Skocz do zawartości

Zdjęcie

Nagrania instruktarzowe

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
45 odpowiedzi w tym temacie

#41 Jarlig

Jarlig

Szeregowy

• Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 20.06.2006 - |22:56|

Nie odnieśliście wrażenia, że te filmy są dla laików a nie dla naukowców. Wszystko wytłumaczone łopatologicznie i do tego jeszcze absolutne minimum. To wskazuje, że ludzie którzy mieli znajdować się w tych bunkrach nie wiedzieli czym będą się zajmować. Czyli nie są naukowcami bo chyba powinni wiedzieć na czym polega ich praca.
  • 0

#42 Christof

Christof

Szeregowy

• Użytkownik
  • 74 postów
  • MiastoWarszawa, Bridgetown

Napisano 21.06.2006 - |14:08|

A nie wydaje Wam sie ze film w Łabędziu nakrecono na szpuli ze wzgledu na elektromagnes? Chyba wiemy co sie dzieje z kaseta kiedy przylozymy do niej magnez... Z tego wzgledu naukowcy Dharmy byli zmuszeni do uzycia starszej technologii.

O w morde, i plyty z muzą zamiast kaset, faktycznie masz racje!
  • 0

#43 Silver

Silver

Kapral

• Użytkownik
  • 231 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 21.06.2006 - |14:52|

A nie wydaje Wam sie ze film w Łabędziu nakrecono na szpuli ze wzgledu na elektromagnez? Chyba wiemy co sie dzieje z kaseta kiedy przylozymy do niej magnez... Z tego wzgledu naukowcy Dharmy byli zmuszeni do uzycia starszej technologii.

Sorry, może jestem ciemny ale ja nie wiem co się stanie jak przyłożymy do kasety magnez. Co innego z magnesem, ale o tym co napisałeś to w życiu nie słyszałem :lol:
  • 0
Milcz - albo powiedz coś, co lepsze jest niż milczenie.
E. J. Walten

#44 inwe

inwe

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 968 postów
  • MiastoŻory(Śląsk)/Wrocław

Napisano 21.06.2006 - |14:59|

Co innego z magnesem, ale o tym co napisałeś to w życiu nie słyszałem laugh.gif

proste doświadczenie na nagrywającym magnetowidzie połóżcie czystą kasetę; kaseta będzie miała mocno poszatkowane sceny nagrywanego programu; jeżeli na wyspie istnieje bardzo silne i zmienne pole magnetyczne
to kasety nie są najlepszym wyjściem;
  • 0
Najciemniej jest pod jabłonią.

Est modus in rebus

Horacy

Prawda ma charakter bezwzględny.

Kartezjusz

Przyjaźń, tak samo jak filozofia czy sztuka, nie jest niezbędna do życia. . . Nie ma żadnej wartości potrzebnej do przetrwania; jest natomiast jedną z tych rzeczy, dzięki którym samo przetrwania nabiera wartości.

C.S. Lewis

#45 BALCER

BALCER

Szeregowy

• Email
  • 49 postów

Napisano 22.06.2006 - |11:00|

Sorry, może jestem ciemny ale ja nie wiem co się stanie jak przyłożymy do kasety magnez. Co innego z magnesem, ale o tym co napisałeś to w życiu nie słyszałem :lol:

Chyba mi nie powiesz Silver, że nie wiesz, że jest to naładowany jakimiś cząsteczkami farmaceutyk...
  • 0

#46 Grzesiu

Grzesiu

Sierżant sztabowy

• Tauri Graphics
  • 1 079 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 22.06.2006 - |11:15|

Chyba mi nie powiesz Silver, że nie wiesz, że jest to naładowany jakimiś cząsteczkami farmaceutyk...

Albo to ja jestem juz tak zmeczony sesja, ze dowpicow nie potrafie zalapac albo Wy na prawde nie wiecie co to jest magnez.
Magnez - pierwiastek chemiczny, metal lekki, o liczbie atomowej 12. Po szczegoly odsylam do internetu oraz... ksiazki do chemii z gimnazjum/liceum ;)

i w tym miejscu konczymy dywagacje na temat roznic magnezu wobec magnesu!
  • 0
Okładki DVD - Szukasz okladek do seriali i filmow? Znajdziesz je tam!

Eric Clapton - Polski nieoficjalny portal Artysty

Dołączona grafika

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych