Skocz do zawartości

Zdjęcie

Tajemnice LOST

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
79 odpowiedzi w tym temacie

#41 grosik22

grosik22

Szeregowy

• Użytkownik
  • 21 postów

Napisano 04.06.2006 - |21:43|

Bo może akurat nie leciał koło wyspy samolot :/
  • 0

#42 Vol 7

Vol 7

Starszy sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 242 postów
  • Miastowziąć na rower?

Napisano 04.06.2006 - |21:48|

ok, tylko jak poprzednio tak sie stalo to spadl samolot, a teraz jakos nic nie spadlo. dlaczego ?

no a płyta, która była wejściem do włazu?? :P
  • 0

Dołączona grafika

#43 rafal_ufo

rafal_ufo

Szeregowy

• Użytkownik
  • 5 postów

Napisano 05.06.2006 - |14:07|

a moze tabliczka dlatego wyleciała bo niebyła do niczego przytweirdzona i po przekreceniu kluczyka moze powstał efekt magnezu odwrotny czyli odpychanie
  • 0

#44 BALCER

BALCER

Szeregowy

• Email
  • 49 postów

Napisano 05.06.2006 - |14:54|

nie płyta, nie tabliczka tylko pokrywa włazu. Jeju... ludzie. litości.
i nie magnez tylko magnes. A co do tego ostatniego to też fizycznie nie jest takie proste. Żeby magnes mógł coś odepchnąć to musi to byc obiekt o odwrotnym biegunie (najprościej inny magnes) A czy pokrywa leżała w zasięgu silnego pola na tyle długo by stać się magnesem? Na pewno nie. Dlaczego? Np. kluczyk na szyi Jacka lub na szyi Eko ulegał magnesowi wewnątrz bunkra dopiero z niewielkiej (jak na możliwoście tegoż magnesu) odległości. No chyba, że pokrywa namagnesowała się podczas system failure... może.
  • 0

#45 Mixer

Mixer

Szeregowy

• Użytkownik
  • 48 postów

Napisano 05.06.2006 - |17:46|

- Ile Micheal pociągnie i gdzie dopłynie z Waltem?

- Co się stało po tym jak Desmond przekręcił kluczyk?

- Dlaczego ukochana Desmonda tak pilnie szuka wyspy?

- Kim są ostatecznie Inni?(klasyczne)

- Kogo przedstawiał kolos o stopie z czterema palcami?

- Dlaczego puścili akurat Hugo a reszty nie?
LOST-owicze: CARY ON! :clap:

ad1. hehe...moim zdaniem ta lodka im sie zepsuje i zostana na pelnym morzu...
ad2. Bo ma za duzo kasy...i na starosc postanowila sie zabawic na wyspie... :afro:
ad3. Inni to mieszkancy wyspy B)
ad4. Statue wolnosci :clap:
ad5. Bo z nim zbyt dlugo by szli...gdziekolwiek ida...
  • 0

#46 rafal_ufo

rafal_ufo

Szeregowy

• Użytkownik
  • 5 postów

Napisano 06.06.2006 - |15:25|

heh no właśnie i dlatego tamci od Pen znależli sygnał byc moze jakos wspołdziałajacy z tamtym!!
  • 0

#47 baoon

baoon

Szeregowy

• Użytkownik
  • 24 postów
  • MiastoBiałystok

Napisano 06.06.2006 - |15:44|

nie płyta, nie tabliczka tylko pokrywa włazu. Jeju... ludzie. litości.
i nie magnez tylko magnes. A co do tego ostatniego to też fizycznie nie jest takie proste. Żeby magnes mógł coś odepchnąć to musi to byc obiekt o odwrotnym biegunie (najprościej inny magnes) A czy pokrywa leżała w zasięgu silnego pola na tyle długo by stać się magnesem? Na pewno nie. Dlaczego? Np. kluczyk na szyi Jacka lub na szyi Eko ulegał magnesowi wewnątrz bunkra dopiero z niewielkiej (jak na możliwoście tegoż magnesu) odległości. No chyba, że pokrywa namagnesowała się podczas system failure... może.

A może pokrywa wyleciała w powietrze kiedy Eko "pukał" dynamitem w środku bunkru, i prosił aby mu otworzyc. Jak była to silna eksplozja i pomieszczenie było zamknięte to mogło tak byc
  • 0

#48 rafal_ufo

rafal_ufo

Szeregowy

• Użytkownik
  • 5 postów

Napisano 06.06.2006 - |19:17|

też mogło tak być bo niewieże że wylecieli w powietrze... za gładko stracili byśmy 3 bohaterów:)
  • 0

#49 piotrekoonpl

piotrekoonpl

Plutonowy

• Użytkownik
  • 374 postów

Napisano 06.06.2006 - |19:55|

A może pokrywa wyleciała w powietrze kiedy Eko "pukał" dynamitem w środku bunkru, i prosił aby mu otworzyc. Jak była to silna eksplozja i pomieszczenie było zamknięte to mogło tak byc

to napewno nie mogło być spowodowane tym wybuchem,jak wiemy gdy eko wyszedł na linie przez szyb to właz leżał obok ujścia szybu.więc siła wybuchu nie mogłaby go odrzucić na bo ściany stłumiły wybuch,no i gdyby wybuch byłby tak potężny to charliego i eko zostałby popiół

Użytkownik piotrekoonpl edytował ten post 06.06.2006 - |19:56|

• 0
Dołączona grafika
see you in another life brother...

#50 baoon

baoon

Szeregowy

• Użytkownik
  • 24 postów
  • MiastoBiałystok

Napisano 06.06.2006 - |20:53|

to napewno nie mogło być spowodowane tym wybuchem,jak wiemy gdy eko wyszedł na linie przez szyb to właz leżał obok ujścia szybu.więc siła wybuchu nie mogłaby go odrzucić na bo ściany stłumiły wybuch,no i gdyby wybuch byłby tak potężny to charliego i eko zostałby popiół

Eko twardy jest to fakt :D , ale z Chaliego to by nic nie zostało, to się zgadzam. Zgadzam się też z tym, że chłopcy przerzyją wybuch. Czyli klapa musiała by wyrzucona w powietrze za pomocą siły magnetycznej. Jak to ja nie wiem, z fizyki słaby byłem :wacko: .
  • 0

#51 FArTek

FArTek

Szeregowy

• Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 07.06.2006 - |13:37|

Dla mnie najwiekszą zagadką jest Czarna Chmura :blink:
  • 0

#52 garus

garus

Sierżant

• Użytkownik
  • 796 postów

Napisano 07.06.2006 - |14:46|

Aha, [ironia]dużo wniosłeś do tematu [/ironia] :D
Chyba raczej czarny dym...

A co do tej pokrywy: też twierdzę, że to siła magnesu, ale czemu nic więcej się nie ruszyło? Albo może to pomyłka twórców z tym, że pokrywa leżała obok? Może miało być tylko efektownie?

Użytkownik garus edytował ten post 07.06.2006 - |14:46|

• 0

Masz kolekcję seriali? Pomóż rozbudować bazę danych:

showsdb.org - baza z informacjami o scenowych wydaniach seriali

#53 Vasco

Vasco

Szeregowy

• Użytkownik
  • 68 postów

Napisano 07.06.2006 - |14:58|

Może kopułę bunkra który odkrył Locke też wyleciała w powietrze i po prostu spadła w inne miejsce. :>

Zgadzam się że to co było na końcu to uwolnienie nadmiaru magnetyzmu znajdującego się pod wyspą
  • 0

#54 FArTek

FArTek

Szeregowy

• Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 07.06.2006 - |15:27|

no dobra to czarny dym...
no i jeszcze zdolności walta...
  • 0

#55 garus

garus

Sierżant

• Użytkownik
  • 796 postów

Napisano 07.06.2006 - |17:57|

Zdolności walta to trudno nazwać nawet :) ani to telekineza, tym bardziej pirokineza :D
  • 0

#56 FArTek

FArTek

Szeregowy

• Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 07.06.2006 - |18:06|

sama ta Pee ( czy Bee czy Dee) powiedziała Michaelowi ze on ma nadzwyczajne zdolności i pytała go czy kiedy Walt był w Australii czy Michael widział go w miejsu w ktorym nie powinno go być...
to "wyjasnia" dlaczego Shannon i inni widzieli go kiedy był uwięziony u innych...
  • 0

#57 garus

garus

Sierżant

• Użytkownik
  • 796 postów

Napisano 07.06.2006 - |19:15|

Czyli potrafi wychodzić z ciała(to też miało jakąś nazwę, ale zapomniałem)
  • 0

#58 Mixer

Mixer

Szeregowy

• Użytkownik
  • 48 postów

Napisano 07.06.2006 - |21:34|

Tez tak z poczatku myslalem ze Walt ma zdolnosci telekinetyczne i moze przez umysl porozumiewac sie z innymi...ale teraz bardziej podoba mi sie teoria ze wychodzi z wlasnego ciala przez co ukazuje sie innym...ciekawe czy sam Walt o tym wie.>>?<< a jesli tak to czemu nie powiedzial o tym Michael'owi?!
  • 0

#59 giant108

giant108

Szeregowy

• Użytkownik
  • 6 postów

Napisano 08.06.2006 - |11:11|

A mnie się wydaje, że jego zdolności polegają na czym innym.
Pamiętacie film (lub jak kto czytał - książkę) Kula?
Myślę, że podobne zdolności ma Walt. Tak jak to było z niedźwiedziem bodaj w trzecim odcinku pierwszej serii. Walt bał się tej wyspy i to On stworzył te wszystkie potwory, które w pierwszej serii atakowały lostowiczów.
Po prostu to co pomyśli to potrafi urzeczywistnić i myślę że do końca nie jest świadom tego, że to potrafi
  • 0

#60 garus

garus

Sierżant

• Użytkownik
  • 796 postów

Napisano 08.06.2006 - |12:16|

Tez tak z poczatku myslalem ze Walt ma zdolnosci telekinetyczne i moze przez umysl porozumiewac sie z innymi...ale teraz bardziej podoba mi sie teoria ze wychodzi z wlasnego ciala przez co ukazuje sie innym...ciekawe czy sam Walt o tym wie.>>?<< a jesli tak to czemu nie powiedzial o tym Michael'owi?!

A czy ty powiedziałbyś swoim rodzicom że potrafisz materializować swoje myśli? :huh: Ja nie bo wiedziałbym, że mi nie uwierzą :> A Walt zdaje sie ze nie potrafi tym sterowac, ale myślę, że Inni potrafią wykorzystać jego zdolności paranormalne.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych