Skocz do zawartości

Zdjęcie

Ulubiona broń

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
324 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Czym chcemy walczyć podczas misji :> (213 użytkowników oddało głos)

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#41 Katharn

Katharn

Ostatni Smok

• Moderator
  • 1 341 postów
  • MiastoWarszawa / Częstochowa

Napisano 20.01.2004 - |07:05|

Moim zdaniem ich uzbrojenie na misjach jest conajmniej mierne. I ciagle te P90, mogly by stosowac odpowiednia bron do odpowiedniej misji... Tak sie dzieje ale w 1 odcinku na 20 albo 30...  :blink:
Idziesz na misje w terenie, bierzesz P90 LOL smiechu warte ;] Ja tam bym bral Colt M4  B)

Masz calkowita racje - ale ja raczzej bralbym ktoras wersje karabinu szturmowego H&K - chyba G36 sie nazywa (kurcze - zaczynam skleroze miec) :D
Gdybym mial niebios haftowane szaty,
Zlotym i srebrnym przetykane swiatlem,
Blekitne, ciemne, przydymione szaty
Nocy i swiatla, i polswiatla,
Rozpostarlbym je pod twoje stopy.
Lecz biedny jestem: me skarby -- w marzeniach,
Wiec ci rzucilem marzenia pod stopy;
Stapaj ostroznie, stapasz po marzeniach...

#42 M.M

M.M

Starszy sierżant

• VIP
  • 808 postów
  • MiastoKraków

Napisano 20.01.2004 - |12:51|

Chciałbym poruszyć temat Dragunowa. Zauważyłem że zdabnia są podzielone. Kiedyś znalazłem stronę o broni, nie wiem już która to. Autor przedstawił tam pewną wadę tej broni. Mianowicie lufa jest zbyt cieńka. W czasie strzału popada w wibracje i wpływa to negatywnie na jej celność. Po za tym fakt że nasze wojsko zmienia sprzęt też chyba świadczy o tym ,że Dragunow nie jest taki dobry jak niektórzy uważają.
  • 0

#43 krzysiekk20

krzysiekk20

Szeregowy

• Użytkownik
  • 74 postów
  • MiastoGłogów

Napisano 20.01.2004 - |14:10|

:D A moim zdaniem nie ma to jak małe buuumm z małego granacika :) mozna ich zabrac duuuużo i rzucac gdzie popadnie :D
  • 0
Fear is the mind killer
Guha cavat lapidem non vi, sed saepe cadendo

"Nou ani anquietas"

#44 Ryfa

Ryfa

Szeregowy

• Użytkownik
  • 22 postów

Napisano 20.01.2004 - |15:10|

Idziesz na misje w terenie, bierzesz P90 LOL smiechu warte

To sprecyzuj prosze dlaczego?
jeżeli idą na rospoznanie terenu to niepotrzebna im broń szturmowa tylko do samoobrony. A P-90 sie do tego doskonale nadaje jest mały i dysponuje duża siła ognia. Pozatym jakbyś sie czuł jakby przez wrota wlazła ci banda z innej rasy uzbrojona w broń szutrmową?

Użytkownik Ryfa edytował ten post 20.01.2004 - |15:13|

• 0

#45 mathix

mathix

Sierżant

• VIP
  • 686 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 20.01.2004 - |15:44|

Trudno wybrać broń uniwersalną, bo takiej chyba nie ma. Na misje zwiadowcze brałbym P90, na misje których celem byłoby zniszczenie przeciwnika zabierałbym inny sprzęt. Oczywiście to co ja bym wziął powinno zależeć od mojego miejsca w drużynie, a nie od tego co mi się podoba.
Myslę, że jak zwykły żołnierz wziąłbym M16A2, niezbyt nową ale chyba wciąż dobrą konstrukcję z zamontowanym celownikiem optycznym.
Na broni snajperskiej zbytnio się nie znam, ale musiałoby to być coś w rodzaju nieco starego M21 - czyli karabin samopowtarzalny, z możliwie dużym magazynkiem, przeznaczony nie do tego aby trafiać w monete z kilometra, ale do skutecznej eliminacji przeciwników znajdujących się poza zasięgiem zwykłej broni.
Gdybym miał być ciężej uzbrojonym żołnierzem, zabrałbym M60, albo FN G36 ze stunabojowym magazynkiem.
Do tego oczywiście pistolet: Beretta 92FS (według mnie jeden z najfajniej wyglądających gnatów), albo Glock 17.
Spas 12 tylko na replikatorów. Bieganie z czymś takim i nawalanie do jaffa chyba nie jest najlepszym pomysłem.
Można też wziąć Zata, ponieważ ma kilka zalet, których nie ma ziemski sprzęt i oczywiście dobry wojskowy nóż.

Ciekawe czego dotyczy ankieta? Najlepszej broni w serialu? Tego co nam się najbardziej podobać? Nie jestem pewien, czy to jednak nie pogaduszki.
Poza tym trudno na misje wybierać się tylko z jednym rodzajem broni, ankieta powinna być wielokrotnego wyboru.

Tak. Zgadzam się z gulusem. Bez możliwości wielokrotnego wyboru chyba nie ma sensu głosować w ankiecie.

Inną jego słuszną uwagą było to, że temat broni już przerabialiśmy, nie tylko ten na starym forum, do którego link zapodał MacGyver, ale odpowiedni topic jest i tutaj:
http://forum.gwrota....hp?showtopic=60

Rozmowa na temat tego czy SVD Dragunov jest fajny czy niefajny, chyba już wykracza poza temat.
  • 0
There are 10 types of people in this world.
Those who understand binary and those who don't.

#46 Grinch

Grinch

Nie będziesz mi tu przebywał obok stopy!

• Administrator
  • 1 304 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 20.01.2004 - |16:15|

To sprecyzuj prosze dlaczego?
jeżeli idą na rospoznanie terenu to niepotrzebna im broń szturmowa tylko do samoobrony. A P-90 sie do tego doskonale nadaje jest mały i dysponuje duża siła ognia. Pozatym jakbyś sie czuł jakby przez wrota wlazła ci banda z innej rasy uzbrojona w broń szutrmową?

A prosze Cie bardzo. P90 jako pistolet maszynowy posiada krotka lufe co ograniczna jego celownac na dalekie odleglosci. Ilez to razy SG-1 ladowala na planecie gdzie byly tylko gory i lasy... Tam bynajmniej nadawala by sie bron o wiekszych gabarytach jakis celownik optyczny itp. P90 jak i MP-5 sa dobre do penetracji pomieszczen ( Ha'tak )
  • www.gwrota.com

#47 mathix

mathix

Sierżant

• VIP
  • 686 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 20.01.2004 - |16:31|

Tam bynajmniej nadawala by sie bron o wiekszych gabarytach jakis celownik optyczny itp. P90 jak i MP-5 sa dobre do penetracji pomieszczen ( Ha'tak )

Niekoniecznie. Zgadzam się tutaj z Ryfą. Nie wiadomo, przecież, że tubylcy zaraz będą chcieli wszystkich pozabijać. Nie zawsze tak jest.

Oczywiście możnaby kogoś wyposażyć w broń dalszego zasięgu, ale chyba nie ma potrzeby aby ten sprzęt targała cała drużyna.
  • 0
There are 10 types of people in this world.
Those who understand binary and those who don't.

#48 Grinch

Grinch

• Administrator
  • 1 304 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 20.01.2004 - |16:40|

Wedlug mnei bron dobiera sie do danej misji a nie ciagle P90 P90 zesrac sie idzie <_< Kiedys mieli MP5 teraz P90 ciagle pistolety maszynowe a gdzie reszta uzbrojenia ? :/
  • www.gwrota.com

#49 Sauron44

Sauron44

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 84 postów

Napisano 20.01.2004 - |16:41|

DROGI RYFA- JEŚLI KOGOŚ CYTUJESZ TO POPROSZĘ CAŁOŚĆ- NAPISAŁEM ŻE sg1 JEST SERIALEM BEZ ZADĘCIA.PROSZE ZACYTOWAĆ CAŁOŚC A NIE WYPISYWAC BZ..................... .
Metaskop- powiedzmy tak- może komus sie pozajączkowało z tym PSO-1, w tym celowniku nie widać aktywnej podczerwieni i tyle. Jak masz takie książeczki to poczytaj jeszcze parę :D , jakbys posiedział z SWD w krzakach 3 dni to bys zmienił zdanie-zresztą dyskusja zbędna. Ankieta jest mało precyzyjna. Najlepsza broń w serialu to zat, ziemska w serialu to P-90 / zgroza z tą pukawką /
Pozdrowionka. :rolleyes:
  • 0

#50 Obi

Obi

Moderator

• Moderator
  • 3 264 postów
  • MiastoWawa

Napisano 20.01.2004 - |16:59|

Wedlug mnei bron dobiera sie do danej misji a nie ciagle P90 P90 ze[beeep] sie idzie  <_< Kiedys mieli MP5 teraz P90 ciagle pistolety maszynowe a gdzie reszta uzbrojenia ? :/

Ale oni zawsze pokazują misje zwiadowczę - no prawie zawsze :D . Czasem T`ealc ma te działko z Glidera i Jack ręczną wyzrutnie rakiet - wtedy to są szturmowe :D . A tak prawdę mówiąc jeśli miałbym iść na misje szturmową - to niestety niema takiej broni w zbrojowni którą chciałbym zabrać , a mianowicie HK G11 .
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#51 Grinch

Grinch

• Administrator
  • 1 304 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 20.01.2004 - |17:47|

Ale oni zawsze pokazują misje zwiadowczę  - no prawie zawsze :D . Czasem T`ealc ma te działko z Glidera  i Jack  ręczną wyzrutnie  rakiet - wtedy to są szturmowe :D . A tak prawdę mówiąc  jeśli miałbym iść na misje szturmową  - to niestety niema  takiej broni w zbrojowni którą chciałbym zabrać , a mianowicie HK G11 .

A gdzie jest napisane ze na misje zwiadowcza bierze sie P90 ? :|
  • www.gwrota.com

#52 Obi

Obi

Moderator

• Moderator
  • 3 264 postów
  • MiastoWawa

Napisano 20.01.2004 - |17:54|

A gdzie jest napisane ze na misje zwiadowcza bierze sie P90 ? :|

A gdzię że się nie bieże :D ?? A ja bym wziął :D .
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#53 Grinch

Grinch

• Administrator
  • 1 304 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 20.01.2004 - |18:58|

Poczytaj sobie o brygadach specjalnych i ich wyposazeniu, o przeznaczeniu danej broni do danego zadania.
  • www.gwrota.com

#54 Krzycho

Krzycho

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 88 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 26.01.2004 - |23:59|

A ja do każdego zadania najchętniej zabierałbym ze sobą zata, albo lepiej dwa zaty - a to tylko dlatego, że ładnie strzelają. Podoba mi się ten sinusoidalny przebieg wystrzelonego ładunku, poza tym broń ta jest stosunkowo mała i przez to poręczna. Tak swoją drogą to zastanawiam się dlaczego SG-1 prawie wogóle nie używają funkcji dezintegracji - bardzo fajny efekt. W sumie wykorzystali tę możliwość chyba tylko dwa razy. Podobało mi się także, jak Teal'c strzelał do Tanitha z działka wymontowanego z szybowca śmierci (48 Hours) i chyba tę broń zaliczyłbym do najpotężniejszych i najbardziej skutecznych. No wiadomo, jeśli chodzi o replikatory, to tutaj niezawodna i zresztą jedyna skuteczna broń to ziemskie karabiny miotająje małe pociski ze stopu żelaza i węgla (czy jakoś tak... chciałem zacytować Thora, ale coś mi się poprzestawiało). A tak podsumowując, to po co komu broń - przekujmy miecze na lemiesze i nieśmy pokój na wszystkie planety aż po krańce najodleglejszych galaktyk.
  • 0

#55 Obi

Obi

Moderator

• Moderator
  • 3 264 postów
  • MiastoWawa

Napisano 27.01.2004 - |17:05|

A tak podsumowując, to po co komu broń - przekujmy miecze na lemiesze i nieśmy pokój na wszystkie planety aż po krańce najodleglejszych galaktyk.

No a Guldziki zrobią z nas szybko wspaniałych niewolników lub nawet cofną naszą cywilizację do epoki kamienia gładzonego :) .

No wiadomo, jeśli chodzi o replikatory, to tutaj niezawodna i zresztą jedyna skuteczna broń to ziemskie karabiny miotająje małe pociski ze stopu żelaza i węgla (czy jakoś tak... chciałem zacytować Thora, ale coś mi się poprzestawiało).

Kawałki metalu napedzane przez chemiczną reakcje spalania mieszanki saletry , wegla i siarki :) .
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#56 Bogi

Bogi

Szeregowy

• Użytkownik
  • 14 postów

Napisano 28.01.2004 - |00:36|

Witam
Dla potrzeb druzyny SG-1
P-90 jest najprawdopodobnie
najlepsza bronia.
Trudno sobie wyobrazic Daniela z M60.
Do akcji typowo szturmowych
sa druzyny taktyczne i one powinny
miec ciezsze uzbrojenie.
  • 0

#57 Krzycho

Krzycho

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 88 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 30.01.2004 - |12:28|

No a Guldziki zrobią z nas szybko wspaniałych niewolników  lub nawet  cofną  naszą cywilizację do epoki kamienia  gładzonego :) .

Guldzików już prawie nie ma - to gatunek zdecydowanie ginący - padają jak muchy i to my Ziemianie walnie przyczyniliśmy się do tego. Właściwie pozostał Baal i Anubis, których dni zapewne są już policzone. A z tym pokojem, to żartowałem. Gdyby w całej galaktyce zapanował pokój, to serial stałby się zdecydowanie nudniejszy.
  • 0

#58 cLoNe_xx

cLoNe_xx

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 83 postów
  • MiastoJelenia Góra

Napisano 13.02.2004 - |01:03|

Ja wybrałem Zata, jest to nieduża podręczna broń no i oczywiście nie zabija od razu wroga co jest dużą zaletą jeżeli niechcemy kogoś zabić.
  • 0

#59 Gość_muppi_*

Gość_muppi_*
  • Gość

Napisano 15.02.2004 - |22:29|

A ja mam propozycję, czy można zrobić broń ręczną z wykorzystaniem naqauda?
Czy nie wzmocniło by to siły takiej broni? Ciągle widzę z jakim trudem nasi przebijają się przez pancerze Jaffa, może taka broń by wystarczyła nawet na drony Anubisa? Co o tym sądzicie?
  • 0

#60 Sauron44

Sauron44

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 84 postów

Napisano 15.02.2004 - |22:34|

No pomysł z wzmocnieniem broni pierwiastkami naq... jest ciekawy-ale chyba nasi naukowcy mają problemy z zaimplementowaniem technologii. Trochę trudna!
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych