Skocz do zawartości

Zdjęcie

Dexter

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
178 odpowiedzi w tym temacie

#41 matlas

matlas

Plutonowy

• Użytkownik
  • 402 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 25.12.2006 - |14:02|

Mała ciekawostka. Na stronie TV.com znajduje się ankieta na najlepszy nowy serial 2006 roku. Pomimo tego, że Dexter leciał na kablówce idzie łeb w łeb z Heroes. Dla porównania Heroes oglądało miejscami po 14 milionów widzów, Dextera w najlepszych przypadkach ponad 1 milion.

i w ankiecie na najleszy serial 2006 jest tylko 1% za Heroes

zapraszam wiec do glosowania trzeba to zmienic:D
  • 0
O serialach i nie tylko: matlas blog
--- > Mój ranking seriali < ---

#42 elfikk

elfikk

Szeregowy

• Użytkownik
  • 39 postów

Napisano 25.12.2006 - |15:25|

ale gdzie ta ankieta ? ta an dole to wygrywa the o.c
  • 0

#43 mr_gm

mr_gm

Kapral

• Użytkownik
  • 233 postów
  • Miastostolica Polski

Napisano 25.12.2006 - |17:02|

ale gdzie ta ankieta ? ta an dole to wygrywa the o.c

Ankieta jest dokładnie w tym miejscu http://www.tv.com/fe...-fall-show.html
  • 0

#44 elfikk

elfikk

Szeregowy

• Użytkownik
  • 39 postów

Napisano 25.12.2006 - |21:04|

Ankieta jest dokładnie w tym miejscu http://www.tv.com/fe...-fall-show.html

dzieki :) poszedł głos 2 % tarci
  • 0

#45 mr_gm

mr_gm

Kapral

• Użytkownik
  • 233 postów
  • Miastostolica Polski

Napisano 26.12.2006 - |01:43|

Jeszcze można dodatkowo zagłosować na Dextera w kategorii Best in Genre - Drama http://www.tv.com/fe...2006/drama.html , coby głosy się nie marnowały :)

PS. W kategorii Science- Fiction mam dylemat, jak ta żaba co miała wybrać piękne na prawo mądre na lewo. No przecież się nie rozerwę :) Heroes czy Battlestar Galactica. Postawiłem na tradycję czyli Battlestar. Hm a tutaj Supernatural wraz z Bones miażdżą rywali. Dziwne. Od kiedy to Supernatural, a szczególnie Bones, to SF. No chyba że Bones to Science a Supernatural Fiction ;)

Użytkownik mr_gm edytował ten post 26.12.2006 - |21:23|

• 0

#46 mathix

mathix

Sierżant

• VIP
  • 686 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 26.12.2006 - |02:19|

To prawda, poza tym Jericho i Heroes są dla dzieci, a ten serialek nie, więc nie dziwie się, że mu się nie podobał :bag:

Tak sobie myślę, że nie powinienem się obrażać, bo za dziecko (mimo wieku) uważam się cały czas i nie planuję w najbliższym czasie dorastać. Jedynie pragnę Tobie, zwrócić uwagę na to, że dorosły (a uważasz się za takiego) człowiek nie powinien patrzeć z góry na ludzi, tylko dlatego, że krytykują lubiany przez niego serial. To po przeczytaniu Twojego posta można odnieść wrażenie, że ma się do czynienia z naładowanym emocjami jedenastolatkiem.

Głównym moim argumentem przeciw Dexterowi jest słabe aktorstwo. Bardzo się obawiam, że cała historia mimo iż ciekawa, będzie sztywna i nieprzekonywująca. Mam wrażenie, że siedemnastoletnia Hayden Panettiere, gra lepiej niż, wydawałoby się bardziej doświadczony, Erik King.

No ale będę się musiał zmusić do oglądania dalszych odcinków. Podobną stagnację miałem po pilocie Rome'a, który w gruncie rzeczy okazał się świetną, wciągającą serią.
  • 0
There are 10 types of people in this world.
Those who understand binary and those who don't.

#47 mr_gm

mr_gm

Kapral

• Użytkownik
  • 233 postów
  • Miastostolica Polski

Napisano 26.12.2006 - |02:27|

Głównym moim argumentem przeciw Dexterowi jest słabe aktorstwo. Bardzo się obawiam, że cała historia mimo iż ciekawa, będzie sztywna i nieprzekonywująca. Mam wrażenie, że siedemnastoletnia Hayden Panettiere, gra lepiej niż, wydawałoby się bardziej doświadczony, Erik King.

Chyba przesadzasz z tym słabym aktorstwem. Jak dla mnie słabe aktorstwo, to jest w Eurece. A tutaj nikt mnie nawet nie drażni. Dziwne. Cóż jednym się podoba rybka innym akwarium.
  • 0

#48 elam

elam

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 757 postów
  • MiastoBielsko-Biala

Napisano 27.12.2006 - |21:15|

powiem wam.
przyznam sie.
popelnilam blad :)

przez ostatni tydzien, co wieczor na kolacje z siostra stawialysmy sobie dwa odcinki Dextera. urocze Swieta :)
no i wpadlysmy.

serial wymiata.
dlaczego dopiero teraz go odkrylysmy??

dlaczego nikt nie napisal na glownej stornie wielkimi, ociekajacymi krwia literami "OGLADAJ DEXTERA - NAJLEPSZY SERIAL ROKU" ???

jak mogliscie???

o malo go nie przegapilysmy.....

a teraz braciszek dzwoni i blaga, zeby podrzucic mu kolejne odcinki... bidoczek, utknal przy szostym :D
  • 0
lubisz science-fiction? na serialach sie nie konczy !
www.science-fiction.com.pl/forum

#49 mr_gm

mr_gm

Kapral

• Użytkownik
  • 233 postów
  • Miastostolica Polski

Napisano 28.12.2006 - |02:23|

dlaczego nikt nie napisal na glownej stronie wielkimi, ociekajacymi krwia literami "OGLADAJ DEXTERA - NAJLEPSZY SERIAL ROKU" ???

Hehe. Nie Ty jedna jesteś zdziwiona. Ten wątek, biorąc pod uwagę jakość serialu, już dawno powinien mieć ze 20 stron :). Chociaż szczerze mówiąc jak usłyszałem o tym serialu, to tak jakoś początkowo wcale mnie nie ciągnęło do oglądania. Dopiero jak obejrzałem 2 odcinki, to mnie wessało bez reszty :)
  • 0

#50 elfikk

elfikk

Szeregowy

• Użytkownik
  • 39 postów

Napisano 28.12.2006 - |09:36|

czytacie mi w myslach cały czas mnie meczy dlaczego tak cicho o tym serialu :) ale wystarczy ze kazdy go znajomym poleci i sie rozkreci :)
  • 0

#51 Mariusz Saint

Mariusz Saint

Szeregowy

• Użytkownik
  • 68 postów
  • MiastoNowy Sącz

Napisano 28.12.2006 - |13:17|

Hehe. Nie Ty jedna jesteś zdziwiona. Ten wątek, biorąc pod uwagę jakość serialu, już dawno powinien mieć ze 20 stron :). Chociaż szczerze mówiąc jak usłyszałem o tym serialu, to tak jakoś początkowo wcale mnie nie ciągnęło do oglądania. Dopiero jak obejrzałem 2 odcinki, to mnie wessało bez reszty :)

Ja przeczytałem pierwszy post w tym temacie i wiedziałem, że to jest TO :D Choć szczerze mówiąc spodziewałem się, że serial pozostanie niszowy, a tu taka niespodzianka :)
W głosowaniu "Dexter" traci niestety już 7%, ale i tak jest IMO bardzo wysoko - serial z "kablówki" w porównaniu do serialu z telewizji ogólnodostępnej... DVD z "Dexterem" może być sporym hitem na rynku :P
  • 0
kaminaclose.jpg

#52 elam

elam

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 757 postów
  • MiastoBielsko-Biala

Napisano 01.01.2007 - |02:13|

zaproponowalam wczoraj mojemu tatuskowi dexterka na sylwestrowe popoludnie i wieczor - i wlasnie konczy ostatni odcinek... nie myslalam nawet, ze tyle wysiedzi przed telewizorem (z 5ciominutowa przerwa na lampke szampana o polnocy :) )

dexter laczy pokolenia, chcialoby sie powiedziec :)
no i tatko zaliczyl pierwszy maraton serialowy :)
  • 0
lubisz science-fiction? na serialach sie nie konczy !
www.science-fiction.com.pl/forum

#53 Iblis

Iblis

Szeregowy

• Użytkownik
  • 11 postów
  • MiastoUNDERWORLD

Napisano 01.01.2007 - |22:54|

a teraz braciszek dzwoni i blaga, zeby podrzucic mu kolejne odcinki... bidoczek, utknal przy szostym :D

Witam fanów Dexa tak jak na początku pisałem że jest to serial który po 3 odcinkach nie da ci spokoju nim nie obejrzysz całego sezonu :P :P Ja sam już zaraziłem Dexterem wśród swoich znajomych jakieś 20 osób chcą jeszcze i jeszcze, a tu 1 sezon za nami :) mam nadzieję ze premiera 2 sezonu będzie na czas bo znajomi nie dadzą mi spokoju :D :D :D

pozdrawiam :clap: :clap: :clap:

Użytkownik Iblis edytował ten post 01.01.2007 - |23:31|

• 0

#54 Skinwalker

Skinwalker

Szeregowy

• Użytkownik
  • 62 postów

Napisano 08.01.2007 - |23:19|

Ostatnio dorwałem cały pierwszy sezon, wcześniej nie wiedziałem dokładnie o czym on jest. Serial rewelacja, jestem po 7 odcinku...
  • 0
"Jeżeli nie możesz sprawić by działało dobrze - spraw chociaż by dobrze wyglądało",
Bill Gates

#55 Guzek9

Guzek9

Szeregowy

• Użytkownik
  • 64 postów

Napisano 09.01.2007 - |12:24|

Ten serial to dla mnie totalna beznadzieja!
Nierozumiem jak on moze się podobać????!!!!
  • 0

#56 neo1910

neo1910

Szeregowy

• Użytkownik
  • 51 postów
  • MiastoWidzew Łódź

Napisano 09.01.2007 - |13:52|

Ten serial to dla mnie totalna beznadzieja!
Nierozumiem jak on moze się podobać????!!!!

A mozesz rozwinąć swoją badzo interesującą mysl? Co jest w nim takiego beznadziejnego?

----------------------------------------

"Dexter" zabija konkurencję

Finał dwunastoodcinkowej serii opowiadającej o ekspercie kryminalistycznym zajmującym się krwią, który jednocześnie jest seryjnym mordercą przyciągnął przed telewizory prawie półtora miliona widzów.

Rekord frekwencyjny to druga dobra wiadomość dla odtwórcy głównej roli policjanta/ mordercy – tytułowego Dextera Morgana. Michael C. Hall otrzymał niedawno nominację do Złotego Globu dla najlepszego aktora w serialu dramatycznym.

Serial określany jako fenomen fascynuje nie tylko konstrukcją głównej postaci – mordercy, którego nie sposób nie lubić.

Pochwały ze strony krytyków i widzów kierowane są również do twórców scenariusza, zdjęć i galerii postaci drugoplanowych, doskonale odtwarzanych przez charakterystycznych aktorów (Lauren Vélez, C.S. Lee, David Zayas, Vince Masuka). Podziw wzbudza również intro/ czołówka serii (nawiązująca do Sześciu stóp pod ziemią) autorstwa Rolfe Kent. Ukazuje ona codzienne czynności, jak parzenie kawy, czy wiązanie butów w niespotykany do tej pory, sadystyczny sposób.

Postać, którą obecnie zachwyca się cała Ameryka – Dexter, została stworzona przez Jeffa Lindsay’a w książce „Dekalog dobrego Dextera” (Pozycja, nakładem wydawnictwa Amber ukazała się również w Polsce), a przeniesiona na mały ekran za sprawą Daniela Cerone, Michaela Cuestę oraz Jamesa Manosa Jr.

Stacja SHOWTIME udostępniania jest w niektórych sieciach kablowych za dopłatą i nie ma więcej niż 18 milionów abonentów. Fakt, że jednego wieczora ponad półtora miliona osób oglądało właśnie Dextera to wielki sukces i powód do dumy właścicieli kanału, który znany jest z szokujących i kontrowersyjnych produkcji (chociażby homoerotyczny serial Queer As a Folk).

Po gargantuicznym sukcesie Dexter powróci w drugim sezonie. SHOWTIME zamówił kolejnych 12 odcinków serialu, których produkcja rozpocznie się wiosną. Premiera telewizyjna drugiej serii planowana jest na lipiec 2007 roku.

Nie wiemy jeszcze, czy Dexter pojawi się w Polsce. Żadna ze stacji nie potwierdziła zakupu serialu.

źródło: wp.pl

Użytkownik neo1910 edytował ten post 09.01.2007 - |13:53|

• 0
- widzew lodz - simple the best -

#57 Mariusz Saint

Mariusz Saint

Szeregowy

• Użytkownik
  • 68 postów
  • MiastoNowy Sącz

Napisano 09.01.2007 - |16:50|

Podziw wzbudza również intro/ czołówka serii (nawiązująca do Sześciu stóp pod ziemią) autorstwa Rolfe Kent.

Myślałem, że ta osoba skomponowała tylko muzykę do czołówki :) (swoją drogą, ta muzyczka też powala :D )
  • 0
kaminaclose.jpg

#58 Guzek9

Guzek9

Szeregowy

• Użytkownik
  • 64 postów

Napisano 10.01.2007 - |01:31|

Neo występuje tu jakiś koleś który tnie na kawałki morderców i przestępców.
Jedyne co może być ciekawe to w jaki sposób ich łapie ale nic poza tym
  • 0

#59 blinkkin

blinkkin

Starszy szeregowy

• Email
  • 82 postów
  • MiastoBiałystok

Napisano 10.01.2007 - |04:18|

Dexter "sieka" morderców tylko w kilku pierwszych odcinkach. Później zabijanie schodzi na drugi plan, a akcja koncentruje się na przeszłości bohatera. Serial w bardzo wyraźny sposób pokazuje dwuznaczność postępowania zabójcy.

W każdym razie wnioskuje, że obejrzałeś prawdopodobnie tylko pierwszy odcinek. Kilka innych osób narzekało już na Dextera w tym wątku, a po daniu mu drugiej szansy się nad nim zachwycało.
  • 0

#60 mr_gm

mr_gm

Kapral

• Użytkownik
  • 233 postów
  • Miastostolica Polski

Napisano 10.01.2007 - |04:38|

Niech za mnie wypowie się Phoenix1983 z jednego z forów. podpisuję się obiema ręcami pod tą opinią :rolleyes:

"Umarł król! Niech żyje król!

Spodobał mi się ten serial już od pierwszych odcinków. Kiedy zobaczyłem pilota stwierdziłem, że próżno szukać w serialowym światku czegoś bardziej oryginalnego i wartościowego. W połowie sezonu każdy odcinek oglądałem już z otwartymi ustami. Dziś po 8 odcinku stwierdzam wszem i wobec, że serial ten bije Losta na głowę (stali bywalcy Forum wiedzą jak bardzo lubię ten ostatni). Niech nikt mnie źle nie zrozumie, to nie umniejsza wartości Losta. Chodzi o to jak w moim przekonaniu genialny jest Dexter.

Chciałem powiedzieć, że klimat serialu to jest po prostu coś tak świeżego, że brakuje słów. Sam pomysł bohatera pustego w środku, bez jakichkolwiek emocji, który pragnie czuć, a jednocześnie boi się ujawnić swoje mroczne JA jest doskonale zrealizowany. To co my uważamy za normalne, dla niego jest jak najbardziej wyjątkowe. Każde poczucie miłości, smutku, samotności to dla niego jak uderzenie młotem. Scena kiedy rozmawia z terapeuta w odc. 8 sprawiła, że szczęka spadła mi na podłogę. To tak jakby rozmowa H.Lectera z H.Lecterem. Dwa genialne charaktery naprzeciw siebie i jeden próbuje rozgryźć drugiego. Sam fakt, że wielki Dexter przyznaje się do tego, że potrzebuje tych sesji jest niesamowity i pociągający.

Kilka słów na temat gry aktorskiej Michaela C. Hall'a.

Nie dziwie się, że został on nominowany do tegorocznych złotych globów za tę rolę i mam wielką nadzieje, że wygra, ponieważ to co pokazał to prawdziwe mistrzostwo. Jego bohater to jest zbiór przeciwstawnych elementów jakie składają się na człowieka. Pusty, bez emocji, pragnący je poczuć, Seryjny, brutalny morderca, który jednocześnie ma bardzo kontrowersyjne zasady dobierania swoich ofiar. Jest ciepły i czuły w stosunku do dzieci swojej kobiety, po czym zabawia się piłą mechaniczną z mordercami i gwałcicielami i wtedy na twarzy aktora maluje się prawdziwa radość. Jego postać jest zakłopotana za każdym razem kiedy do głosu dochodzi uczucie. Jest samotnikiem pracującym w laboratorium kryminalnym policji, co wymaga od niego ciągłych kontaktów z ludźmi. Trzeba szczerze rzec że aktor podołał tej roli i spisał się doskonale.

Ja daje serialowi 5/5 i plakietke serialu roku 2006.

GORĄCO POLECAM !!!"
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych