Skocz do zawartości

Zdjęcie

Wasze propozycje zmian na forum?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
173 odpowiedzi w tym temacie

#41 Jedi

Jedi

Kapral

• Użytkownik
  • 160 postów
  • MiastoSosnowiec / Będzin

Napisano 05.01.2006 - |11:00|

Efekt byl taki ze gdy zasypialem snilo mi sie ze ogladam serial. :P To jest chore! :hyhy:

To nie jest chore - to jest wspaniałe :clap:
  • 0
Pozdrawiam
"Jedi"

#42 Kalliope

Kalliope

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 132 postów
  • MiastoWarszawa Żoliborz

Napisano 27.01.2006 - |19:47|

Proponowałabym uaktualnić baner na górze strony... Mitchell i Vala, gdzie oni są?
  • 0
Katarzyna

CBOOL #72
CEO #15
FAM #34

"She will lie and steal and do whatever, but she has a moral compass" Claudia Black o Vali, Stargate Magazine Yearbook Mar/Apr 2006

Dołączona grafika

Gadu Gadu: 1454784

#43 Ogrodnik

Ogrodnik

Starszy sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 310 postów
  • MiastoPcim Dolny

Napisano 27.01.2006 - |20:04|

A ja bym prosil aby wprowadzic wyrazne rozoznienie w nazwach dzialow seriali. Od dluzszego czasu przegladajac nowe posty ciagle wchodze do dzialu BSG, zamiast do SGA czy SG1.
Nie wszyscy musza znac na pamiec nazw odcinkow wszystkich sezonow zeby sie orientowac. A jesli sie napisze ze np "Sezon 2 - SGA" albo "Sezon 2 - Wczasy w Pcimiu" - to bedzie dla userow (czytaj dla mnie :hyhy: jasniej.
Da sie to zrobic?
  • 0
Dołączona grafika

#44 Sokar

Sokar

snapik.com

• VIP
  • 1 337 postów
  • MiastoOleśnica

Napisano 27.01.2006 - |21:11|

Bedzie, razem z nowym skinem
  • 0

#45 Wąski.

Wąski.

Szeregowy

• VIP
  • 68 postów

Napisano 27.01.2006 - |21:18|

Ja bym dodał coś w rodzaju DHD tak dla zabawy przy logowaniu :hyhy:
  • 0
Dołączona grafika

#46 Ogrodnik

Ogrodnik

• VIP
  • 1 310 postów
  • MiastoPcim Dolny

Napisano 28.01.2006 - |17:32|

Hmm... a ja mam takie oto pytanie: swego czasu odbyla sie tutaj dyskusja (dosc dluga) czy forum polaczyc, czy rozdzielic, itp.
Stanelo na tym, ze zostawic tak jak jest. (O ile dobrze zrozumialem).

Jednak od tego czasu sie troche zmienilo. Zaczeto pokazywac w Polsce serial Lost. Efekt jest taki, jaki widac - znaczy sie jest masa postow o serialu Lost, i prawie nic o SG1 i SGA.

Wiec pozwole sobie zapytac czy to tak ma byc? Pomijajac czy mi sie to podoba (nie, niepodoba) to obecna sytuacje troche w dziwnym swietle stawia zarowno i nazwe portalu jak i chociazby logo tego forum.

Serialu nie wiedzialem - wiec sie nie wypowiadam, wiem ze o jakichs ludziach na wyspie. I wiecej wiedziec nie musze - serial nie dzieje sie jednak w kosmosie, ludzie nie lataja na inne planety wiec sie pytam co ten serial porabia na tym forum? Zwlaszcza - ze w specjalnym osobnym dziale.
A B5, Farscape wsadzono do jednego wora. Cos tu chyba jest nie tak, myle sie?

No offence.
  • 0
Dołączona grafika

#47 jack

jack

Chorąży

• VIP
  • 1 410 postów
  • MiastoPłock

Napisano 28.01.2006 - |17:55|

Czyżby szykowały się zmiany? Rzeczywiście pewne podziały są takie, jak każdy widzi. Może przy okazji zmian można by podzielić seriale na te które już były, które są i na nowości? To by według mnie trochę rozjaśniło widoki.
  • 0
"Nie mamy wpływu na czas, w którym się znaleźliśmy,
My tylko decydujemy, jak wykorzystać dany nam czas"

Gandalf - Drużyna Pierścienia

#48 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 28.01.2006 - |18:12|

Nie wiem czy dobrze rozumiem założenia adminów, ale własne działy mają seriale, które są aktualnie produkowane i sa na topie. Lost jest jak najbardziej serialem sci fi, tylko ma trochę inną konwencje niż tradycyjne "kosmiczne" sci fi. A skoro B5 i Farscape to praktycznie projekty zamknięte forever and ever (no niby mają robić jakieś filmy farscape), to i dyskusje na ich temat nie mogą być zbyt żywe. Myslę, że jest dobrze, a Lost zdominował to forum, bo - nie ma co ukrywać - jest to dla nas jakaś nowość, która na dodatek okazuje się być na wysokim poziomie, tak samo Battlestar Galactica, który jest chyba pierwszym serialem jaki widziałem, w którym nie byłoby żadnej "zapchajdziury". Niech zostanie jak jest. Każdy ma tutaj swoje miejsce a "szata nie zdobi człowieka" tak samo jak nazwa nie zdobi strony internetowej. Poza tym dodatkowe podziały, zakładanie nowych forów itp. wiązałoby sie zapewne ze sporym zamieszaniem.
  • 0

BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out" 

#49 Ogrodnik

Ogrodnik

• VIP
  • 1 310 postów
  • MiastoPcim Dolny

Napisano 28.01.2006 - |19:47|

Nie wiem czy dobrze rozumiem założenia adminów, ale własne działy mają seriale, które są aktualnie produkowane i sa na topie. Lost jest jak najbardziej serialem sci fi, tylko ma trochę inną konwencje niż tradycyjne "kosmiczne" sci fi. A skoro B5 i Farscape to praktycznie projekty zamknięte forever and ever (no niby mają robić jakieś filmy farscape), to i dyskusje na ich temat nie mogą być zbyt żywe. Myslę, że jest dobrze, a Lost zdominował to forum, bo - nie ma co ukrywać - jest to dla nas jakaś nowość, która na dodatek okazuje się być na wysokim poziomie, tak samo Battlestar Galactica,

Ja sie do BSG nie czepiam bo _wlasnie_ rozumialem od poczatku ze to tez serial kosmiczny, a jako taki miesci sie w "ramach".
Rozumiem takze argumentacje ze seriale zamkniete mozna mniej eksponowac bo mniejszy na nie popyt.

Ale nie trafia do mnie argumentacja ze skoro Lost jest na topie to powinien miec tu specjalne miejsce bo to jest forum o nazwie Orion-Tokra w domienie gwrota z dodatkiem innych filmow sci-fi a nie forum sci-fi z dodatkiem pt gwrota i nomen omen - Tokra.
Idac Twoim rozumowaniem nalezaloby dodac tu jeszcze z kilkanascie obecnie emitowanych na swiecie seriali sci-fi.

Oczywiscie - jesli Szefowie tego forum maja ambicje zrobic mega-wrzechpolsko-intergalaktyczny-najwiekszy portal o sci-fi to mozna i tak. Pytanie tylko, gdzie sie podzieje idea tego portalu, ktora przyswiecala jemu na poczatku i do niedawna??

ps. i moze sie myle, ale widzac ze zniknely odnosniki z forum do SajFaj zastanawiam sie czy nie warto by podzielic "obowiazkow" miedzy aby sie nie dublowaly. Moje "ukochane" spoilery do Sg1 i Atlantis musze znajdowac na SajFaj, a tutaj musze sie "meczyc" z fanami Lost, ktory tak sie ma do Gwiezdnych Wrót co ja do króla Szwecji. Das ist ein Skandal! :wacko:

Użytkownik Ogrodnik edytował ten post 28.01.2006 - |19:51|

• 0
Dołączona grafika

#50 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 28.01.2006 - |20:05|

Nie no, SG jest bardzo mocno wyeksponowane, tylko ludzie wpadli w rutynę w oglądaniu tego serialu. Nie ma nic gorszego niż rutyna. To, że więcej użytkowników rozmawia na temat "Lost" nie jest uzależnione od adminów, tylko właśnie od uzytkowników, którym powinno się zapewnić jakąś "poczekalnię", jeśli rozmowy na temat SG1 się nie kleją. SG1 + SGA to przecież nadal większa część tego forum i do tego najlepiej wyeksponowana, co potwierdza powyższą tezę. Sam muszę przyznać, że ostatnio bardzo mnie pochłonął "Lost" i rozmowy o nim mimo, że moim najulubieńszym serialem jest SG1. Ale cały czas liczę na to, że w SG1 lub SGA pojawi się przełom, który ożywi ruch w "górnych partiach" forum.
  • 0

BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out" 

#51 mirc

mirc

Starszy sierżant

• Administrator
  • 818 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 28.01.2006 - |20:29|

ogrodnik wyluzuj troche
Sometimes, the best way to hide the truth is to keep it in plain sight.

#52 Grinch

Grinch

Nie będziesz mi tu przebywał obok stopy!

• Administrator
  • 1 304 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 28.01.2006 - |21:51|

Stargate jest tematem przewodnim, ale dopuki w polskiej (nie kodowanej) TV nie beda puszczac tego serialu to nikt o nim pisac nie bedzie.
LOST'a dali na TVP1 dlatego jest tak wielu ogladajacych i piszacych.
  • www.gwrota.com

#53 Ogrodnik

Ogrodnik

• VIP
  • 1 310 postów
  • MiastoPcim Dolny

Napisano 28.01.2006 - |21:56|

ogrodnik wyluzuj troche

Dobra, dobra - juz luzuje. Napisalem jedynie to, co we mnie od jakiegos czasu sie zbieralo - wiecej na ten temat na razie pisac nie zamierzam bo uslysze sakramentalne "nie podoba sie - to zaluż własne forum" :hyhy:
  • 0
Dołączona grafika

#54 LechNik

LechNik

Organizator

• VIP
  • 98 postów
  • MiastoGliwice

Napisano 29.01.2006 - |17:03|

W zwiazku z wczorajszą tragedią w Katowicach proźba do administratorów (grafików) o uczzcnie pamieci tych co zgineli chociaż mała czarną wstązeczką. Tak postąpiło wiekszosc polskich portali internetowych
  • 0
A przecież nie cały umieram!
To co we mnie niezniszczalne trwa!
Teraz staje twarzą w twarz z Tym który jest!

Jan Paweł II

#55 RaideR

RaideR

Szeregowy

• Użytkownik
  • 7 postów

Napisano 29.01.2006 - |17:26|

Byłoby chyba lepiej gdyby w:
-)Orion-Tokra Forum > Sci-Fi > Lost > Sezon 2;
-)Orion-Tokra Forum > Sci-Fi > Lost > Sezon 1;
tematy były segregowane od najnowszego odcinka do najstarszego.

MOD dopisal:
I do tego Ci nowy temat potrzebny? Przeciez sa tematy z uwagami n/t forum.

RaideR dopisał:
Tak jakoś wyszło :>

Użytkownik RaideR edytował ten post 29.01.2006 - |19:11|

• 0

#56 Dooku

Dooku

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 257 postów
  • MiastoPrzeźmierowo

Napisano 09.04.2006 - |16:26|

Ja proponowałbym (tak jak już zaznaczyłem w innym temacie nie wiedząc o istnieniu tego :P) zmianę systemu awansu na kolejne rangi.
Na forum jestem od niedawa, udzielam się jedynie na znienawidzonym przez większość 'starej gwardi' forum o Lost. Jednak i mnie przeraża to co tam się dzieje. Pisanie bez sensu dla nabicia postów. Zostało to chwilowo (tak mi się wydaje, że tylko chwilowo) opanowane. Został mianowany nowy admin i super, oby dobrze się sprawował. Pojawią się jednak nowi użytkownicy (jeśli nie teraz, to na jesień z chwilą emisji drugiego sezonu na TVP1), którzy ponownie wywołają zamieszanie. Będzie potrzebny nowy admin itd.
Moja propozycja nie została zaakceptowana przez Grinch'a, ale może jednak w przyszłości będzie doceniona ;).
Otóż:
Zamiast rangi naliczać za pomocą ilości postów, to użyć do tego dawania pochwał. Popularnych ''sog'ów'' z innych for dyskusyjnych. Jeśli wypowiedź któregoś z użytkowników pokazała Ci jakiś nowy ślad, trop, inny punkt widzenie, pomogła zrozumieć odcinek - klik i użytkownik ma jeden punkt więcej. Należałoby również wprowadzić limity przyznawania przez jedną osobę drugiej punktów do np. jednego w danym dziale.
Myślę, że to by poprawiło jakość w najbardziej obleganych działach tego forum.
Nie zgodzę się z argumentem, że ten system 'nagradzania' sprawdza się tylko na forach niosących jakąś pomoc. Swego czasu dość mocno udzielałem się na forum poświęconym zjawiskom niewyjaśnionym, gdzie ludzie ograniczali się do pisania niestworzonych rzeczy, swoich przemyśleń i ten system działał (działa z resztą dalej) bardzo dobrze.
Rangi zostały ograniczone do kilku - z punktów można było osiągnąć jedynie status 'znawcy', wyższe przyznawali admini i inne osoby odpowiedzialne za forum.
Nie wiem jak wyglądałoby wprowadzenie tego od strony technicznej, czy jest to dużo pracy, czy nie. Ale myślę, że kilka osób by się tego podjęło.
Być może mój pomysł zyska jakąś aprobatę i admini się z tą koncepcją zgodzą. ;)

Użytkownik Dooku edytował ten post 09.04.2006 - |16:28|

• 0
Don't tell me, what I can't do!

#57 Grinch

Grinch

• Administrator
  • 1 304 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 09.04.2006 - |17:21|

Juz o tym pisalem. Nie chce sie powtarzac. Nie bedzie sogow w najblizszym czasie.
  • www.gwrota.com

#58 Juki

Juki

Plutonowy

• Użytkownik
  • 457 postów
  • MiastoKraków

Napisano 25.04.2006 - |17:01|

W czerwcu bedzie serial BLADE, moze by tak stworzyc maly dzial specjalnie o nim?

---------------------

Powinniscie cos zmienic, caly wyglad forum jest niebieski i powinniscie w dziale o Lost zmienic wyglad na ciemnozielony , bo wtedy bedzie klimat. (A jak moze bedzie dzial z blade to czerwony).
  • 0

Dołączona grafika

#59 _Neoo_

_Neoo_

Lord of Kobol

• Junior Administrator
  • 2 929 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 25.04.2006 - |17:16|

Ale to jest Forum SG :> Więc niebieski raczej zostanie ;)

Co do działu to serialu jeszcze nie ma, a już chcesz mieć subforum? :> A może serial okaże się klapą i 1 temat w zupełności wystarczy? :> Poczekaj chociaż do końca S01 żeby formuować takie prośby ;)
  • 0

->1019<-

#60 Grinch

Grinch

• Administrator
  • 1 304 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 25.04.2006 - |20:52|

Hehe musze przyznac ze wygurowane prosby ;]
Jesli chodzi o pierwsza to poczekamy zobaczymy.
Jesli chodzi o druga no to musze Cie zmartwic, nic sie nie zmieni ;]
  • www.gwrota.com

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych