Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 210 – S10E16 – Bad Guys

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
96 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Odcinek 210 – S10E16 – Bad Guys (134 użytkowników oddało głos)

Oceniamy odcinek:

1. 10 (10 głosów [8.85%])

Procent z głosów: 8.85%

2. 9.5 (11 głosów [9.73%])

Procent z głosów: 9.73%

3. 9 (24 głosów [21.24%])

Procent z głosów: 21.24%

4. 8.5 (12 głosów [10.62%])

Procent z głosów: 10.62%

5. 8 (16 głosów [14.16%])

Procent z głosów: 14.16%

6. 7.5 (5 głosów [4.42%])

Procent z głosów: 4.42%

7. 7 (11 głosów [9.73%])

Procent z głosów: 9.73%

8. 6.5 (7 głosów [6.19%])

Procent z głosów: 6.19%

9. 6 (5 głosów [4.42%])

Procent z głosów: 4.42%

10. 5.5 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

11. 5 (4 głosów [3.54%])

Procent z głosów: 3.54%

12. 4.5 (1 głosów [0.88%])

Procent z głosów: 0.88%

13. 4 (1 głosów [0.88%])

14. 3.5 (0 głosów [0.00%])

15. 3 (1 głosów [0.88%])

16. 2.5 (1 głosów [0.88%])

17. 2 (1 głosów [0.88%])

18. 1.5 (0 głosów [0.00%])

19. 1 (1 głosów [0.88%])

20. 0.5 (0 głosów [0.00%])

21. 0 (2 głosów [1.77%])

Procent z głosów: 1.77%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#41 Newman

Newman

Szeregowy

• Użytkownik
  • 28 postów
  • MiastoGdansk

Napisano 15.02.2007 - |20:42|

Właściwie to to nie jest zapychacz, przecież ich podstawowym zadaniem jest eksploracja światów w poszukiwaniu cywilizacji i nowoczesnych technologi, a nie ciągła walka w imie wolności wieśniaków przed fałszywymi bogami i Bad Guy'ami.
  • 0

#42 munieczek

munieczek

Szeregowy

• Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 16.02.2007 - |00:20|

świetny odcinek, absurd panujący w nim bawil mnie nie ziemsko
  • 0

#43 rahl

rahl

Kapral

• VIP
  • 162 postów

Napisano 16.02.2007 - |01:13|

Popieram to co powiedział Zarrow - jak się komuś nie podoba to niech nie ogląda. moim zdaniem 9/10 - powrót SG1 w starym stylu, eksploracja, kontakt z nową cywilizacją na podobnym do naszego poziomie itp.
Ale jedno co mnie drażni w sg1 (a tym bardziej a Atlantis) od okolic 6/7 sezonu, to to, że wszyscy obcy mówią świetnie po angielsku, a najtrudniej zrozumieć rodowitego amerykanina Camerona Mitchella ze środkowego zachodu. Mogliby coś z tym zrobić, poza tym te jego aluzje, których nikt nie rozumie (poza ziemianami) tez nie są wcale śmieszne.
  • 0

#44 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 16.02.2007 - |01:26|

Popieram to co powiedział Zarrow - jak się komuś nie podoba to niech nie ogląda.

no tak genialna myśl...
Nie podoba mi się odcinek (jeden drugi z 200tu) to od razu mam nie oglądać serialu...

kontakt z nową cywilizacją na podobnym do naszego poziomie itp.

Taa, a zauważyłeś, że kontakt zakończył się przez nich zakopaniem wrót?

odcinek byłby dobry i ciekawy gdyby:

a) był gdzieś w połowie, bądź na początku serii
b) kontakt z cywilizacją na obcej planecie została zachowany
c) Mitchell i Vala nie grali w tym serialu...

(kolejność celowa)

Chciałbym ponownie przypomnieć, że SERIAL SIĘ KOŃCZY a oni sobie nadal kpią z widzów (już drugi sezon)

Użytkownik Toudi edytował ten post 16.02.2007 - |01:29|

#45 kmietas

kmietas

Szeregowy

• Użytkownik
  • 29 postów

Napisano 16.02.2007 - |01:50|

Chciałbym ponownie przypomnieć, że SERIAL SIĘ KOŃCZY a oni sobie nadal kpią z widzów (już drugi sezon)

i pewnie spodziewales sie ze beda do samego konca odcinki konczace sie napisem TO BE CONTINUED
A poza tym to juz wczesniej ludzie pisali ze odcinki byly nakrecone dlugo przed tym jak postanowiono o koncu serialu.
  • 0

#46 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 16.02.2007 - |02:00|

A poza tym to juz wczesniej ludzie pisali ze odcinki byly nakrecone dlugo przed tym jak postanowiono o koncu serialu.

były NAPISANE a nie nakręcone a to jest DUŻA różnica...

i pewnie spodziewales sie ze beda do samego konca odcinki konczace sie napisem TO BE CONTINUED

a powiem, że taka sytuacja by mi odpowiadała...

A co mnie na 4 odcinki przed końcem obchodzi jakieś pojedyncze nawiązanie do jakieś nacji której już nigdy nie pokażą i do do tego, gdzie wydarzenia w odcinku nie mają nic a nic wspólnego główną akcją serialu, ani w żaden sposób na nią nie wpływają... (Daniel nawet kulki w ramie nie zarobił...) nawet kropla krwi nie została uronionia, by można by można było w kolejnym odcinku strupek pokazać...

#47 Dooku

Dooku

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 257 postów
  • MiastoPrzeźmierowo

Napisano 16.02.2007 - |02:12|

Toudi ma rację. Odcienk był dobry, osobiście bardzo mi się podobał, ale nie na tym etapie serialu. No sorry, ale nawet jakby już te odcinki mieli nakręcone (nie wiem, bo nie śledzę tego), to dowiedziawszy się o końcu serialu mogli by coś zrobić. Przez to coś rozumiem nawet nakręcenie nowych odcinków które byłyby emitowane, a te, które miały być - wydać chociażby na DVD. Fani byliby zadowoleni bo końcówka serialu byłaby świetna a i mogli by zyskać kilka odcinków kupując DVD (jakieś zyski ze sprzedaży producenci też by mieli).

No sory, ale po 10 latach mogliby poświęcić te kilka milionów na sensowne i mocne skońćzenie serialu. Nawet dla własnej satysfakcji.

Użytkownik Dooku edytował ten post 16.02.2007 - |02:13|

• 0
Don't tell me, what I can't do!

#48 franek

franek

Kapral

• Użytkownik
  • 240 postów

Napisano 16.02.2007 - |02:19|

były NAPISANE a nie nakręcone a to jest DUŻA różnica...

Raczej niewielka. Przecież odcinka się nie produkuje w dwa dni. Taki właśnie jest cykl produkcyjny. Skoro były już napisane, to przecież logiczne jest, że w momencie, gdy padnie wieść "kończą nam serial", to nie wyrzucą już napisanych scenopisów do kosza i zaczną pisać nowe, bo po prostu NIE MA JUŻ NA TO CZASU przed emisją. Musieli by opóźnić emisje odcinków, a nie wydaje mi się, żeby ktoś z osób "władnych" się na to zgodził. O pisaniu nowych odcinków na wyścigi już w ogóle nie wspomnę, bo to by się skończyło katastrofą.
  • 0

#49 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 16.02.2007 - |02:41|

opóźnić emisje....
przecież na kanale na którym liczy się oglądalność (sci fi channel) druga połowa poleci dopiero w kwietniu
więc o czym my mówimy?

poza tym, mieli by dobrą wymówkę, by inna stacja nie nadawała tych odcinków przed nimi... i była by owca cała i wilk syty.. a tak owca martwa a wilk nadal głodny.........

#50 Zarrow

Zarrow

ZBANOWANY

• Zbanowany
  • 497 postów

Napisano 16.02.2007 - |02:53|

Gadanie. W momencie gdy zostaje zatwierdozny skrypt rusza machina, której powstrzymać się nie da. W momencie gdy wieści o cancelu zostały potwierdzone bło już za późno, by zaczynać wszystko od nowa-zatwierdzono budżety, skale operacyjne, zabukowano scenografie, zaczeto szyć kostiumy, spece od efektów już wzięli zaliczki. Nadto już zaczęto pierwsze zdjęcia. Nie dało się nic zrobić. a jakby spróbowali-zakończyłoby się katastrofą. Poza tym zauważcie, KIEDY potwierdzono cnacel, a kiedy skończono kręcić pierwszą połowę sezonu, a zaczęto drugą.
  • 0

#51 franek

franek

Kapral

• Użytkownik
  • 240 postów

Napisano 16.02.2007 - |02:55|

opóźnić emisje....
przecież na kanale na którym liczy się oglądalność (sci fi channel) druga połowa poleci dopiero w kwietniu
więc o czym my mówimy?

Przecież oni nie dają tych odcinków innej stacji na zasadzie "teraz wam damy, a za tydzień niestety nie, bo musimy opóźnić". Wszystko jest obwarowane umowami na przynajmniej kilka miesięcy wcześniej, za złamanie których pewnie by musieli jeszcze dodatkowo zabulić.

A tak trochę odbiegając od tematu, to ja nie rozumiem zagrywki Sci-Fi, by wcześniej puścić swój serial w innej stacji. Nie wiem, na czym to polega i w jaki sposób im się to opłaca...
  • 0

#52 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 16.02.2007 - |03:21|

Przecież oni nie dają tych odcinków innej stacji na zasadzie "teraz wam damy, a za tydzień niestety nie, bo musimy opóźnić".

nie? To przypomnij sobie że datę emisji SGA 3x11 zmieniono w ostatnim tygodniu i przesunięto o miesiąc...

Wszystko jest obwarowane umowami na przynajmniej kilka miesięcy wcześniej, za złamanie których pewnie by musieli jeszcze dodatkowo zabulić.

na razie to te stacje im bulą i to nie mało, za możliwość emisji przed premierą na macierzystej stacji...

A tak trochę odbiegając od tematu, to ja nie rozumiem zagrywki Sci-Fi, by wcześniej puścić swój serial w innej stacji. Nie wiem, na czym to polega i w jaki sposób im się to opłaca...

Opłaca im się, bo tamci im bula, a emisja nie jest na terenie USA, czy SciFi Channel nie traci swoich widzów...

Gadanie. W momencie gdy zostaje zatwierdozny skrypt rusza machina, (..)

Poza tym zauważcie, KIEDY potwierdzono cnacel, a kiedy skończono kręcić pierwszą połowę sezonu, a zaczęto drugą.

Cancel oficjalnie ogłoszono na odcinku 199, czyli w momencie kiedy kończono szlifować ostatnie odcinki pierwszej połowy 10 sezonu oraz gdy kończono pisać scenariusze do drugiej połowy, to był najdalej wrzesień 2006!! czyli idealny moment na zmianę postępowania...

a co do ruchu machiny.. no tak, no tak lepiej nie tracić nic, olać fanów, olać 10 lat kręcenia... 10 sezon to nie jest miejsce na robienie sobie otwartej bramy.. w 7 i 8 jakoś umieli zostawić tylko furtki mimo że wiedzieli że pójdą dalej.. a tu nie umieją.. nie umieją pociągnąć spójnej fabuły, muszą wrzucać zapychacze, do których nigdy nigdzie się juz nie odwołają?

w naszej galaktyce jest 8 okrętów których nie jesteśmy wstanie zniszczyć a twórcy o tym zapomnieli...
Zamiast tego pokazują nam jak ANTYTERRORYŚCI z odległości 5 metrów nie umieją trafić do celu 2 metry na 0,5 metra... kurde nawet ja ślepy na jedno oko mam lepszego cela... Kamienień bym trafił, a tu ponad 100 pocisków ani jeden nawet nie drasnął ubrania... I czymś takim się mnie karmi na miesiąc przed finałem?

#53 franek

franek

Kapral

• Użytkownik
  • 240 postów

Napisano 16.02.2007 - |03:32|

nie? To przypomnij sobie że datę emisji SGA 3x11 zmieniono w ostatnim tygodniu i przesunięto o miesiąc...

na razie to te stacje im bulą i to nie mało, za możliwość emisji przed premierą na macierzystej stacji...

No to wiadomo, że im za to bulą. Przecież nie dadzą im za darmo. Ja nie znam szczegółów umowy na podstawie której Sci-Fi sprzedaje innym stacjom odcinki. Ale wydaje mi się (na logikę), że nikt by nie podpisał umowy zgadzając się na to, że Sci-Fi może sobie dowolnie regulować kiedy będą jakie odcinki wyświetlane bez żadnych konsekwencji. Co później w takiej sytuacji powie Sky One widzom? W tym tygodniu odcinka nie będzie, bo sobie Sci-Fi tak wymyśliło? To znaczy, że na lipnych zasadach je mają.

Użytkownik franek edytował ten post 16.02.2007 - |03:38|

• 0

#54 Zarrow

Zarrow

ZBANOWANY

• Zbanowany
  • 497 postów

Napisano 16.02.2007 - |11:17|

No właśnie Toudi-wrzesien 2006. I lepiej sprawdź, na jakim etapie były wtedy prace, bo jak dla mnie to druga połówka była już w produkcji, a nie że sobie scenariuszami bez zobowiązań machali.

Scenarzyści to nie głupcy, gdyby musieli i mogli, to by zrobili Grand Ending. Ale nie muszą, bo Grand Ending zrobi za nich film. Nie wiedzę więc kłopotu. Prawda, żal tyłek ściska, ale co zrobić-podjęli najlepszą decyzję z możliwych i ciesz się, że naprawdę nas nie olali (chyba tylko polscy fani są tacy pełni samolubstwa, gorzkich żali i nienawiści dla twórców serialu, a kuźwa nic lepiej by nei zrobili, tylko mędrkuja i licza włosy łososia-problem w tym, że łosoś nie ma włosów, które można policzyć. Cały problem wynika z niewiedzy, czy raczej-ignorancji wspieranej warcholstwem lechistańskim)
  • 0

#55 DonBolano

DonBolano

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 505 postów
  • MiastoOstrów Wlkp/Wrocław

Napisano 16.02.2007 - |13:04|

Brawo Zarrow :)
A tak poza tym to tylko serial. Czasami mam wrazenie, ze niektorym odbija na punkcie zakonczenia. :P
  • 0

#56 bazyl71

bazyl71

Szeregowy

• Użytkownik
  • 36 postów

Napisano 16.02.2007 - |13:27|

mnie nie odbija na punkcie zakończenia :) w ogóle nie chce zeby się SG-1 kończyło , ale cóż nie mam na to niestety wpływu :) odcinek dobry , a że odskocznia od ORI , jeszcze cztery odcinki i film więc wszystko się zapewne wyjaśni , a i może scenarzysci zaskoczą nas czymś DUUUUUUUUUZYM , wszak wszystkich tajemnic nie ujawnili :D

hehe ale dali babola własnie zauwazyłem :D w scenie kiedy Miczel mówi "nie jest dobrze " i wchodzi ta muzyczka przed ściemnieniem (przed czołówką) czas 00:04:18 Vala coś mówi niestety już tego nie słychać :( a pewnie skomentowała coś cholernie zabawnie :( babol ,błąd nie do wybaczenie (już mogli szybciej ściemnienie dac ) a nie pozostawiają wiernego ogladacza w domysłach :) A może ktos z ruchu warg doczyta co ona tam mówi ???
  • 0

#57 Sokar

Sokar

snapik.com

• VIP
  • 1 337 postów
  • MiastoOleśnica

Napisano 16.02.2007 - |21:32|

Odcinek rewelacyjny. Leki przyjemny, zabawny. Stare dobre SG-1. Co z tego że w naszej galaktyce jest 5 statków ORI. Zajmą się tym. Większość seriali jest kręconych w takiej formie, jeden/kilka wątków i zapychacze. (wyjątki to Prsion, 24, Hreos) Ocena 9.5
  • 0

#58 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 16.02.2007 - |23:56|

Podzielam danie Sokara.

Przy czymś takim odpoczywa się WSPANIALE.

Skoro mogą wycisnąć jeszcze z serialu tak wielką dawkę humoru to ja naprawdę nie wiem po co go kasować.

Można wywalić Sam i zastąpić ją kimś innym.

Daniel spisuje się świetnie.

O tym jak lubię Johna i Aeryn nie muszę chyba dalej pisać :D
  • 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych

#59 Dooku

Dooku

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 257 postów
  • MiastoPrzeźmierowo

Napisano 16.02.2007 - |23:58|

Samantha to obecnie największy problem serialu. Powinni ją zrobić jakimś doradcą, koordynatorem programu Gwiezdnych Wrót. No ale to trzeba było zrobić na początku sezonu, to może wszystko potoczyłoby się inaczej.
  • 0
Don't tell me, what I can't do!

#60 rahl

rahl

Kapral

• VIP
  • 162 postów

Napisano 17.02.2007 - |01:05|

Odcinek rewelacyjny. Leki przyjemny, zabawny. Stare dobre SG-1. Co z tego że w naszej galaktyce jest 5 statków ORI. Zajmą się tym. Większość seriali jest kręconych w takiej formie, jeden/kilka wątków i zapychacze. (wyjątki to Prsion, 24, Hreos) Ocena 9.5

:)Właśnie Toudi - Big Boss przemówił - już mi się tu pokajaj :P

A tak serio też bym może wolał więcej o walce z Ori (taki zawoalowany milytarysta ze mnie). Aczkolwiek za takie właśnie odcinki najbardziej pokochałem SG-1, więc powtórzę co już mówiłem 9/10.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych