Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 59 – S03E19 - Vengeance

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
74 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Odcinek 59 – S03E19 - Vengeance (127 użytkowników oddało głos)

Oceniamy odcinek

1. 10 (10 głosów [10.10%])

Procent z głosów: 10.10%

2. 9.5 (3 głosów [3.03%])

Procent z głosów: 3.03%

3. 9 (20 głosów [20.20%])

Procent z głosów: 20.20%

4. 8.5 (9 głosów [9.09%])

Procent z głosów: 9.09%

5. 8 (18 głosów [18.18%])

Procent z głosów: 18.18%

6. 7.5 (10 głosów [10.10%])

Procent z głosów: 10.10%

7. 7 (6 głosów [6.06%])

Procent z głosów: 6.06%

8. 6.5 (3 głosów [3.03%])

Procent z głosów: 3.03%

9. 6 (6 głosów [6.06%])

Procent z głosów: 6.06%

10. 5.5 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

11. 5 (8 głosów [8.08%])

Procent z głosów: 8.08%

12. 4.5 (1 głosów [1.01%])

Procent z głosów: 1.01%

13. 4 (2 głosów [2.02%])

Procent z głosów: 2.02%

14. 3.5 (1 głosów [1.01%])

15. 3 (0 głosów [0.00%])

16. 2.5 (0 głosów [0.00%])

17. 2 (0 głosów [0.00%])

18. 1.5 (0 głosów [0.00%])

19. 1 (0 głosów [0.00%])

20. 0.5 (1 głosów [1.01%])

21. 0 (1 głosów [1.01%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#41 Widar

Widar

Kapral

• Użytkownik
  • 170 postów

Napisano 04.02.2007 - |11:16|

Daje 7.0
Ciekawie się oglądało, tylko skąd oni tych marines wzięli - z łapanki (chyba do atlantis posłali tych co nie nadawali się do Iraku ), leci dart, a oni zamiast się rozproszyć się i schować miedzy drzewami, to zbijają się w kupę żeby łatwiej ich było wyłapać. Poza tym czy ci ludzi z tej osady w ogóle się nie bronili, przecież na początku był jeden Michael ( a tu zero zniszczeń, tak jakby sami do niego przyszli ) – to jakim cudem po kolei wszystkich wyłapał.
I te głupie mierzenie do siebie z broni miedzy Sheppardem a Michaelem, od kiedy to Wraith boji się jednej kuli.

Użytkownik Widar edytował ten post 04.02.2007 - |11:18|

• 0

#42 DjMarco

DjMarco

Starszy szeregowy

• W tr. aktywacji
  • 109 postów
  • MiastoPiastów

Napisano 04.02.2007 - |11:51|

Zastanawia mnie jedna rzecz w tym odcinku. Pod koniec kiedy Drużyna wraca do domu, Atlantis odbiera sygnał indyfikacyjny a dopiero potem ustanawia się połączenie. Może mi to ktoś wyjaśnić ???

BTW. Cały czas mamy naszego doktorka w czołówce. A czy ktoś zauważył kto siedzi obok Shepard'a w skoczku, również w czołówce ??? Mi on przypomina.........Forda !!!

Użytkownik DjMarco edytował ten post 04.02.2007 - |11:52|

• 0
HALLOWED ARE THE ORI

Dołączona grafika

#43 elam

elam

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 757 postów
  • MiastoBielsko-Biala

Napisano 04.02.2007 - |12:27|

tak na swiezo,

9/10.

Ronon z dredami contra stworek - no po prostu alien contra predator :)
  • 0
lubisz science-fiction? na serialach sie nie konczy !
www.science-fiction.com.pl/forum

#44 wujek_szatan

wujek_szatan

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 630 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 04.02.2007 - |12:57|

Zastanawia mnie jedna rzecz w tym odcinku. Pod koniec kiedy Drużyna wraca do domu, Atlantis odbiera sygnał indyfikacyjny a dopiero potem ustanawia się połączenie. Może mi to ktoś wyjaśnić ???

Mnie to też denerwuje. I nie jest to tego typu pierwsza wpadka. Już w kilku odcinkach popełnili ten sam błąd :/
  • 0

#45 bazyl71

bazyl71

Szeregowy

• Użytkownik
  • 36 postów

Napisano 04.02.2007 - |14:12|

heh , no faktycznie :D chyba że jest połaczenie za osłona , identyfikator, a po zejściu osłony słychac zawsze ten sam dźwięk i dopiero swiatło wtedy robi się jasniejsze (co nie patrząc na wrota tylko widząć poświatę ) moze całościowo sprawiac wrażenie jakby połaczenie było później niż sygnał :) , nie wiem trzeba by przelecieć inne odcinki i posprawdzać jak to się ma i z czym to się je :D :D
  • 0

#46 bazyl71

bazyl71

Szeregowy

• Użytkownik
  • 36 postów

Napisano 04.02.2007 - |14:31|

A ogólnie jak tak dalej pójdzie (cały ten sezon SGA jest jakiś taki mało ciekawy i mało zajmujący ;/ chyba spodziewałem się bardziej wystrzałowego )to skończa w połowie 4 sezonu :) Skoro SGA ma przejąc prym ,rolę wiodacą to muszą się sprężyć i bardzo bardzo postarac . nie wystarczy tylko Carter co by przyciagnąć oglądaczy :D heh zobaczymy
  • 0

#47 <1980>

<1980>

Szeregowy

• VIP
  • 58 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 04.02.2007 - |18:05|

Moja ocena to 7,5. Ocinek ujdzie w tłoku, mozna obejrzeć. Najlepsza scena to był początek, gdy Ronon dawał lekcje walki Rodneyowi. Aco do potwora to była krzyżówka predatora z obcym :D .
  • 0
"NO MA'AM - National Organization of Men Against Amazonian Masterhood"

#48 Apophis_

Apophis_

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 124 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 04.02.2007 - |19:08|

Te potwory to one się rzucały (najpierw na Ronona, potem McKay'a) tylko po uściski? Czemu ich nie rozszarpały, oczywiście, gdyby to byli jacyś drugoplanowi bohaterowie (czy jacyś głupi Marines, który nawet rozbiec się nie mogą jak Dart leci...) to by została krwawa papka.
No i ta jazda na końcu, jak Ronon jednym strzałem, jedną serią zabijał masę potworków, więc czego oni się boją, jak Wraith trudniej zabic??????
A na końcu mnie rozwaliło to, że IDC Shepparda przyszło przed otworzeniem się wrót :) To jakaś nowośc.
Bezsensu, sama sieczka i to głupia. Błędy i dziwne zachowania bohaterów i potworów. Teyla nie umarła (przecież to jest oczywiste, po co robią "napięcie" twórcy, a raczej próbują je robic, skoro wiadomo ze glowny bohater nie ucierpi???).
Kiepsko, kiepsko.

Użytkownik Apophis_ edytował ten post 04.02.2007 - |19:08|

• 0

#49 thrawn1972

thrawn1972

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 585 postów
  • MiastoZielona Góra

Napisano 04.02.2007 - |19:12|

jeden z lepszych ostatnio odcinkow.
coz nie mam sie do czego przyczepic no chyba ze do jakosci poteorka
:)
  • 0
Nie wolno się bać. Strach zabija duszę. Strach to mała śmierć, a wielkie unicestwienie. Stawię mu czoło. Niechaj przejdzie po mnie i przeze mnie. A kiedy przejdzie, obrócę oko swej jaźni na jego drogę. Którędy przeszedł strach, tam nie ma nic. Jestem tylko ja.

#50 Slee

Slee

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 78 postów

Napisano 04.02.2007 - |19:59|

Plusów tu jakos nie wiedze. No, moze maly plusik za sparing Rodneya i Ronona na poczatku. Później następuje ciągłe pasmo wpadek i pomyłek :P :P
Zastanowiło mnie tez jak do ch...y można ustawic P90 na ogłuszanie :huh: Usypać prochu z łusek :huh:

M
  • 0

#51 Newman

Newman

Szeregowy

• Użytkownik
  • 28 postów
  • MiastoGdansk

Napisano 04.02.2007 - |21:00|

Daje 7.0
Ciekawie się oglądało, tylko skąd oni tych marines wzięli - z łapanki (chyba do atlantis posłali tych co nie nadawali się do Iraku ), leci dart, a oni zamiast się rozproszyć się i schować miedzy drzewami, to zbijają się w kupę żeby łatwiej ich było wyłapać. Poza tym czy ci ludzi z tej osady w ogóle się nie bronili, przecież na początku był jeden Michael ( a tu zero zniszczeń, tak jakby sami do niego przyszli ) – to jakim cudem po kolei wszystkich wyłapał.
I te głupie mierzenie do siebie z broni miedzy Sheppardem a Michaelem, od kiedy to Wraith boji się jednej kuli.

Sam sie zdziwiłem, jakim cudem wyłapał tyle osób SAM, chyba pomagał sobie Dartem ale żeby wszystkich? Było w jakimś odcinku to powiedziane ile osób Dart może przechować? Co do mierzenia, przecież Michael sam powiedział że jest "nieczysty" wiec pewnie nie wysysa życia z ludzi i sie nie regeneruje, albo powazna rana zabija od razu(W chyba pierwszym odcinku gdy spotkali Wraith, Sheppard zabił królową wbijając jej ogłuszacz w brzuch)
  • 0

#52 elam

elam

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 757 postów
  • MiastoBielsko-Biala

Napisano 04.02.2007 - |21:53|

Co do pojemnosci dartow: w drugim sezonie, w odcinku chyba Lost boys albo nastepnym, Sheppard pilotujacy darta zabiera cala kupa ludzi, kiedy leca nim na statek roj. Chyba z 10 osob .
  • 0
lubisz science-fiction? na serialach sie nie konczy !
www.science-fiction.com.pl/forum

#53 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 04.02.2007 - |22:30|

w 3x15 urządzenie z darta przechowuje 1 000 osób....

Użytkownik Toudi edytował ten post 04.02.2007 - |22:30|

#54 Zarrow

Zarrow

ZBANOWANY

• Zbanowany
  • 497 postów

Napisano 04.02.2007 - |22:42|

Sam sie zdziwiłem, jakim cudem wyłapał tyle osób SAM, chyba pomagał sobie Dartem ale żeby wszystkich? Było w jakimś odcinku to powiedziane ile osób Dart może przechować? Co do mierzenia, przecież Michael sam powiedział że jest "nieczysty" wiec pewnie nie wysysa życia z ludzi i sie nie regeneruje, albo powazna rana zabija od razu(W chyba pierwszym odcinku gdy spotkali Wraith, Sheppard zabił królową wbijając jej ogłuszacz w brzuch)

Nieczysty to w tym wypadku oznacza raczej, że nie jest Wraithem i "śmierdzi człowiekiem".
  • 0

#55 Wodzu

Wodzu

Sierżant

• VIP
  • 722 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 05.02.2007 - |06:49|

Odcinek mi się podobał, choć mam kilka ale:

1. Wygląd stworków był rodem Power Rangers. Dobrze, że nie pokazali całych bo zamiast straszyć to by nas zabiły smiechem.
2. Mają pazurki na kilkanaście cm a ani Ronana ani McKaya nie skaleczyły w większy sposób.
3. Ronon mógłby poprawić sobie te dredy bo z porzodu już mu wszystko wyłazi.

w sumie 6/10
  • 0

...:::Son of Anarchy:::...

#56 bazyl71

bazyl71

Szeregowy

• Użytkownik
  • 36 postów

Napisano 05.02.2007 - |10:14|

Hmm z tego co widziałem Marinesów było tylko 4 (gdzieś nawet mowa była o tym przed ich wysłaniem) Potworki żałosne , Ronon swój pizdolecik ustawił na ogłuszanie (przynajmniejk wiem ze jak jest na pomarańczowo to ogłusza a jak na czerwono to zabija ) heh ale mniejsza oto , ten sezon SGA jest jakiś taki nijaki ;/ mimo wszystko
  • 0

#57 kmietas

kmietas

Szeregowy

• Użytkownik
  • 29 postów

Napisano 05.02.2007 - |12:34|

1. Wygląd stworków był rodem Power Rangers. Dobrze, że nie pokazali całych bo zamiast straszyć to by nas zabiły smiechem.

BUHAHAHA Swietne skojarzenie.

A jesli chodzi o przeciwnikow tworzacych superprzeciwnikow to 100 razy lepsi byli super zolnierze Anubisa.
A te potworki to co najwyzej moga im zbroje pucowac. Smiech na sali.

A marinsi nie mogli sie ruszyc bo im dzwiekowiec dowcip zrobil i zwiazal im sznurowki...

Mam nadzieje ze nastepny odcinek nie bedzie prezentowal dalszych losow tych stworkow.
  • 0

#58 Mystral

Mystral

Kapral

• Email
  • 207 postów
  • MiastoWałbrzych

Napisano 05.02.2007 - |13:02|

Przeicież to rononowy pistole ma takie opcje a nie P90. :P I do nitgo tylko Sheppard mówi zaswsze ustaw na ogłuszanie.
  • 0

#59 bazyl71

bazyl71

Szeregowy

• Użytkownik
  • 36 postów

Napisano 05.02.2007 - |14:38|

no wiem ale z kontekstu mi się wyczytało ze mówisz o P90 hehehe co wcale nie było by głupie heh:D choć w s-f w zasadzie wszystko jest możliwe :D
  • 0

#60 Jason

Jason

Kapral

• VIP
  • 172 postów

Napisano 05.02.2007 - |21:04|

7.5/10

Tylko mnie jedna scena zastanowila. Jak poraz pierwszy ten Stwor powalil Sheprada, to zaczeli strzelac do niego z dwoch stron, a mialem nieodparte wrazenie, ze stali dokladnie na przeciwko siebie. Ze tez sie nie powystrzelali nawzajem..?

W SGA? Główni bohaterowie? Powystrzelali się? No coś Ty toż to niemożliwe :D

Chyba bym sie posral w gacie jak by za mna te stworzenia gonily ....

:lol: Widze że masz nowy szablon recenzowania odcinków :)

Mam nadzieje, ze First Strike, nie odnosi sie do ataku tych potworow na atlantis...

Trzymamy kciuki :D
Odcinek od biedy, dobrze że był. Niedługo zaczniemy dawać po 5pkt za samo obejrzenie... Troche niespójności, i te potwory... Pomijam fakt zawsze umierających marines(przy takiej umieralności do programu werbują ich chyba dwójkami jak leci) i nie dającej się zadrasnąć drużynie Sheparda. Chociaż klimat w podziemach fajny...
  • 0
" Kiedy w mieście ginie Inkwizytor, czarne płaszcze ruszają do tańca "

Mordimer Madderin licencjonowany Inkwizytor jego Ekscelencji Biskupa Hez Hezronu

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych