Użytkownik Myszaqu edytował ten post 05.10.2006 - |17:01|
Odcinek 048 - S03E01 - A Tale of Two Cities
Napisano 05.10.2006 - |17:00|
Napisano 05.10.2006 - |17:03|
Szczerze mówiąc to wogóle nie wyczułem tutaj normalnego Lostowego klimatu. Jestem zupełnie zdezorientowany po tym odcinku, nie wiem co myśleć, nie wiem o co chodzi - co to ma być wogóle, jakieś osiedle w lesie, stacje badawcze?!. To nie jest nawet ta tajemniczość jak w przypadku bunkra, czy też łamacza drzew. Nie ma też tej akcji z poprzednich sezonów (jednak to dopiero pierwszy odcinek więc to uchodzi na sucho ). W poprzednich sezonach nawijały mi się jakieś teorie, przypuszczenia co może się wydarzyć itd. Tutaj natomiast pustka po odcinku. Nie jestem ani zadowolony, ani nie mówię że było źle - po prostu zero. Mam wrażenie, że ten sezon będzie naprawdę zupełnie inny (a wydawałoby się, że już nic innego nie będzie ). Odcinek pilotowy bardzo podobny do 2x01 Man od Science, Man of Faith - zmiana otoczenia (tam bunkier tu wioska Othersów), nowa postać (tam Desmond, tutaj Juliet), ale nic poza tym. Więcej szczegółów pewnie poznamy w przyszłych odcinkach.
P.S. Coraz bardziej lubię Jacka. Poznajemy jego charakter coraz głębiej i teraz wiem, że jego osobowość pasuje do mojej - baaaardzo.
E. J. Walten
Napisano 05.10.2006 - |17:05|
z drugiej strony, sawyer i kate - jakos tak malo przejeci cala sytuacja... znaczy, kate zdecydowanie wyglada jakby cos wiedziala/ukrywala... ale sawyer?? zamkneli go w klatce, nie wiadomo gdzie i nie wiadomo po co, a jego najwiekszym problemem staje sie uruchomienie maszynki dla miskow... ale o co kaman?!? i jego wielkopomne pytanie... przyprowadzaja mu przebrana, pokaleczona, zastraszona kate, i zamiast zapytac, co sie stalo, o co pyta..? czy jest glodna... no tak, jeszcze by sie za duzo wyjasnilo...
fenry, boshe, jak ja lubiem tego goscia... taka manipulacja, takie przejrzyste spojrzenie..! on juz wszystko o wszystkich i wszystkim wie! podziwiam ;]
Napisano 05.10.2006 - |17:08|
Czyżby wioska Othersów to jedna z tych w grze TLE?
moderator:
od informacji na temat pobierania odcinkow z internetu jest dział: Media
Użytkownik Arwen edytował ten post 05.10.2006 - |18:08|
Nie regulaminowa grafika.
Napisano 05.10.2006 - |17:12|
Napisano 05.10.2006 - |17:59|
No ale gdybym nie obejrzal tych wszystkich trailerow to moje zaskoczenie byloby wielkie... Rozstajemy sie z rozbitkami na jakiejs rozlatującej się przystani, wiedzimy Innych w szmatach, Ben przyplywa na zdezelowanej łodzi... Odcinek dalej mamy piękne osiedle nowych domków położone w malowniczej okolicy (chcialbym tam być, dzieki tej wiosce LOST podoba mi sie jeszcze bardziej ), Sawyer w jakiejs klatce, KAte w lepszych ciuchach, sniadanie na plaży, JAck w podwodnym bunkrze... Gdybym tego wczesniej nie wiedzial to bylby szok. Dlatego obiektywnie oceniam odcinek na 8-9/10.
Jak ktos wyzej wspomnial po odcinku nie mam żadnych przemyśleń.. Czemu? Nie wiem Mało się da o nim powiedziec... Pokazano tylko gdzie są jeńcy. Tak samo jak w 2x01 pokazano co jest w bunkrze. Pozniej mielismy 22 odcinki o owym bunkrze i teraz tez będziemy mieli pewnie 22 odcinki o Innych.
Inni przypominaja mi kogos na kształt Pana Układanki z Piły... Nie mamy pojecia kim są, jakimi motywami sie kierują. Z jednej strony przynoszą im jedzenie, daja nowe rzeczy, urządzają śniadanie, są mili... Zaraz potem mowia ze nastepne 2 tyg. będą nieprzyjemne, albo "dobra robota Juliet". Calosc wyglada bardzo dziwnie...
Totalnie inny klimat niz w 2 i 1 sezonie... Zapowiada sie obiecująco
Napisano 05.10.2006 - |18:00|
Napisano 05.10.2006 - |18:06|
i nic sie nie zatraca w serialu, poprostu wiemy coraz więcej i... no własnie !! literackie kółko dyskusyjne na "ruinach" porzuconego ?? czy to nie zasłodkie? a potem jak tylko ziemia sie zatrzesła to wszyscy wybiegli wypatrywac swoich ofiar?
:sam5:
Goodwin.
- Widziałeś, gdzie spadł ogon?|- Tak. Spadł do wody.
Biegnij. Dotrzesz tam w godzinę.
Ethan, ty idź do drugiej części.|Może jacyś ludzie przeżyli.
Udawajcie, że jesteście pasażerami.|W szoku.
Jeśli będą o coś pytać,|wymyślcie coś.
Słuchajcie, zdobywajcie informacje.|Nie angażujcie się.
Za trzy dni chcę mieć listę.|Idźcie.
kurde jak w wojskowym kółku literackim... dostali rozkazy i pobiegli.
co tam powstało na tej wyspie, eksperyment sie skonczył, ale ludzie zostali, byli kiedy badano misie, ale czemu nie wyjechali z wyspy??, czemu nie zeszli do desmonta i nie powiedzieli mu ze juz koniec??
Napisano 05.10.2006 - |18:10|
Dlaczego podczas trzesienia ziemi wyszli na zewnatrz i wiedzieli że TRZEBA PATRZEĆ w GÓRE ????? to też jest ciekawe
sam jestem pewny że oni byli zaskoczeni tym rozbiciem sie samolotu !!
ODCINEK ZNAKOMITY !!!!
9.5 - Early Edition, Lost, Kompania Braci, Medium, Twin Peaks
9.0 - Apparitions, Life, Moja Rodzinka, Supernatural, The O.C
8.0 - Stargate: Atlantis, Survivors, Terminator, Harper`s Island
Napisano 05.10.2006 - |18:28|
Największy zarzut - WTÓRNOŚĆ. Dwa kolejne początki sezonów takie same? Bez sensu...
LOST is B A C K !!!
L:ost is not back. To już zupełnie inny serial - z takim np. pierwszym sezonem wspólnego będzie mieć tyle, co nic...
Ciekawe kiedy wrócimy do reszty rozbitków, bo chyba nie będzie cały czas tylko "Discovery Channel" z testów Jack+Kate+Sawyer, bo ile możnaby było to oglądać?
Co do rozkładu odcinków - (nieaktualny spoiler, mały aktualny i moje domysły)
napięcie opada, żeby na końcu powrócić ze zdwojoną siłą. Chyba nikt nie spodziewał się takiego zalewu informacji w 1 odcinku.
Eee, oglądaliśmy coś innego? Nie zauważyłem powrotu napięcia
nikt nie zauwazyl jaki pani doktor ma power w rece Conajmniej jak Adamek :aniolek: aniolek.gif Zeby powalic biednego jacka jednym ciosem Coz ogromny wyczyn
Taaak, może ją czymś faszerują...? Ładnie mu przyfasoliła - jakoś wstać zamiaru nie miał
Żeby odcinek był faktycznie udany to wątki akcji z porwanymi powinny się błyskawicznie przeplatać z sytuacją pozostałych rozbitków, a w szególności z Hurleyem i jego obecną sytuacją.
O taaak, na to czekałem... Na Hurleya, nie na wszystkich rozbitków, bo wtedy nie dowiedzielibyśmy się niczego - ep trwa tylko 40 minut, a to za mało na pokazywanie osobno Sawyera, Hurleya, Jacka, Kate, obozu rozbitków i na dodatek flashbacków.
Najwieksze zaskoczenie - sprzet CD itp, musza miec polaczenie ze swiatem zewnetrznym.
Już od pewnego czasu wiemy, że możliwość dostania się do "świata zewnętrznego" (ale nazwa ) mają, więc nie zaskakuje mnie to ani trochę.
Jestem przedewszystkim ciekawy Desmonda i tej babki od ktorej wzial jacht. Bo jak pamietam, to bylo niezle halo na forum po ostatnim odcinku 2 sezonu z nia zwiazane
Tej Elizabeth, która "jest podobna do Libby"...?
Ogółem odcinek nie zasługuje na więcej niż 6 w dziesięciostopniowej skali
Napisano 05.10.2006 - |18:32|
Użytkownik Yarek edytował ten post 05.10.2006 - |18:33|
Napisano 05.10.2006 - |18:42|
No właśnie skąd to trzęsienie ziemi. Wibrację od pracujących (?) silników i lecącego samolotu raczej nie wywołałyby takiego efektu. No chyba, że autorzy za bardzo wzieli sobie do serca: "Najpierw musi być trzęsienie ziemii a potem napięcie ma stopniowo rosnąć" (czy jakoś tak )Tylko, że druga częsć nie do końca im wyszła
trzesienie ziemii musialo zostac wywolane nie wpisaniem kodu na czas przez desa... innego wytlumaczenia nie ma
Napisano 05.10.2006 - |18:44|
P.S. Nie wierzę w to że inni mają bezpośredni kontakt ze światem zewnętrznym(jedzenie i zapotrzebowanie zrzucają im samolotami) Inni są takimi samymi więżniami jak rozbitkowie(z nudów założyli kółko miłośników książki). Przed katastrofą to oni byli obiektem eksperymentu( zaczeli 3 lata wcześniej wraz z początkiem pracy ojca Kate) Inni nie wiedzieli nic o rozbitkach ani kim są ani kiedy "wpadną",wiedzieli natomiast że nowe mięso wcześniej czy później pojawi się na wyspie(jako nowe zmienne równania) jeśli ojciec Kate uchla się i zapomni o lucky numbers ( Desmond spieprzył sprawę z kompem dlatego samolot się rozbił), Jak na mój gust ta panna co rozmawiała z Jackiem ściemnia ale nie do końca (Kate nie zdradziłaby przeszłości Jacka tak szybko, pewnie powiedzieli jej że musi wybrać którego z nich mają zabić(kolejna ściema)). Po zrobieniu listy rozbitków inni przesłali ją do bazy a ci wysłali im info o każdym z nich.( no bo niby jak mieli wiedzieć że Des spieprzy sprawę akurat w tym dniu ? więc cała teoria spiskowa z przed katasrofy wydaje się bezsensowna...)
Na koniec taka luźna myśl, może ta teoria z czyśćcem nie jest do końca taka głupia. Może chodzi tu aby rozbitkowie ze ze złych zmienili się w dobrych(takie tam katarsis). Jeśli rozbitkowie to zmienne równania to ich przemianę można matematycznie przedstawic jako zmianę znaku z "-" na"+"...chech
Napisano 05.10.2006 - |18:56|
Dlaczego samolot spadl? bo Desmond zlal sprawe i nie wpisal kodu, to wywolalo trzesienie ziemi.
Napisano 05.10.2006 - |18:56|
Masz kolekcję seriali? Pomóż rozbudować bazę danych:
showsdb.org - baza z informacjami o scenowych wydaniach seriali#56
Napisano 05.10.2006 - |19:07|
Caly odcinek ogolnie zapowiada calkiem ciekawy 3 sezon. Zobaczymy co bedzie sie dalej dzialo ;]
Napisano 05.10.2006 - |19:07|
Sorki 3 miesiące bez Losta zrobiły swoje chyba sobie zrobie maraton 2 sezonowy
Hmm a może wie ktoś wie kim był ten gostek w klatce który próbował uciec??
(jak już było to sry wszystko przez tego Niemca, jak mu tam Al Zheimer??)
Napisano 05.10.2006 - |19:13|
Plusy:
- Genialny początek
- Dość ciekawe flashbacki (byłem przekonany, że to ojciec Jacka ma romans z Sarą)
- Bardzo duża wiedza innych na temat rozbitków. Skąd oni to wszystko wiedzą?
Minusy:
- Wolne tempo akcji (choć działo się sporo)
- Końcówka w sumie taka nijaka.
- Nie wiemy co stało się z bunkrem ani Hurley’em i wszysto wskazuje na to, że za tydzień też się nie dowiemy.
Napisano 05.10.2006 - |19:14|
Szczerze mówiąc to wogóle nie wyczułem tutaj normalnego Lostowego klimatu. Jestem zupełnie zdezorientowany po tym odcinku, nie wiem co myśleć, nie wiem o co chodzi - co to ma być wogóle, jakieś osiedle w lesie, stacje badawcze?!. To nie jest nawet ta tajemniczość jak w przypadku bunkra, czy też łamacza drzew.
Ooz to to jest najabrdziej trafna stwierdzenie! Co to ma kurde byc jakies miasteczko na wyspie? Siedzasobie w domkach i chodza na spotkania kolka ksiazkowego? LOL WG mnie tutaj ten serial poszedl w zla strone... Wolalem serial jak byli na plazy szukali spsobu ucieczki z wyspy francuzka itak dalej itak dalej czarna skala polowali itp.
Użytkownik Freddie edytował ten post 05.10.2006 - |19:17|
Napisano 05.10.2006 - |19:20|
Masz kolekcję seriali? Pomóż rozbudować bazę danych:
showsdb.org - baza z informacjami o scenowych wydaniach serialiUżytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych