Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 205 – S10E11 – The Quest (Part 2)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
129 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Odcinek 205 – S10E11 – The Quest (Part 2) (179 użytkowników oddało głos)

Oceniamy odcinek:

1. 10 (53 głosów [34.87%])

Procent z głosów: 34.87%

2. 9.5 (29 głosów [19.08%])

Procent z głosów: 19.08%

3. 9 (31 głosów [20.39%])

Procent z głosów: 20.39%

4. 8.5 (7 głosów [4.61%])

Procent z głosów: 4.61%

5. 8 (11 głosów [7.24%])

Procent z głosów: 7.24%

6. 7.5 (4 głosów [2.63%])

Procent z głosów: 2.63%

7. 7 (5 głosów [3.29%])

Procent z głosów: 3.29%

8. 6.5 (2 głosów [1.32%])

Procent z głosów: 1.32%

9. 6 (4 głosów [2.63%])

Procent z głosów: 2.63%

10. 5.5 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

11. 5 (1 głosów [0.66%])

Procent z głosów: 0.66%

12. 4.5 (1 głosów [0.66%])

13. 4 (1 głosów [0.66%])

14. 3.5 (0 głosów [0.00%])

15. 3 (0 głosów [0.00%])

16. 2.5 (0 głosów [0.00%])

17. 2 (1 głosów [0.66%])

18. 1.5 (0 głosów [0.00%])

19. 1 (1 głosów [0.66%])

20. 0.5 (0 głosów [0.00%])

21. 0 (1 głosów [0.66%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#41 Karel

Karel

Kapral

• Użytkownik
  • 188 postów

Napisano 12.01.2007 - |10:53|

Odcinek dobry, fajnie sie ogladalo -> 9.5.
Nie byl to najlepszy odcinek. Niby byl Merlin, Ori i ciagniety główny wątek, lecz lepszym odcinkiem jak dla mnie w tym sezonie nadal pozostaje 10x03 The Pegasus Project. Odcinek stwarza ta lekka nute wielkosci pradawnych, a tutaj tak jakby to wszystko bylo jakies juz takie standardowe (chociazby uzyskanie wiedzy przez Daniela). Odcinki gdy Jack posiadl ta wiedze (oby dwa) ogladalo sie o wiele lepiej, byla stowrzona jakas taka atmosfera tajemniczosci, wielkosci istot zwanych Pradawnymi, tu tego brakuje niestety... :(

jackson nie powinien mieć mocy bawienia się siłami natury po zaledwie kilku godzinach od załadowania wiedzy merlina. sami pradawni jak do tej pory nie mieli takich umiejętności - chyba, że ascendowali :P. przykład: atlantis i burze - po co komuś piorunochrony, skoro może siłą woli 'sterować' pogodą?
jeżeli to sam jackson, imho pojawiła się drobna niekonsekwencja

Pradawni zbudowali Atlantis na dlugo przed dotarciem w swojej ewolucji do ascendowania. Wiec nie umieli wtedy jeszcze bawic sie pogoda :)
Merlin, był ascendentem, i spowrotem przyjął swoją smiertelna postać, zachowująć całą wiedzę jaką posiadał będąc ascendentem. Więc dlaczego Jackson nie mógł/niepowinien bawić się siłami natury ?? Tym bardziej że też był ascendentem, i też tak jak merlin wrócił/został wygnany do śmiertelnego ciała (chociaz w jego wypadku to nie jestem pewien czy śmiertelnego :P ) a oma wykasowała mu pamieć, ale cała ta wiedza znajduje się w jego podświadomości.

Nie zdziwie się jeśli jego umysł to nietylko wytrzyma,. ale bedzie potrafil w 100% kontrolować swoje umiejętności. (w koncu sam nauczyl sie kontrolowac wszystkie replikatory w galaktyce)

P.S. Coście się tak uczepili tego smoka? Smok jak smok, sobie latał i ział ogniem.
P.S.2 - W końcu mamy wyjasnienie, dlaczego na wiekszości planet i w drodze mlecznej i pegazie istnieje cywilizacja na poziomie średniowiecza :)
  • 0
„Jak każde dzieło i człowiek jest częścią całości, którą nazywamy Wszechświatem i jest tylko na zewnątrz ograniczany czasem i przestrzenią. Przeżywa sam siebie, jakby był oddzielony od pozostałych, ale jest to tylko pewien rodzaj optycznej iluzji powszechnej świadomości.“
Albert Einstein

#42 Seth Angel

Seth Angel

Kapral

• Użytkownik
  • 247 postów
  • MiastoPierwszy z Prawej

Napisano 12.01.2007 - |15:22|

Ocena 10/10 :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap:

Z kazda kolejna minuta akcja cały czas siie rozręcała. Daniel z mocami i ścigająca ich Adria :ori:
Zabawna sytuacja była kiedy Tealc powiedział ze Sam i Baal stanowia zgrany zespół - te ich miny :lol:
  • 0
I Have Become Death, Destroyer of Worlds.

#43 katja

katja

Grupa Hatak

• Grupa Hatak
  • 704 postów
  • MiastoArrakis

Napisano 12.01.2007 - |15:36|

Merlin, był ascendentem, i spowrotem przyjął swoją smiertelna postać, zachowująć całą wiedzę jaką posiadał będąc ascendentem

@Karel - no i tu zaczęłabym się zastanawiać. człowiek z wykorzystywaną świadomie wiedzą i umiejętnościami ascendentów to nie nasz wszechświat; nawet adria ma ograniczenia wynikające z bycia w połowie człowiekiem. stąd mój wniosek o superjacksonie i supermerlinie jako istotach nie mających racji bytu.

Nie zdziwie się jeśli jego umysł to nietylko wytrzyma,. ale bedzie potrafil w 100% kontrolować swoje umiejętności. (w koncu sam nauczyl sie kontrolowac wszystkie replikatory w galaktyce)

..najlepszym przykładem jest orlin - halo, halo, też był ascendentem i nie poradził sobie fizycznie z zachowaną wiedzą :PP. gdyby to było takie proste, zrobiłby sobie to samo, co oma jacksonowi.
dlaczego daniel miałby być inny? bo jest jednym z głównych bohaterów? sprawa grubymi nićmi szyta jak dla mnie, jak dotąd wszystkie jego przeżycia zgadzały się z kanonem;P

zobaczymy za tydzień
  • 0
GG/L/MC/SS d+x s: a--- C+++(++++) !U--- P L---@ !E W+++ N- !o K--? w+ !O !M !V
PS++$ PE- Y+ PGP--@ t++ 5+++ X+++ R tv- b+++ DI+ !D- G++ e(++++) h-- r+ x*>**

I always hope for the best. experience, unfortunately, has taught me to expect the worst.

#44 terekuku

terekuku

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 139 postów
  • Miastogdansk

Napisano 12.01.2007 - |15:46|

LOL całkowicie zapomiem o tym ze to juz teraz bedzie sg-1.
Ale powiem tak jak dla mnie na 8. Już mówie dla czego animacja tego smoka to mnie poprostu rozbawiła no takiej sciemy w SG-1 dawno niewidziałem nie chodzi mi o pomysł smoka bo on całkiem całkiem , ale wykonanie ze strony technicznej żenada. Od początku było wiadomo że uciekna naszemu slicznemu czerwonemu kapturkowi. No i ten kapłan ORI jakiś dziwny był ciągle mnie denerwowął zadawając jej pytania. No to w końcu jego Bóg powinnien troche wiary mie że ona ich złapie/ Podobała mi się współpraca Carter z ballem. Mo że go do atlantis zabierze jako doradce technicznego :-))))))). NO o Danielu nic nie pisze bo już było pisane. Valla jak zwykle bezbłedna no i ten jak mu tam Michel tez beż zażutu. OPdcinek dobry na * jak pisałem wcześniej ale nie powalający szkoda że już kończą z SG-1 \
  • 0

#45 Jason

Jason

Kapral

• VIP
  • 172 postów

Napisano 12.01.2007 - |17:30|

9,5/10 (coś trzeba zostawić :))
Większość została powiedziana, ale grzechem było by niewypowiedzieć się :D

Plusy:
+ Tekst jeszcze z poprzedniego odcinka, zawierający się na samym początku

Uzgodniliśmy już, że nie ma czegoś takiego jak smoki, racja?
Tak...

czyli chyba jednak nie :P
+ Merlin dosłownie żywa ''historia''
+ Obelisk przenoszący wszystkich na kolejne planety, super pomysł na zgubienie pościgu
+ Budowa Sangraala i holograficzny obraz poszczególnych części niby pierdoła, ale miło się ogląda kiedy szczegóły są dopracowane. Plus za ich ładne dopracowanie!
+ Z poprzedniej wypowiedzi, Orisai :D dla takiej mógłbym przyjąć nauke źródła :D
+ Baal, który zaniemówił z wrażenia :P (szkoda tylko, że jak ciamajda dał sobie strzelić w plecy...)
+ Wszystkie docinki, riposty i miny Tealc'a ;)
+ Sam nie wytrzymała i musiała dać "komuś" w morde, ach ta presja :P
+ Vala cała zadowolona biegnąca do smoka, szkoda tylko że nie pomyślała o tym iż może nie znać angielskiego:P
+ Biedny Daryl odbiło mu się C4 :aniolek:
+ Daniel ze wspomnieniami Merlina, które dość często ''wychodziły'' na wierzch...
+ Krótka aczkolwiek treściwa walka z Orisai, gdyby nie był taki zmęczony dostała by po łapach :angry:

Minusy:
- naprawde brak znaczących... może oprócz tego, że pierwsze co zrobił Merlin po przebudzeniu się to zapytał w naszym języku ''Gdzie ja jestem?'' No przecież nic by się nie stało gdyby odezwał się w języku Pradawnych :P Daniel zna go świetnie, a po chwili i tak pewnie zorientował by się o co chodzi i przestawił na ''normalną'' mowe, dla niego to nawet nie pstryknięcie palcami :D Jeśli chodzi o smoka to nie wiem o co się tu spierać? Duży, ma skrzydła i zieje ogniem, piękny nie jest, ale ciekawe jak wy byście wyglądali kiedy spędzilibyście tyle czasu w zamkniętej jaskini :lol:

Cokolwiek to było, już odeszło. W dodatku mam wrażenie, że odeszło razem z połową moich neuronów.

Wątpie żeby zdolności Daniela już odeszły, myślę że ma w zanadrzu jakiś ''haczyk'' :>

Teraz odpoczywaj. Mamy przed sobą dużo pracy.

Orisai chce użyć Sangraala przeciwko Ascendentom? Czy bardziej zależy jej na wiedzy Merlina w głowie Daniela? Pokazała że jest bardzo amibtna... zapewne ma to po mamusi ;) więc może ma... własne plany? Cokolwiek by się nie stało dalsze losy będziemy śledzić z ogromną uwagą :D Pozostaje czekać...
  • 0
" Kiedy w mieście ginie Inkwizytor, czarne płaszcze ruszają do tańca "

Mordimer Madderin licencjonowany Inkwizytor jego Ekscelencji Biskupa Hez Hezronu

#46 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 12.01.2007 - |18:44|

9.0

++++ Baal
+++ Adria
++ cała reszta

Użytkownik Quendi edytował ten post 12.01.2007 - |18:44|

• 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych

#47 Zarrow

Zarrow

ZBANOWANY

• Zbanowany
  • 497 postów

Napisano 12.01.2007 - |19:32|

Hm... 9. Zazwyczaj zawyżam oceny, więc teraz dla odmiany obniżyłem :D

Odcinek jak dla mnie b.dobry. Część pierwsza była taka sobie, ale druga...To jest Stargate, jakie chcę oglądać!

Nie ma co powtarzać plusów czy minusów-wszystko zostało już powiedziane. Mam tylko few comments odnośnie niektórych wypowiedzi:
-Merlin mówił po angielsku, bo spoidziewał sie, że odnajdą go kolesie z Anglii. A że gadał w wspólczesnym angielskim? babeczka z "Frozen" nauczyła sie naszego jezyka w kilka godzin.
-jeszcze raz ktoś popisze się ingoranctwem i napisze odnośnie kogokolwiek w Stargate "bóg" z dużej litery, to ma w mordę. "Bóg" jest pisane z dużej w dwóch przypadkach-gdy to słowo jest na początku zdania; lub gdy odnosimy się do Boga chrześcijan, żydów i muzułmanów. Inaczej dochodzi do niepoorozmień.
-Orisai nie jest żadna boginią, tlklo swoistym prorokiem-narzędziem w rękach Ori, uznawanych za bóstwa przez swoicuh wyznawców.
-niech ktoś mi wyjaśni-czy urządzenie Merlina zmieniło unkcje mózgu Daniela? normalna mzógownica nie dałaby mu żadnych umiejetnosci parapsychicznych, awet załądowana najwieksza iloscia wiedzy.. Czy mozliwe jest, że wszyscy ludzie mają potencjał posługiwania sie mocami a'la Merlin, tylko ze nie wiedza, jak to robić?
-Smok: sam wygląd mozebyć, ale wykonanie-tragedia. I ta tandetna eksplozja-graficy pokpili sprawę.

Miało nie byc o plusach, ale w odpowiedzi na czyjeś utyskiwania apropos pradawnych i ich "niepradawnosci" w tym odcnku: wręcz przeciwnie! pierwszy raz od momentu rozpoczęcia emisji Atlantis w końcu otrzymaliśmy obraz Pradawnych taki, jaki powinen być. Niesamowita wiedza o Wrotach, z którymi-jak widać-można robić cuda. Efekt smoka-jakby ktoś mi to puścił jakieś pare miesiecy temu, gdy nie zacząłem jeszcze oglądac nawet seoznu 9, to bym przysiągł, że serwuje mi się fantasy. Wystarczajaco zaawansowana techologia jest nieodróżnialna od magii...True, true.
Budowanie broni Merlina-miodzio. Komplikacja tego ustrojstwa, konieczność budowania "od molekuł"...No i jego wygląd-w przeciwieństwie do całego szmatowatego Atlantis, to wygląda jak urządzenie pradawnych.
Budowa urzadzeni za pomoca myśli-wspaniałe! genialny pomysł. Czy wyobrazacie sobie, jak skomplikowany musi byc mózg Pradawnych, by takich rzeczy dokonywac? Jak niesmaowita itneligencje, wyobraxnię rpzestrzenną oni mają? Ja w głowie nie jestem w stanie skonsturować łazika z klocków Lego, a te dranaie są w stanie step by step zbudowac osobnymi molekułami całe urządzenie... przy nich Sam wyadje sie mało rozgarniętą małpą.

Takich rzeczy było mnóstwo-małych smaczków, radości... Naprawdę było w tym odcinku widac, ze Pradawni to Pradawni, a nie jakas banda startrekowców. Przy nich Asgard i Nox wyglądaja mało imponujaco...(no, tylko Asgardzki hipernapęd i beaming tehcnology wydają się bardziej zaawansowane-nie ma to jak podróże między galaktykami in moment notcie). Ogólnie-uważam, że pradawnym przywrócono w tym odcinku godność. Naprawdę czułem, że te typki maja WIEDZĘ... poza tym-nareszcie widac, ze Padanwi z swoich urzadzeń korzystali myślami-uruchamial je w ten sposób, używali... Eech...Co tu gadać-mogę tak długo.
Jednym słowem-to była git produkcja ;)
  • 0

#48 elam

elam

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 757 postów
  • MiastoBielsko-Biala

Napisano 12.01.2007 - |19:56|

i prosze, prosze, co poniektorych -

BA'AL a nie Ball.

to nie jest pilka tylko bostwo :sam7:
  • 0
lubisz science-fiction? na serialach sie nie konczy !
www.science-fiction.com.pl/forum

#49 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 12.01.2007 - |20:39|

Popieram w 100%.

Nie obrażać mi tutaj Ba'ala :>

Jeśli miał bym być bogiem to właśnie Baalem i nie mówię tutaj o wersji SG-1, ale o Baalu mitologicznym.

Zresztą jakie to świetne imię :aniolek:

I starzy wyjadacze Baldur's Gate 1 i 2 mają do niego wielki sentyment.

"Dziecię Baala się przebudziło" :hehe:
  • 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych

#50 kimera

kimera

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 274 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 12.01.2007 - |20:42|

Od strony graficznej smok był do... bani. Dobrze pomyślany był fakt, że przy tak dużych skrzydłach gad musiał się poruszać w sposób podobny do nietoperza na ziemi, czyli dość pokracznie, ale dawno juz nie widziałam tak marnie zrobionego efektu specjalnego. Strasznie papierowy, i to dość dosłownie, w locie wyglądał jak latawiec.

Tak przy okazji, wszystkie imiona dla smoka wymyślane przez SG-1 pochodzą z dziecinnych gier (Smokey i Daryl) lub piosenek dla dzieci (Puff, the magic dragon).
  • 0

#51 Halavar

Halavar

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 637 postów
  • MiastoŚląsk

Napisano 12.01.2007 - |23:07|

Fantastyczny odcinek :clap: Po tak dlugiej przerwie na szczęście dostaliśmy świetny odcineczek, jeden z lepszych w tym sezonie.

Ocena: 9,5

PLUSY:

+ piękna Orisai
+ przenosiny z jednej planety na drugą, każda utrzymana w innym klimacie, a Ori depczą nam po piętach
+ znalezienie w lodzie słynnego już Merlina. To było coś, i tutaj uznanie dla scenarzystów za taką niespodziankę :clap:
+ duet Carter - Baal był rewelacyjny. Fajne spojrzenia, wymiana zdań, a jaky tego było mało to jeszcze cios w twarz od Samanty! Ja chcę na stałe Baala w drużynie. Skoro mamy byłego Jaffę, byłą oszukańcza boginię no to się i znajdzie miejsca dla byłego Władcy Galaktyki :)
+ Daniel na pokładzie statku Ori jako więzień Orisai - zapowiada sie ciekawa fabuła kolejnego odcinka
+ wreszcie są jakieś szanse na zniszczenie Ori a przynajmniej wygonienie ich z naszej galaktyki. Dzięki broni Merlina i pracy Daniela może uda się wygrać.
+ sprytny plan Merlina, polegający na wciągnięciu Daniela w swoje eksperymenty z konstruowaniem broni. Dobrze wiedział ze umrze za chwile, wiec nic nikomu nie mówiąc nagle umiera, zostawiając wśród SG-1 uczucie pustki, licząc na to, że Daniel podejdzie do tej maszynki i zbuduje broń anty-Ori

MINUSY:

- myślałem, że dostaniemy więcej odpowiedzi jakie od 9 sezonu aż cisną się na usta. A tu nic z tego :( Najlepiej poinformowana osoba we wrzechświecie zamiast co nieco zdradzić ważnych rzeczy potomkom Pradawnych, nagle umiera.
- niezbyt emocjonująca akcja ze smokiem
- no i znów ten głupi motyw ze strzelaniem z P-90 jedna ręką :/

Użytkownik Halavar edytował ten post 12.01.2007 - |23:21|

• 0
All Lies Lead To The Truth

W oczekiwaniu na BSG "Caprica"

#52 elam

elam

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 757 postów
  • MiastoBielsko-Biala

Napisano 12.01.2007 - |23:45|

Halavar - toz ja juz od dawna wolam, krzycze, trabie i petycje sle, zeby Ba'al byl na stale w SG...

scena kiedy Sam mu dala w nos, jest ciekawa nie tylko dlatego, ze smieszna - ja mam wrazenie (oczywiscie, jest ono bardzo subiektywne biorac pod uwage ze jestem grupi Ba'ala :D ) ze on sobie nadal caly czas pogrywa ze wszystkimi . Taki, co to "niczego sie nie boi, chocby adria, to dostoi" - pamietamy, jak sobie z Adria smialo rozmawial w Quest 1, teraz tez nie przerazaja go grozby unieszkodliwienia, jesli sie do niczego nie przyda... robi wszystko z tym swoim usmieszkiem ... a kiedy Sam podaje mu w koncu tego palmtopa czy cos, ten usmieszek robi sie naprawde interesujacy...
cos mu po glowie chodzi, niewatpliwie - pytanie tylko, co?
chyba wszyscy juz wiedza i nie robie tu zadnego spojlera piszac, ze Ba'al sie jeszcze pojawi. Mam tylko nadzieje, ze wiecej, niz w jednym odcinku.... dostal gdzies w plecki i na pewno sie uleczy...

inna fajna scena: Vaala z mina nieszczesliwego psiaka, kiedy Mitchell mowi jej ze w koncu jest jedna z nich. Swietny wyraz twarzy...

smok kiepski byl, fakt. ale juz go nie ma :)
  • 0

#53 Zarrow

Zarrow

ZBANOWANY

• Zbanowany
  • 497 postów

Napisano 12.01.2007 - |23:55|

Jeśli już, to Bhaala :P Baal nasz i Bhaal z FR to dwie różne rzeczy.

Natomiast co do roli pana o tym imieniu w SG, to z dobrych źródeł (gadki scenarzystów) wiadomo, że będzie miał się świetnie i dobrze przez nastepny film telewizyjny no i może dopiero go zaciukają w drugim (nie odkryję ameryki a za to uszczęśliwie elam i innych miłośników tego system lorda, jesli powiem że to on będzie całą przyczyną problemów w drugim filmie o SG)

Użytkownik Zarrow edytował ten post 13.01.2007 - |00:05|

• 0

#54 Halavar

Halavar

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 637 postów
  • MiastoŚląsk

Napisano 12.01.2007 - |23:55|

Sprostowanie - w świecie Forgotten Realms, w którym to działy się gry Baldur's Gate 1 i 2 chodzi o boga Bhaala - a nie Baala :]
Bhaal był to bóg morderstw, który zginął podczas tzw. Czasu Kłopotów.
  • 0

#55 elam

elam

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 757 postów
  • MiastoBielsko-Biala

Napisano 13.01.2007 - |00:03|

a Ba'al to bog urodzaju, deszczu, i plodnosci :)
calkiem sympatyczny byl, nota bene, jak na starozytna Mezopotamie. jeden z najmilszych dla ludzkosci...
  • 0

#56 kozuch

kozuch

Plutonowy

• Użytkownik
  • 394 postów
  • MiastoBydgoszcz

Napisano 13.01.2007 - |00:07|

inna fajna scena: Vaala z mina nieszczesliwego psiaka, kiedy Mitchell mowi jej ze w koncu jest jedna z nich. Swietny wyraz twarzy...

Mnie to przypomina scene ze Shreka 2 gdzie kot w butach robi podobną minę :D
  • 0

#57 elam

elam

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 757 postów
  • MiastoBielsko-Biala

Napisano 13.01.2007 - |00:12|

- ale kot w butach z zupelnie innego powodu, u niego to bylo zagrane :)
jak dla mnie, Vaala jest rozbrajajaca w tej scenie.

a jeszcze zbiorka zolnierzy Orii przed wrotami - scena jak z Kronik Riddicka (nawet troche podobne zbroje... )
  • 0

#58 medusa

medusa

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 559 postów

Napisano 13.01.2007 - |11:04|

Vala jest jedną z barwniejszych postaci a Claudia znakomitą aktorką dlatego jej dobre występy w wielu momentach "spychające" nawet inne postaci na drugi plan (zwłaszcza Sam) mnie nie zaskakują, przyznaję, że jest świetna ale...
i teraz odrobinkę pomarudzę
- wolałam kiedy się przedrzeźniała z Danielem a nie płakała za jego niedolą, ale OK, przyznaję, że w końcu musi zacząć "być jedną z nich"

co do smoka - nie czepiam sie, głównie dlatego, że przecież nie był to smok prawdziwy tylko jakieś urządzenie do przepuszczania (lub nie) zainteresowanych graalem i jako taki mógł sobie wyglądać jak chciał. Nie oczekiwałam jaszczurów typu park jurajski i kto powiedział , że smok jest gadem, ma ileś tam nóg - czy w stagate universe była jakaś mowa na ten temat???? Nie !!! Nie mylmy siedmiu filmów i nie mieszajmy ich ze sobą

ogólnie potwierdzam swoją opinię co do sezonu 10 - wszystkie odcinki z cyklu Ori - bardzo dobre, bardzo fajne!
Wszystkie "przerywniki wątku" - jak na ten serial - słabiutkie albo jeszcze gorzej

na koniec niby nie minus, ale strasznie mnie to drażniło - dlaczego Baal jest szpakowaty, zawsze miał kruczoczarne włosy i wyglądał bosko... (patrz avatar koleżanki powyżej!) A teraz jakos tak mu się posiwiało !!! stresy ma jakieś czy co???
  • 0
Biorę sobie w tej pętli wolne.

#59 Halavar

Halavar

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 637 postów
  • MiastoŚląsk

Napisano 13.01.2007 - |12:31|

cze gorzej

na koniec niby nie minus, ale strasznie mnie to drażniło - dlaczego Baal jest szpakowaty, zawsze miał kruczoczarne włosy i wyglądał bosko... (patrz avatar koleżanki powyżej!) A teraz jakos tak mu się posiwiało !!! stresy ma jakieś czy co???

Możliwe, że stresuje się tym, iż wystąpi jeszcze tylko w jednym odcinku Stargate. A jeśli popatrzy się na jego dorobek aktorski i brak planow na przyszłość:

http://www.imdb.com/name/nm0800101/

może facet czuć się źle.
  • 0

#60 medusa

medusa

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 559 postów

Napisano 13.01.2007 - |15:15|

biedactwo, trzeba się nim zaopiekować... :*