Stargate Universum
Napisano 30.05.2006 - |18:51|
Ci, którzy odrzucą ścieżkę do oświecenia, muszą zostać zniszczeni.
Hallowed are the Ori
Napisano 30.05.2006 - |19:17|
Napisano 30.05.2006 - |19:20|
Napisano 30.05.2006 - |19:42|
Bardzo dobry pomysł ale nazwa to np. Skaner dalekiego zasięguCo do budynków proponuje jeszcze dodac jakis budynek na wzór falangi czujnikow. Zajdowal by się w kosmosie mozna by go bylo zrobic w stoczni statków z nagu.... (niepamietam jak to sie pisze). A skanował by njapierw kilka ukladó w poblizu w celu wychwycenia wszelkiego ruchu. A na wyzszym poziome mogl by przeskanowac wiekszy obszar. A co do nazwy to może: "Monitor ruchu galaktycznego" ???? :] troche głupia ta nazwa ale nic wiecej nie wymyslilem.
Mam też taki pomysł że wraz z kolonizacją planety jest mały % szansy na znalezienie jakichś Ruin Pradawnych co by podnosiło np technologie pradawnych(wcześniej wspomnianą)
po przejęciu jakiejś planety obcej to też można by część ich technologi przejmoać
Pzdr. kamkaw
Rip SG-1
Napisano 30.05.2006 - |20:33|
Dajcie czas autorowi na staranne dopracowanie podstaw... Nie da się zaprząc wszystkiego do gry... Zrobienie dobrej gdy na podstawie czegoś polega na przyjęciu jak najlepiej dobranych uproszczeń...
Pozdrawiam i życzę powodzenia w pracach nad grą
Zlotym i srebrnym przetykane swiatlem,
Blekitne, ciemne, przydymione szaty
Nocy i swiatla, i polswiatla,
Rozpostarlbym je pod twoje stopy.
Lecz biedny jestem: me skarby -- w marzeniach,
Wiec ci rzucilem marzenia pod stopy;
Stapaj ostroznie, stapasz po marzeniach...
Napisano 30.05.2006 - |20:59|
1 panety ze zwiekszonym wydobyciem surowcow np 20% wiecej nic na innych planetach
2 planety zwiekszajace szybkosc badan (bonus traci sie przy okreslonym poziomie tech a na lvl przewyzszajacych o duzo jakis prog nawet bedze ujemnu bonus, zmusi to graczy do opuszczania takich planet i zostawiania ich slabszym graczom) lub jakas technologie np +2 do czegos tam
3 Bonus 3 lub wiecej planet. Gdy dany gracz lub sojusz posiadaja wszystkie 3 planety jakas 4 planeta staje sie ich sojusznikiem (bedzie to planeta npc nie do przejecia normalnie) w wyniku tego moga oni budowac unikalne jednosti lub cos innego
4 Bonusy kar gdzy sojusz lub gracz kontroluje dana planete kazdy kto go zaatakuje bedzie mial przez jakis czas kare (np 10% wydobycia zlota na jakiejs planecie, losowo bedzie wybierana planeta i rodzaj surowca)
5 Bonusy ras. Gdzy gracze z danej rasy kontroluja jakies planety cala rasa dostaje bonus a przeciwne kare. Bonus/Kara jest zalezna od ilosci graczy danej rasy (im mniej graczy karanej rasy w grze tym mniejsza kara im wiecej tym wieksza tak samo z bonusem)
6 Losowe floty (np piratow) po ich zniszczeniu mozna liczyc na znalezienie dodatkowych surowcow.
7 Opuszczone planety ktorych nie mozna przejac ze wzgledu na to ze sa zamieszklale przez jakies niebezpieczne stworzenia ale atakujac je mozna zdobyc jakies uzadzenia np generatory pola silowego do bydynkow, drony, ZPM lub inne rzeczy
8 Nowe galaktyki dostepne po zniszczeniu obrony okreslonych planet (spowoduje to ze lepsi gracze beda przenosic sie do nowych galaktyk ze wzgledu na to ze bedzie tam duzo wolnych planet zostawiajac nowym graczom stara galaktyke)
Mozna jeszce bnawymyslac tego, chodzi glownie o to zeby bonysy byly warte walki o nie ale slabsze bonusy stawaly sie bezuzyteczne dla mocnych graczy lub nawet im szkodzily zmuszajac ich do pozucenia ich to tyle moze sie spdoba moze nie.
Napisano 31.05.2006 - |10:20|
To forum jest dosyć znane nawet za granicą wiec boje się ,że jak ukończycie to gre i stanie się popularna a to jest pewne poniewarz gier stargate jest jak na lekartwo może się to skończyć pozwem alboczymś podobnym poniewarz gra wykorzystuje pewne rzeczy ze świata stargate które są chronione prawem autorskim.
Wiem ,ze ten post jest troche nie na temat ale pisze go z pełną premedytacją bo niestety wszyscy zaczynają angarzować się w projekt bo wydje się on bardzo fajny i naprawde przyciągnie dużo ludzi , ale z tego co widze nikt chyba nie zastanowił się nad tym problemem.
Użytkownik Raptorek edytował ten post 31.05.2006 - |10:22|
Napisano 31.05.2006 - |10:29|
Napisano 31.05.2006 - |11:01|
Napisano 31.05.2006 - |12:04|
Napisano 31.05.2006 - |12:14|
A zmiana całej gry to już nie to samo a co do grafiki na 100% dobry prawnik się przyczepi
Sam nie wiem temat narazie nie ma sensu ale na 99% tak to się skonczy
Pewnie wiesz ,że wszystkie projekty amatorskie mody do gier na bazie sg zostały wykończone tylko grozbą pozwu wiec wiedzą jak to robić
Jestem ciekaw tylko czy wykończą projekt BSG
Napisano 31.05.2006 - |12:15|
Napisano 31.05.2006 - |14:40|
PS. Jezeli gra zdobedzie popularnosc to MGM sie przyczepi.
- www.gwrota.com
Napisano 31.05.2006 - |14:52|
Napisano 31.05.2006 - |16:18|
- www.gwrota.com
Napisano 31.05.2006 - |16:28|
W tej chwili musi się autor tego projektu wypowiedzieć
Użytkownik Raptorek edytował ten post 31.05.2006 - |16:30|
Napisano 31.05.2006 - |19:08|
http://pl3.space-pioneers.net
i prosił bym jak by gra już była dostępna do gry o poinformowanie mnie mailem
ewentualnie jeszcze przydatne linki
http://imageshack.us/
http://www.colorsche...com/online.html
http://webmaster.helion.pl/kurshtml/
jaki się komuś przyda są różne ciekawe rzeczy na tych stonkach
Napisano 01.06.2006 - |08:15|
nic takiego nie znalazłem
z góry dziękuję i czekam
edit1: znalazłem adres, ale jakoś nic pod tym adresem nie widzę
a chętnie bym sprawdził jak to działa
Użytkownik Plaski999 edytował ten post 01.06.2006 - |09:22|
Napisano 01.06.2006 - |09:54|
Napisano 01.06.2006 - |10:09|
Pozdrawiam
LVK
a tak wogole panowie to najpierw trzeba pomoc zrobic te gierke... Nad licencja lub innymi zgodami to sie pozniej pomysli. Potem mozna przedstawic projekt tworca Stargate ze jest to dla nich spora promocja itd. itd. Przedstawimy to jako tworczosc fanow. Ale przedewszystkim trzeba zrobic ta gre!!
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych

Logowanie »