Farscape sezon 1 (mini recenzja)
Napisano 26.08.2004 - |21:27|
Napisano 28.08.2004 - |05:19|
A z pierwszego sezonu to polecam:
1x04 - Throne for a Lose
1x05 - Back and Back and Back to the Future
1x07 - PK Tech Girl :hyhy:
1x15 - Durka Returns
1x16 - A Human Reaction
1x19 - Nerve
1x20 - The Hidden Memory
1x22 - Family Ties
Napisano 20.09.2004 - |13:13|
Po obejrzeniu pilota ( jakies pół roku temu ) nie byłem na tyle zainteresowany by brnąć dalej. Jednak po lekturze wypowiedzi na forum obejrzałem kolejne dwa , no i stało sie zostałem wciągniety. Ten serial zrywa z kanonen seriali w których pilot jest świetny a cała reszat jest słabsza - tu zrobiono to troche inaczej. Pilot wprawdzie zaciekawia ale dopiero później serial nabiera rumieńców.
Mam tylko nadzieje że pozostałe sezony sa zrobione w takim właśnie klimacie , a wszystkim niezdecydowanym gorąco polecam ten serial.
Napisano 28.09.2004 - |13:56|
i nie zgadzam się z jego opiniom nawet mi się podobał był to pilotowy odcinek, więc dużo jeszcze przede mną, ale zapowiada się ciekawię.
Napisano 02.10.2004 - |09:20|
Pozdrawiam.
"They say God works in mysterious ways."
"Maybe so, but He's a con-man compared to the Vorlon."
-- Garibaldi and Sinclair in Babylon 5:"Deathwalker"
Napisano 08.10.2004 - |20:20|
Napisano 18.02.2005 - |21:20|
Mnóstwo słyszałem głosów że jest jakiś Super serial SF, wyświetlany tylko w Stanach.
Wreszcie się dowiedziałem jaki - To Farscape.
Obejrzałem pierwszy sezon i ponad połowę drugiego.
Jakoś nie mam chęci oglądania go dalej.
Poprostu mnie nudzi, oglądam go na przewijaniu albo z tzw. "braku laku".
Powiedzcie czy warto dokończyć drugi sezon?
Dla mnie ten serial jest typowym średniaczkiem.
Po zobaczeniu Stargatów, Startreków, Slidersów...itd., liczyłem na coś lepszego, choć sam dokońca nie wiem na co, trudno mi to określić.
Pozdrawiam i przepraszam jeśli kogoś obraziłem - poprostu mnie nie bierze.
Napisano 18.02.2005 - |21:24|
Napisano 18.02.2005 - |22:25|
Tak na serio 1 sezon nie zachwycił...choc mnie sie podobał....2 sbył lepszy a 3 i 4 sa SUPER
Ale jak ci sie narazie nie podoba to lepiej nie ogladaj po co masz sie meczyc :]
NIE dla Spoilerów !!!!
Piszesz Spoilery???? Od Dziś używaj :
[spoiler] Text [/spoiler]
Napisano 19.02.2005 - |00:47|
We are walking on a thin line and you better avoid the risk ...
Napisano 19.02.2005 - |10:49|
Hehe, dokladnie tak. Zabraknie mu przymiotnikow na okreslenie kolejnych sezonow.STAAARY końcówka 2?:> Zazdrosztę Tobie tej niewiedzy i oglądania od "zera" sezonu 3..4...ehh... poczekaj na nie i zobaczymy czy wtedy powiesz ze końcówka 2 jest bombowa
Napisano 06.04.2006 - |13:12|
Jako fan SG-1/BSG/B5 nie mogłem pominąć Farka!
Z faktu że mamy przerwe we wymienionych serialach zassalem Farscape 2 sezony i zaczełem oglądać seriami po 4-5 odcinków dziennie i co mogę powiedzieć? Rewelacja! Film mi podpasował, klimat, świat przedstawiony mnie oczarowywuje. Oryginalność serio powala (Latający żywy statek wow!) Można mnie zaliczyć do fanów tego serialu i polecam go każdego fanowi seriali si-fi jako literatura obowiązkowa!
i mój ranking musiał się zmienić:
1.Lost
2.Farscape
3.Sg-1
3.BSG
4.Atlantis
5.B5
6.SAAB
Napisano 14.09.2006 - |07:30|
Po ostatniej Sosence nareszcie skompletowałem Farka( Dzięki Wesołek )
Ostrzegali mnie że pierwsze 2 sesony są takie sobie a dopiero 3 i 4 wymiatają.
NIEPRAWDA
Od początku serial ma to coś
Oglądam z go żoną , codziennie po 2 odcinki w oczekiwaniu na kolejne coraz słabsze SG-1 i SGA
Serial wymiata. Niesamowity klimat, każdy odcinek nawet najsłabszy wnosi coś do serii , w odróżnieniu od powyższych
Jak pierwszy sezon jest taki sobie to co będzię dalej ??
Napewno duuuużo lepiej.
FARSCAPE IS THE BEST
Napisano 10.02.2007 - |21:56|
intrygujące postacie - każda ma coś niesamowitego, każda interesuje i kazda zaskakuje. Niby na początku mamy szablon - wojownik, kapłanka, dezerterka, ziemianin:) i nadęty ex-król, ale potem - poznajemy wszystkich dokładniej i te postacie naprawdę żyją, ewoluują.
końcówka tego sezonu (powiedzmy od Through The Looking Glass [btw konwencja przypomina mi opowiadanie Jacka Dukaja "Zanim Noc"]) jest poprostu niesamowita. Takiego nagromadzenia akcji, pomysłowości, oryginalności i delikatnego humoru ("you fart helium?" <- to z pilota, ale śmiałam się przez jakieś 5 minut:) dawno nie widziałam.
no i ulubione odcinki (chronologicznie bo nie jestem w stanie wybrać
Back and Back and Back to the Future
Durka Returns
Through the Looking Glass
i ostatnie 4 odcinki - Nerve, Hidden Memory, Bone To Be Wild i Family Ties.
ten serial po prostu trzeba zobaczyć
- I think you're hugging wrong.
Napisano 25.04.2007 - |01:49|
Napisano 05.06.2007 - |17:39|
No.... ciekawie.
Przede wszystkim luźne podejście do tematu (ale nie kiepskie jak ostatnio SGA).
Ogląda się miło, przyjemnie, dobry relaks- właśnie serial kojący nerwy.
Dobra powyliczajmy:
- Czasami przewidywalny. Jak ich rozszczepiło na wymiary, to już wiadome było, że napotkaja jakąś formę życia, która im pomoże. Poza tym to niemożliwe aby główny bohater wrócił do domu w pierwszym sezonie, więc kolejny odcinek leci.
- Z drugiej strony kilka ciekawych zagrań. Odcinek o pętli czasowej- bardzo miłe i zaskakujące rozwiązanie.
O właśnie pytanie: Co jedzą Lewiatany aby rosnąć? Załogę?
- Tak naprawdę nieco ciekawiej do robi się po jakimś 8-9, potem kilka słabiaków i od 18 jazda kolejką górską
- Drugi odcinek I, E.T. po średnim pilocie jest jak nokdown
- Claudia Black, w skrócie: Sun jest o dwie klasy lepsza od Vali
- Z kolei wolę Michela od Crichtona
- I nadal nie pasyją mi kostiumy, ale to przecież można przeboleć, liczy się fabyła.
Będę ogłądał dalej bo przejemnie się spędza czas, a konstrukcja powoduje iż nie mam żadnych wymagań/ oczekiwań, zatem nie będę zawiedziony (SGA- znowu ).
Napisano 11.07.2007 - |14:14|
1) Family Ties
2) That Old Black Magic
3) Nerve & Hidden Memory
Napisano 11.07.2007 - |19:35|
To prawda nie są "fotosealistyczne", ale są częścią budująca klimat serialu, w którym wszystko jest możliwe.
Podobnie jest z innymi serialami, jeszcze starszymi liczy się odczycie nie widowiskowość. B5- na pierwszy rzut oka koszmar, ale póżniej stwierdziłem, że Omega to najpiękniejsze statki kosmiczne jakie widziałe.
Napisano 11.07.2007 - |23:06|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych