Skocz do zawartości

Zdjęcie

Fifa World Cup 2006

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
138 odpowiedzi w tym temacie

#41 mmisiek

mmisiek

B5 SuperFan

• Email
  • 1 219 postów
  • MiastoKnurów ---> Śląsk

Napisano 10.06.2006 - |08:36|

Ehhh troszke ja teraz jadu wyleje...

Wczoraj zasiadłem sobie przed TV, ze znajomymi, ze flagami, jakies trabki ot taka atmosferka jak na stadionie :). Patrzymy początek spotkania no chłopcy cisną Ekwador (oczywiście) - myslimy to kwestia czasu jak wbijemy im brame. 24 minuta - przecieramy oczy ze zdumienia, wyrzut z autu i bam - Boruc wyciąga piłe ze siatki :/. No ale dobrze to początek myślimy Janas zmieni zaraz taktyke na ofensywną i jazda ze Ekwadorem. Niestety mylimy się - Wasza Nieomylnośc nie robi zmian ustawienia, chyba dalej myśli, ze jego "asy" potrafia zdobywac gole jak Franek.... Po przerwie sobie myśle: może wprowadzi swoja Wunderfafe - Rasiaka. Było by to dobre posunięcie - albo by strzelił gola i stał się bohaterem meczu albo już by nie miał po co wracac do Kraju. Jednak Wujek Janas oszczędził drewinio. Dziwne to jest ale chciałem by wprowadził Rasiaka - moze faktycznie by sie zrehabilitował i władował tego potrzebnego gola. Niestety 80 minuta i 0:2 i dopiero teraz, geniusz taktyki zmienia ustawienie i zawodników na bardziej aktywnych i coś tam dgneło a dokładnie słupek i poprzeczka :/.
Ogólnie żenada, meczu ze niemcami pewnie nie bede oglądał bo po co - 0:4 przy tej grze będzie najniższym wymiarem kary.

Najśmieszniejsze jest to że kolejne dni Janas będzie wciskał nam kit, że Niemców przewiozą ze 3:0 ... zostawie to bez komentarza.

Podsumowując:
1. Janas musi odejśc (to już mówiłem od dawna)
2. Za akcje ze Gorawskim powinni by pociągnięci do odpowiedzialności winni, wg mnie to skandal, o którym zapewne wiedział Selekcjoner bo w jego miejsce powołuje jakiegoś zawodnika ku niespodziance innych.
2. Gdzie jest Franek ??

Użytkownik mmisiek edytował ten post 10.06.2006 - |09:02|

• 0
Chcesz wiedziec o jakich serialach można ze mną porozmawiac ?? Kliknij TUTAJ

Dołączona grafika

#42 Seth

Seth

Plutonowy

• VIP
  • 495 postów
  • MiastoWarszawa, Bielany

Napisano 10.06.2006 - |08:54|

Po pierwsze, mmisiek! Gralismy z Ekwadorem :) Aleś to dokładnie ogladał :>
Po drugie czemu Janas nie wystawia w pierwszej 11 Jelenia? Jest najszybszy na boisku, a tego nam brakuje. Wczoraj prawie strzelił bramke, a grał tylko 20 min
  • 0
6.0 Babylon5, BSG, Friends, Heroes, That 70's Show
5.5 Prison Break, Veronica Mars, House, Day Break, Lost, Smallville
5.0 Dexter, Firefly, How I Met Your Mother, Supernatural
4.5 SG-1, Atlantis, Farscape, KyleXY1, Sleeper Cell, O.C., Office
4.0 Rome, 4400, Joey, What I Like About You
3.5 SAAB, Eureka1, Dark Angel

#43 mmisiek

mmisiek

B5 SuperFan

• Email
  • 1 219 postów

Napisano 10.06.2006 - |09:00|

Bueee ale plama z mojej strony.. moze dla tego że dalej jestm pijany po % wypitych i po oglądaniu meczu :/

Co do Kostaryki to jak towarzystwo było podpite i po drugiej bramce padło magiczne pytanie ze strony mojego kumpla : gdzie dokładnie leży Kostaryka, to chyba we Afryce ?? :) - i tak mi zostało że grali ze Kostaryką nie Ekwadorem :)

Użytkownik mmisiek edytował ten post 10.06.2006 - |09:03|

• 0

Dołączona grafika

#44 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 10.06.2006 - |10:27|

2. Gdzie jest Franek ??

Szuka drogi do bramki w studiu TVP ;).

Użytkownik Pawel edytował ten post 10.06.2006 - |10:27|

• 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#45 kwiatek

kwiatek

FLOWER POWER

• VIP
  • 2 530 postów
  • MiastoOpole

Napisano 10.06.2006 - |11:06|

Co tu dużo mówić, płakać się chce :(
A chłopaki, tak jak kibice, już pewnie się spakowali i są gotowi do wyjazdu.

PS
Najlepiej chyba skomentowano to w Portugalii "Polakom nie dopływała krew ani do nóg ani do mózgu."

Użytkownik kwiatek edytował ten post 10.06.2006 - |11:08|

• 0
Master of possimpible ;)

#46 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 10.06.2006 - |11:25|

Rafał Stec o Polakach: Czarny pyłek
Reprezentacja zatraciła ofensywny impet, ekswiślacki kwartet (Żurawski, Frankowski, Kosowski, Szymkowiak) został rozbity.
Cztery lata temu w japońskim autobusie wiozącym dziennikarzy siwiejący Argentyńczyk chełpiący się, że na mistrzostwa świata jeździ od zawsze zamaszyście gestykulował. Wyciągając ręce wyżej lub niżej, opisywał, jaki poziom prezentują uczestnicy turnieju. Spytałem o Polaków. Skrzywił się, położył się na ziemi, wskazał pyłek kurzu i powiedział: "Tacy malutcy są wasi piłkarze. Kiedy ich oglądam, cierpię. Nawet Arabia Saudyjska mi tak nie przeszkadza, bo o nich wiadomo, że nie umieją".

Brutalne ale prawdziwe.
  • 0

#47 PeaceMaker

PeaceMaker

Kapral

• Użytkownik
  • 218 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 10.06.2006 - |11:27|

Jest jeszcze szansa niech tylko Janas postawi na MŁODYCH i niech cały mecz z Niemcami zagraja tak jak ostatnie 10 min z Ekwadorem. Z USA tez Engel wpuścił zmienników i wygrali.

Wiara umiera ostatnia, cała Polska płacze i liczy na CUD.....

Użytkownik PeaceMaker edytował ten post 10.06.2006 - |11:27|

• 0
"Two players: one is black one is light" -------> John Locke

#48 jack

jack

Chorąży

• VIP
  • 1 410 postów
  • MiastoPłock

Napisano 10.06.2006 - |11:41|

Byle by tylko nie zrobił tak, jak jego poprzednik w minionym mundialu. Czyli na pożegnanie :/ :censored: :censored: :censored:
  • 0
"Nie mamy wpływu na czas, w którym się znaleźliśmy,
My tylko decydujemy, jak wykorzystać dany nam czas"

Gandalf - Drużyna Pierścienia

#49 Vasco

Vasco

Szeregowy

• Użytkownik
  • 68 postów

Napisano 10.06.2006 - |12:07|

Wielu specjalistów mówiło że z Ekwadorem systemem 4-5-1 nie wygramy.
Ale pan Janas ma to w d... :censored: Kiedy zmieniliśmy system na 4-4-2
to od razu cos ruszyło. Ciekawe jakim ustawieniem zagramy w Niemcami :D

P. S.
Nie rozumiem TVP. Zamiast pokazac dzisiaj mecz Argentyna: Wybrzeże Kosci Słoniowej( moim
zdaniem ciekawy) oni wolą jutro pokazać Portugalia: Angola :censored: ( to normalnie hicior jest :hyhy: )
  • 0

#50 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 10.06.2006 - |12:56|

Nie wiem czy o wszystkim przy podziale meczy decydowało TVP. Pewnie Polsat też miał coś do powiedzenia bo to własnie na Polsacie będzie można zobaczyć wiele ciekawych meczów w fazie grupowej.
  • 0

#51 Cholek

Cholek

Sokole Oko

• VIP
  • 494 postów
  • MiastoGrudziądz / Doncaster

Napisano 10.06.2006 - |14:09|

Nie rozumiem TVP. Zamiast pokazac dzisiaj mecz Argentyna: Wybrzeże Kosci Słoniowej( moim
zdaniem ciekawy) oni wolą jutro pokazać Portugalia: Angola :censored: ( to normalnie hicior jest :hyhy: )

A to ma aż takie znaczenie, gdzie leci mecz?
  • 0
Name:Cholek
Height/Weight:Unknown
Last seen:Wojnówko 2007, Poland
Whereabouts: Duty on Deadalus, Mission to England

Member of SG-NORTH TEAM?

#52 Vasco

Vasco

Szeregowy

• Użytkownik
  • 68 postów

Napisano 10.06.2006 - |16:04|

A to ma aż takie znaczenie, gdzie leci mecz?

Ano ma. Ja nie posiadam polsatu :censored: I mam popsuty tuner satelitarny
i nie moge ustawiac na nim kanałów. Specjalnie na mundial zmieniłem z Hot Birda
na Astre ale mam tylko ZDF i nie moge odebrac ARD :censored:
  • 0

#53 mmisiek

mmisiek

B5 SuperFan

• Email
  • 1 219 postów

Napisano 10.06.2006 - |17:48|

Dobra ochłonołem (wytrzeźwiałem porządnie), przeszła mi złośc, kibicujemy dalej :)
  • 0

Dołączona grafika

#54 rexus

rexus

Starszy sierżant

• W tr. aktywacji
  • 885 postów

Napisano 10.06.2006 - |19:11|

Patrząc jak Tobago gra to zastanawiam sie czego polskie psełdo orły na mundialu szukają - oni by z Tobago 5:0 przegali

Użytkownik rexus edytował ten post 10.06.2006 - |19:11|

• 0

#55 Alfa

Alfa

Szeregowy

• VIP
  • 71 postów
  • MiastoWągrowiec

Napisano 10.06.2006 - |21:22|

Jak tak dalej będą grali nasi na mundialu to długo tam nie zabawią i szybko zwiną manatki do domu.

-----------------
Pozdro "Alfa"
  • 0

#56 Wraith

Wraith

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 523 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 10.06.2006 - |21:33|

Good Bye Mundial :( Zawiedli chłopcy, nie wiem czego oni w ogóle tam szukają. Polacy to może z 5 bramek strzelą: 3 będą na koncie Klose i po jednej dla Podolskiego i Borowskiego, ale zdaje się, że ktoś już to pisał... Ech.. aż boję się patrzeć co pokażą w meczu z Niemcami.
  • 0

#57 Cholek

Cholek

Sokole Oko

• VIP
  • 494 postów
  • MiastoGrudziądz / Doncaster

Napisano 10.06.2006 - |22:26|

Jak nie wyłączą mi prądu, jak nie wyłączą kablówki lub inne nieszczeście ;) to sprobuje zrobić kompilację wszystkich bramek Mundialu. :) Na razie mam wszystkie. :D
  • 0
Name:Cholek
Height/Weight:Unknown
Last seen:Wojnówko 2007, Poland
Whereabouts: Duty on Deadalus, Mission to England

Member of SG-NORTH TEAM?

#58 szymcio

szymcio

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 145 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 10.06.2006 - |22:40|

Jak nie wyłączą mi prądu, jak nie wyłączą kablówki lub inne nieszczeście ;) to sprobuje zrobić kompilację wszystkich bramek Mundialu. :) Na razie mam wszystkie. :D

ja sie na to pisze :)
narazie nie widzialem tylko bramki savioli bo przegapilem :(
jak juz bedziesz mial calosc, to daj tu znac i wrzuc na serv :)

---

bardzo podobala mi sie gra kostaryki, ekwadoru, T&T oraz WKS. widac, ze nie mozna lekcewazyc nikogo i ze nawet najslabsza druzyna potrafi niezle namieszac :)
T&T zaskoczylo mnie najbardziej, zwlaszcza ze grali w 10 polowe meczu. ibrahimovic i larsson gdzies zgubili forme albo sa tak slabi, ze grajac w przewadze nie mogli strzelic gola :)
ciekaw tylko jestem ktora druzyna (z tych slabszych) jeszcze sprawi jakas niespodzianke :)

PS polacy zagrali wedle moich oczekiwan i prognoz. najbardziej podobal mi sie komentarz tomaszewskiego, swierczewskiego i dudka o tym, ze janas poleci i ze teraz pewnie zaluje, ze nie powolal klosa i frankowskiego, bo akurat rozumiem ze dudek nie pojechal bo nie gral w klubie :)
  • 0

#59 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 11.06.2006 - |08:53|

PS polacy zagrali wedle moich oczekiwan i prognoz. najbardziej podobal mi sie komentarz tomaszewskiego, swierczewskiego i dudka o tym, ze janas poleci i ze teraz pewnie zaluje, ze nie powolal klosa i frankowskiego, bo akurat rozumiem ze dudek nie pojechal bo nie gral w klubie :)

A ja tam akurat cały czas popieram i będę popierał decyzję Janasa o nie zabraniu Kłosa, Dudka i Frankowskiego. Patrząc na grę Kłosa w lidze polskiej to prezentowałby się jeszcze gorzej niż Jop, o Dudku nie mówię bo on praktycznie nie grał, a Frankowski od pół roku nie może znaleźć drogi do bramki więc trudno oczekiwać że nagle na Mundialu by się przełamał. Już lepiej że pojechali młodzi Jeleń czy nawet ten Brożek, którzy zresztą byli bardzo bliscy strzelenia goli.
  • 0

#60 mmisiek

mmisiek

B5 SuperFan

• Email
  • 1 219 postów

Napisano 11.06.2006 - |09:26|

Jak to Janas mówi: to jego decyzja - więc powinien za to poleciec a nie bezczelnie mówi że taktyka była bardzo dobra tylko wykonawcy zawiedli.... Bardzo cfaniacka wypowiedz zwłaszcza ze to od niego zależy dobór piłkarzy wg umiejętności.... no chyba, że przed meczem ciągną słomki kto wychodzi na boisko....

A teraz inna sprawa: Wczorajsze mecze Paragwaju i TiT utwierdziły mnie we przekonainu że na bramce powinien postawi świeża krew. Wydaje mi się, że gdybym ja miał decydowc o pozycji bramkarza postawił bym na Fabiańskiego - młodośc i skromnośc górą, a nie arogancja i pompatycznoś Boruca który zawsze szuka winnych w niepowodzeniach u kogoś innego tylko nie u siebie - tak było na ślaskim że kibice byli chamscy a teraz mieli świetnych kibiców i co ?. I jeszcze bardziej sie ośmieszyli....

Dobrze, ze inne drużyny grają przyjemny dla oka futbol, np Wybrzeze Kosci Słoniowej.
  • 0

Dołączona grafika

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych