Skocz do zawartości

Zdjęcie

Ulubiona Postać

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
72 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Ulubiona postać w Farscape (53 użytkowników oddało głos)

Ulubiona postać w Farscape

1. Chiana (5 głosów [11.11%])

Procent z głosów: 11.11%

2. Aeryn Sun (14 głosów [31.11%])

Procent z głosów: 31.11%

3. Scorpius (5 głosów [11.11%])

Procent z głosów: 11.11%

4. Pilot i Moya (3 głosów [6.67%])

Procent z głosów: 6.67%

5. Braca (1 głosów [2.22%])

Procent z głosów: 2.22%

6. Rygel XVI (7 głosów [15.56%])

Procent z głosów: 15.56%

7. Pa`u Zotoh Zhaan (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

8. Jonh Craiton (8 głosów [17.78%])

Procent z głosów: 17.78%

9. Ka D`Argo (1 głosów [2.22%])

10. Bialar Crais (1 głosów [2.22%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#41 HooG

HooG

Szeregowy

• Użytkownik
  • 22 postów
  • MiastoLUBIN

Napisano 14.12.2003 - |14:48|

Qrcze moja faworytka przegrywa 9:11 :D

Obejrzalem w koncu caly serial i nadal podtrzymuje swoja opinie co do Chiany.
Jakos Aeryn do mnie nie trafia ;) Ale za to pod koniec pojawila sie IMO ciekawa postac. Mianowicie glowny czarny charakter czwartej serii - Komendant Grayza. W mojej chierarchi uplasowala by sie zaraz za Chi B)
  • 0

#42 dave

dave

Kapral

• Użytkownik
  • 155 postów

Napisano 16.12.2003 - |23:21|

Z początku chciałem zagłosować na Rygela XVI i jego kilka żołądków.... ale ostatecznie zagłosowałem na Jonha Craitona ponieważ :

Humans are superior :) !!!
  • 0

The Corps is Mother, The Corps is Father

[Babylon5-Cały][B5:Crusade-Cały][EFC-3sez][Farscape-3sez][StarGate SG1-4s]
[SAAB-Cały][ST:Enter-2s][ST:DS9-2s][ST:TNG-2s][ST:Voy-3s][X-Files-6s]

#43 RaNdaLL

RaNdaLL

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 104 postów

Napisano 13.01.2004 - |01:29|

Moje top 3: :P

1. Crais
2. Crichton
3. Aeryn

Użytkownik Randall edytował ten post 27.02.2004 - |15:59|

• 0

#44 ch4ron

ch4ron

Szeregowy

• Użytkownik
  • 35 postów

Napisano 16.04.2004 - |11:33|

Sikozu rządzi :]
Zrobiłem sobie nawet koszulke z plakatem "wanted" z jej podobizną na plecach...
Zawsze kręciły mnie rude ;)
  • 0

#45 Dr.Molotow

Dr.Molotow

Szeregowy

• Użytkownik
  • 13 postów

Napisano 16.04.2004 - |22:53|

jedno co dziwi mnie brak jakiej kolwiek wypowiedzi o Sparkym, czyli wspaniałym Rygelem a to takie miłe stworzenie, a w dodatku ma latający nocnik. Większośc z was też by chciała mieć coś takiego na starość.
a najlepsze z nim scena to czyba ta gdzie z pełnym zadowolenie dzierży głowe kpt. Durki nabitą na jakiś pal.
  • 0

#46 Delphi

Delphi

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 145 postów

Napisano 27.04.2004 - |18:36|

Rygel ! Mupet is the best ! :D :P
  • 0

#47 Nexus

Nexus

Organizator

• VIP
  • 357 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 10.05.2004 - |21:04|

Zagłosowałem na Scorpiusa. Ale... po piętach depcze mu John i Aeryn :D Muszę przyznać, że postacie w Farscape są bardzo zróżnicowane i dlatego trudno się zdecydować na jedną z nich (no chyba, że ktoś używa innych kryteriów wyboru - czytaj "która laska jest najbardziej kręcąca" :P ). A dlaczego Scorpius? Zapraszam do osobnego wątku o tej arcyciekawej postaci :D
  • 0
"I thought what I'd do was, I'd pretend I was one of those deaf-mutes" - Laughing Man

#48 Gosiek

Gosiek

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 261 postów
  • MiastoWarszawka

Napisano 16.05.2004 - |01:29|

Mój głos poszedł na Pa`u Zotoh Zhaan, przede wszystkim ze względu na ciekawą osobowość i przeszłość tej postaci. Niemal wszystko na ten temat jest kilka postów wyżej, w wypowiedzi gulusa, więc nie będę się powtarzać. ;) A, jeszcze jedno - ona niesamowicie wygląda, to sprawiło, że zaczęłam ją lubić jeszcze zanim poznałam jej historię. :D
  • 0
Blood is life
Blood is the truth...

Interesuje Cię Star Trek? Zapraszam na: www.trek.pl

#49 Tru Psajko

Tru Psajko

Szeregowy

• Użytkownik
  • 17 postów

Napisano 31.05.2004 - |18:26|

witam ! to mój 1szy post tu :)
właśnie oddałem głos na Zhaan... bo całkiem miła z niej roślinka... była... :/

i mam do was jeszcze pytanko - czy jest tu ktoś kto lubi Stark'a ? bo z tego co się orientuje to prawie każdy nie znosi tej postaci... w przeciwieństwie do mnie - uważam, że to klimatyczny gościu, co potrafi w dobry nastrój wprowadzić :P
  • 0

#50 mmisiek

mmisiek

B5 SuperFan

• Email
  • 1 219 postów
  • MiastoKnurów ---> Śląsk

Napisano 31.05.2004 - |19:22|

Witamy nowego forumowicza .....

.... Stark to postać która ma swój klimat, raz szalona a raz rozważna .... widac, że nie nawidzi Craisa (w sumie nie wiem za co) i Scorpiusa (tego to akurat wiem dla czego). Najlepsze i to co mi utkwiło w pamięci to : ...my side, your side ....
  • 0
Chcesz wiedziec o jakich serialach można ze mną porozmawiac ?? Kliknij TUTAJ

Dołączona grafika

#51 Kalliope

Kalliope

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 132 postów
  • MiastoWarszawa Żoliborz

Napisano 01.06.2004 - |13:12|

Jeszcze jedna nowa się melduje, aczkolwiek w posty w innych threadach już puściłam wcześniej :)

Hmm... za co Stark nienawidzi Craisa? Chyba za to, że Aeryn go raczej lubi.

"My side, your side..." jest super, ale świetny jest też w odcinku Thanks For Sharing dialog jednego z dwóch Crichtonów ze Starkiem:

TalynCrichton: Work now, freak later.
Stark: How much later?
  • 0
Katarzyna

CBOOL #72
CEO #15
FAM #34

"She will lie and steal and do whatever, but she has a moral compass" Claudia Black o Vali, Stargate Magazine Yearbook Mar/Apr 2006

Dołączona grafika

Gadu Gadu: 1454784

#52 Grinch

Grinch

Nie będziesz mi tu przebywał obok stopy!

• Administrator
  • 1 304 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 01.06.2004 - |13:17|

Pilot i Moya - najbardziej inteligentni ;] Reszta jakas taka dziwna, no ewetualnie moglbym dac jeszcze Crichton'a. W końcu to człowiek ;)
  • www.gwrota.com

#53 Tru Psajko

Tru Psajko

Szeregowy

• Użytkownik
  • 17 postów

Napisano 03.06.2004 - |05:23|

a co do samej sondy, to ja wywaliłbym z niej craisa i brace i zamiast nich dałbym właśnie starka i... harvey'a ! :D
...no oczywiście jeśli nie dało by się ich zostawić, bo może jest jakaś nacdzieja, że ktoś ich polubił najbardziej ;)
  • 0

#54 Tru Psajko

Tru Psajko

Szeregowy

• Użytkownik
  • 17 postów

Napisano 05.06.2004 - |21:21|

właśnie skończyłem oglądać "picture if you will" (tak, jade z całym serialem od początq :P ) i musze potwierdzić moją poprzednią wypowiedź - Zhaan qrde rządzi ! :D

aaa... no i musze się przyznać to strasznej rzeczy... zapomniałem qrcze wymienić 2 postaci jakie powinny być w sondzie...
a chodzi oczywiście o śliczną Sikozu Shanti Sugaysi Shanu i ostro zakręconą Utu-Noranti Pralatong :)
  • 0

#55 Stev

Stev

Szeregowy

• Użytkownik
  • 24 postów

Napisano 05.06.2004 - |21:43|

zaglosowalem na Johna - bez niego nie byloby nic :D
Zastanawialem sie tez nad Zaan i reszta kobitek, ale tożsamosc "rasowa" gora :)
  • 0

#56 Jarek

Jarek

Szeregowy

• Użytkownik
  • 50 postów

Napisano 10.11.2004 - |16:38|

Oglądnąłem 2 sezony pół trzeciego i głosuję na Chiane ta baka jest po prostu świetna.
  • 0

#57 Jack Gryffin

Jack Gryffin

Kapral

• Użytkownik
  • 217 postów

Napisano 19.11.2004 - |18:40|

Mój głos na Rygel’a chociaż miałem jeszcze kilka typów Crigchton, Chiana czy nieobecna w sondzie Sikozu to postać władcy Hynerii zdecydowanie najbardziej przypadła mi to gustu. Przemawia za nim specyficzne zachowanie i humor nie jest przesadnie wyidealizowany ani zły jest po prostu fajnie napisana postacią.

Użytkownik Yoek edytował ten post 20.11.2004 - |12:17|

• 0
Mamy dokładnie tyle wolności ile jesteśmy wstanie sobie wywalczyć i dokładnie tyle ile jesteśmy w stanie obronić!!!

#58 harcerzyk123

harcerzyk123

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 129 postów
  • MiastoWhitestock

Napisano 27.11.2004 - |15:17|

A ja oddałem swoj głos na Scorpusia :) Podoba mi się jako "czarny" chrakter. Jego pomysły i metody, eh... Po prostu kolo jest cool B)
A i bym zapomniał, te jego wdzianko i pręty chłodnicze w główce.

Pozdrowionka.
  • 0
"Ambassador Kosh has been a busy boy today."
"They say God works in mysterious ways."
"Maybe so, but He's a con-man compared to the Vorlon."
-- Garibaldi and Sinclair in Babylon 5:"Deathwalker"

#59 Gaj

Gaj

Sierżant

• Użytkownik
  • 708 postów

Napisano 04.12.2004 - |02:45|

Wg mnie Aeryn Sun jest piekielnie udaną postacią.
Przejrzałem nawet w necie info o tej katorce, ale widać, że niestety ta rola to jej szczyt. Wieeelka szkoda. Choć nie lubię silnych kobiet to ten żołnierz obudzony do bycia kobietą i jej ewolucja to jest majstersztyk.
W ogóle w Farscape watek rozwoju i zmian w stanie relacji Aeryn John jest może poza Rygelem najlepszym wątkiem. Naprawdę świetnie poprowadzona historia od pełnej obcości, przez poszukiwanie dróg do siebie po explozję pod koniec 3go sezonu i trudny powrót w 4ym sezonie.

Aeryn to wg mnie numer 1. Co ciekawe to ta babka nie jest wcale taka piękna. Ono po prostu idealnie pasowała i zagrała swoją rolę i dzięki temu wg mnie była the best.
Niestety jest w Farcu kilka postaci całkiem nieudanych, pomylonych czy wręcz nieudanych. Całkowity klops i pierdy to ten cały nie generał D-argo czy jakoś tam. Brrr. STark też jakiś niedomyśl;ony i niedopracowany - dla mnie mocno nieudana postać. Chiana całkiem oderwana i bez związku z swoją przecież szalenie silną kulkturą Nebari. Do tego babka bez biustu to nie to co nad Wislą lubimy - nie? Kolejne babki wprowadzone do akcji też wg mnie nie spełniają pokładanych przez producentów nadziei i nie generują potrzebnej serialowi elektryczności. Aeryn może je gasi, nie wiem. Ale topienie metalu piskiem to powiedzmy sobie miara porażki scenzrystów.
Aeryn i Rygel. To są rakiety tego serialu...+ Niezłyi przyzwoity Crigton. Niezły pilot Moyi i czarne charaktery. Potem nijakość i czy wręcz fatalnie skonstruowane postaci o synie DaRgo nie wspominając już litościwie słowem.
ALe też sporo pomylonych i całkiem nieudanych postaci. DL:atego wg mnie FAK się zaciął i choć kocham ten serial i obejrzałem calutki to mam żal do scenarzystó i jako producent wątpię czy dałbym na to dalej kasę...
Pozdro.
  • 0

#60 mmisiek

mmisiek

B5 SuperFan

• Email
  • 1 219 postów
  • MiastoKnurów ---> Śląsk

Napisano 05.12.2004 - |13:41|

czytam tak tekst mojego przedmówcy i jedno mi sie kojarzy: po co ogladasz ten serial skoro większosć postaci ci sie nie podoba ?
  • 0
Chcesz wiedziec o jakich serialach można ze mną porozmawiac ?? Kliknij TUTAJ

Dołączona grafika

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych