodatkowych gadźetach. Koszulki, kubki, książki, czapeczki itp. itd. To wszystko jest nie tylko reklamą ale całkiem niezłym biznesem i dlatego takie ilości tych rzeczy możemy spotkać na wystawach różnych sklepów.
  • 0
Nic na świecie nie zostało tak sprawiedliwie rozdzielone jak rozum: każdy uważa, że otrzymał dostateczną porcję. Jacques Tati.

#53 Gość_Misiu_*

Gość_Misiu_*
  • Gość

Napisano 26.09.2003 - |14:40|

Prawie zawsze jest tak że czym więcej sie robi filmów, tym są coraz gorsze. Może i by było lepiej żeby Lucas sobie juz darował Star Warsy. Ta nowa trylogia nawet nie umywa sie do taj klasycznej. Tamta miała swój klimat, nastrój, aż się chciało oglądać a ta naowa jest pozbawiona walorów, sztuczna, to co będzie z następną
  • 0

#54 Leszczu12

Leszczu12

Szeregowy

• Użytkownik
  • 16 postów

Napisano 30.09.2003 - |20:28|

nowe episody sa kipskie szkoda ze nikt nie podejmuje sie ekranizacji trylogi admirala throwna
  • 0

#55 jarmat

jarmat

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 302 postów
  • MiastoRadom

Napisano 30.09.2003 - |21:05|

Musze powiedziec, ze wlasnie obejrzalem SW II po raz czwarty (tak sie po prostu zlozylo - nie bylo to moim zamierzeniem) i stwierdzam, ze gdyby pominac zagrywki pod gadzety to nie bylo by tak zle. W sumie jest nienajgorzej zakrecone. Wyglada na to, ze najwieksza zasluge dla powstania Imperium maja rycerze Jedi. Hrabia Dooku juz nie jest dla mnie tak jednoznacznie zly. Musze obejrzec ten film jeszcze ze dwa razy, pomijajac dluzyzny. Moze jednak III czesc nie bedzie taka zla. :)
  • 0

#56 rejm

rejm

Plutonowy

• VIP
  • 372 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 01.10.2003 - |20:21|

Dla mnie rola Dooku nie była jednoznaczna już gdy ogladałem ten film pierwszy raz. Właściwie po wyjściu z kina zastanawiałem się czy Lucas nie zamierza czasem trochę nam zamieszać. Tak by nas w trzeciej części czymś zaskoczyć. :rolleyes:
  • 0

#57 arci

arci

Szeregowy

• Użytkownik
  • 24 postów

Napisano 30.01.2004 - |00:18|

Na pewno będą kolejne epizody, albo filmy na motywach SW. Jak nie zrobi ich Lukas to zrobi ktos inny. Jestem tego prawie pewien/
  • 0

#58 Arturs

Arturs

Kapral

• Użytkownik
  • 228 postów

Napisano 10.02.2004 - |21:53|

WITAM

to się pojawiło na WP.PL

-----------------------------

Studio Lucasfilm poinformowało oficjalnie, iż 21 września w sklepach pojawi się specjalne 4-płytowe wydanie DVD oryginalnej trylogii Gwiezdne wojny.

W pakiecie znajdziecie Nową nadzieję, Imperium kontratakuje i Powrót Jedi.

Podobnie jak wydany wcześniej Indiana Jones, Gwiezdne wojny będą sprzedawane tylko w komplecie. Każdy z tytułów zostanie zaprezentowany w wydłużonej wersji specjalnej. Na czwartym dysku znajdą się dodatki m.in. nigdy wcześniej niepublikowane zdjęcia pokazujące prace nad każdą z części.

Ponadto każdy z filmów zostanie wzbogacony o komentarz George'a Lucasa, aktorów i członków ekipy.

Nieoficjalnie mówi się, że w USA pakiet kosztował będzie około 50 dolarów.

--------------------------------

ARTURS
  • 0

#59 gulus

gulus

Sierżant

• VIP
  • 757 postów

Napisano 10.02.2004 - |23:16|

50 $ ? Cena zadziwiająca, ale co najważniejsze, akceptowalna, poniżej 200 zł. Ciekawe ile wyniesie ona na naszym, polskim rynku? Oby nie była 2x wyższa.

gulus
  • 0

#60 jackert

jackert

Kapral

• Użytkownik
  • 189 postów
  • MiastoJelenia Góra

Napisano 11.02.2004 - |00:33|

Musze powiedziec, ze wlasnie obejrzalem SW II po raz czwarty (tak sie po prostu zlozylo - nie bylo to moim zamierzeniem) i stwierdzam, ze gdyby pominac zagrywki pod gadzety to nie bylo by tak zle. W sumie jest nienajgorzej zakrecone. Wyglada na to, ze najwieksza zasluge dla powstania Imperium maja rycerze Jedi. Hrabia Dooku juz nie jest dla mnie tak jednoznacznie zly. Musze obejrzec ten film jeszcze ze dwa razy, pomijajac dluzyzny. Moze jednak III czesc nie bedzie taka zla. :)

...jeśli przekonanie o własnej nieomylności, pycha i realizowanie własnych planów za wszelką cenę i kosztem innych ... są w porzadku, to zły na pewno nie jest... B)
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych