Skocz do zawartości

Zdjęcie

SETI @Home Stargate SG-1 - 1st Polish Division

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
452 odpowiedzi w tym temacie

#41 arkaszka

arkaszka

Szeregowy

• Użytkownik
  • 30 postów

Napisano 15.01.2004 - |23:10|

Ja to dopiero ci mam narzekać - mój pierwszy pakiet zszedł po 14 godzinach ( a robiony była w pracy na P II 350 MHz i 128RAM ) natomiast II pakiet zrooiłem w domu na Celeronie 1,7 / 256 RAM w całe 18 GODZIN !!!!! - średnia wyszła mi 16h,
I juz nic nie rozumiem ( w obydwu przypadkach używałem ), tego samego klienta.

Własnie robi sie mój 3 pakiet ( w domciu ) mam 47% w czasie 5h22min

PS,.
Jak widze po statystykach to SETH za.... jak mały samochodzi ( chyba na spidzie jedzie :lol: ) No ale nasz prowodyr i twórca grupu , jego dostojność , słońce Karpat GRINCH jakoś sie nie wykazuje - oj wstyd !!!! No chyba że sie kompik zepsuł :(

PS2.

Moze któryś z sznownych kolegów/koleżanek podałby wreszcie gdzie znaleźć tego klienta tekstowego do SETI - bo ciagle o nim piszecie ale brak bliższych informacji

Użytkownik arkaszka edytował ten post 16.01.2004 - |00:02|

• 0

#42 Katharn

Katharn

Ostatni Smok

• Moderator
  • 1 341 postów
  • MiastoWarszawa / Częstochowa

Napisano 16.01.2004 - |00:14|

Moze któryś z sznownych kolegów/koleżanek  podałby wreszcie gdzie znaleźć tego klienta tekstowego do SETI - bo ciagle o nim piszecie ale brak bliższych informacji

Nie wiem jaki masz system wie sobie wybierz :D

http://setiathome.ss...y.edu/unix.html

Jest to stronka oficjalna :D

Zas programik SetiSpy znajduje sie tutaj:

http://cox-internet.com/setispy/

Pozdrawiam i niech towarzysza wam szybkie obliczenia :D
Gdybym mial niebios haftowane szaty,
Zlotym i srebrnym przetykane swiatlem,
Blekitne, ciemne, przydymione szaty
Nocy i swiatla, i polswiatla,
Rozpostarlbym je pod twoje stopy.
Lecz biedny jestem: me skarby -- w marzeniach,
Wiec ci rzucilem marzenia pod stopy;
Stapaj ostroznie, stapasz po marzeniach...

#43 arkaszka

arkaszka

Szeregowy

• Użytkownik
  • 30 postów

Napisano 16.01.2004 - |00:19|

MJAwielce dziekowac TWOJA - w kńcu wiem gdzie to znaleźć . Z instalacją poczekam do jutra ( UPSSSS... do dzisiaj w późniejszych godzinach, a teraz ide spać bo mi żona wypisze nakaz eksmisji :lol: )
  • 0

#44 Magbet

Magbet

Szeregowy

• Użytkownik
  • 29 postów
  • MiastoMyslowice

Napisano 16.01.2004 - |04:41|

Właśnie się 'podłączyłem' - pokazuje mi że jestem 13sty :/
Pewnie nic nie wySETIam :D
  • 0

#45 Michał

Michał

Sierżant

• VIP
  • 765 postów
  • Miastoz Wormhole (Kraków)

Napisano 16.01.2004 - |13:16|

To i tak macie dobrze bo ja w 6 i pól godziny mam 18 procent <_< hmmmm,troche wolno mi idzie i mam Pytanie czy ma jakis wpływ szybkosc liczenia paczek do szybkosci łącza??????
  • 0
WISŁA KRAKÓW

Dołączona grafika

NIE dla Spoilerów !!!!

Piszesz Spoilery???? Od Dziś używaj :
[spoiler]	Text  [/spoiler]

#46 Seth

Seth

Plutonowy

• VIP
  • 495 postów
  • MiastoWarszawa, Bielany

Napisano 16.01.2004 - |13:21|

To i tak macie dobrze bo ja w 6 i pól godziny mam 18 procent <_<  hmmmm,troche wolno mi idzie i mam Pytanie czy ma jakis wpływ szybkosc liczenia paczek do szybkosci łącza??????

Nie mam 100% pewnosci, ale chyba nie ma wpływu. Mam program do pomiaru transferu internetowego i wynika z niego, ze SETI@Home podczas zakończenia liczenia jednej paczki wysyła z kompa 5 KB, a pobiera 348,78 KB. Tylko wtedy używa łącza.
  • 0
6.0 Babylon5, BSG, Friends, Heroes, That 70's Show
5.5 Prison Break, Veronica Mars, House, Day Break, Lost, Smallville
5.0 Dexter, Firefly, How I Met Your Mother, Supernatural
4.5 SG-1, Atlantis, Farscape, KyleXY1, Sleeper Cell, O.C., Office
4.0 Rome, 4400, Joey, What I Like About You
3.5 SAAB, Eureka1, Dark Angel

#47 Gelerth

Gelerth

Szeregowy

• Użytkownik
  • 58 postów
  • MiastoSzczecin

Napisano 16.01.2004 - |13:34|

Ze wszechmiar popieram akcje, lecz nie zapisze sie do grupy.
Nie mozna byc w 2 grupach naraz.
Prowadze wlasna grupe.
Polska jest na 8 miejscu rankingu.
Byle tak dalej to przeskoczymy Francje.
  • 0
"W każdym z nas żyje jakiś Frank Burns"
Larry Linville

#48 LechNik

LechNik

Organizator

• VIP
  • 98 postów
  • MiastoGliwice

Napisano 17.01.2004 - |08:26|

oj nieładnie 15 soób sie podłaczyło a ale tylko 6 liczy co zresztą no i z pomysłodawcą <_<
  • 0
A przecież nie cały umieram!
To co we mnie niezniszczalne trwa!
Teraz staje twarzą w twarz z Tym który jest!

Jan Paweł II

#49 Seth

Seth

Plutonowy

• VIP
  • 495 postów

Napisano 18.01.2004 - |22:15|

Właśnie patrze w statystki i dołaczyła do nas kolejna osoba no13. Teraz pytanko jak jedna osoba(nie grupa) moze mieć właczony program SETI przez ponad 22 lata??
  • 0

#50 Sfinks

Sfinks

Kapral

• Użytkownik
  • 245 postów
  • MiastoWarszawa / Michalin

Napisano 18.01.2004 - |23:11|

Jaki bug i tyle nie jest to mozliwe czasami sie zdarzaja takie bugi raz mialem WU ktorego podobno liczylem cos kolo 400 dni ;) :P
  • 0
Łże elita, lumpen liberał, wykształciuch, ZOMO, hołota ... ciag dalszy (komplementów) nastąpi

#51 Fubu^^

Fubu^^

Szeregowy

• Użytkownik
  • 44 postów

Napisano 19.01.2004 - |01:23|

Właśnie patrze w statystki i dołaczyła do nas kolejna osoba no13. Teraz pytanko jak jedna osoba(nie grupa) moze mieć właczony program SETI przez ponad 22 lata??

Nie jestem ekspertem w tej sprawie, ale to jest chyba tak, że po prostu z jednego konta użytkownika, pakiety (czy jak to tam nazwać) są liczone na kilku (-nastu, -dziesięciu) komputerach i łączny czas się sumuje... Stąd taki wynik...
  • 0

#52 LechNik

LechNik

Organizator

• VIP
  • 98 postów
  • MiastoGliwice

Napisano 19.01.2004 - |07:35|

oabo ten no13 to całkiem jajcarski haker - ale tak na powaznie jak jest w SG1 to pewnie jest na formu (a jest bo nawet pare postów wcześniej cos pisał) moze by tak sam nas poinformował jak to on zrobił

Użytkownik LechNik edytował ten post 19.01.2004 - |09:51|

• 0
A przecież nie cały umieram!
To co we mnie niezniszczalne trwa!
Teraz staje twarzą w twarz z Tym który jest!

Jan Paweł II

#53 no13

no13

Szeregowy

• Użytkownik
  • 40 postów
  • MiastoGłogów

Napisano 19.01.2004 - |14:12|

Odpowiedź jest prosta. Kiedyś miałem swojego teama. Byłem jego założycielem i jak pisałem wcześniej nie mogłem się odłączyć, ale postanowiłem, że wraz z wszyskimi członkami będziemy liczyć na 1 konto, i team zniknął. A na moje konto oprócz kilku(-nastu) osób, które teraz liczą dla mnie liczy jeszcze wiele komputerów w szkole, kafejkach, itp. Stąd ten wynik. Jeśli mnie nie chcecie mogę odejśc :]
  • 0
pozdrawiam: no13

#54 Seth

Seth

Plutonowy

• VIP
  • 495 postów

Napisano 19.01.2004 - |14:22|

Odpowiedź jest prosta. Kiedyś miałem swojego teama. Byłem jego założycielem i jak pisałem wcześniej nie mogłem się odłączyć, ale postanowiłem, że wraz z wszyskimi członkami będziemy liczyć na 1 konto, i team zniknął. A na moje konto oprócz kilku(-nastu) osób, które teraz liczą dla mnie liczy jeszcze wiele komputerów w szkole, kafejkach, itp. Stąd ten wynik. Jeśli mnie nie chcecie mogę odejśc :]

Nigdzie nie odchodzisz i zostajesz z nami :D :lol: :lol: Byłem po prostu ciekawy jak to jest z tymi godzinami i teraz już wiem. :D
  • 0

#55 Toczek

Toczek

Szeregowy

• Użytkownik
  • 18 postów

Napisano 19.01.2004 - |15:10|

a jesli ma kilka ( kilkanascie programow seti@thome ) opalone na roznych maszynach i kazda wysyla wyniki na ten sam adres email czyli na tego samego uzytkowinka to gostek bardzo szybko to liczy ... nie jest powiedziane ze to jest jeden gostek ... kilku moze poprotu dzialac pod wspolnym mailem a co za tym idzie nickiem
  • 0
nihil novil

#56 Sfinks

Sfinks

Kapral

• Użytkownik
  • 245 postów

Napisano 19.01.2004 - |15:32|

A to o to chodzilo czyli total CPU Time :P :lol: niezalapalem o co chodzi myslalem ze ktos jest zarejestrowany 22 lata ;)
  • 0
Łże elita, lumpen liberał, wykształciuch, ZOMO, hołota ... ciag dalszy (komplementów) nastąpi

#57 no13

no13

Szeregowy

• Użytkownik
  • 40 postów
  • MiastoGłogów

Napisano 19.01.2004 - |19:21|

A to o to chodzilo czyli total CPU Time :P  :lol: niezalapalem o co chodzi myslalem ze ktos jest zarejestrowany 22 lata  ;)

Nie no być zajerestrowanym przez 22 lata to chyba raczej niewykonalne, bo projekt nie trwa tyle.

a jesli ma kilka ( kilkanascie programow seti@thome ) opalone na roznych maszynach i kazda wysyla wyniki na ten sam adres email czyli na tego samego uzytkowinka to gostek bardzo szybko to liczy ... nie jest powiedziane ze to jest jeden gostek ... kilku moze poprotu dzialac pod wspolnym mailem a co za tym idzie nickiem

Dokładnie tak jest w moim przypadku, tylko tych komputerów będzie jakoś kilkadziesiąt ;)

Każdy z was może namówić kolegę/znajomych lub zainstalować na dowolnym kompie z dostępem do netu (niekoniecznie) klienta seti (może nawet zrobić tak, że będzie ukryty) i wysyłać próbki na 1 adres e-mail a co za tym idzie wyniki będą dodawane do jednego konta.
  • 0

#58 Sfinks

Sfinks

Kapral

• Użytkownik
  • 245 postów

Napisano 19.01.2004 - |21:34|

no13 zdaje sobie sprawe z tego znakomicie ja sie w to juz bawie 3 lata dlatego sie zdziwilem najpierw bo zle zrozumialem o co sie pytano :P
  • 0

#59 no13

no13

Szeregowy

• Użytkownik
  • 40 postów
  • MiastoGłogów

Napisano 19.01.2004 - |23:47|

Taka mała ciekawostka dla tych co chcieli by liczyć dużo i szybko :o

O ile mi wiadomo ten koleś ma najszybszy czas liczenia 1 WU na świecie (0 hr 06 min 42.6 sec). Oto link do jego profilu, niestety nie moge odnaleźć jego strony z aktualnymi statystykami.
Blade_

A oto najszybszy Polak - MattD (jego profil), a oto jego strona domowa http://www.nitor.prv.pl

Jak znajdziecie kogoś szybszego od nich to dajcie mi znać, bo to chyba 2 najszybsze osoby na świecie (co do Polaka nie jestem pewien czy jest 2, ale Niemiec jest napewno najszybszy na świecie).
  • 0

#60 Seth

Seth

Plutonowy

• VIP
  • 495 postów

Napisano 20.01.2004 - |13:35|

Mam następujacy problem. Kiedy wczoraj SETI skończył kolejną paczkę, przestał działać. Kiedy go włączam zaczyna pobierac kolejną 340 kb paczkę, ale nie pobiera do końca i tak próbuje jeszcze pare razy, az w koncu pisze mi że jest problem z połączeniem sie do serwera. Wie ktoś o co chodzi? Zrestarował bym kompa, ale aktualnie robie cos co wymaga nie restartowania...
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych