Koniec Stargate SG-1
Napisano 22.08.2006 - |09:54|
Napisano 22.08.2006 - |09:56|
To raczej "zmęczenie" się serialu no i widzów.
Najbardziej będzie mi brakować (oprócz Jacka oczywiście) Daniela. Może go zobaczę w jakiś tam odcinkach Atlantisu ale to nie to samo.
Co do nowego serialu w świecie SG, hm.... a co z Infinity czy jakoś tak. To nie miało być serialem??
Właściwie to co to jest. Bo nie znalazłem żadnej z części w sieci ( może za słabo się starałem, a może mając sg-1 i puźniej sg-a nie zależało mi tak bardzo)
PS
Będzie mi baaaardzo brakowało SG-1. Mimo niższego poziomu od Atlantis to ten serial jest czymś wyjątkowym, i zawsze będzie.
Jeżeli wyjdzie wersja kolekcjonerska na DVD to na pewno ją kupię.
Użytkownik enzo edytował ten post 22.08.2006 - |10:01|
SG: Goauld: Jaffa Cree !!!
SG: Asgard: Greeting
Startrek: Borg: Low you shields, Prepare to assimilate
Napisano 22.08.2006 - |09:58|
A więc jest nadzieja tylko w jakim stanie będzie SG-1 z jakimi aktorami
Użytkownik kozuch edytował ten post 22.08.2006 - |09:58|
Napisano 22.08.2006 - |10:05|
Moze po prostu chca zrobic rok, dwa (moze wiecej?) przerwy i wrocic z nowymi pomyslami?Cooper zapewnia fanów że SG-1 na pewno będzie kontynuowane, tylko jeszcze nie wiadomo dokładnie w jaki sposób. Jak narazie prosi fanów o oglądanie dalej serialu by pokazać że SG-1 jest warte kontynuacji.
A więc jest nadzieja tylko w jakim stanie będzie SG-1 z jakimi aktorami
Wg mnie bylby to rewelacyjny pomysl jakby zakonczyli teraz watek z Ori (powiedzmy jakims filmem kinowym po 10 sezonie) i wtedy ewentualnie wrocic na antene z sezonem 11 dopiero po kilku latach z nowymi pomyslami.
Albo jeszcze lepiej zostawic SG-1 i faktycznie skupic sie na SGA i ewentualnym kolejnym spin-offie.
Najbardziej brakowac mi bedzie aktorow, bo watpie, zeby zostali przerzuceni do SGA - a na pewno nie wszyscy z nich.
Napisano 22.08.2006 - |10:11|
Użytkownik Juki edytował ten post 22.08.2006 - |10:14|
Napisano 22.08.2006 - |10:34|
Wracając do sensownej końcówki, scenarzyści raczej myśleli już o sezonie 11, a nie o kończeniu wszystkiego w 10'tce, więc teraz raczej nie będzie rewelacyjnie, no chyba, że dostaną więcej czasu, bo w końcu premiera S10E11 dopiero w marcu, chociaż zdjęcia mają się zakończyć jak zawsze, a jakiekolwiek przedłużenia to większe koszty, więc nie wiadomo jak będzie.
Ja myślę, że jeśli już konczyć to nie na siłę w sezonie 10, tylko jakoś zaszaleć i zrobić chociaż 10 odcinków sezonu 11 i tam skupić się tylko na Ori. Połowa odcinków, budżet podobny jak przy 20'tu, to dałoby prawdopodobnie rewelacyjny koniec. A można by dac im więcej czasu na świetne przygotowanie całości, żeby kazdy odcienk był lepszy od poprzedniego, albo w najgorszym wypadku coś a'la Farscape: PK Wars, ale 10 odcinków na pewno byłoby lepszych.
Cooper daje nadzieję, że jeszcze coś będzie, czyli raczej, nie będą kombinować jak zakończyć wszystko w sezonie 10. Pytanie, czy to co będzie potem, da radę, czy to będzie inna stacja TV, czy może powrót do Showtime, albo opcja, tylko na DVD (to chyba najgorsze rozwiązanie), co do filmu kinowego, to lepiej chyba nie, bo trzeba będzie za dużo kombinować i zrobić go za mocno autonomicznym.
Wczoraj było mi bardzo smutno, że SG-1 dostało cancela, wydawało się, że albo powinno się pujść zapić albo chwycić za poduszkę. Dzisiaj po deklaracjach producentów jest nadzieja, że sezon 10 to nie będzie koniec i na razie będę się jej trzymał, bo totalne dno to SG-1 osiagnęło w sezonie 7, 9 dawało radę, a w 10 połowa odcinków z 6'ciu bardzo mi się podobała (czyli 3 - 01, 03, 06), a to o niebo lepeiej niż w sezonie 7.
Teraz pozostaje czekać na jakieś dobre informacje
Napisano 22.08.2006 - |10:41|
Napisano 22.08.2006 - |10:43|
Bo wydaje mi się, że wszyscy podchodzą do tego jak do jakiegoś potencjalnego mega-odcinka, a tak być nie może (i nie powinno).
Napisano 22.08.2006 - |10:44|
Oczywiście z drugiej strony nie przeczę że też dobrze że Stargate miało tyle lat bo jednak kilka wielkich perełek się pojawiła w serialu i niektóre wątki ciekawie zostały rozegrane. Cały wątek Anubisa to piekna dla mnie sprawa, z finałem w Therads. Chociaż to jak niektóre wątki zostały potoczone to można się pobić, ale… ważne że przynajmniej ten główny był solidny.
Jeżeli powstałoby cos takiego jak Farek: PKW, to ja już skaczę z radości, chociaż to jest niemal niemożliwe, bo i w trakcie sezonów (szczególnie 3 i 4) Farek był rewelacyjnie robiony i gdyby chociaż w miniserii udało się SG dorównać jakościowo w tym no to ja skacze z radości.
Osobiście nie smucę się że nie będzie SG1. Przecież 10 lat to i tak ogrom czasu, a Stargate na pewno nie zginie. Nie pozwolę na to :>
Napisano 22.08.2006 - |10:55|
Threshold - canceled!!! Surface - canceled!!! SG 1 - canceled !!!
Hurra zawsze zostaje na M-jak Miłość i inna szmira która ma ogromną widownię i do której niedługo dołączymy bo nie będzie nic innego do oglądania.
Tak więc dalej wylewajcie swoje żale że SG1 jest takie bee a już niedługo kolejny sezon Plebanii
Napisano 22.08.2006 - |11:28|
Hmm co nam pozostaje, dam tylko trzy przykłady o niebo lepsze o obecnego SG-1. BSG, PRISON BREAK, LOST oraz wiele innych.Ludzie którzy krzyczą że "słaby" i "cienki" sezon nich pomyślą co nam pozostaje?
Threshold - canceled!!! Surface - canceled!!! SG 1 - canceled !!!
5.5 Prison Break, Veronica Mars, House, Day Break, Lost, Smallville
5.0 Dexter, Firefly, How I Met Your Mother, Supernatural
4.5 SG-1, Atlantis, Farscape, KyleXY1, Sleeper Cell, O.C., Office
4.0 Rome, 4400, Joey, What I Like About You
3.5 SAAB, Eureka1, Dark Angel
Napisano 22.08.2006 - |11:30|
To bo tylko takie coś ma oglądalność. Tv dominowane przez wiadomo kogo. To teraz będzie wielki powrót Brazylijskich seriali.
Bo nie będzie co oglądać wiec pilota przejmą kobity. A nam co pozostanie??
Chłodny browarek, spodkania i rozmowa o sg i odcinkach
Nie chce togo doczekać.
SG zawsze żywe w mojej pamięci ( i na płytkach )!!!
SG: Goauld: Jaffa Cree !!!
SG: Asgard: Greeting
Startrek: Borg: Low you shields, Prepare to assimilate
Napisano 22.08.2006 - |11:36|
Napisano 22.08.2006 - |11:44|
Lost umiera 5 razy szybciej niż SG1 jesli chodzi o jakośćHmm co nam pozostaje, dam tylko trzy przykłady o niebo lepsze o obecnego SG-1. BSG, PRISON BREAK, LOST oraz wiele innych.
Prisona nie widziałem, ale to chyba nie sci fi
BSG - jedyny słuszny z Twojej listy przykład
BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out"
Napisano 22.08.2006 - |11:46|
Przeżyłbym jeszcze miss Black, ale ona i pan Browder w jednym serialu? Sorry ale to pachnie Farkiem i to bardzo.
No i co z tego? Myślisz, że wszyscy oglądali Farscape'a?
Napisano 22.08.2006 - |11:47|
wolałbym, żeby później, no ale .... jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma
trzeba tylko trzymać kciuki, żeby jakoś logicznie temat ORI zakończyli no i mieć ogrooooomną nadzieję, że wszystkie wysiłki przełożą do SGA i powstanie godny następca SGC a może w przyszłości (obym miał rację) jakiś następny świat w wersji STARGATE
Napisano 22.08.2006 - |11:50|
http://www.seticat.5...niel/page2.html
Pełna lista najważniejszych osób maczających palce w SG1 i kontaktów do nich. Trochę to stare, ale pewnie wystarczająco aktualne .
Użytkownik Hans Olo edytował ten post 22.08.2006 - |11:54|
BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out"
Napisano 22.08.2006 - |11:54|
Zawsze uważałem się za fana Stargate. Po obejrzeniu innych seriali SF do Stargate wracam najczęściej aby sobie obejrzeć jeszcze raz niektóre odcinki. Fakt SG1 miało nierówny poziom ale podejrzewam a w zasadzie mam pewność, że wynika to z budżetu przeznaczanego na dany sezon. Właśnie to podejście producentów by robić odcinki tańsze (przeważnie słabsze) i lepsze (dużo droższe) spowodowało, że na kolejny odcinek SG-1 czekało się odliczając dni i godziny.
Wszyscy którzy krzyczą, że sezony 7-9 były kiepskie niech sobie jeszcze raz obejrzą sezon 4 i 5 jeszcze raz. gdzie większość odcinków była dużo gorsza od późniejszych sezonów.
Dla mnie najlepsze sezony to 6 i 8 a szczególnie podobał mi się finał 8 sezonu.
W każdym z sezonów były przynajmniej 4 odcinki które były rewelacyjne i można by na ich podstawie zrobić film pełnometrażowy.
Co do aktorów to RDA był rewelacyjny i wprowadzenie zamiast niego Browdera było błędem, jest jedo miernym odbiciem. Niestety wraz z przyjsciem Claudi Black do SG1 Amanda Tapping została zepchnięta do roli drugoplanowej. Tealc ma poziom ten sam. Daniel jest OK chociaż wolałem Jonasa. Uważam, że powrót Michaeala Schanksa do serialu był błędem.
Nic to wszystko co ma swój początek ma i koniec. SG-1 zostanie w pamięci jako najlepszy serial Sci-fi.
Pozdrawiam wszystkich fanów Stargate
Miniak
Napisano 22.08.2006 - |11:59|
Nie chce zweby sie Stargate skończyło :sam2: :sam2:
Powiedzcie mi jak planowali kolejny sezon...to watki tez na przyszły...wiec koncowka 10 sezonu moze nie wyjasnic nam wszystkiego...i co?? gdyby nie było zadnej kontynuacji to nas zostawia tak kur**A :evil: :evil: ??
Dlatego SG musi przetrwac !!! i koniec !!!!
jako ostatni odcinek SG marzy mi sie...albo zeby zgineli bohatersko ratujac ziemie ....ale jakis wzruszajacu koniec hehe
W sumie fajnie gdyby pokazli kiedys te Furlingi
ps. Ciekawe jaki moze byc kolejny spin -off ??hmmm
NIE dla Spoilerów !!!!
Piszesz Spoilery???? Od Dziś używaj :
[spoiler] Text [/spoiler]
Napisano 22.08.2006 - |12:17|
W całej serii było sporo słabych odcinków, nie tylko w 9 i 10 sezonie
Mam nadzieję że jednak nie poprzestaną na 10 sezonie i cała sprawa skończy się dla nas, fanów (i pseudofanów, którzy w temacie o końcu ich "ulubionego" serialu wylewają tylko swoje zale jaki to on słaby był) dobrze
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych