Skocz do zawartości

Zdjęcie

Ptak ktory wykrzykuje imie Hugo

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
63 odpowiedzi w tym temacie

#41 Piecho

Piecho

Szeregowy

• Użytkownik
  • 33 postów

Napisano 10.06.2006 - |20:05|

Twórcy w jednym z wywiadów powiedzieli, że widzieliśmy potwora (The Monster), ale nie zdawaliśmy sobie sprawy, że na niego patrzymy. MOże to ten potwór w postaci ptaka :-)

Albo jest tak duży, że patrząc na niego widzimy tylko niewielką część i nie zdajemy sobie sprawy, że to potwór. Ewentualnie może mieć takie właściwości jak kameleon. A znając Losta jest to zupeełnie coś innego

Mi sie wydaje , że twórcy nie kłamali . Bo w finałowym odcinku w scenie 00:20:02 w wersji hdt-lol moim zdaniem Lostowicze są otoczeni przez "czarny dymek" bo raczej dżungla nie jest aż tak czarna. Nie wiem może mam halucynacje ale tak mi sie wydaje ...
Pozdrawiam forumowiczów
Piecho
  • 0

#42 GlaziK

GlaziK

Szeregowy

• Użytkownik
  • 8 postów

Napisano 10.06.2006 - |20:43|

Jeśli jest to moment przed tym jak leciał ptak to mi się wydaje, że to nei jest dymek w tych krzakach na około. Poprostu światło nei dociera więc jest czarno ;)

Pozdro
  • 0

#43 Ficek

Ficek

Szeregowy

• Użytkownik
  • 7 postów

Napisano 27.06.2006 - |21:40|

Czytał ktoś z was książke ":Lost: Zagrożony Gatunek:" ????
bo ja tak,.....tam cała książka kręci się wokół ptaka, rajskiej papugi.
Tylko mi sie ta n wyspie troche duża wydaje, ale bardzo prawdopodobne jest nawiązanie do ptaka z książki. Choć czy ma to jakiś sens???

Witam.
Rajska papuga? Wygląda jak Harpia - ptak drapieżny z rodziny orłów zamieszkujący Amerykę Pd.

Pozdrawiam
  • 0

#44 InVer

InVer

Szeregowy

• Użytkownik
  • 55 postów

Napisano 04.07.2006 - |11:19|

mój pies szczeka Hał Hał i to nie znaczy że zna angielski i chce sie dowiedzieć JAK?
--
ech
  • 0

#45 Mr.UnFriendly

Mr.UnFriendly

Starszy szeregowy

• Email
  • 122 postów

Napisano 05.07.2006 - |18:26|

Dzisiaj z 10 razy przysłuchiwałem się tej scenie i udało mi się wychwycić, że ptak rzeczywiście mówi, a raczej skrzeczy coś co może przypominać słowo Hurley (między 20:03 a 20:06 w wersji XOR, w momencie gdy Michael próbuje ustrzelić papugę z pustym magazynkiem)
W tym serialu nie ma przypadków. Z drugiej strony dziwi mnie, że Hugo to usłyszał... jakby spodziewał się, że papuga wykrzyczy jego imię... <_<

A co do Vincenta. Jedna ze stronek należących do wide-marketingu Losta retrieversoftruth.com mówi właśnie o eksperymencie, który ma na celu stworzenie żółtego labradora porozumiewającego się z człowiekiem za pomocą telepatii (albo coś w tym stylu, nie zagłębiałem się w tą stronkę). Vincent mimo wszystko zachowywał się czasami dość dziwnie. Np. przyniósł Charliemu figurki Matki Boskiej w ostatnim odcinku. Choć może to równie dobrze o niczym nie znaczyć.

p.s. to mój pierwszy post :D witam wszystkich na forum

Użytkownik Mr.UnFriendly edytował ten post 05.07.2006 - |18:28|

• 0

#46 Hadekin

Hadekin

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 94 postów
  • MiastoŻagań

Napisano 09.07.2006 - |11:31|

Wszyscy twierdza ze tutaj nie ma przypadkow... Otoz sa. Nie traktujcie tego serialu jak religii. Jak nie patrzac to TYLKO serial (chociaz moze jak dla niektorych to jest AZ serial). W ktoryms z wywiadow bylo mowione ze tworcy maja niezla zabawe czytajac te wszystkie "teorie". Wiec wyluzujcie nieco.
  • 0

#47 Saul

Saul

Szeregowy

• Użytkownik
  • 20 postów

Napisano 09.07.2006 - |23:33|

Jeśli ostzrega to bardzo nieskutecznie

To tak jak z Waltem, którego widziała Shannon i Sayid. Niby przed czymś ostrzegał, ale nadzwyczaj nieskutecznie i do tego doprowadził do śmierci dziewczyny. Może ptak nie ostrzega, tylko chce wpędzić w jakąś pułapkę?

Co do innych zwierząt, to były jeszcze osy czy pszczoły, na których gnieździe stanął w pierwszym sezonie Charlie i które potem zaatakowały jego i innych. No i są ryby w morzu. Ale faktycznie brakuje na tej wyspie gatunków, które powinny tu być, gdyby wyspa była zwykłą wyspą na oceanie, nawet znacznie oddaloną od innych. To mocny argument dla wszystkich, którzy sądzą iż wyspa jest sztucznym ekosystemem, stworzonym przez kogoś w jakimś celu.
  • 0

#48 Sawyer

Sawyer

Plutonowy

• Użytkownik
  • 384 postów

Napisano 19.07.2006 - |15:31|

w książce Lost (zagrożony gatunek) Faith widziała na wyspie wymarłą papuge, może to ona była :P
  • 0
Whatever happens, happens !!!

#49 Mivan

Mivan

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 120 postów
  • MiastoWałbrzych

Napisano 23.07.2006 - |22:38|

Czytał ktoś z was książke ":Lost: Zagrożony Gatunek:" ????
bo ja tak,.....tam cała książka kręci się wokół ptaka, rajskiej papugi.
Tylko mi sie ta n wyspie troche duża wydaje, ale bardzo prawdopodobne jest nawiązanie do ptaka z książki. Choć czy ma to jakiś sens???

Ja czytałem. Zaciekawiło mnie dlaczego ta papuga, która niby wyginęła. Ale pamiętaj, że książka nie jest oparta na serialu!!! Pisał ją osobny autor!
  • 0
Drugs are bad. Mkay...?

#50 VendettaCorleone

VendettaCorleone

Szeregowy

• Użytkownik
  • 36 postów

Napisano 27.07.2006 - |23:08|

Hmm, a ja nie zauwazylam zadnego ptaka pod Black Rock. A moze pamiec szwankuje? :hyhy:
  • 0

#51 Mr.UnFriendly

Mr.UnFriendly

Starszy szeregowy

• Email
  • 122 postów

Napisano 28.07.2006 - |11:08|

Ostatnio oglądałem odcinek 1x12 na TVP1 i tam też pojawia się ptak, a raczej jego głos. Tuż przed, albo po bójce Jacka z Ethanem słychać charakterystyczny odgłos wydawany przez "papugę". Być może słuchałem na siłę, ale wydawało mi się, że ptak wykrzykuje imie Jack :P

A co do samego gatunku ptaka to mam teorię.
Wg mnie może to być ptak z rodzaju skua. Świadczy o tym kilka faktów:

a) Ptak ten jest znany z tego, że gdy ktoś go zaniepokoi w gnieździe potrafi rzucić się na niepokojące go zwierzę lub człowieka. Jednakże zamiast zaatakować przelatuje nisko nad intruzem robiąc to w sposób niemal identyczny jak "papuga".

B) Skua jest także interesującym przypadkiem dla genetyków, a więc może interesować także Dharmę. Istnieją dwa gatunki skui, które różnią się znacznie wyglądem (jeden z tych gatunków ma charakterystyczny ogon z dwoma długimi piórami jak "papuga"). Mimo różnicy w wyglądzie mają one niemal identyczny kod genetyczny (najmniejsza różnica między dwoma gatunkami). Stwierdzono także że łatwo dostosowują się do nowych warunków (Extreme Climate Changes z mapy Kelvina :P) i występują w różnych typach klimatu.

c) Skua jest zwierzęciem mającym największy zasięg występowania na południu i dla ludzi prowadzących wyprawy na biegun południowy jest symbolem nadziei. Więc jeżeli prawdziwa jest teoria o położeniu wyspy za kołem podbiegunowym to skua do niej pasuje.
  • 0

#52 baku

baku

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 552 postów

Napisano 28.07.2006 - |11:14|

Ostatnio oglądałem odcinek 1x12 na TVP1 i tam też pojawia się ptak, a raczej jego głos. Tuż przed, albo po bójce Jacka z Ethanem słychać charakterystyczny odgłos wydawany przez "papugę". Być może słuchałem na siłę, ale wydawało mi się, że ptak wykrzykuje imie Jack :P

Nie wydawało Ci się ja też to słyszałem. Dziwne, że nikt tego wcześniej nie zauważył. A może przegapiłem?
  • 0

#53 VendettaCorleone

VendettaCorleone

Szeregowy

• Użytkownik
  • 36 postów

Napisano 28.07.2006 - |13:08|

to juz drugi raz - bylo wiecej?
moze czarny kon zacznie krzyczec - kate???!!! :D
:hyhy:
  • 0

#54 Ian Whyte

Ian Whyte

Szeregowy

• Użytkownik
  • 8 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 28.07.2006 - |13:55|

Czy ptak krzyczał czy nie - nie jest ważne :angry:

Ważniejsze jest to: dlaczego miałby krzyczeć?

Ktoś napisał że ostrzega hugo, ale mi się tak nie wydaje :huh:

EDIT:
Może ktoś to już napisał:

Ten ptak nie krzyczy hugo sly.gif tylko hurley i do tego 2 razy! (chodzi mi o ostatni odcinek drugiej serii)

Użytkownik Ian Whyte edytował ten post 21.08.2006 - |13:53|

• 0

#55 agrest-17

agrest-17

Szeregowy

• Email
  • 10 postów

Napisano 24.08.2006 - |18:54|

Ptak wykrzykuje imie Hugo, ponieważ może dlatego, że jak inni go złapali, Jacka, Kate i Sawyera, Hugo odszedł i jego właśnie wypuścili.

Jak myslicie, czy to może być z tym coś związane ??
  • 0

#56 Agusia_

Agusia_

Szeregowy

• Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 08.09.2006 - |10:51|

A moze ten ptak jest czescia Cerbera. Czytalam o tym na innym forum. Cerber byl to trzyglowy stwor. Na Lostpedii gdzies czytalam ze ten system Cerber moze sie skladac z trzech elemantow: czarnego, zielonego i bialego. Czarny to dym, zielony to ptak a bialy to niedzwiadek. Co o takiej teorii sadzicie?

W ogole witam wszystkich :)
  • 0

#57 Vol 7

Vol 7

Starszy sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 242 postów
  • Miastowziąć na rower?

Napisano 08.09.2006 - |15:15|

I my Cię witamy Agusiu_ Twoja teoria ma jednak małą wadę...
Dymek - ok
Misio, Ptak - już nie bardzo...
dlaczego?
bo był jeszcze Rekin... i uważam, że Ptak to przypadek... a Misio i Rekin to tylko eksperymenty Dharmy....
  • 0

Dołączona grafika

#58 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 08.09.2006 - |15:29|

I my Cię witamy Agusiu_ Twoja teoria ma jednak małą wadę...
Dymek - ok
Misio, Ptak - już nie bardzo...
dlaczego?
bo był jeszcze Rekin... i uważam, że Ptak to przypadek... a Misio i Rekin to tylko eksperymenty Dharmy....

Sprawa rekina została wyjaśniona. Mówi się o nim w dodatkach (DVD 7) do drugiego sezonu. Logo Dharmy namalowali dla dowcipy na płetwie rekina fachowcy budujący jego model. Na filmie dało się zauważyć, gdyż w czasie kręcenia scen zastosowane inne oświetlenie niz wcześniej planowano. Nie oznacza to oczywiście, że autorzy nie wykorzystają tego przypadku do budowy mitu Dharmy.
  • 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#59 n3w

n3w

Szeregowy

• Użytkownik
  • 27 postów

Napisano 08.09.2006 - |18:00|

wg.mie jeszcze wykorzystaja te logo z płetwy rekina bo jak by go nie chcieli to w czasie montowania odcinka by je wycieli...
  • 0

#60 titos2k

titos2k

Szeregowy

• Użytkownik
  • 51 postów

Napisano 15.09.2006 - |23:18|

był dzik, była żaba, jest ptak

scenarzyści polubli wątki z "ludzkimi" zwierzetami. z ptakiem jednak bardziej się przyłożyli. sprzętowo.

myślę że ten ptak pomoże hurleyowi jeszcze jakoś. To taki amerykański sztamp. ;)
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych