Skocz do zawartości

Zdjęcie

NIE BÓJ SIĘ ZAPYTAĆ

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
159 odpowiedzi w tym temacie

#41 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 13.12.2006 - |00:47|

wolmann: przeszukaj ten temat: http://forum.gwrota....mp;#entry212018
a jesli nie znajdziesz to popros w tamtym temacie o podanie linkow (ale napierw przeszukaj, bo wydaje mi sie ze byly podawane).
  • 0

#42 volkmann

volkmann

Szeregowy

• Email
  • 72 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 15.12.2006 - |15:59|

potrzebuje pomocy.Sciagam odcinki battlestara udostepnione przew www i na nich sa dziwne napisy. Z biegiem filmu sa albo szybciej niz powinny albo sie czeka długo zanim sie pojawia. jak rozawiazac ten problem
  • 0

#43 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 15.12.2006 - |16:04|

Z biegiem filmu sa albo szybciej niz powinny albo sie czeka długo zanim sie pojawia. jak rozawiazac ten problem

Po prostu masz napisy do innego "wydania" BSG.
Musisz poszukać na http://hatak.pl/ albo na napisy.org czy nie ma tam odpowiednich do Twojej wersji.

Użytkownik biku1 edytował ten post 15.12.2006 - |16:04|

Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#44 volkmann

volkmann

Szeregowy

• Email
  • 72 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 15.12.2006 - |16:05|

zadne nie działają zawsze jest przesuniecie :( nie wiem co mam zrobic. Jak ktos umie angielski to jak napisy sie wyswietlaja a mowia co innego w tym czasie to moze szlag trafic. nie da sie jakos ich dopasowac
  • 0

#45 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 15.12.2006 - |16:13|

zadne nie działają zawsze jest przesuniecie :( ............ nie da sie jakos ich dopasowac

Da się tylko musisz się ręcznie przy tym pobawić skoro masz jakąś taką kulawą wersję.
Możesz użyć choćby odtwarzacza SubEdit Player czy tez Subtitle Workshop.
Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#46 volkmann

volkmann

Szeregowy

• Email
  • 72 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 15.12.2006 - |16:18|

wejdz dział usostepnianie przez www gdzie podawane sa linki do odcinkow. Pobierz sobie powiedzmy six degress of separation obejrzyj i powiedz czy to lppna wersja i czy da sie cos zrobic
  • 0

#47 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 15.12.2006 - |17:14|

volkmann to nie jest temat "jak dopasować napisy' info jak to zrobić znajdziesz w podforum Hataka....

i jeszcze coś to ty wiesz jaka masz wersję (tv, czy dvdrip czy dsr czy hdtv) przeczytaj co ci pisze, i znajdź napisy... bo na pewno były dopasawania do większości wydań scenowych.

#48 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 15.12.2006 - |22:07|

Tak sobie grzebałem na necie i znalazłem taki tytuł z 1999 roku "Battlestar galactica the second coming". Cóż to takiego?
  • 0

BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out" 

#49 Juki

Juki

Plutonowy

• Użytkownik
  • 457 postów
  • MiastoKraków

Napisano 22.12.2006 - |09:13|

To jest jakiś fanfilm który chciał przekonać Universal Pictures, aby zekranizowali ponownie BSG, tu jest tekst o tym:

http://www.cylon.org...g-2come-02.html
  • 0

Dołączona grafika

#50 Jinn

Jinn

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 319 postów

Napisano 17.01.2007 - |16:40|

A ja mam pytanie z trochę innej beczki.
Może ktoś ma jakieś dane na temat budżetu BSG. Ile kosztuje, mniej więcej, jeden odcinek.
Gdzie mogę o tym poczytać.
  • 0

#51 Wodzu

Wodzu

Sierżant

• VIP
  • 722 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 24.01.2007 - |11:29|

Czy ktoś wie czy pojawi się jeszcze Bulldog? Wydaje mi sie że to był jednorazowy występ, ale może pojawiły się o nim jakieś ciekawe informacje.

Użytkownik Wodzu edytował ten post 24.01.2007 - |11:31|

• 0

...:::Son of Anarchy:::...

#52 Grzesiu

Grzesiu

Sierżant sztabowy

• Tauri Graphics
  • 1 079 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 26.01.2007 - |12:39|

Nie bede zakladal tematu na to wiec info tu wrzucam, ktos i tak pewnie spyta(l) ;)

-----Original Message-----
From: Grzesiu
Sent: Friday, January 26, 2007 12:18 PM
To: widzowie@tvp.pl
Subject: Battlestar Galactica - sezon 2

Witam serdecznie.

1. lutego wyemitowany zostanie ostatni odcinek pierwszej serii tego
serialu. Czy TVP przewiduje emisje takze drugiej a potem kolejnych serii?

Pozdrawiam

Witamy
Niestety narazie nie będzie kontynuacji tego serialu. Być może w przyszłości pokażemy jego drugą serię.

• 0
Okładki DVD - Szukasz okladek do seriali i filmow? Znajdziesz je tam!

Eric Clapton - Polski nieoficjalny portal Artysty

Dołączona grafika

#53 Rand

Rand

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 264 postów

Napisano 01.02.2007 - |03:42|

Mam pytanie.
Przeglądajac strone hatak nigdy nie zwracałem uwagi na temat dodatki, ostatnio wiec zajrzałem i ku mojemu zdziwieni znalazłem napisy do wielu dodatków z BSG. Czy ktoś mi może wydłumaczyć co to jest Wideoblog David’a Eick’a?? Oraz jescze jedno pytanko czy ktoś ma namiary na te drugie dodatki nazwane Features?? jakoś tego nigdzie nie moge znaleźć a bym se z checia obejrzal.
  • 0
1. BSG/Shield/Dexter/Spartacus/Skins/Caprica/SG:Universe
2. 24h/Black Donnellys/Rescue Me/SoA/True Blood/Supernatural/Veronica Mars/Entourage/HIMYM/Chuck/White Collar/House
3. Lost/Rome/Moonlight/Californication/Breaking Bad/Tudors/Castle
4. Weeds/The 4400/Damages/V/SG/SG:A/Desperate Houswives/Greys anatomy

#54 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 01.02.2007 - |10:43|

Czy ktoś mi może wydłumaczyć co to jest Wideoblog David’a Eick’a??

Sie pytasz co to jest "Wideo" "blog"? (mam nadzieje ze wytlumaczylem ;) ).

Oraz jescze jedno pytanko czy ktoś ma namiary na te drugie dodatki nazwane Features??

na p2p sa :) i napewno na TT tez sa.
  • 0

#55 Rand

Rand

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 264 postów

Napisano 01.02.2007 - |22:26|

Sie pytasz co to jest "Wideo" "blog"? (mam nadzieje ze wytlumaczylem wink.gif ).

Kumam co to jest, ale chodziło mi o przybliżenie tej produkcji, co dokładnie zawiera, czy warto to oglądać itp.

na p2p sa smile.gif i napewno na TT tez sa.

A tu chodziło mi o jakieś dokładniejsze źródła, mi na p2p udało sie znaleźć tylko: Battlestar.Galactica.The.Story.So.Far.avi i SciFi.Inside.Battlestar.Galactica. ;)
  • 0
2. 24h/Black Donnellys/Rescue Me/SoA/True Blood/Supernatural/Veronica Mars/Entourage/HIMYM/Chuck/White Collar/House

#56 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 01.02.2007 - |22:42|

Kumam co to jest, ale chodziło mi o przybliżenie tej produkcji, co dokładnie zawiera, czy warto to oglądać itp.

KLIK

#57 Rand

Rand

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 264 postów

Napisano 01.02.2007 - |23:49|

Dzieki toudi dokładnie o to mi chodziło :D
  • 0

#58 silent_

silent_

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 149 postów

Napisano 02.02.2007 - |00:21|

ludzie pomocy :bag:

zaczolem ogladac BSG wraz z rozpoczeciem emisji na TV2, na dodatek poprzez dosc pozna pore nadawanie nie bylem w stanie obejzec wszystkich odcinkow, a skoro serial wciagnol mnie na calego mam kilka pytan ktore bardzo mnie nurtuja:

- Caprica jest jedna z licznych koloni ludzi, z tego co wiem najwazniejsza, lecz zacznijmy od poczatku, co sie stalo z ziemia? dlaczego nie moga na nia wrocic? czy na ziemi zyja ludzie ktorzy nie zdecydowali sie na kolonizacje odleglych regionow? jak dlugo trwa pobyt ludzi poza ziemia, dziesiatki czy setki lat? czy na ziemi wiedza o cylonach? mam ogromne braki

- Czy zachowanie cylonow mozna przyrownac do popularnego motywu pinokia? ( chec zrozumienia natury czlowieka w celu upodobania sie do niego? )

wybaczcie jestem jednym z tych co czytaja spoilery i nie lubia niespodzianek :bag: :bag: :bag: wiem dziwne i moze glupie ale coz. pozdrawiam

Użytkownik silent_ edytował ten post 02.02.2007 - |00:28|

• 0

#59 Vol 7

Vol 7

Starszy sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 242 postów
  • Miastowziąć na rower?

Napisano 02.02.2007 - |00:45|

ludzie pomocy :bag:

zaczolem ogladac BSG wraz z rozpoczeciem emisji na TV2, na dodatek poprzez dosc pozna pore nadawanie nie bylem w stanie obejzec wszystkich odcinkow, a skoro serial wciagnol mnie na calego mam kilka pytan ktore bardzo mnie nurtuja:

- Caprica jest jedna z licznych koloni ludzi, z tego co wiem najwazniejsza, lecz zacznijmy od poczatku, co sie stalo z ziemia? dlaczego nie moga na nia wrocic? czy na ziemi zyja ludzie ktorzy nie zdecydowali sie na kolonizacje odleglych regionow? jak dlugo trwa pobyt ludzi poza ziemia, dziesiatki czy setki lat? czy na ziemi wiedza o cylonach? mam ogromne braki
- Czy zachowanie cylonow mozna przyrownac do popularnego motywu pinokia? ( chec zrozumienia natury czlowieka w celu upodobania sie do niego? )
wybaczcie jestem jednym z tych co czytaja spoilery i nie lubia niespodzianek :bag: :bag: :bag: wiem dziwne i moze glupie ale coz. pozdrawiam

w pierwszej kolejności proszę o to, abyś uważał na błędy, których masz multum i byłbym wdzięczny za ich poprawienie...

teraz odpowiedzi na Twoje pytania...:

co sie stalo z ziemia?

Ziemia sobie istnieje w takim stanie w jakim jest obecnie (tak zakładam)

dlaczego nie moga na nia wrocic?

najpierw trzeba sobie wyjaśnić, że jeśli chodzi Ci o ludzi z BSG 75 to nie tyle nie mogą na nią wrócić,bo z niej nie wyruszyli... Ludzie w okół, których obraca się akcja serialu pochodzą z 12 Kolonii, które mają wspólny początek na planecie KOBOL (był to swego rodzaju raj), na której to wraz z 13 plemieniem (ziemianami przyszłymi) żyli od zarania dziejów... Jednak coś się wydarzyło (już nawet nie pamiętam co) i wszyscy musieli opuścić to miejsce (gniew bogów?)... 12 plemion udało się w stronę obecnych 12 Kolonii, a 13 plemię udało się w stronę Ziemi - miało to miejsce ok 5 tysięcy lat przed akcją serialu. Od tego czasu 13 plemię utraciło kontakty z 12 Koloniami...

czy na ziemi zyja ludzie ktorzy nie zdecydowali sie na kolonizacje odleglych regionow?

nie wiadomo nic na ten temat (na Twoim poziomie zaawansowania - jest na to pewna odpowiedź w 3 sezonie)

jak dlugo trwa pobyt ludzi poza ziemia, dziesiatki czy setki lat?

odpowiedź znajduje się wyżej

czy na ziemi wiedza o cylonach?

raczej nie, gdyż jak napisałem, Ziemianie nie mają żadnego kontaktu z 12 Koloniami, które stworzyły Cylonów

Czy zachowanie cylonow mozna przyrownac do popularnego motywu pinokia? ( chec zrozumienia natury czlowieka w celu upodobania sie do niego? )

w żadnym wypadku! Cyloni uważają się za lepszych i nie chcą mieć nic wspólnego z rasą ludzką!
  • 0

Dołączona grafika

#60 silent_

silent_

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 149 postów

Napisano 02.02.2007 - |15:48|

ze wzgledu na wyuczony sposob pisania na klawiatorze nie uzywam polskich znakow.

zaraz zaraz, czyli Ziemia nie jest rodzinna planeta ludzkosci, tylko Kobol, ziemia jest tylko kolonia do ktorej podazyla 13 kolonia?

Użytkownik silent_ edytował ten post 02.02.2007 - |15:51|

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych