Skocz do zawartości

Zdjęcie

jaki 3 odcinek sagi

• Zamknięty Temat jest zamknięty
104 odpowiedzi w tym temacie

#41 rejm

rejm

Plutonowy

• VIP
  • 372 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 15.11.2003 - |15:20|

Anakin chciał rządzić Galaktyką dla dobra innych. Dobro u Vadera stąd się bierze. Nie dla własnej ambicji władzy, posiadania jak to miało miejsce u Palpatina. Nie ma szans na to, by schował dzieci tylko przed Imperatorem. Gdyby o nich wiedział, to by je wychowywał na pomocników w zaprowadzeniu ładu w Galaktyce.

gulus

Chodziło mi o to, że dla imperatora dzieci Anakina mogłyby być zagrożeniem. Chciałby je zgładzic, albo wychować samemu, tak by były mu posłuszne. Tak czy inaczej Anakin by je stracił. Może Vader zamierzał je znaleźć dopiero po oaleniu Palatina i przejęciu władzy... <_<
  • 0

#42 gulus

gulus

Sierżant

• VIP
  • 757 postów

Napisano 18.11.2003 - |14:37|

Raczej ne. Przejście Anakina na Ciemną Stronę, narodziny bliźniąt miały miejsce w, mniej więcej, jednym okresie. W tym czasie Anakin był za Nowym Porządkiem w Galaktyce, porządkiem według Palpatina. Ne sądzę, by już wtedy wiedział, że nie jest to porządek sprawiedliwy. Raczej, początkowe lata służby Imperatorowi, były latami pełnego powięcenia tworzenia Nowego Ładu. Ne sądze, by już od początku myślał o zabiciu, czy innym odsunięcu Palpatina od władzy. Anakin przechodził na Ciemną stronę stopniowo, bo inaczej, chyba, nie mógł. W końcu Dobro w nim zostało do końca, tylko było schowane pod wieloma warstwami zła. Planowanie zgładzenia Palpatina, schowanie przed nim potomstwa wskazywałoby, że Anakin od początku jest zły, że od początku chciał wykorzystać Ciemną Stronę i Imperatora dla własnych celów, dla zdobycia Absolutnej Władzy , a przecież tak nie było i być nie mogło.

gulus tylko we włsnym mniemaniu
  • 0

#43 Maciek

Maciek

Szeregowy

• Użytkownik
  • 30 postów

Napisano 25.12.2003 - |16:37|

Nie wiemy jak Lucas rozwiąże sprawę potajemnego ślubu dalej, a poza tym, delikatny najazd na brzuch Amidali wskazywał, że ktoś już w nim mieszka.
Być może Anakin i Amidala będą ukrywać sprawę ślubu. Jedi nie może się wiązać. Obi Wan może odegrać kluczową rolę
  • 0

#44 Tebulot

Tebulot

Szeregowy

• Użytkownik
  • 37 postów

Napisano 15.01.2004 - |12:06|

Chiałbym zauważyć maleńką drobnostkę, jako, że padały tu hipotezy o ewentualnej gwałtownej śmierci Amidali, jak dobrze sobie przypominam, podczas rozmowy w Powrocie Jedi, Leja wyraźnie mówi, że jej matka UMARŁA, a nie zgineła, kiedy Leja była jeszcze małą dziewczynką.

Według mnie sam fakt ślubu, o którym mogli się dowiedzieć innu Jedi spowodował wyrzucenie Anakina z zakonu. To mógł być dla niego spory cios, a zarazem doskonała chwila dla imperatora by przejąć nad nim kontrolę. Takie założenie może róznież rozwiązać problem, że Anakin nie wie nic o córce, starczy, że wiedział tylko o tym, że jego żona bedzie miała dziecko, przecież nie musiały to być wcale bliźnięta, a on mógł założyć, że będzie to syn.
Przejścu Anakina na ciemną stronę może towarzyszyć ucieczka jego żony i ukrycie dzieci w róznych rodzinach, w zupełnie innych zakątkach galaktyki.

Użytkownik Tebulot edytował ten post 15.01.2004 - |12:07|

• 0

#45 arci

arci

Szeregowy

• Użytkownik
  • 24 postów

Napisano 30.01.2004 - |00:15|

ANie wiem jak Lukas wybrnie z problemów o których mówicie, ale ja uważam że po prostu pominie te niezgodności i skupi się na przkabaceniu Anakina i scenach walk,
  • 0

#46 Tebulot

Tebulot

Szeregowy

• Użytkownik
  • 37 postów

Napisano 31.01.2004 - |00:38|

Patrząc się na dwie pierwsze części nasunęła mi się jedna myśl, że filmy te powstały chyba tylko dla efektów specjalnych, szczególnie druga część...
W tym gąszczu efektów gdzieś przepadł klimat, miejmy nadzieję, że przynajmniej trzecia części nowej trylogi przywróci chociaż troszeczkę starego klimatu i nie spowoduje niedosytu dziurami w scenariuszu.
  • 0

#47 HENTAI

HENTAI

Szeregowy

• Użytkownik
  • 36 postów
  • MiastoToruń

Napisano 10.04.2004 - |10:12|

z tego co widzialem na roznych stronach Anakin wyglada groznie w trojce a nawet bym powiedzial mrocznie. dlugie wlosy, spojrzenie zabojcy, a potem syczacy odglos palacego sie ciala w wulkanie. powinno byc spoko, jesli nie zrobia tej czesci dla dzieciakow, tylko dla fanow
  • 0
WATASHI WA KIREI DESU

#48 friki

friki

Szeregowy

• Użytkownik
  • 28 postów

Napisano 21.04.2004 - |01:12|

Mam takie pytanie iler razy oglądaliście poprzednie części ?
Bo ja to chyba tak z 100 razy co najmniej uwielbiam ten film
Szkoda ze tak długo trzeb czekać na następną cześć

:(
  • 0

#49 Thomass

Thomass

Plutonowy

• VIP
  • 424 postów
  • MiastoKraków

Napisano 21.04.2004 - |12:03|

Tak sie toczy dyskusja jaki bedzie 3 episod, ale ja sobie przypominam pewna wypowiedz Lucasa: I episod jest dla dzieci, II dla kobiet a III bedzie dla mezczyzn. Mam nadzieje ze tak zostanie! Bo I i II episod pasuja do tej wypowiedzi!
  • 0
Nienawidze poniedzałku...

#50 tosli

tosli

Starszy szeregowy

• W tr. aktywacji
  • 108 postów

Napisano 09.05.2004 - |20:16|

Gdyby ktoś był zainteresowany to tutaj jest link do oficjalnych zdjęć z III epizodu SW. Na końcu mała niespodzianka. W III epizodzie wystąpi Wayne Pygram - gdyby ktoś go nie pamiętał to odsyłam do FARSCAPE i wtedy można sobie go przypomieć, albo szybsza wersja popatrzcie na mój avatar.

Użytkownik tosli edytował ten post 09.05.2004 - |20:19|

• 0

#51 Obi

Obi

Moderator

• Moderator
  • 3 264 postów
  • MiastoWawa

Napisano 10.05.2004 - |20:30|

W III epizodzie wystąpi Wayne Pygram

Fajnie bedzie zobaczyć Skorpika w SW :) , tylko ciekawe czy bedzie tym dobrym , czy też tym złym - to bardziej do niego pasuje :D .
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#52 tosli

tosli

Starszy szeregowy

• W tr. aktywacji
  • 108 postów

Napisano 11.05.2004 - |15:30|

Fajnie bedzie zobaczyć Skorpika  w SW  :) , tylko ciekawe czy bedzie tym dobrym , czy też tym złym - to bardziej do niego pasuje :D .

Ma zagrać młodą wersję Tarkina - jednego z podwładnych Lorda Vadera i chyba dowódcy Gwiazdy Śmierci z epizodu Nowa Nadzieja ( nie pamiętam dokładnie ).

Przemogłem swe lenistwo i trochę poszukałem >>> TUTAJ <<< można znaleźć wszystko o Tarkinie.

Użytkownik tosli edytował ten post 11.05.2004 - |15:38|

• 0

#53 Obi

Obi

Moderator

• Moderator
  • 3 264 postów
  • MiastoWawa

Napisano 11.05.2004 - |15:58|

Ma zagrać młodą wersję Tarkina

No , no . Młody przyszły wielki Moff :D. Ma farta do wysokich stanowisk :D .
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#54 LechNik

LechNik

Organizator

• VIP
  • 98 postów
  • MiastoGliwice

Napisano 23.09.2004 - |17:54|

Wiemy już jaki tytuł nosi Epizod III Gwiezdnych wojen - Zemsta Sithów. Znamy już jego datę premiery - 19 maja 2005. Teraz więc miliony fanów sagi rozpoczęły odliczanie czasu dzielącego ich od tej daty i poszukiwania wszelkich wiadomości i materiałów mogących ten żmudny okres oczekiwania im skrócić i umilić.

Tym wszystkim, którzy nie mogą się doczekać postanowiliśmy zaproponować mały przedsmak tego, co może ich czekać w III epizodzie. Większość szczegółów dotyczących tej produkcji jest ściśle strzeżona przez producentów i liczne klauzule zabraniające członkom ekipy mówienia czegokolwiek na temat fabuły czy pracy na planie.

Jednak każdy przeciętny miłośnik Gwiezdnych Wojen z grubsza już wie czego spodziewać się po treści Zemsty Sithów. Ogólnie rzecz ujmując Anakin Skywalker przejdzie w końcu na ciemną stronę mocy i zostanie owianym grozą Darthem Vaderem.

Zanim to nastąpi Anakin stoczy słynny pojedynek z Obi-Wanem Kenobim, po którym będzie musiał nosić charakterystyczny, skrywający twarz hełm.

Wszystko wskazuje na to, że w tym epizodzie zginie Hrabia Dooku, uczeń Dartha Sidiousa, po którym schedę u boku, równie wielkiego co tajemniczego, lorda Sith obejmie właśnie Anakin, już pod imieniem Dartha Vadera.

Wielu oczekuje, że w tym epizodzie zginie piękna królowa Naboo, ukochana Anakina Skywalkera - Padme Amidala. I to zginąć ma ona podobno z ręki samego Anakina...

Znamy już także większość postaci, które zobaczymy w tej części. Oczywiście będą dobrze znani z poprzednich epizodów: Anakin Skywalker, Obi-Wan Kenobi, Padme Amidala, Dooku, senator Palpatine, Yoda, Mace Windu, Jar Jar Binks,a także sympatyczne roboty C3-PO i R2-D2.

Pojawi się także nowy, otoczony najgorszą sławą ciemny charakter: sławetny Generał Grievous (na zdj. Star Wars Insider), któremu głosu użyczy John Rhys-Davies. To jeden z największych wrogów Jedi: w połowie droid, w połowie niehumanoidalny obcy. Były rycerz Jedi, separatysta, największy strateg Konfederacji z myśliwskim wręcz zapamiętaniem polujący na członków swego byłego zakonu. Jego spektakularne sukcesy w walce z Jedi wkrótce zyskały mu opinię niemożliwego do pokonania.

Jeśli chodzi o charaktery bardziej pozytywne to w III epizodzie ujrzymy Chewbaccę sympatycznego przemytnika z rasy Wookiee, walczącego potem (epizody 4-6) u boku Hana Solo. O udziale samego Hana na razie cicho.

W galerii pokażemy Wam wszystkich najważniejszych bohaterów III epizodu oraz projekty niektórych nowych elementów scenograficznych. Będą to nowy myśliwec sił Republiki ARC 170, nowy model elitarnego latającego szturmowego klona czy nowy strój Amidali.

• 0
A przecież nie cały umieram!
To co we mnie niezniszczalne trwa!
Teraz staje twarzą w twarz z Tym który jest!

Jan Paweł II

#55 Obi

Obi

Moderator

• Moderator
  • 3 264 postów
  • MiastoWawa

Napisano 23.09.2004 - |22:39|

Wiemy już jaki tytuł nosi Epizod III Gwiezdnych wojen - Zemsta Sithów. Znamy już jego datę premiery - 19 maja 2005. Teraz więc miliony fanów sagi rozpoczęły odliczanie czasu dzielącego ich od tej daty i poszukiwania wszelkich wiadomości i materiałów mogących ten żmudny okres oczekiwania im skrócić i umilić.

I ja liczę :D . Tylko się zastanawiam kiedy pojawią się bilety na premiere :D .
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#56 jackert

jackert

Kapral

• Użytkownik
  • 189 postów
  • MiastoJelenia Góra

Napisano 23.09.2004 - |23:20|

...Generał Grievous- on mi się jakoś dziwnie kojarzy z postacią z animowanych klonów... B)
  • 0

#57 ArTi

ArTi

Kapral

• VIP
  • 187 postów
  • MiastoMielec

Napisano 24.09.2004 - |13:08|

C3-PO i R2-D2 to jak mi się wydaje nie imiona tych robotów ale ich typ. Więc ja nie widze problemu, że ktoś tam w dalszych epizodach kogoś nie zna.
  • 0
Być człowiekiem to znaczy zmieniać się by stać się lepszym
J.L. Picard

Teoria jest wtedy gdy nic nie działa choć wszystko jest wiadome.
Praktyka jest wtedy gdy wszystko działa choć nikt nie wie dlaczego.
Łącze teorie z praktyką, nic nie działa i nikt nie wie dlaczego

#58 gulus

gulus

Sierżant

• VIP
  • 757 postów

Napisano 24.09.2004 - |23:09|

Dziwi mnie możliwość ukazania śmierci Amidali.

gulus
  • 0

#59 jackert

jackert

Kapral

• Użytkownik
  • 189 postów
  • MiastoJelenia Góra

Napisano 29.09.2004 - |21:57|

...a mnie nie bardzo, to ma być mroczny film...i chcę żeby taki był... B)
  • 0

#60 Tyria

Tyria

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 129 postów
  • MiastoKatowice :)

Napisano 21.10.2004 - |07:03|

C3-PO i R2-D2 to jak mi się wydaje nie imiona tych robotów ale ich typ. Więc ja nie widze problemu, że ktoś tam w dalszych epizodach kogoś nie zna.

E, nie. To są TE SAME roboty.
Zauważmy, że Artoo może pamiętać, i tak nam o tym nie powie. A Threepio niewątpliwie będzie miał wyczyszczoną pamięć.
  • 0
Do. Or do not. There is no try.

Miecz jest duszą samuraja.
Jeżeli kto o nim zapomni lub utraci go
nie będzie mu odpuszczone
.

Shogun Tokugawa Ieyasu

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych