Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 53 – S03E13 - Irresponsible

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
64 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Odcinek 53 – S03E13 - Irresponsible (140 użytkowników oddało głos)

Oceniamy odcinek:

1. 10 (4 głosów [3.33%])

Procent z głosów: 3.33%

2. 9.5 (1 głosów [0.83%])

Procent z głosów: 0.83%

3. 9 (4 głosów [3.33%])

4. 8.5 (4 głosów [3.33%])

5. 8 (9 głosów [7.50%])

Procent z głosów: 7.50%

6. 7.5 (14 głosów [11.67%])

Procent z głosów: 11.67%

7. 7 (22 głosów [18.33%])

Procent z głosów: 18.33%

8. 6.5 (7 głosów [5.83%])

Procent z głosów: 5.83%

9. 6 (14 głosów [11.67%])

Procent z głosów: 11.67%

10. 5.5 (3 głosów [2.50%])

Procent z głosów: 2.50%

11. 5 (9 głosów [7.50%])

Procent z głosów: 7.50%

12. 4.5 (2 głosów [1.67%])

Procent z głosów: 1.67%

13. 4 (7 głosów [5.83%])

Procent z głosów: 5.83%

14. 3.5 (4 głosów [3.33%])

15. 3 (5 głosów [4.17%])

Procent z głosów: 4.17%

16. 2.5 (1 głosów [0.83%])

17. 2 (2 głosów [1.67%])

Procent z głosów: 1.67%

18. 1.5 (1 głosów [0.83%])

19. 1 (1 głosów [0.83%])

20. 0.5 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

21. 0 (6 głosów [5.00%])

Procent z głosów: 5.00%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#41 Shalom

Shalom

Plutonowy

• Użytkownik
  • 375 postów
  • MiastoBędzin

Napisano 09.12.2006 - |08:49|

mokre włosy - moze sie pocił jak sie dusił? :P
  • 0

#42 Oprych

Oprych

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 80 postów
  • MiastoSzczecin

Napisano 09.12.2006 - |11:47|

Z tą igłą to mu tarcza wtedy nie działała.

jak nie?
przeciez jak ją wtedy pokazał to się świeciła, czyli działała
  • 0
Pozdrawiam
Oprych

#43 silent_

silent_

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 149 postów

Napisano 09.12.2006 - |16:53|

daje 2
ogolnie to co panowie scenarzysci odwalaja to jest poprostu dno, ciagle ten sam motyw, spotkanie wiesniakow i rozwiazanie ich problemu, nie mowie ze maja byc same odcinki typu siege, ale gdzie podzialy sie odcinki ktore przykuja moja uwage do monitora, nie musza byc wcale kosztowne, np motyw z czarna dziura sg1, w innych chociaz spotykalismy rozwiniete cywilizacje i cos sie dzialo.

padl tylko jeden strzal, w tak badziewnym odcinku zostal rozwiazany problem Koyli, to tak jakby zabic bin-ladena kiedy stoji w kolejce po piwo, qwa panowie robcie cos bo i atlantisa nam sciagna z anteny, pozdrawiam

Użytkownik silent_ edytował ten post 09.12.2006 - |16:55|

• 0

#44 Halavar

Halavar

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 637 postów
  • MiastoŚląsk

Napisano 09.12.2006 - |18:51|

Nudny odcinek, nawet więcej - najgorszy odcinek całego SGA.

Ocena: 5

PLUSY:

+ McKay z łyżką próbujący zrobić tunel :D
+ super mina Teyli w 14 minucie :D
+ fajnie było znów zobaczyć starego znajomego od Genai, czyli Kolyę. Kiedyś faktycznie był kimś (jeszcez pamiętam jakim groźnym typem był w połowie 1 sezonu), teraz facet się stoczył

MINUSY:

- ogromne niekonsekwencje dotyczące tarczy Lucjusza, np. wcześniej rozwalał najemników bez problemu, a potem nawet nie starał się ich uderzyć, by chwilę później być trzymany i podtapiany czy też mokre włosy, igła wbita w ramię itd. Całe mnóstwo bubli fabularnych :(
- dziwne, że Sheppard nie zechciał użyć broni, a miał lu temu 2 okazje. Pierwszą gdy się ukrywał z Lucjuszem, wtedy to mógł się skryć za Lcjuszem i spokojnie wykańczać żołnierzy Genai. Druga sytuacja miała miejsce wtedy, gdy Sheppard założył tarczę na siebie, wtedy również mógł powybijać wszystkich żołnierzy, tym samym nie czyniąc samemu sobie żadnej szkody
- hmm, jakoś dziwnym trafem ta tarcza popsuła się właśnie pod koniec najazdu żołnierzy Genai na miasto
- mi w przeciwieństwie do was Lucjusz bardziej się podobał w 3x03, tam był świeższy i bardziej zabawny, w tym odcinku mieliśmy do czynienia z odgrzewanym kotletem, drugi raz mamy podobny zarys scenariusza, czyli Lucjusz posiada super zabawkę i dzięki temu zdobywa sobie poparcie i uwielbienie prostych wieśniaków. Nie dość , że było wtórnie, to jeszcze było zdecydowanie mniej śmiesznie
- od razu było wiadomo, że Lucjusz zaaranżował atak na miasto, wynajmując tych zbirów. Scena nie była dość wiarygodna, i to jest błąd
- w 3x03 były ładniejsze laski w wiosce :P
- znów ta sama sceneria w Stargate, ja również zauważyłem podobieństwo do tego miasteczka ktore mialo kłopoty ze zmniejszającą się tarczą wokół miasta

Użytkownik Halavar edytował ten post 09.12.2006 - |19:00|

• 0
All Lies Lead To The Truth

W oczekiwaniu na BSG "Caprica"

#45 nika21

nika21

Szeregowy

• Użytkownik
  • 14 postów

Napisano 09.12.2006 - |20:26|

Jak do tej pory najsłabszy odcinek serialu. Szkoda! I ta śmierć Kolii-to czysta parodia. :sam8:
I co on chciał od tego biednego McKaya???Sadysta!
Do tego cała masa błędów logicznych , jak z tą tarczą.Mam nadzieję ,że następny będzie lepszy.
  • 0

#46 <1980>

<1980>

Szeregowy

• VIP
  • 58 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 09.12.2006 - |23:47|

Jak dla mnie to odcinek zasłużył na 6,5, tylko dlatego że mam sentyment do aktora grającego Lucjusza (serial Spin City).
  • 0
"NO MA'AM - National Organization of Men Against Amazonian Masterhood"

#47 silent_

silent_

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 149 postów

Napisano 10.12.2006 - |12:29|

- ogromne niekonsekwencje dotyczące tarczy Lucjusza, np. wcześniej rozwalał najemników bez problemu, a potem nawet nie starał się ich uderzyć, by chwilę później być trzymany i podtapiany czy też mokre włosy, igła wbita w ramię itd

rozwalal najemnikow bo byl z nimi w ukladzie, tarcza nie dodawala mu super sily, lecz chronila przed ciosami, podtapianie to nie cios.

sheppard mial podczepiony tlumik kiedy chcial pomoc lucjuszowi (scena z wybuchem) pare scen pozniej tlumika brak, gdzie tu sens, przeciez mogl po cichu z dystansu wyeliminowac wszystkich zolniezy genaii, mial tarcze wiec nic mu nie grozilo, odcinek slaby do bolu, pozdrawiam
  • 0

#48 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 10.12.2006 - |12:47|

W końcu się przemogłem do oglądnięcia tego odcinka [przez kretyńskiego Lucjusza] i jedyne co mogę powiedzieć to to co poniżej napisał przedmówca:

Tylko Genii ratują ten odcinek, ale szkoda, że Kolya zginał w drugim najgorszym odcinku tego sezonu, jeśli nie serialu, pierwsze miejsce trzyma oczywiście S03E03 Irresistible.

Nawet nie chce mi się więcej pisać ja chcę tylko moje "zwykłe" SG-A nic więcej.
I tak strasznie zmarnowali wątek Kolyi. :kropki: :>

Jak dla mnie to odcinek zasłużył na 6,5, tylko dlatego że mam sentyment do aktora grającego Lucjusza (serial Spin City).

Tak tylko on tam pasował i mi osobiście nie wadził ale co tak idiotyczna i żenująca postać robi w tym serialu?

Użytkownik biku1 edytował ten post 10.12.2006 - |12:48|

Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#49 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 10.12.2006 - |16:28|

Nędza i tyle.

Spójność logiczna na poziomie dalece zaawansowanej [beeep]ZKI.
  • 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych

#50 estel333

estel333

Starszy szeregowy

• Email
  • 87 postów

Napisano 11.12.2006 - |00:06|

Niczego specjalnego się nie spodziewałem, i to właśnie otrzymałem:(. Jedyne plusy to "troszke efektów specjalnych" związanych z tarczą(osłoną) pradawnych. :) , i te opowiastki Luciusa.
5.5/10
  • 0
-------------------
ORA ET LABORA
-------------------

#51 Grinch

Grinch

Nie będziesz mi tu przebywał obok stopy!

• Administrator
  • 1 304 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 11.12.2006 - |18:12|

Odcinek denny brak konsekwencji z poprzednich części. Ten fakt chyba najbardziej raził. Dodatkowo straszna nuda, zero ciekawej akcji. Było do przewidzenia, że Sheppard pożyczy osłonę. Rozumiem, że to "zapełniacz" sezonu ale takiej kichy to dawno nie widziałem. Jak ten grubas pojawi się w kolejnym odcinku strzele sobie w łeb... Ten koleś pasuje do komedii, a nie stargate. ;]

4/10 było by 3 ale kopanie tunela łyżką mnie zabiło, dlatego +1. :P
  • www.gwrota.com

#52 McPangrys

McPangrys

Wielki Organizator

• VIP
  • 205 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 14.12.2006 - |09:00|

Dałem 6+
Nie do końca jestem pewien czy Koyla zginął.
Dostał postrzał w prawą pierś nie w lewą a więc ma szanse przeżyć .
Małą ale zawsze :)
Gdyby chcieli go definitywnie zabić pokazaliby jak malowniczo oddaje ostatnie tchnienie ze słowami ...Shepperd ty, ty.... lub coś podobnego :) lub trafienie bezpośrednio w serce. Przy dużej dozie szczęścia (czyt. inwencji scenarzystów) rana postrzałowa w prawą pierś nie musi być śmiertelna.
A Koyla nie raz obrywał i potem wyłaził z jakieś zatęchłej dziury mieszając trochę w planach Atlantis.
Myślę że twórcy serialu czekają na reakcje fanów i reaktywują go w następnych odcinkach lub seriach. :)
  • 0
Pereant qui ante nos nostra dixerunt

#53 PlaMa

PlaMa

Szeregowy

• Użytkownik
  • 22 postów

Napisano 14.12.2006 - |19:16|

Punktacja Odcinka:

- kolya : -20 pkt
- lucius : -10 pkt
- przewidywalna akcja, nuda i odgrzewane flaki : -5 pkt
- kolya w koncu zdechli i przy odrobinie boskiej pomocy wiecej sie nie pojawi: +10

SUMA: -25 pkt, niestety moge dać maxymalnie 0... szkoda

pozdrawiam.
PlaMa
  • 0

#54 elam

elam

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 757 postów
  • MiastoBielsko-Biala

Napisano 14.12.2006 - |21:32|

widze, ze nie jestem jedyna, ktora uwaza, ze to byla kicha.

czy kolia naprawde zginal?? w taki marny sposob, w takim nedznym odcinku?? no nieeeeeee :(
zrobili z niego superwroga, zeby tak zakonczyc...

a Lucjus jest zalosny. mnie nawet nie smieszy. drazni mnie jego zgryz i w ogole.

ech... moze nastepny bedzie lepszy... na pewno bedzie lepszy.. :)
  • 0
lubisz science-fiction? na serialach sie nie konczy !
www.science-fiction.com.pl/forum

#55 Amon_Ra

Amon_Ra

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 106 postów
  • MiastoRadom

Napisano 17.12.2006 - |15:43|

Odcinek spoczko wedlug mnie rozwiazał sprawe Kolji...troche efektów tez bylo.Milo sie go ogladalo.

Użytkownik Amon_Ra edytował ten post 17.12.2006 - |15:44|

• 0

#56 Jason

Jason

Kapral

• VIP
  • 172 postów

Napisano 17.12.2006 - |21:53|

6/10
Zapychacz, musi być bo musi ale można się było troche bardziej wysilić... Dużo nieścisłości, a śmierć Kolii w tym odcinku to porażka... Powiniene zginąć wcześniej albo się wogóle nie pojawić (w tym odcinku).
  • 0
" Kiedy w mieście ginie Inkwizytor, czarne płaszcze ruszają do tańca "

Mordimer Madderin licencjonowany Inkwizytor jego Ekscelencji Biskupa Hez Hezronu

#57 Fahrtals

Fahrtals

Szeregowy

• Użytkownik
  • 39 postów

Napisano 24.12.2006 - |01:23|

Za bardzo przewidywalne ... ostatnie 10 minut było tylko lepsze ... dam 5
  • 0

#58 zat

zat

Szeregowy

• Użytkownik
  • 53 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 27.12.2006 - |13:56|

"Familijny" odcinek. :) Z sentymentu dla serialu dałem 6. Odcinek nie wnoszący nic do serii oprócz oczywiście eliminacją Kolyi. Uważam to za plus dla serialu bo wątków w nim pojawia się coraz wiecej i niektóre z nich trzeba zakonczyć.
zat :zat:

Dołączona grafika
  • 0

#59 Seth Angel

Seth Angel

Kapral

• Użytkownik
  • 247 postów
  • MiastoPierwszy z Prawej

Napisano 25.01.2007 - |16:06|

Tylo 5/10

Ja tam niewiem dlaczego scenarzyści uczepili sie tego Lucian czy jak mu tam. Koles jest beznadziejny i kompletni płytki. Ogladajac odcinek myslałem ze zasne -_- -_- . Nic rewelacyjnego.

A zabicie Kolyi przez Shepperda - kompletna porazka :banned:. Co to Western czy Stargate :D :D :D . Watek z Koylią mogli jakos w ciekawszy sposób zakończyc
  • 0
I Have Become Death, Destroyer of Worlds.

#60 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 10.02.2007 - |13:34|

Po dłuższej przerwie wróciłem do oglądania Atlantis i .... nie mogłem trafić na lepszy odcinek jak z Lucius'em :/ Żałosny jest ten facet i w ogóle nie jest śmieszny.Po raz kolejny powtarzalność serialu.Wreszcie zabili Koly'e,tyle że w bardzo mizerny sposób.

7/10
  • 0
" PAMIĘTAJCIE , STARGATE ISTNIEJE !!! KTO NIE WIERZY NIECH ZAJRZY W SWÓJ UMYSŁ "

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych