Skocz do zawartości

Zdjęcie

Vala Mal Doran [SG1]

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
74 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Oceniacie valę na... (161 użytkowników oddało głos)

...Ilość punktów x na maksimum 5 :

1. 5 (103 głosów [68.21%])

Procent z głosów: 68.21%

2. 4 (24 głosów [15.89%])

Procent z głosów: 15.89%

3. 3 (13 głosów [8.61%])

Procent z głosów: 8.61%

4. 2 (4 głosów [2.65%])

Procent z głosów: 2.65%

5. 1 (7 głosów [4.64%])

Procent z głosów: 4.64%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#41 terekuku

terekuku

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 139 postów
  • Miastogdansk

Napisano 06.10.2006 - |20:39|

ja bym sie nieobraził jakby sie do mnie na przegląd zgłosiła
  • 0

#42 Seth Angel

Seth Angel

Kapral

• Użytkownik
  • 247 postów
  • MiastoPierwszy z Prawej

Napisano 27.11.2006 - |19:45|

Moja ocena 3/5. Oprócz poczucia humoru nie wprowadza nic do serialu.
  • 0
I Have Become Death, Destroyer of Worlds.

#43 Mystral

Mystral

Kapral

• Email
  • 207 postów
  • MiastoWałbrzych

Napisano 03.12.2006 - |20:45|

Niestety shipperzy Vali i Daniela mogą się zawieść, bo nie wiadomo , czy scenarzyści zdążyli zeswatać ich do końca sezonu. Bo myślę, że nie było wątpliwości, że tkaie cośmogło się stać.

Vala w ostatnich odcinkach przed przewą trochę przycichła, ale miejmy nadizeję, żę ponownie przejmie pałeczkę od 10 odcinka :]
  • 0

#44 Tess

Tess

Szeregowy

• Użytkownik
  • 24 postów

Napisano 07.04.2007 - |21:21|

5

Od razu polubiłam tę postać. Wnosi do serialu ogromną ilość humoru. :D
Uwielbiam jej relacje z Danielem. To najzabawniejsza parka w Stargate. :D Nie oglądałam Farscape, dlatego nie paruję ją na siłe z Cameronem, jak niektórzy fani Stargate i Farscape. To dwa różne seriale i zestawy bohaterów.
  • 0

#45 Kalliope

Kalliope

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 132 postów
  • MiastoWarszawa Żoliborz

Napisano 21.05.2007 - |22:04|

Co racja to racja, Vala akcent ma genialny.

Jak najbardziej się zgadzam. A akcent Vali, czy też raczej Claudii Black jest niezwykły dlatego, że jest mieszanką akcentu australijskiego i brytyjskiego (Claudia urodziła się i wychowywała w Australii, w Sydney, ale jej dziadkowie przybyli z Anglii i babcia uczyła ją i jej starszą siostrę brytyjskiej wymowy).
  • 0
Katarzyna

CBOOL #72
CEO #15
FAM #34

"She will lie and steal and do whatever, but she has a moral compass" Claudia Black o Vali, Stargate Magazine Yearbook Mar/Apr 2006

Dołączona grafika

Gadu Gadu: 1454784

#46 Atlantis

Atlantis

Plutonowy

• Użytkownik
  • 481 postów
  • MiastoKraków

Napisano 15.06.2007 - |18:02|

Hmm... Powiem tak: Dla mnie sposób w jaki została wprowadzona do serialu był prawdziwą katastrofą - jedna panienka w stroju supersoldiera przejmuje najbardziej zaawansowany ziemski statek... W dodatku potem ucieka z celi i tracą ją w tak głupi sposób... Co jest - nikt nie pilnował pierścieni i celi? ;) To tylko tyle potrafią najlepsi amerykańscy komandosi? :) Zwyczajnie po takiej akcji dowodzący powinni iść pod sąd polowy...
Za to potem - fenomenalnie. jej teksty w stylu "Gdzie jest MÓJ Daniel" zaraz po przejściu przez wrota lub "Kłamałam, jestem w ciąży" w odpowiedzi na pytanie po co chciała przyjść. :) Na początku (9 sezon) sporo takiej gry własną seksualnością, potem się już zmieniła - może widać jakieś napięcie między nią a Danielem, ale chyba fakt, że oficjalnie jest zamężna z Tobinem trochę ją uspokoił. :)
Za to teksty Vali wymiatają. :)

Swoją drogą: ile ona ma lat? Domyślam się, że nie była nosicielką Ketesh całe wieki, bo psychika funkcjonuje u niej całkiem nieźle, nie widać też symptomów uzależnienia od sarkofagu. :)
  • 0
Dołączona grafika
"Władza to nie środek do celu; władza to cel"
/George Orwell - Rok 1984/

#47 pixey

pixey

Kapral

• Użytkownik
  • 177 postów
  • MiastoLBN/ Krk

Napisano 18.06.2007 - |07:49|

Tok'Ra Usunęli jej symbionta już kilka dobrych lat temu, więc widocznie sarkofag poszedł w odstawkę. :sam6:
Ja osobiście bardzo lubię postać Vali, jest bardzo naturalna, bezpośrednia i ma ciekawe poczucie humoru. Zna swoją wartość.
Fajna babka, ale dam jej tylko 4 na 5. Na 5 zasługuje Jack O'Neill.
(Przy okazji, oglądam SG1 od początku, i w odcinku "Urgo" jest świetny :D )
  • 0
WACKO!!

#48 Wildtom

Wildtom

Szeregowy

• Użytkownik
  • 23 postów

Napisano 18.06.2007 - |12:32|

zdecydowanie 5. Uwielbialem ja w Farku, tu tylko te uwielienie kontynuuje

a TO TUTAJ to mnie juz calkiem rozwalilo :D

Użytkownik Wildtom edytował ten post 18.06.2007 - |12:43|

• 0

#49 Mira Ceti

Mira Ceti

Szeregowy

• Użytkownik
  • 15 postów
  • MiastoKrk

Napisano 03.08.2007 - |19:31|

Świetna postać.Orzywia każdą scene gdy się pojawia .Swodobna naturalna ,'ostra' postać kobieca (przeciwieństwo do nieco mdłej Sam).
A VALA + Daniel = MISTRZOSTWO ŚWIATA! Uwielbiam te ich słowne przepychanki.
Genialny akcent w dodataku głos też ma przyjemny więc świetnie się jej słucha.
No i te kucyki :D
  • 0

#50 Atacama

Atacama

Szeregowy

• Użytkownik
  • 5 postów

Napisano 29.08.2007 - |14:49|

Vala jest rewelacyjna, dałam jej 5 ;) Jej teksty są najczęściej rozbrajające... A zachowania jeszcze lepsze xD
  • 0

#51 elantra

elantra

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 106 postów

Napisano 15.10.2007 - |21:35|

Vala jest dla mnie bardzi interesującą postacią, tym bardziej, że jest "obca" i z chęcią bym ją widział w nowym serialu. Oczywiście 5/5.
  • 0
"tylko umarli znają koniec wojny"
Platon

#52 julia31415

julia31415

Szeregowy

• Użytkownik
  • 32 postów
  • MiastoKraków

Napisano 21.10.2007 - |12:35|

Oczywiście 5: świetna postać, wspaniała aktorka, mnóstwo poczucia humoru, + nieprzewidywalność, no i piekna kobieta.
  • 0

#53 Simon Phoenix

Simon Phoenix

Kapral

• Użytkownik
  • 153 postów
  • MiastoRadomsko

Napisano 20.11.2007 - |17:20|

Vala została oceniona przeze mnie na 5 :rolleyes: głównie za piękny szeroki uśmiech. Uwielbiam scenę, gdy przechodzi test psychologiczny.
  • 0
Ludzi należy albo zjednywać sobie pieszczotą, albo niszczyć, bo za drobne krzywdy będą się mścili, a doznawszy wielkich nie będą już w stanie.

Niccolo Machiavelli

#54 Kalliope

Kalliope

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 132 postów
  • MiastoWarszawa Żoliborz

Napisano 26.11.2007 - |23:15|

Vala jest dla mnie bardzi interesującą postacią, tym bardziej, że jest "obca" i z chęcią bym ją widział w nowym serialu. Oczywiście 5/5.

Jeśli masz na myśli nowy serial Stargate, to raczej jest to nierealne. Ambicje Claudii Black wykraczają poza tematykę science fiction, najlepszym dowodem na to jest jej udział w pilocie serialu "Life" na NBC i gdyby nie fakt, że w międzyczasie zaszła w ciążę z drugim dzieckiem (3 tygodnie temu urodziła drugiego synka, Michael Shanks puścił parę na ten temat na konwencie Stargate w zeszłym tygodniu), to dzisiaj oglądalibyśmy ją w tym właśnie serialu. Chociaż zdaje się, że jeszcze nic straconego, gdyż producenci mają zamiar później ją ściągnąć na pokład, a serial ma szansę kontynuacji mimo obecnego strajku scenarzystów. Oglądalność mają z odcinka na odcinek coraz lepszą. Valę na pewno będziemy oglądać w kolejnych filmach SG-1, ale w Stargate Universe raczej nie.
  • 0
Katarzyna

CBOOL #72
CEO #15
FAM #34

"She will lie and steal and do whatever, but she has a moral compass" Claudia Black o Vali, Stargate Magazine Yearbook Mar/Apr 2006

Dołączona grafika

Gadu Gadu: 1454784

#55 Hemzok

Hemzok

Szeregowy

• Użytkownik
  • 56 postów
  • MiastoAtlantyda

Napisano 22.12.2007 - |14:12|

Ciekawa postać niekture jej teksty są naprawde śmieszne.
  • 0

#56 Darth Paula

Darth Paula

Kapral

• Użytkownik
  • 179 postów
  • MiastoKraków

Napisano 03.01.2008 - |15:46|

Po zakończeniu oglądania SG-1 potwierdzam swoje zdanie, że Vala zasługuje bezsprzecznie na 5. Humor Jacka, wiecznego lekkoducha i aroganta, z czasem nam się przejadł, postać Vali natomiast wprowadziła wiele świeżości, typ humoru podryfował bardziej w stronę lekkiej erotyki, rozpoczęły się potyczki słowne (a także fizyczne :) ) jej i Daniela.

Nie zgodzę się z tym, że Mal Doran bez Jacksona nie funkcjonuje - występowała przecież także w odcinkach bez niego, a i tam była zabawna, iskrzyła dobrym humorem. Prawdą jest jednak, że w połączeniu z doktorkiem stanowią ósmy cud świata, co wyraźnie można było zobaczyć w Unending. Mam teraz tylko nadzieję, że w dwóch filmach Vala wciąż będze miała tego "pazura", bo to najbardziej wyróżnia ją z tłumu przeciętnych kobiet.
  • 0

#57 j.constans

j.constans

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 97 postów

Napisano 17.01.2008 - |11:00|

Pytanie jak wyżej - jak oceniacie tą postać ??

Dla mnie VALA to absolutny totalny wypas i (choć jest w serialu nie od dawna) nie wyobrażam sobie SG-1 bez niej. Te jej teksty, minki, a już w połączeniu z DANIELEM, VALA to po prostu 100-MEGATONOWA BOMBA WODOROWA - nigdy nie wiesz co się wydarzy !

VALA VALA VALA VALA mnie ROZWALA !!

VALA Lovers !! :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap:

(Oczywiście ja daję ocenę 5/5, ale z jakiegoś powodu skrypt forum nie pozwala mi oddać głosu na sondę którą utworzyłem)

Vala jest fenomenalna. Zupełnie inna niż Aeryn Sun. Aż trudno uwierzyć, że to ta sama aktorka. Brawo C. Black!
  • 0

#58 Archan

Archan

Starszy szeregowy

• Email
  • 117 postów
  • MiastoSkwierzyna

Napisano 24.02.2008 - |11:54|

Nie wiem czy to ktos przeczyta, ale i tak napiszę. Jako chyba jedyny z tego fanklubu Vali powiem: Vala sucks. Nie lubie jej. Nie podoba mi się ona. Robią z niej kobietę super seksi, podczas gdy byle sierściuch w spódnicy w SGC jest duzo seksowniejsza od niej. Nie mówiąc o nowych paniach doktro. Zarówno w sgc jak i sgac. Humor Jacka był na dużo wyższym poziomie. Cyniczny i autoironiczny. Jej? raczej płytki. Mocno podszyty erotyzmem, ale to nie wada. Już wolałem naprawdę Jonasa. Inteligentny, troche subtelny humor, taki jaki lubię. Jonas potrafił swoim zachowaniem parafrazować i ironizować zachowanie superdaniela. I to było najlepsze. A propo mitchela. Nie był w stanie zastąpić Jacka. I nie próbował. Stworzył własną kreację. I widziałbym go na miejscu shepparda w atlantis. Jest bardziej charyzmatyczny.
  • 0
War..War never changes

#59 Black Smoke

Black Smoke

Szeregowy

• Użytkownik
  • 49 postów

Napisano 25.02.2008 - |09:43|

5/5 Świetna postać, świetny humor. Obecność Vali była prawie że gwarantem dobrego odcinka. Szkoda, że nie wzięli jej do SGA (chociaż na parę epizodów). W Pegasus Project jej relacje z atlantisami były jakoś tak pominięte. A szkoda. Ona i Rodney mogliby stanowić niezły duet :)
  • 0

#60 j.constans

j.constans

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 97 postów

Napisano 28.02.2008 - |09:55|

Vala i Rodney? To byłby koniec świata. W "Pegasus Project" ich rozmowa nie była nawet próbką tego, co tych dwoje jest w stanie razem nawyprawiać. Dlatego lepeij, żeby została tam, gdzie jest, czyli pod czujnym okiem Daniela, który pilnuje jej jak Szeppard McKay'a. Niech każda galaktyka ma własnego świrka.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych