Skocz do zawartości

Zdjęcie

Ojciec Jacka,a Dharma ...

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
83 odpowiedzi w tym temacie

#41 Mivan

Mivan

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 120 postów
  • MiastoWałbrzych

Napisano 09.05.2006 - |13:49|

Hmm moze to ojciec jacka ich sciagał dziwi mnie ze wczesniej sie spotkał juz z np. Ana Lucia, Sawyerem itp.... moze to on wybierał ludzi którzy mają byc na wyspie w co bardzo wątpie, to tylko moje zdanie na temat "Ojciec Jacka,a Dharma ..."
  • 0
Drugs are bad. Mkay...?

#42 bieski

bieski

Szeregowy

• Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 09.05.2006 - |21:37|

a ja mysle ze ojciec Jacka zyje

Locke wstal z wozka, Rose ozdrowiala , no a ojciec Jacka zmartywstal
  • 0

#43 NIKON

NIKON

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 79 postów
  • Miastoz daleka...

Napisano 09.05.2006 - |22:31|

W sumie to każdy może mieć rację bo nie wiemy co dla othersów znaczy dobry.

Jak to nie wiemy? "Dobry" wym. "Locke".

Użytkownik NIKON edytował ten post 09.05.2006 - |22:32|

• 0

#44 Sawyer88

Sawyer88

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 132 postów

Napisano 10.05.2006 - |05:02|

Wpadła mi do głowy nowa teoria ( nie śmiać się z niej, tyle co wstałem :) ).
A jeśli Ojciec Jacka ten którego widzimy we flashbackach nie jest Ojcem Jacka ?
Wyobraźcie sobie taki finał 2 serii:
Ma dojść do konfrontacji z Innymi, stoja naprzeciw siebie dwie grupy Othersi i Lostowicze, czekają na jakieś działanie z drugiej strony, a tu nagle wychodzi Christian Shepard.
Jack: Tato ?
Christian: Nie jestem twoim prawdziwym ojcem ...

i wielki napis LOST :)
Może koleś którego znamy jako ojca Jacka to tylko uzurpator ? Od małego był przy Jacku ( teoria, że Dharma miała wpływ na życie naszych bohaterów już wcześniej ) Może werbował tylko ludzi na wyspe ?
  • 0

#45 Northim

Northim

Kapral

• Użytkownik
  • 212 postów

Napisano 10.05.2006 - |07:18|

Wątpie. To po co by musiał okłamywać również Sawyera i Anę że jest jego ojcem skoro oni go (Jacka) w życiu nie widzieli?
  • 0

#46 Sawyer88

Sawyer88

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 132 postów

Napisano 10.05.2006 - |12:48|

A kiedy on to niby powiedział ? Sawyerowi mówił o tym, że ma syna ... Annie to samo, ale szczegółowo o nim nie opowiadał, mógł poprostu kity im pociś, żeby ich zmiękczyć.
  • 0

#47 Mivan

Mivan

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 120 postów
  • MiastoWałbrzych

Napisano 10.05.2006 - |13:18|

Może on być ich przywódcą? Innych?
"Jest geniuszem, ale nie zna przebaczenia(...)"

Nie wydaje mi się raczej, że to on jest przywódcą, ale dziwi mnie, że ciągle pokazują go w retrospekcjach i o dziwo wcześniej poznał dużo ludzi z wyspy....

A co do tego:

Jak to nie wiemy? "Dobry" wym. "Locke".

Koleś, musisz być naiwny, jeśli wierzysz w to co mówi Inny, którego przetrzymują w Bunkrze! Przecież my nawetnie wiemy jak on sie nazywa!!!! Robi ich w idiotów okłamując, wie, że go nie zabiją, wie, że są naiwni. Oni są po prostu ŹLI! Tak napewno są dobrzy skoro omamili Clare, czekali aż urodzi i chceli ją zabić... normalnie chodzące anioły!
  • 0
Drugs are bad. Mkay...?

#48 paula19

paula19

Szeregowy

• Email
  • 57 postów
  • MiastoTeBeGie ;)

Napisano 10.05.2006 - |18:11|

"dobry" albo jak wolicie "nadający się" to ktoś kto się interesuje sprawą Dharmy ( Eko i Looke z zainteresowaniem oglądali filmik ) , ktoś kto ma mocną psychike lub ktoś kto jest nieukrztałtowany czyli dzieci. Ojciec Jack'a nie miał nic wspólnego z Dharmą póki nie trafił na wyspę ( sam fakt że trafił to już ma coś wspólego :P ) Trafił martwy do tego nie ma wątpliwości. Ale gdzie jest ciało? Czego w 5 odcinku 1 sezonu przemieszcza sie jak czarna chmurka ?? (przypuszczam że twóry nie wiedzieli wtedy że wymyśla coś takiego, ale po tylu retrospekcjach z nim mogli coś wymyślić ) . . . możliwe że ciało wypadło albo ożyło a twórcy mogą nas tylko mylić odwracać uwage i dawać tematy do rozmów. Możliwe że Othersi wykradli ciało i robią sobie eksperymenty xD Ojciec Jacka pod żadnym pozorem nie jest NIM ani dobrowolnym członkiem Dharmy ;] hehehh , dobre ...
W Loście wszystko może nas zaskoczyć, więc nie wykluczajmy tego że ojciec Jacka został ożywiony prze Dharme. ^^ Z innego tematu: Jak sie oglądało te wszystkie retrospekcje z ojcem Jacka to sie zapomniało że on nie żyje ^_^ ale to nie istotne . . . nie wnikajmy xD

Użytkownik paula19 edytował ten post 10.05.2006 - |18:15|

• 0

#49 Vol 7

Vol 7

Starszy sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 242 postów
  • Miastowziąć na rower?

Napisano 16.05.2006 - |18:47|

troszke naciągane :/ ale może to wynik, że byłęś nie wyspany :P
  • 0

Dołączona grafika

#50 marek2

marek2

Szeregowy

• Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 16.05.2006 - |20:54|

Witam wszytkich forumowiczów na forum. Postanowiłem wtrącić moje 3 grosze, na temat przywódcy innych, czy przypadkiem ten przywódca nie był pokazany w odcninku, gdzie Clair porwali inni i w tym bunkrze podawali jej ten lek, antidotum czy co t o było. Jeżeli chodzi natomiast o rozmowe ojca Jacka i Sawyera, to ojciec Jacka jak mówił o wybaczeniu czy o czymś tam to przecieć mogło chodzić o to że gdy Jack go wydał że pije podczas pracy to na niego nawrzucał i sie odwrócił od syna i za to chciał go przeprosić.
  • 0

#51 Silver

Silver

Kapral

• Użytkownik
  • 231 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 16.05.2006 - |21:09|

Witam wszytkich forumowiczów na forum. Postanowiłem wtrącić moje 3 grosze, na temat przywódcy innych, czy przypadkiem ten przywódca nie był pokazany w odcninku, gdzie Clair porwali inni i w tym bunkrze podawali jej ten lek, antidotum czy co t o było. Jeżeli chodzi natomiast o rozmowe ojca Jacka i Sawyera, to ojciec Jacka jak mówił o wybaczeniu czy o czymś tam to przecieć mogło chodzić o to że gdy Jack go wydał że pije podczas pracy to na niego nawrzucał i sie odwrócił od syna i za to chciał go przeprosić.

Ten w bunkrze z Claire to był Zeke, i raczej nie jest on szefem. Jeśli wierzyć Fenremu, to jest on nikim ważnym. A jeśli chodzi o to co mówił Christian do Sawyera, to być może o to chodziło. Zresztą nałogowi alkoholicy często gadają o tym jak oni są biedni i że muszą sie zmienić a i tak dalej chleją i nic nie robią. Tak więc nie widze na razie możliwości, żeby Christian był kimkolwiek w Dharmie, nawet kiedyś w przeszłości.
  • 0
Milcz - albo powiedz coś, co lepsze jest niż milczenie.
E. J. Walten

#52 Tahu-tahu

Tahu-tahu

Szeregowy

• Użytkownik
  • 27 postów
  • MiastoGdansk

Napisano 17.05.2006 - |08:15|

1) ojciec Jacka raczej nie jest 'głównym' - przekonuje mnie argument, że na alkoholika (uważam, że prawdziwego) to zbyt odpowiedzialne
2) moim zdaniem jeszcze go zobaczymy żywego (i nie w retrospekcjach ani halunach)
3) być może jest możliwe, że uczestniczył w projekcie Dharma i zamiast siebie na wyspę wysłał utalentowanego synka (ale dlaczego wysyłał AL? To przemawia przeciw tej teorii, przecież ona jest 'zła' ('się nie nadaje') i dlatego została zabita)
  • 0

#53 Daria

Daria

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 97 postów

Napisano 17.05.2006 - |20:22|

Takie małe pytanie..
Czy ciało ojca Jacka wraz z Jackiem trafiliby na wyspę, gdyby doktorek nie miał problemów z alkoholem?
NIE!
Co wiemy o tym nałogu?
Jedna operacyjka pod wpływem alkoholu (co to za problem napić się tuż przed operacją żeby zionąć i popełnić celowo błąd lekarski?!) i już uznajemy, że ma problem?
Potem wiemy tylko, że go zwolnili przez Jacka (zachowanie Jacka można było przewidzieć przez jego charakter), a tatuś poleciał sobie gdzieś i chodził od hotelu do hotelu, a potem znaleźli go gdzieś tam martwego.
Przecież to nie oznacza, że naprawdę był uzależniony!
Wystarczy, że codziennie wylewał do zlewu zawartość butelek z baru, a butelki wstawiał do kosza. Przychodził codziennie do barów udając już pijanego i po jednym drinku zasypiał.
I już mamy kupę świadków na jego pijaństwo.
Jedyny problem to picie z Aną Lucią, ale ona też piła tyle samo, a jakoś nie uznaliśmy tego za problem.

Nie chcę udowodnic, że tatuś zmartwychwstał, bo to zbyt surrealistyczne, ani że udawał śmierć. Jednakże nie wolno przyjmować, że alkohol wykluczył go z Dharmy (przyjmując, że tam był), bo to alkohol sprowadził jego ciało i jego syna na wyspę!

P.S. Jeśli nie wyjaśnią sprawy pustej trumny to będę niepocieszona..
  • 0

#54 Eko

Eko

Kapral

• Użytkownik
  • 243 postów

Napisano 19.05.2006 - |11:25|

Czytam tak Wasze teorie i dochodzę do wniosku że chyba sami sobie wypiliście przed ich napisaniem. I to sporo...
  • 0

#55 Sawyer88

Sawyer88

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 132 postów

Napisano 19.05.2006 - |12:29|

Eko ty chyba sie całkiem przepiłeś ... to, że ojciec Jacka jest związany z Dharmą to dla mnie niemal pewne.
Jak inaczej wytłumaczysz jego powiązanie z Anną Lucią i Sawyerem ?? Wątpie żeby to był zbieg okoliczności, czy przypadek ... Everything happens for a reason ...
  • 0

#56 gietek

gietek

Kapral

• Użytkownik
  • 157 postów

Napisano 19.05.2006 - |12:39|

Eko ty chyba sie całkiem przepiłeś ... to, że ojciec Jacka jest związany z Dharmą to dla mnie niemal pewne.
Jak inaczej wytłumaczysz jego powiązanie z Anną Lucią i Sawyerem ?? Wątpie żeby to był zbieg okoliczności, czy przypadek ... Everything happens for a reason ...

Nie. Eko ma rację.
Skąd ta pewność? Jezu! To są wasze odczucia, wymysły i paranoje.
Pokaż mi choć pięć sekund serialu, które wskazywałyby na zwiazek ojca Jacka z Dharmą!
Tylko chcę żeby w tych pięciu sekundach był jakiś dowód konkretny [chociażby mizerna przesłanka], a nie domysły.
Związek tego człowieka z tą instytucją opiera się na stwierdzeniu "dla mnie to niemal pewne".
Przepyszny dowód! Niezbity!
  • 0

#57 Vol 7

Vol 7

Starszy sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 242 postów
  • Miastowziąć na rower?

Napisano 19.05.2006 - |12:42|

Eko ma rację

ja tak samo uważam - przecież kolo nie żyje, więc wg. mnie to już konczy te kwestie... ale wytrwali niech piszą... czasami można się pośmiać, czytając najbardziej absurdalne teorie (nie żebym miał coś złego na myśli) :P
  • 0

Dołączona grafika

#58 Sawyer88

Sawyer88

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 132 postów

Napisano 19.05.2006 - |14:08|

Krytykujcie, malkontenci ... zbyt często koleś jest pokazywany żeby był nieważny ... chciałbym bardzo, aby to co kilka osób myśli o jego związku z dharma okazalo się prawdziwe, a wam szczeny opadną
  • 0

#59 gietek

gietek

Kapral

• Użytkownik
  • 157 postów

Napisano 19.05.2006 - |14:16|

Krytykujcie, malkontenci ... zbyt często koleś jest pokazywany żeby był nieważny ... chciałbym bardzo, aby to co kilka osób myśli o jego związku z dharma okazalo się prawdziwe, a wam szczeny opadną

Nie twierdzę, że związku nie ma.
Ale nie mamy żadnych podstaw żeby uważać, że ojciec Jacka jest związany z DI.
Czas pokaże. Niezależnie od Twoich chęci.
  • 0

#60 Eko

Eko

Kapral

• Użytkownik
  • 243 postów

Napisano 19.05.2006 - |15:45|

Sawyer był już w czyichś retrospekcjach trzy razy - on też jest z Dharmy?

Nic nie jest wykluczone, ale formułowanie takich wniosków niczemu nie służy. Są w tym serialu ważniejsze wątki, niż alkohol i jego kosmiczny wpływ na bohaterów oraz ojciec Jacka.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych