Skocz do zawartości

Zdjęcie

Vanished

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
217 odpowiedzi w tym temacie

#41 jack

jack

Chorąży

• VIP
  • 1 410 postów
  • MiastoPłock

Napisano 20.09.2006 - |14:30|

Sezon na dobre się jeszcze nie zaczął. Jeszcze wiele seriali jest przed premierą, więc ta uwaga jest moim zdaniem przedwczesna. :)

Hm. Pierwsze odcinki, które już ukazały się, pokazują, że to naprawdę niezły serial. Ma swoją atmosferę i co najważniejsze nie jest typowym powielaczem pomysłów. Więc z pewnością jest jednym z ciekawszych seriali tego sezonu
  • 0
"Nie mamy wpływu na czas, w którym się znaleźliśmy,
My tylko decydujemy, jak wykorzystać dany nam czas"

Gandalf - Drużyna Pierścienia

#42 Marlowe

Marlowe

Szeregowy

• Użytkownik
  • 68 postów

Napisano 22.09.2006 - |00:10|

Dla mnie to tez jedno z odkryć tego sezonu, choć jak zauważył marcin kilka seriali jeszcze na dobre nie ruszyło - szczególnie czekam na "Dextera" z stacji Showtime. Ostatnio przejadły mi się już seriale z "spiskową teorią dziejów", to ten mnie "kupił”. Nimb niesamowitości, jaki otacza masonerie, jest dla o wiele ciekawszy niż spisek z PB czy Dharma z Losta – ale od lat interesuje się historią masonerii, może dlatego. Więc na pewno zostanę z tym serialem do końca sezonu.

Użytkownik Marlowe edytował ten post 22.09.2006 - |00:12|

• 0

#43 borderline

borderline

Starszy kapral

• Email
  • 250 postów

Napisano 22.09.2006 - |17:01|

no niestety, ale z kazdym kolejnym odcinkiem Vanished traci swoj najwiekszy atut, tajemniczosc. Temat masonow to rzeka miodem plynaca, trzeba tylko odpowiednio wszystko widzowi podac. To, co zobaczylem w czwartym, a teraz piatym odcinku coraz mniej mi sie podoba. Mozna nawet zaryzykowac stwierdzenie, ze im glebiej akcja siega, tym jest coraz wiecej glupot i bezsensownych rozwiazan (cos podobnego, ale jednak na mniejsza skale mielismy okazje obserwowac w przypadku Losta). Serial coraz bardziej dobija tez mocno drewniane aktorstwo. No ale nic, ogladam dalej (bo o masonach), moze sie jeszcze tworcy otrzasna i podbija poziom ;)

Użytkownik borderline edytował ten post 22.09.2006 - |17:02|

• 0

#44 leviathan

leviathan

Starszy kapral

• VIP
  • 282 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 24.09.2006 - |13:25|

Jestem po dwóch odcinkach i muszę przyznać, że serial naprawdę rewelacyjny już się wkręciłem. Napewno zastąpi mi Prison Break, który w drugim sezonie stał się tak beznadziejny, że niedobrze się robi.
  • 0

#45 Gaj

Gaj

Sierżant

• Użytkownik
  • 708 postów

Napisano 27.09.2006 - |13:02|

No i już po 6 odcinku. Szkoda, że napisy tak długo się robią. Ja niestety nie umiem wytrzymać i musiałem obejrzeć i nie wszystko zrozumiałem. Niemniej dla mnie rewelka. Dobra robotta i pyszna zabawa.
  • 0

#46 KuBa:)

KuBa:)

Szeregowy

• Użytkownik
  • 42 postów
  • MiastoKraków

Napisano 28.09.2006 - |14:43|

Szkoda, że napisy tak długo się robią.

Już tak nie panikuj... przecież robię co mogę... :)
A napisy już są... :lol:

Co do odcinka to był rewelacyjny.
Pani, którą wezwał Kelton, coś wie na temat "G" :)
Albo ta reporterka - pani Adams widać jak na załączonym obrazku, że ma coś na sumieniu.
A ta akcja kończąca odcinek była super. :D
  • 0

#47 Wodzu

Wodzu

Sierżant

• VIP
  • 722 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 28.09.2006 - |15:43|

Ciekawe czemu ta pani naukowiec zataila ze wie cos o tym symbolu. Wydawala sie bardzo zszokowana. Mozna tez przypuszczac ze porywacze wczesniej bardzo starali sie poznac rodzine Collinsów (patrz: Max na odwyku i Quinn). Jesli chodzi o ostatnia scene to sadze ze to sciema by nastraszyc policje i rodzine Sary. Krew bedzie kogos innego lub poprostu Sara "uzyczyla" swojej krwi by pochlapac pokój.
  • 0

...:::Son of Anarchy:::...

#48 Gaj

Gaj

Sierżant

• Użytkownik
  • 708 postów

Napisano 28.09.2006 - |15:46|

Wiemy, kiedy następne odcinki? Bo ja się nie mylę obecna seria włąśnie się urwała na 6ym odcinku?!
  • 0

#49 KuBa:)

KuBa:)

Szeregowy

• Użytkownik
  • 42 postów
  • MiastoKraków

Napisano 28.09.2006 - |15:50|

Nie no,w przyszłym tygodniu w poniedziałek jest kolejny siódmy odcinek. ;)
  • 0

#50 elam

elam

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 757 postów
  • MiastoBielsko-Biala

Napisano 28.09.2006 - |20:21|

kurcze, zacheciliscie mnie do zassania tego serialu :) nikt nie narzeka, no, no...
juz sie biore.... :)
  • 0
lubisz science-fiction? na serialach sie nie konczy !
www.science-fiction.com.pl/forum

#51 szymcio

szymcio

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 145 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 30.09.2006 - |19:53|

kurde, no serial jest niesamowity. trafili idealnie z tym, kiedy rozpoczac serial. mi tam nie przeszkadza ze nie ma napisow bo ich nie potrzebuje i ogladam bez. wkoncu robienie napisow to jest hobby a nie praca prawda ?
  • 0

#52 garus

garus

Sierżant

• Użytkownik
  • 796 postów

Napisano 30.09.2006 - |20:44|

Szkoda, że wychodzi tego samego dnia co PB...
  • 0

Masz kolekcję seriali? Pomóż rozbudować bazę danych:

showsdb.org - baza z informacjami o scenowych wydaniach seriali

#53 Gaj

Gaj

Sierżant

• Użytkownik
  • 708 postów

Napisano 30.09.2006 - |20:46|

E tam - dajesz rano ssanko i popołudniu masz oba. Do PB napisay są zaszwe wieczorem na napisy.org a do vanisher trzeb czekać niestety z 5-6 dni. No i jest miodzio - można oba obejrzeć wieczorem.
  • 0

#54 małpka

małpka

Szeregowy

• Użytkownik
  • 74 postów

Napisano 30.09.2006 - |21:00|

Poniedziałek robi się za krótki: PB, Vanished i Heroes. Trzy bardzo dobre seriale w jeden dzień.
  • 0

#55 szymcio

szymcio

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 145 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 30.09.2006 - |21:44|

mi sie wydawalo ze to dobrze ze jest co ogladac a tu widze ze narzekacie :P
oj, oby przez was nie trafil sie okres kiedy nie bedzie co ogladac :P
  • 0

#56 Gaj

Gaj

Sierżant

• Użytkownik
  • 708 postów

Napisano 04.10.2006 - |03:42|

No najnowszy 1-07 odcinek vanished kopie tyłki.
Dla mnie to Vabished jest dziś nr 1, a nie PB. To cozrobili scenarzyści z widzami w 1-07 to jest mistrzostwo świata. Wielkie brawa. Miłaem dziś ciężki dzień, a Vanished mnie ubawił i wciągnął doskonale i o to chodzi.
  • 0

#57 borderline

borderline

Starszy kapral

• Email
  • 250 postów

Napisano 04.10.2006 - |08:44|

No najnowszy 1-07 odcinek vanished kopie tyłki.
Dla mnie to Vabished jest dziś nr 1, a nie PB. To cozrobili scenarzyści z widzami w 1-07 to jest mistrzostwo świata. Wielkie brawa. Miłaem dziś ciężki dzień, a Vanished mnie ubawił i wciągnął doskonale i o to chodzi.

a wg mnie 7 odcinek ostatecznie pograzyl caly ten serial. To koncowe zabojstwo pokazalo jedynie, ze tworcy, chyba przez mocny kompleks na punkcie wspomnianego przez Ciebie PB takze chcieli nas mocno zaskoczyc. Wyszlo jednak zenujace przedstawienie, tym bardziej zenujace, ze doslownie na 5 min przez finalem, niczym krolik z kapelusza pojawia sie ktos nowy, wysoko postawiony, kto najpewniej teraz bedzie cala akcje ciagnal do przodu. Sorka, ale takie zagrywki swiadcza nie o inwencji scenarzystow, a o ich impotencji, pomyslowej impotencji. Widac, ze temat ich przerosl i nie wiedza juz jak to wszystko dalej pociagnac. Szkoda, bo moglo byc naprawde dobrze...
  • 0

#58 Robredo

Robredo

Szeregowy

• Email
  • 12 postów

Napisano 04.10.2006 - |12:58|

Czesc.. wlasnie jestem po 3 odcinkach a w kolejnosci czekaja nastepne.. :D wszystko byloby ok.. gdyby nie ta scena z drugiego odcinka w tunelu... gosc widzi jakis kawalem miasta podziemia i nic.. zero reakcji.. troche mnie to zaskoczylo ze ani slowa pozniej o tym.. ale ogolnie serial trzyma poziom i milo sie go oglada :)
  • 0

#59 ZimoN

ZimoN

Kapral

• Email
  • 165 postów

Napisano 04.10.2006 - |22:33|

no ja jestem po 7 odcinku i nie wiem co myslec co z naszym glownym bohaterkiem i ile jeszcze odcinkow jest ? niby szokujacy odcinek ale beznadzieja dla fanow lubiacego naszego detektywa
  • 0
Nastepne odcinki Losta
» Click to show Spoiler - click again to hide... «

#60 Gaj

Gaj

Sierżant

• Użytkownik
  • 708 postów

Napisano 05.10.2006 - |00:20|

W 1 serii chyba ostatni to nr 8 - jak się nie mylę.
Ja mam nadzieję, że nasz Kelton przeżyje, bo jak nie dostał w głowę to jest szansa (w serialach? heh). Przykładowo Adama w BSG przeżył dzielnie podobny postrzał w tułów choć strzelał do niego Cylon. Patrząc jednak na to, że padły 3-4 strzały to z kolei szanse są małe... Obaczym
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych