Skocz do zawartości

Zdjęcie

Daniel Jackson [SG1]

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
61 odpowiedzi w tym temacie

#41 Lord_Yu

Lord_Yu

Szeregowy

• Email
  • 52 postów
  • MiastoTarnow

Napisano 14.05.2007 - |20:05|

Szkoda tylko, że jest jedynie 10 sezonów.

Tylko albo aż:) 10 to nie mało :)

A Jackson jak to Jackson, bardzo dobry aktor. Świetnie odegrał swoją rolę w serialu.

jedna z najlepszych postaci. :)
  • 0
W oczekiwaniu na SGA se number 4 :]
VRIP - SG1V

#42 Kalein

Kalein

Szeregowy

• Użytkownik
  • 34 postów

Napisano 14.05.2007 - |22:47|

Jedna z najlepszych?????

ON JEST JEDYNY I KOCHANY!

Aż szkoda, ży tylko grał taką postać :sam9:
  • 0

#43 Tess

Tess

Szeregowy

• Użytkownik
  • 24 postów

Napisano 15.05.2007 - |08:40|

ON JEST JEDYNY I KOCHANY!

Aż szkoda, ży tylko grał taką postać :sam9:

Racja, szkoda, że taki facet nie istnieje naprawdę. IDEAŁ! Chociaż mój facet ma dużo z Daniela, tylko, że nie jest archeologiem i nie walczy z kosmitami ;).
Podobno sam Michael Shanks też jest bardzo sympatyczną osobą - tak piszą w necie osoby, które miały okazję go spotkać (np na konwentach s-f). :)
  • 0

#44 Kalein

Kalein

Szeregowy

• Użytkownik
  • 34 postów

Napisano 15.05.2007 - |18:34|

Boże... Co ja bym dała, żeby go na żywo spotkać. Pewnie by mnie zatkało. Zaniemówiłabym i w ogóle kracha na całym planie. :mellow: Ach.... My love...

Też słyszałam, że w rzeczywistości też jest taki. Szkoda tylko, że zajęty xD.
  • 0

#45 Tess

Tess

Szeregowy

• Użytkownik
  • 24 postów

Napisano 15.05.2007 - |20:06|

Szkoda tylko, że zajęty xD.

No, w dodatku dzieciaty. I to potrójnie ;)
  • 0

#46 Badas

Badas

Kapral

• Użytkownik
  • 168 postów
  • MiastoKraków

Napisano 15.05.2007 - |21:04|

No same achy i ochy w temacie o doktorku :) Chyba pora na odrobinę krytyki, prawda? :hehe: Wszak Jackson ma wiele wad. Jest trochę zbyt wrażliwy, każdy obcy to odmienna forma życia, więc nawet jak jest zły to trzeba dać mu szansę :D Tak, tak. Zawsze byłem po stronie O'Neila kiedy się kłócili ;) Doktorek nie za bardzo nadaję się na żołnierza. W końcu projekt Gwiezdne Wrota jest wojskowym projektem. A Jackson jest cywilem i jako taki wcale się rozkazów słuchać nie musi ;) Tak! Zgadza się, wkurza mnie to :D Bo na polu walki może zrobić coś głupiego, żeby uratować jakiś kwiatek i narazić całą drużynę na niebezpieczeństwo.

:hehe:
  • 0

#47 Tess

Tess

Szeregowy

• Użytkownik
  • 24 postów

Napisano 15.05.2007 - |21:31|

Ja w kłótniach Jack/Daniel, zwykle byłam po stronie Daniela. ZWYKLE, ale nie zawsze. Bo widzisz, Daniel to taki idealista - a tacy też są potrzebni. Ale później się zmienil -> chciał zabić Kaleba (syn Anubisa) oraz Adrię. Zrozumiał, że czasem trzeba wybrać mniejsze zło. I bardzo dobbrze. Gdyby wyskoczył z tekstem "Kaleb ma prawo żyć, bo coś tam" to to już byłby syndrom Czarodziejki z Księżyca, czyli megaprzegięcie.

Daniel jako członek SG-1 w misjach na obcych planetach był w porządku i na miejscu - w końcu tłumaczył hieroglify, co było bardzo korzystne. Z czasem coraz bardziej się wyrabiał jako żółnierzyk. Tu nie mogę się przyczepić.
To co mnie raziło to jego akcje na Ziemi. Nie wiem w której serii wystąpił po raz pierwszy jako antyterorysta, ale zaskoczyło mnie to.
Daniel biegający po polach za gouldami - OK.
Daniel odbijający zakładników z rąk "ziemskich" porywaczy, jeżdżący w miniciężarówce i obsługujący aparaturę podsłuchową - WTF?
Do takich zadań przydzielają archeologów? Coś tu nie gra.
No ale cóż, scenarzystów poniosło w niektórych momentach.

Użytkownik Tess edytował ten post 15.05.2007 - |21:32|

• 0

#48 Kalein

Kalein

Szeregowy

• Użytkownik
  • 34 postów

Napisano 18.05.2007 - |12:57|

Jejciu... Może i trochę dzieciowaty, ale ja i tak go uwielbiam.
  • 0

#49 Darth Paula

Darth Paula

Kapral

• Użytkownik
  • 179 postów
  • MiastoKraków

Napisano 18.05.2007 - |16:06|

+ Stargate: SG-1 i Stargate: Atlantis od nowa +

Jejciu... Może i trochę dzieciowaty, ale ja i tak go uwielbiam.

Nie dzieCIOwaty, tylko dzieCIAty, czyli że dzieci ma. Trójkę małych Shanksów! Rozumiesz już? ;)

Użytkownik Darth Paula edytował ten post 14.06.2007 - |11:13|

• 0

#50 Kalein

Kalein

Szeregowy

• Użytkownik
  • 34 postów

Napisano 18.05.2007 - |21:53|

Spox. Nie zauważyłam...
  • 0

#51 Mystral

Mystral

Kapral

• Email
  • 207 postów
  • MiastoWałbrzych

Napisano 21.05.2007 - |21:42|

Oj, juz troche przeginacie. Ja z kolei slyszalem, ze prywatnie Shanks jest tragiczny. Nie znam szczegolow dokladnie, ale ci co ogladaja speciale moga sie wypowiedziec na ten temat i bylbym bardzo wdzieczny, zeby ktos przerwal ta litanie do Daniela Jacksona. :kawa:
  • 0

#52 Kalein

Kalein

Szeregowy

• Użytkownik
  • 34 postów

Napisano 22.05.2007 - |11:38|

Jak już to to jest litania do Daniela nie do Shanksa.

Ave Daniel
Kireelejson Jackson
Ave Daniel

• 0

#53 Mystral

Mystral

Kapral

• Email
  • 207 postów
  • MiastoWałbrzych

Napisano 22.05.2007 - |20:12|

OK, przepraszam, racja. Ale teraz moge powiedziec : przerwijcie litanie do Daniela :D

Swoja droga przypomnial mi sie jeden jego swietny tekst kiedy bodaj w 7 sezonie jak odzyskiwal pamiec spytal sie czy chociaz im za to placa :D.

Czasem jednak Daniel jest za miekki i postepuje wg schematu :'strzelaja do nas, ale moze nie maja zlych zamiarow i sa pokojowa rasa'
  • 0

#54 Darth Paula

Darth Paula

Kapral

• Użytkownik
  • 179 postów
  • MiastoKraków

Napisano 14.06.2007 - |11:27|

+ Stargate: SG-1 i Stargate: Atlantis od nowa +

Czasem jednak Daniel jest za miekki i postepuje wg schematu :'strzelaja do nas, ale moze nie maja zlych zamiarow i sa pokojowa rasa

Taki był tylko na początku, później już często sam zaczynał strzelać. A nawet jeśli, to nic dziwnego - w końcu to "spokojny" (ekhem... taa, jasne) archeolog i lingwista, dyplomata i kulturoznawca... A potem umięśniony commando :D .

Mystral, Mystral, jesteś po prostu zazdrosny, że tyle kobiet wzdycha do innego faceta, a nie do ciebie :) . Nawet jeśli Shanks jest w życiu chamski, wulgarny i niemiły, nie zmienia to faktu, że jest przystojny. Poza tym, my odmawiamy litanię do Daniela Jacksona, a nie do Michaela Shanksa :* .

Użytkownik Darth Paula edytował ten post 21.07.2007 - |17:54|

• 0

#55 enzo

enzo

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 252 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 15.06.2007 - |12:42|

Zazwyczaj kreowanie jakiegoś bohatera wymaga niezwykłej gry.

Tu widzimy przemiłego Daniela który próbuje pomóc swojej drużynie, nie raz ratując ich z opresji a nie wielkiego mięśniaka który wszystko załatwia dwoma granatami i bazuką.

Jednak to nie jedyna rola Shanksa.

Jest świetnym aktorem i uważam że mógłby też świetnie kreować role "bad guys"

Tylko po tylu sezonach Ci co go znają (np z SG-1) będą nadal w nim widzieć tego miłego człowieka.

To że moim zdaniem to najprzyjemniejsza postać w grupie SG-1.
Jeżeli wszyscy byliby tacy "słodcy" serial byłby bardzo cukierkowy.

On jest po prostu przeciwieństwem Vali. Wspaniale się uzupełniają, tworząc humor sytuacyjny.
  • 0
Pozdrowienia:
SG: Goauld: Jaffa Cree !!!
SG: Asgard: Greeting
Startrek: Borg: Low you shields, Prepare to assimilate :)

#56 seven of nine

seven of nine

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 652 postów
  • MiastoVilla Soprano USA- Sopot

Napisano 22.06.2007 - |13:04|

Dla mnie doktorek jest swietny.No i ta jego wiedza....KUJON!! :huh: :sma1:
  • 0

#57 elam

elam

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 757 postów
  • MiastoBielsko-Biala

Napisano 24.06.2007 - |12:28|

jezeli rzeczywiscie ma, jak ktos gdzies zapowiadal, ze Daniel Jackson bedzie glowna postacia nowego serialu...
to sobie pouzywacie, dziewczyny :D :D
  • 0
lubisz science-fiction? na serialach sie nie konczy !
www.science-fiction.com.pl/forum

#58 Darth Paula

Darth Paula

Kapral

• Użytkownik
  • 179 postów
  • MiastoKraków

Napisano 08.12.2007 - |22:42|

Oj tak, elam, poużywamy sobie :). Ja już się nie mogę doczekać The Ark of Truth, a co dopiero nowego serialu ;]. A że Danielek wspaniały jest, to jeszcze bardziej sobie uświadamiam teraz, oglądając cały serial od początku. Ach, ideał! :D
  • 0

#59 PorucznikSG1

PorucznikSG1

Kapral

• Użytkownik
  • 152 postów

Napisano 14.11.2009 - |19:46|

Ja Wolę Daniela (Micheal Shanks) Jest pszystojny ,fajną ma rodzinke pozdrwiam go :) .
  • 3

#60 igut214

igut214

Kapral

• Użytkownik
  • 244 postów
  • MiastoKraków

Napisano 22.01.2010 - |12:39|

Daniel to moja ulubiona postać z serialu SG1 :) .Zresztą to chyba i tak oczywiste :P . A sezon 9 i 10 były bardzo dobre, bo jest tam dużo Daniela. Z reztą wolę go takiego z krótszymi włosami, zarostem i tymi nowymi okularami, a jak przypakował to już w ogóle jest śliczny :lol: .

Użytkownik igut214 edytował ten post 22.01.2010 - |12:40|

• 0
"Tęsknię za lasem, uświadomił sobie Leiard. Tęsknię za życiem w spokoju. Za sercem i umysłem, których nie drąży zamęt. Za bezpieczeństwem" -- ("Kapłanka w bieli" - str. 363).

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych