Odcinek 036 - S03E03 - Exodus (Part 1)
Napisano 20.01.2009 - |14:17|
Napisano 21.05.2010 - |13:42|
Dobry odcinek świetne zwroty akcji na razie wszytko idzie po myśli kolonistów, ale jak widać 3(xena) zasiała wątpliwości u Sharon Agathon... ciekawe czy Sharon Valleri dołączy do rebeliantów, czy 6-caprcia pomoże rebeliantom i czy ludzie nie rozwalą głowy doktorka. Podejrzałem że użyją jednak atomówki którą straszyli...hymm ciekawe jak to wszystko się potoczy.
Zakończyła mnie szybkość z jaką się odrodzili mieli niemieć elektryki przez 2 tygodnie ( był taki mały zamach) no chyba, ze statek jest gdzieś na orbicie.
Sam Gaius zaczyna się stawiać cyloną no bravo teraz niech ma wyrzuty sumienia i strzeli sobie w łeb, pewnie pojawi się jego wyimaginowana lala i go będzie odwodzić ale on strzeli i po problemie...ach to by było wspaniałe gdyby pozbyli się tego mordercy ludzkości
Zamierzam obejrzeć: Firefly, Farescape,Lexx, Supernatural,4400, heroes
Obejrzane: SG1 SGA SGU BS:Caprica BSG StarTrek:OS TNG Voyager DS9 Enterprise Earth2 Babylon2 Crusade Andromeda
Napisano 21.09.2010 - |09:20|
Ten początek to chyba faktycznie błąd scenarzystów. Jak ktoś juz wcześniej zauważył strzały padły podczas biego Cally, aż tu nagle Tyrol mówi żeby zaczęli strzelać dopiero na jego sygnał w momencie kiedy on złapie Cally i będą bezpieczni. Ktoś nie do końca to wszystko przemyślał.
Co do żony Tigha to wychodziła już obronną ręką z podobnych opresji, więc teraz też nie powinna mieć problemów.
Wątek Starbuck strasznie przynudza póki co, więc może to i lepiej, że nie ma jej za dużo w serialu.
Co do Baltara to cos czuję, że nie zginie. Uratują go bo okaże się do czegoś pomocny.
Ogólnie odcinek na 8/10, ale czuję, że w przyszłym odcinku ta ocena podskoczy do maksymalnej.
Użytkownik johnass edytował ten post 09.01.2012 - |16:34|
Napisano 15.12.2011 - |21:50|
Dalej było lepiej, Sharon wykonała niezłą misję, chociaż poszło jej zdecydowanie za łatwo. Jej dziecko żyje i tutaj myślę, że może być najciekawiej.
I jestem w szoku widokiem Apolla - momentami wydaje mi się że to inny aktor - przytył chyba ze 30 kg conajmniej.
6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair, Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails
Napisano 03.03.2012 - |21:46|
Nie wiem co myśleć o snach proroczych Trójki. Inaczej jakoś nie mogli wprowadzić Hery z powrotem do gry?
Odcinek przygotowujący grunt pod następny, gdzie mam nadzieje będzie jedna długa akcja ucieczki.
Napisano 11.03.2012 - |21:49|
Z elementów dochodzenia do sedna wątków mistycznych wiele się dzieje. Trójka (Xena) staje się odpowiednikiem Roslin - ma wizje. Sposób przekonania Trójki do prawdziwości przekazu jest karkołomny. Trójka traci wiarę. A jej wizja kieruje ją do politeistycznej wyroczni ludzi. Co ciekawe owa wyrocznia, przkazuje informację z adnotacja, że pochodzi ona od tego kogo czci Trójka. (co jest swoistym absurdem). Wychodzi na to, że istnieje jakieś niezależne źródło owej wizji, a sposób jej przekazania to gra pozorów, mająca utwierdzić odbiorcę, że jest to wizja prawdziwa. Skutek został odniesiony - Trójka w konfrontacji z Sharon Agathon - przekazuje tę informację.
Przypomnę w poprzednich odcinkach falowa Szóstka - nie wie, że Hera żyje. Hmmmmm?
Przesłanie wobec Trójki mówi, że kiedy przejmie ona Herę - pozna czym na prawdę jest miłość (to chyba też wabik, lub stwierdzenie faktu - bo owa prawdziwa miłość jest obsesją cylonów na tym etapie).
Z kolejnych ciekawych rozwiązań fabularnych była prezydent do ochrony Hery wyznacza Andersa, który z kolei deleguje zadanie na dwóch partyzantów.
Chyba pierwszy raz mamy pokazane "cylońskie łącze" - Sharon kładzie ręce na świetlnym tablecie.
Wreszcie Ellen wpada - ojej, pamiętam jak ja jej nienawidziłem. Fantastycznie napisana i zagrana postać. Ale cała zabawa dopiero w następnym odcinku
Użytkownik xetnoinu edytował ten post 11.03.2012 - |21:54|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych