Skocz do zawartości

Zdjęcie

Bunkier - The Flame

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
66 odpowiedzi w tym temacie

#41 robercik

robercik

Plutonowy

• Użytkownik
  • 393 postów
  • MiastoWLKP

Napisano 16.04.2007 - |22:13|

Uwierzę na 100%, gdy w jakichś kolejnych retro będzie pokazane, że to rzeczywiście we "Flame" był podgląd z "Perły"

Uwierzyłem na 100% jak zobaczyłem logo Płomienia na budynku i Michaił nazwał stację "Flame"...

Mieli na to dwa miesiące. Czas więc był. Kwestia tylko środków. Tych chyba też Innym nie brakuje.

Fakt. Mieli czas i środki... ja jednak sądzę, że "coś" jeszcze pomaga im w zdobywaniu minformacji...
  • 0

mieć wszystko to za mało

DOBRY ZE MNIE CHŁOPAK

#42 Vismund

Vismund

Kapral

• Email
  • 249 postów

Napisano 17.04.2007 - |18:17|

Uwierzę na 100%, gdy w jakichś kolejnych retro będzie pokazane, że to rzeczywiście we "Flame" był podgląd z "Perły"

Nie chce Cię urazić, ale to już przesada...
  • 0
"Wiiiiiiiiiiith... a HERRING!"

#43 Tajemnicza_Wyspa

Tajemnicza_Wyspa

Chorąży

• Użytkownik
  • 1 430 postów
  • MiastoKraków

Napisano 18.04.2007 - |06:40|

@robercik
@Vismund
A macie gdziekolwiek wskazówkę w 03x05, że na monitorze w "Perle" podglądaliśmy "Flame"? :P Wskazówki "w druga stronę" też nie było w "Enter 77". :P
Poza tym, zachowanie Jednookiego [wyłączył kamerę, unikając pokazywania znaczka na mundurze] i zachowanie Michaiła [on pewnie kamerę by rozebrał znacznie wczesniej na częsci zamienne] - jedno do drugiego nie pasuje :P
"Leśny dziadek" to bynajmniej nie stary DeGroot, tylko Tom z doklejoną brodą, "Perła" też w końcu nie okazała się być "?". Więc dlaczego mam zakładać, że tym razem nie próbują nas znów "wodzić za nos"?

EDIT:
Mimo tego, co widzieliśmy na ekranach TV we "Flame" w odcinku "One of us", to jednak teorie, że samolot się nie rozbił i dolecial do celu, a wszyscy pasażerowie i załoga przeżyli - nadal funkcjonują, a część została przerobiona na oficjalne spojlery do dalszych odcinków - :afro:
Tylko, że wtedy musielibyśmy przyjąć, że Michaił jest... jednym z "Trzecich" i okłamywał Bena - buahahaha, dobreeee...

Radzinski na mapie najprawdopodobniej zaznaczył "hatche", Michaił swoją budę wraz z zawartością określił jako "communication hub" [czyli "węzeł komunikacyjny" - sieci wewnętrznej i "wyjście" na zewnątrz].
A trudno, żeby w "węźle komunikacyjnym" prowadzić jakikolwiek program badawczy :afro:
Ponadto nie był do końca pewny co maluje w miejscu "Flame" - czy rzeczywiście stację "Flame" [mało prawdopodobne, z uwagi na działanie Cerberusa - chyba go Lostzilla stamtąd pogoniła, a nasze komando w okolicach chałupy Michaiła nie napotkało Potwora], bo drugi zapisek mówi, że jest to prawdopodobnie zniszczona stacja 7.

Mam nadzieję, że w odcinku o początkach Dharmy coś się wyjaśni, a to, czy mapa UV jest prawdziwa, i czy właściwie zlokalizowaliśmy bunkry Dharmy - to się pewnie dowiemy w 4 sezonie [więc na razie zawieszam spekulacje na ten temat]. :P
W końcu na kórymś podcaście było, że jeśli nam się wydaje, że już wszystko wiemy o Dharmie, to jesteśmy w błędzie.

Użytkownik Tajemnicza_Wyspa edytował ten post 18.04.2007 - |07:25|

• 0
"If it is man's outward journeys that have brought us to this precarious place in time, it is the inward journey that will set us free."

#44 Vismund

Vismund

Kapral

• Email
  • 249 postów

Napisano 18.04.2007 - |12:35|

A macie gdziekolwiek wskazówkę w 03x05, że na monitorze w "Perle" podglądaliśmy "Flame"? jezor.gif Wskazówki "w druga stronę" też nie było w "Enter 77". jezor.gif

Możliwe jest, że Mikhail (nie Michaił!) gdy rozbitkowie podejrzeli go w Perle był w zupełnie innym budynku, to nie wykluczone.
Ale przestań już pisać, że Mikhail i jednooki z Perły to różne osoby(chyba że ma brata bliźniaka, również bez oka)... Albo że Flame nie był Flamem...
Oczywiście jeśli Twoja teoria okaże się prawdziwa... Będę zasługiwał na porządnego kopniaka :D
  • 0

#45 Asignion

Asignion

Starszy plutonowy

• LAMER
  • 628 postów

Napisano 18.04.2007 - |12:35|

"Perła" też w końcu nie okazała się być "?".

Skąd taki wniosek ?
  • 0

#46 Tajemnicza_Wyspa

Tajemnicza_Wyspa

Chorąży

• Użytkownik
  • 1 430 postów
  • MiastoKraków

Napisano 18.04.2007 - |13:21|

@Vismund
W PL póki co mamy zasady pisowni rosyjskich imion, więc nie musimy kopiowac amerykanizmów :afro:
Mnie zaczyna zastanawiać w tym momencie też coś innego - mieszkańcy Atlantydy mieli byc rzekomo dziećmi Posejdona. Ten bóg jako "znak rozpoznawczy" miał... trójząb - a jakie jest godło Ukrainy? :P
No oczywiście jednoocy Cyklopi to tez dzieci Posejdona [Polifem - radze "Odyseję" wziąc do łapki]...
Ostatecznie może się zatem okazać, że takich "przystojniaków z łatką na oku" jest na wyspie więcej [a nie tylko dwóch] :afro:

"Flame" jest centrum komunikacyjnym - to nie podlega dyskusji.
Problem w tym, czy na mapie nie mamy czasem tylko samych Stacji Badawczych...
I wszystkiego będziemy pewni na 100% - jak zwiedzimy wszystkie stacje...

Z Wikipedii - ciekawe, ciekawe...
Cyklopi:
- Pracowali też u Hefajstosa w kuźni [którą się najczęściej umiejscawia we wnętrzu Etny]
- Po zwycięstwie nad Uranosem, Kronos zepchnął ich na dno piekieł, gdzie pozostali do czasu uwolnienia ich przez Zeusa, syna Kronosa. Właśnie wtedy wykuli dla niego potężną broń - pioruny, dzięki którym wygrał wojnę z tytanami. Cyklopi stworzyli także Hełm Hadesa, Trójząb Posejdona oraz łuk i strzały Artemidy. Cyklopów wybił Apollo [bo Zeus mu zabił syna Asklepiosa, używając pioruna].

Nazwa "Flame" pasowałaby jak ulał do takiej działalności, a na razie to słowo "Flame" chyba określa sposób rozwalenia tej stacji :P

@Asignion
Na mapie UV wokól "?" jest przerywana linia. Miałes jakiś płot wokół "Perły"? Wokół wioski Othersów - owszem...
A Radziński bał się wleźć za te słupy, więc nasmarował na mapie, że "Przeznaczenie tego jest nieznane"...

Użytkownik Tajemnicza_Wyspa edytował ten post 18.04.2007 - |13:45|

• 0
"If it is man's outward journeys that have brought us to this precarious place in time, it is the inward journey that will set us free."

#47 Vismund

Vismund

Kapral

• Email
  • 249 postów

Napisano 18.04.2007 - |13:58|

W PL póki co mamy zasady pisowni rosyjskich imion, więc nie musimy kopiowac amerykanizmów

Mój błąd, nie wiedziałem, że Mikhail i Michaił to to samo...

Ostatecznie może się zatem okazać, że takich "przystojniaków z łatką na oku" jest na wyspie więcej [a nie tylko dwóch]

Masz na myśli to, że dokonują rytualnego oślepienia niczym kapłani Gruumsh'a? (kto grał w jakiegoś eRPGa będzie wiedział o co chodzi)? :lol:
  • 0

#48 Tajemnicza_Wyspa

Tajemnicza_Wyspa

Chorąży

• Użytkownik
  • 1 430 postów
  • MiastoKraków

Napisano 18.04.2007 - |14:12|

O aż takie "skrzywienie" to nie podejrzewam - raczej, że przy rekrutacji wybierają gości, co utracili oko.
Może to jest do czegoś potrzebne? :afro:

BTW - wtedy miałbyś wyjaśniony malunek ze Swana - tam koles ewidentnie nie ma LEWEGO oka.

Ehh, na razie sobie możemy "pogdybać"...
  • 0

#49 Vismund

Vismund

Kapral

• Email
  • 249 postów

Napisano 18.04.2007 - |15:04|

O aż takie "skrzywienie" to nie podejrzewam - raczej, że przy rekrutacji wybierają gości, co utracili oko.
Może to jest do czegoś potrzebne?

Pewnie widzą rzeczy, które zwykli śmiertelnicy nie mogą zobaczyć- np prawdziwą istotę Dymku :D
  • 0

#50 lord_hellfire

lord_hellfire

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 97 postów

Napisano 18.04.2007 - |15:54|

A może taką teorię muożemy rozważyć:
Wiem że to ciężkie do uwierzenia, ale co jeżeli Jednooki którego widzieliśmy w perle i Michaił to jedna i ta sama osoba? A ktokolwiek kto namalował malowidło widział go nocą tylko przez chwilę, słabo mu się przyjżał i nie pamiętał na którym oku jest opaska?
  • 0

#51 Picket

Picket

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 133 postów
  • MiastoMazowsze

Napisano 18.04.2007 - |20:16|

Wiem że to ciężkie do uwierzenia, ale co jeżeli Jednooki którego widzieliśmy w perle i Michaił to jedna i ta sama osoba? A ktokolwiek kto namalował malowidło widział go nocą tylko przez chwilę, słabo mu się przyjżał i nie pamiętał na którym oku jest opaska?

Wszystkie nasze teorie opierają się na gdybaniu i jak wiemy w lost nic nie jest pewne. Ja myśle że Michaił i pirat z perły to ta sama osoba. Jak nie to wydaje mi się to zbyt przekombinowane.
  • 0

#52 Tajemnicza_Wyspa

Tajemnicza_Wyspa

Chorąży

• Użytkownik
  • 1 430 postów
  • MiastoKraków

Napisano 19.04.2007 - |10:39|

O ile pomylenie, na którym oku jest opaska można by w ten sposób wytłumaczyć, to jeszcze jest kwestia "koloru" postaci :P
Autor malunku musiałby być na solidnej bani, żeby z Michaiła zrobić Murzyna, nawet jeśli - jak zakładasz - widział go tylko przez chwilę i prawdopodobnie nocą.
Jeśli nie jest to "wizja artystyczna", tylko namalował "real", który kiedyś widział - to niestety, ale postać z malunku w Swanie --> musiał widzieć kogoś o ciemniej karnacji [Mulat?, Murzyn?], bo biały kot nawt w nocy jest biały [wbrew twierdzeniu, że noca wszystkie mruczki są czarne - akurat mam białego kota :afro: ].
Chyba, że przyjmiemy założenie, że łażąc nocą po dżungli Michaił smarował pysk na czarno - tylko po co? :afro:

Zatem - jeśli nawet przyjmiemy, że "Pirat" z 03x05 i Michaił to jedna i ta sama osoba, to i tak na wyspie gdzieś jest [bądź był] właściciel oka z "Arrow" :P I być może to on został uwieczniony na malunku w "Swanie"...
  • 0

#53 lord_hellfire

lord_hellfire

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 97 postów

Napisano 20.04.2007 - |09:23|

No właśnie co jeżeli to jest tylko artystyczna wizja? Miał wrażenie że Bakunin jest zły, więc maznął go na czarno. Zresztą przy odpowiednim ułożeniu cieni i światła, można pomylić białego z Afroamerykaninem - były takie przypadki udokumentowane przez policję - świadek zeeznawał że widział murzyna, ale okazywało się że to był biały. (czy raczej jak to jest teraz poprawnie politycznie podawane - człowiek rasy Kaukazkiej)

A szklane oko mogło być Bakunina, tylko miał go dość, więc wywalił i nosi opaskę.
  • 0

#54 Mercenor

Mercenor

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 118 postów

Napisano 20.04.2007 - |22:09|

@UP

Nie znam się na szklanych okach, ale chyba nie można, tak po prostu wyciągnąć sobie szklanego oka i go wyrzucić....
  • 0

#55 lord_hellfire

lord_hellfire

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 97 postów

Napisano 21.04.2007 - |00:08|

Niestety muszę cię zmartwić. Zdażały się przypadki że właściciel szklanego oka (w realu, nie w loście) potrafił jes zgubić. Wjęcie szklanego oka to tylko chwila.
  • 0

#56 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 21.04.2007 - |12:04|

@UP

Nie znam się na szklanych okach, ale chyba nie można, tak po prostu wyciągnąć sobie szklanego oka i go wyrzucić....

Oczywiście, że można. Jak się uprzerz, to i nawet normalne oko wyciągniesz i wyrzucisz.
  • 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#57 Mercenor

Mercenor

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 118 postów

Napisano 21.04.2007 - |19:37|

No cóż, na upartego wszystko można :D
  • 0

#58 Tajemnicza_Wyspa

Tajemnicza_Wyspa

Chorąży

• Użytkownik
  • 1 430 postów
  • MiastoKraków

Napisano 23.04.2007 - |09:56|

Dochodze do wniosku, że chyba nas rodzice znaleźli w główkach kapusty :P
Problem "czyje jest szklane oko" można rozwiązać w prosty sposób - żeby nie powiedziec: prostacki
Proteze oka dobiera się kolorystyczne do zdrowego oka... Czyli:
1. obejrzeć oko, które znalazła Libby
2. spojrzeć Michaiłowi w ślepka [ma ktos wyraźnego screena?]
3. porównać :afro:
:P A teraz poprosze o wnioski :P
  • 0

#59 robercik

robercik

Plutonowy

• Użytkownik
  • 393 postów
  • MiastoWLKP

Napisano 24.04.2007 - |19:32|

Zatem - jeśli nawet przyjmiemy, że "Pirat" z 03x05 i Michaił to jedna i ta sama osoba

No nie... ja albo jestem jakiś gułpi, albo ślepy, ale widzę, że to są te same osoby! Ja nie wiem, czy wy teraz gadacie o jakichś klonach, czy o Bóg wie czym, ale no bez przesady! Michaił to ten gościu z monitora...proste.
  • 0

mieć wszystko to za mało

DOBRY ZE MNIE CHŁOPAK

#60 Tajemnicza_Wyspa

Tajemnicza_Wyspa

Chorąży

• Użytkownik
  • 1 430 postów
  • MiastoKraków

Napisano 26.04.2007 - |07:51|

Wychodzi, że Jednooki Pirat zapomniał nam powiedzieć, że tak naprawde to jest lekarzem wojskowym [a nie żadnym specem od łączności!] i zna... język włoski :P
To co on robił we "Flame"??? Eksperymentował na kocie?
Czy teraz okaże się, że nie tylko Ben potrafi kłamać, ale jego też ktoś okłamuje?
Po czyjej stronie jest Michaił?
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych