Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 56 – S03E16 – The Ark

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
73 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Odcinek 56 – S03E16 – The Ark (113 użytkowników oddało głos)

Oceniamy odcinek

1. 10 (3 głosów [3.33%])

Procent z głosów: 3.33%

2. 9.5 (2 głosów [2.22%])

Procent z głosów: 2.22%

3. 9 (8 głosów [8.89%])

Procent z głosów: 8.89%

4. 8.5 (6 głosów [6.67%])

Procent z głosów: 6.67%

5. 8 (24 głosów [26.67%])

Procent z głosów: 26.67%

6. 7.5 (10 głosów [11.11%])

Procent z głosów: 11.11%

7. 7 (11 głosów [12.22%])

Procent z głosów: 12.22%

8. 6.5 (7 głosów [7.78%])

Procent z głosów: 7.78%

9. 6 (4 głosów [4.44%])

Procent z głosów: 4.44%

10. 5.5 (3 głosów [3.33%])

Procent z głosów: 3.33%

11. 5 (2 głosów [2.22%])

12. 4.5 (2 głosów [2.22%])

13. 4 (2 głosów [2.22%])

14. 3.5 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

15. 3 (2 głosów [2.22%])

16. 2.5 (0 głosów [0.00%])

17. 2 (0 głosów [0.00%])

18. 1.5 (1 głosów [1.11%])

Procent z głosów: 1.11%

19. 1 (1 głosów [1.11%])

Procent z głosów: 1.11%

20. 0.5 (0 głosów [0.00%])

21. 0 (2 głosów [2.22%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#41 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 13.01.2007 - |17:06|

Dlatego tak świetny jest BSG, Farscape i też Firefly.
Niestety SG-1, SGA, Treki i B5 należą to SciFi dla młodzieży i to młodej, a scenarzyści w tych produkcjach postanowili że będą robić z ludzi idiotów.

Wiec serwują nam kolejne aseksualne hordy pięknych lasek i przystojnych facetów, którzy przez całe sezony zachowują się jak niedorozwinięci i oziębli emocjonalnie imbecyle.

W takiego samego wała lecą twórcy Smallville gdzie rozwlekanie wątku miłosnego bije swą powolnością Lost.

Przy całej sympatii do SG-1 i SGA to jednak kanał SciFi powinien zamiast Stargate 3 zrobić coś ala Farsacpe/Firefly.

Użytkownik Quendi edytował ten post 13.01.2007 - |17:06|

• 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych

#42 truskolodz

truskolodz

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 502 postów
  • MiastoŁodź/Dublin

Napisano 13.01.2007 - |17:37|

Chyba np. Weir i Teyla są homoseksualne to też fajnie pewnie po kryjomu poza kamerami sie tam niezle obmacują wink.gif, ale nigdy tego nie pokaza bo to familiada jest a nie bsg

Rozwaliłeś mnie tym postem, nieźle się uśmiałem.

Racja, to nie BSG albo Fark. Ale w Atlantisie, naprawde jest tego....za mało. Nie jestem co prawda fanem mydlanych oper i niechce zeby Atlantis był pokroju M jak Miłość...ale zastanawia mnie jedno. W SG1 też tego było.... niewiele. Przez 10 lat nie mieć laski albo faceta to troche nie teges.... to samo jest i tutaj, 3 lata i nic? Czy oni nie mają hormonów? Chyba ze Sheppard sobie trzepie kapucyna pod kocykiem dzień przed misją. Mogli by jakiś wątek wprowadzić, bo w innym temacie już powiedziałem... możliwości jest wiele. To już nawet Star Trek był w tym lepszy, bo tutaj niema zbytnio nic... poza jednym romansem z pradawną i paroma buziakami.

Użytkownik truskolodz edytował ten post 13.01.2007 - |17:39|

• 0
Dołączona grafika

#43 thrawn1972

thrawn1972

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 585 postów
  • MiastoZielona Góra

Napisano 13.01.2007 - |20:45|

hmmmm odcinek dosc dobry jak juz zauwazyl jeden z moich poprzednikow napewno lepszy niz SG-1
lubie taki klimat
plusy napewno lepsze efekty fakt ze niektorych mozna by juz wyeliminowac i na Boga usmiercie juz jakiegos z bohaterow :) mozna byc dobrym mozna byc super ale to sa ludzie. nie przeginajmy juz z niesmiertelnoscia.
  • 0
Nie wolno się bać. Strach zabija duszę. Strach to mała śmierć, a wielkie unicestwienie. Stawię mu czoło. Niechaj przejdzie po mnie i przeze mnie. A kiedy przejdzie, obrócę oko swej jaźni na jego drogę. Którędy przeszedł strach, tam nie ma nic. Jestem tylko ja.

#44 elam

elam

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 757 postów
  • MiastoBielsko-Biala

Napisano 13.01.2007 - |21:10|

ludzie, darujcie sobie takie teksty....

nie ma seksu, to nie . mozna tez spojrzec na to z tej strony, ze wiekszosc z ekipy Atlantis to wojskowi, na misji, na sluzbie.

nie wiem, ilu z was w wojsku bylo, ale co? wszyscy tam sobie robia dobrze pod kocykiem?
przeciez kiedys wroca do domu, do rodziny, albo wyrwa jakas panienke, norma.

w serialu tez nie pokazuje sie nigdy jak zalatwiaja potrzeby fizjologiczne. Romanse jakies pokazane byly - buziaki, czy noc z Chaia, ta pradawna - a ile razy widzieliscie jak np Mac Kay albo Ronan korzysta z wychodka? no?
przeciez nie wszystko trzeba pokazywac. jak powiedzial St-Exupery, najwazniejsze jest niewidoczne dla oka... :)
  • 0
lubisz science-fiction? na serialach sie nie konczy !
www.science-fiction.com.pl/forum

#45 thrawn1972

thrawn1972

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 585 postów
  • MiastoZielona Góra

Napisano 13.01.2007 - |21:15|

fakt te seriale sa przeznaczone dla mlodziezy wiec nie oczekujny ze bedzie tu sporo sexu jesli chcecie ogladac takie sceny zapraszam na inne filmy.
  • 0
Nie wolno się bać. Strach zabija duszę. Strach to mała śmierć, a wielkie unicestwienie. Stawię mu czoło. Niechaj przejdzie po mnie i przeze mnie. A kiedy przejdzie, obrócę oko swej jaźni na jego drogę. Którędy przeszedł strach, tam nie ma nic. Jestem tylko ja.

#46 truskolodz

truskolodz

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 502 postów
  • MiastoŁodź/Dublin

Napisano 13.01.2007 - |22:52|

w serialu tez nie pokazuje sie nigdy jak zalatwiaja potrzeby fizjologiczne. Romanse jakies pokazane byly - buziaki, czy noc z Chaia, ta pradawna - a ile razy widzieliscie jak np Mac Kay albo Ronan korzysta z wychodka? no?
przeciez nie wszystko trzeba pokazywac. jak powiedzial St-Exupery, najwazniejsze jest niewidoczne dla oka...

Hehe, bez przesady. To nie wazne, kto ile chodzi do kibla. Ale chodzi raczej o to, ze to są ludzie, ja rozumiem, że serial dla wszystkich i młodzież ogląda itd.... ale są seriale dla młodzieży, gdzie jest i miłość, i seks itd.... a ci ludzie są na służbie i gdzie wracają? Do rodziny? Jakiej, skoro nie mają męża/żony czy dzieci......... a czas ucieka. Ciekawe co robią w czasie wolnym...grają na xboxie od pradawnych? Chodzi mi raczej o to, ze w koło fajne laski, fajni faceci, a wątek roznych romansików.....poprostu go niema. W BSG czy Farku się to fajnie sprawdziło. A tutaj? Przecież nie samym zabijaniem i misjami człowiek żyje.
  • 0
Dołączona grafika

#47 katja

katja

Grupa Hatak

• Grupa Hatak
  • 704 postów
  • MiastoArrakis

Napisano 13.01.2007 - |23:06|

z bsg to przy shipe apollo/starbuck zwłaszcza było widać radość fanów z tego forum ;p

czilałt; popatrzycie sobie na dr weir na randce za 3 dni
[btw. a cadman i beckett, a propos związków?]
  • 0
GG/L/MC/SS d+x s: a--- C+++(++++) !U--- P L---@ !E W+++ N- !o K--? w+ !O !M !V
PS++$ PE- Y+ PGP--@ t++ 5+++ X+++ R tv- b+++ DI+ !D- G++ e(++++) h-- r+ x*>**

I always hope for the best. experience, unfortunately, has taught me to expect the worst.

#48 silent_

silent_

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 149 postów

Napisano 13.01.2007 - |23:14|

pomysl znoscy ale po jaka cholere marnuja pieniadze na efekty specjalne nie wnoszace nic skoro mogli by poswiecic kase na jakies starcia w wraith w wiekszym wydaniu???

btw co to jest wraith :bag:
  • 0

#49 elam

elam

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 757 postów
  • MiastoBielsko-Biala

Napisano 13.01.2007 - |23:16|

aha no tak w ogole to wypada mi ocene wystawic :) 6.5/10, bo ten niezniszczalny prom ze szklanymi oknami, hmm..
i jeszcze: major Lauren??
http://www.gateworld...ers/index.shtml - LORNE :)
  • 0

#50 Shinad

Shinad

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 78 postów

Napisano 13.01.2007 - |23:52|

Ten odcinek hmm... Jest inny. Widać po nim, że scenariusz był zbyt ambitny/za długi i wyleciało sporo scen, co sprawia że atmosfera jest nietypowa. Do tego może to tylko moje odczucie, ale relacje między postaciami (nie chodzi mi o grę aktorską) są sztuczne.
No ale Snikers... można powiedzieć że Rodney tam był... ale to zbyt naiwne :D

7.5
  • 0

#51 Jason

Jason

Kapral

• VIP
  • 172 postów

Napisano 14.01.2007 - |20:28|

7/10

Chyba np. Weir i Teyla są homoseksualne to też fajnie pewnie po kryjomu poza kamerami sie tam niezle obmacują wink.gif, ale nigdy tego nie pokaza bo to familiada jest a nie bsg

To było dobre...

Chyba ze Sheppard sobie trzepie kapucyna pod kocykiem dzień przed misją.

Ale to było jeszcze lepsze ^_^ szczególnie jeśli myśli o Ronanie :D

Jeśli chodzi o sam odcinek to osobiście wole taki zapychacz niż kolejną historie o Lucjuszu, który zarywa laski na niestworzone historie :rolleyes: Odcinek nie wypadł źle, ale:

Ten odcinek hmm... Jest inny. Widać po nim, że scenariusz był zbyt ambitny/za długi i wyleciało sporo scen, co sprawia że atmosfera jest nietypowa.

Zgadzam się historie można było rozłożyć na dwa odcinki, wyszłoby ciekawiej nie tak skrótowo no i mielibyśmy o jeden zapychacz mniej... Sam odcinek nie był zły, nie chodzi o nawet o tego nieszczęsnego snickersa :P Szkoda tylko, że bohaterowie zaczynają wychodzić z coraz to gorszych opresji, taki serial co poradzić... Byle tylko scenarzyści nie przegieli pały :/
  • 0
" Kiedy w mieście ginie Inkwizytor, czarne płaszcze ruszają do tańca "

Mordimer Madderin licencjonowany Inkwizytor jego Ekscelencji Biskupa Hez Hezronu

#52 medusa

medusa

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 559 postów

Napisano 14.01.2007 - |21:16|

ja jednego tylko nie rozumiem:
skąd facet, który był w urządzeniu nr 1 wiedział dokładnie co się stało z ludźmi w urządzeniu nr 2, i dlaczego nie trafiło na stację - a nie trafili do stacji ponieważ z planety nie wystartował prom nr 2, a podobno nie wystartował, bo facet, który zdecydował o tym bał się, że w pogoni za promem nr 2 polecą wraith ale sam jakoś się znalazł na stacji :unsure: ???
  • 0
Biorę sobie w tej pętli wolne.

#53 Myszaqu

Myszaqu

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 300 postów

Napisano 14.01.2007 - |21:28|

Skoro był szychą, to może go "wypakowali" już w bazie i zapoznali z sytuacją, zanim załoga I-ego statku poszła lulu :huh:
  • 0

#54 elam

elam

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 757 postów
  • MiastoBielsko-Biala

Napisano 14.01.2007 - |21:37|

- brawo, medusa! mi tez cos nie pasilo tylko nie umialam sprecyzowac pytania...
  • 0

#55 Zarrow

Zarrow

ZBANOWANY

• Zbanowany
  • 497 postów

Napisano 15.01.2007 - |08:44|

ja jednego tylko nie rozumiem:
skąd facet, który był w urządzeniu nr 1 wiedział dokładnie co się stało z ludźmi w urządzeniu nr 2, i dlaczego nie trafiło na stację - a nie trafili do stacji ponieważ z planety nie wystartował prom nr 2, a podobno nie wystartował, bo facet, który zdecydował o tym bał się, że w pogoni za promem nr 2 polecą wraith ale sam jakoś się znalazł na stacji :unsure: ???

Yyy...Zdaje sie, ze przybył pierwszym i stamtąd dowodził. Nie był w urządzeniu, tylko "na wierzchu", moze sterował wahadłowcem albo cuś. Dopiero potem się zapakował.
  • 0

#56 PYREK

PYREK

Szeregowy

• Użytkownik
  • 16 postów

Napisano 15.01.2007 - |08:52|

7,5/10
jak na zapychach calkiem, calkiem....choc duzo niescislosci, czyzby przerost tresci nad forma??? :huh:
  • 0

#57 Karel

Karel

Kapral

• Użytkownik
  • 188 postów

Napisano 15.01.2007 - |08:55|

eee, odcinek miernota, nawet nie wystawie oceny....
@medusa, masz racje. Tez sie nad tym zastanawialem.

Wogole, to zapychacz jakich malo. Cala akcja sie wziela ni to z gruszki ni z pietruszki. Wedle mnie, to chyba malowali dekoracje atlantis, bo ten krotki urywek w ktorym jest pokazane miasto, to mi sie wydaje ze to byla wstawka z innego odcinka......

A tak wlasciwie sie jeszcze zastanawiam, kto przeniosl ta cala przechowalnie z promu na stacje?
Pozatym zapomnieli sobie nastawic budzik czy jak? przeciez nawet reaktor atomowy po jakims czasie przestal by dzialac. Pozatym chyba zbudowali taka duza stacje, zeby jakas czastkowa zaloga czuwala nad reszta uspionych, czy po to zeby moc sobie pobiegac po obudzeniu? No i gdzie sie podziala atmosfera?
Naciagany zapychacz, ot co.
  • 0
„Jak każde dzieło i człowiek jest częścią całości, którą nazywamy Wszechświatem i jest tylko na zewnątrz ograniczany czasem i przestrzenią. Przeżywa sam siebie, jakby był oddzielony od pozostałych, ale jest to tylko pewien rodzaj optycznej iluzji powszechnej świadomości.“
Albert Einstein

#58 ivo

ivo

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 99 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 15.01.2007 - |10:01|

Jak rozumiem dowódca był ostatnią osobą, która się zapakowała, ale uczyniła to już na stacji. Co do braku obsługi stacji może bali sę, że skanery wroga wykryją życie.
Natomiast pytanie o "budzik" jest zdecydowanie zasadne.
  • 0

#59 kozuch

kozuch

Plutonowy

• Użytkownik
  • 394 postów
  • MiastoBydgoszcz

Napisano 15.01.2007 - |10:18|

Natomiast pytanie o "budzik" jest zdecydowanie zasadne.

O ile mi wiadomo w odcinku było powiedziane że ich komputer miał ich wszystkich wybudzić ale Rodney im wytłumaczył że komp się zawiesił i nie obudził
  • 0

#60 Jarzi

Jarzi

Szeregowy

• Użytkownik
  • 28 postów
  • MiastoKraków

Napisano 15.01.2007 - |10:46|

a ja jestem ciekaw skad sheppard wiedzial ktora kontrolka, guzik do czego sluzy.

Dokładnie. Przeciez on ma byc tym od strzelania a nie naukowiec że wiec od razu co do czego służy....
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych