Ojciec Jacka,a Dharma ...
Napisano 09.05.2006 - |13:49|
Napisano 09.05.2006 - |21:37|
Locke wstal z wozka, Rose ozdrowiala , no a ojciec Jacka zmartywstal
Napisano 09.05.2006 - |22:31|
W sumie to każdy może mieć rację bo nie wiemy co dla othersów znaczy dobry.
Jak to nie wiemy? "Dobry" wym. "Locke".
Użytkownik NIKON edytował ten post 09.05.2006 - |22:32|
Napisano 10.05.2006 - |05:02|
A jeśli Ojciec Jacka ten którego widzimy we flashbackach nie jest Ojcem Jacka ?
Wyobraźcie sobie taki finał 2 serii:
Ma dojść do konfrontacji z Innymi, stoja naprzeciw siebie dwie grupy Othersi i Lostowicze, czekają na jakieś działanie z drugiej strony, a tu nagle wychodzi Christian Shepard.
Jack: Tato ?
Christian: Nie jestem twoim prawdziwym ojcem ...
i wielki napis LOST
Może koleś którego znamy jako ojca Jacka to tylko uzurpator ? Od małego był przy Jacku ( teoria, że Dharma miała wpływ na życie naszych bohaterów już wcześniej ) Może werbował tylko ludzi na wyspe ?
Napisano 10.05.2006 - |07:18|
Napisano 10.05.2006 - |12:48|
Napisano 10.05.2006 - |13:18|
"Jest geniuszem, ale nie zna przebaczenia(...)"
Nie wydaje mi się raczej, że to on jest przywódcą, ale dziwi mnie, że ciągle pokazują go w retrospekcjach i o dziwo wcześniej poznał dużo ludzi z wyspy....
A co do tego:
Jak to nie wiemy? "Dobry" wym. "Locke".
Koleś, musisz być naiwny, jeśli wierzysz w to co mówi Inny, którego przetrzymują w Bunkrze! Przecież my nawetnie wiemy jak on sie nazywa!!!! Robi ich w idiotów okłamując, wie, że go nie zabiją, wie, że są naiwni. Oni są po prostu ŹLI! Tak napewno są dobrzy skoro omamili Clare, czekali aż urodzi i chceli ją zabić... normalnie chodzące anioły!
Napisano 10.05.2006 - |18:11|
W Loście wszystko może nas zaskoczyć, więc nie wykluczajmy tego że ojciec Jacka został ożywiony prze Dharme. ^^ Z innego tematu: Jak sie oglądało te wszystkie retrospekcje z ojcem Jacka to sie zapomniało że on nie żyje
Użytkownik paula19 edytował ten post 10.05.2006 - |18:15|
Napisano 16.05.2006 - |20:54|
Napisano 16.05.2006 - |21:09|
Ten w bunkrze z Claire to był Zeke, i raczej nie jest on szefem. Jeśli wierzyć Fenremu, to jest on nikim ważnym. A jeśli chodzi o to co mówił Christian do Sawyera, to być może o to chodziło. Zresztą nałogowi alkoholicy często gadają o tym jak oni są biedni i że muszą sie zmienić a i tak dalej chleją i nic nie robią. Tak więc nie widze na razie możliwości, żeby Christian był kimkolwiek w Dharmie, nawet kiedyś w przeszłości.Witam wszytkich forumowiczów na forum. Postanowiłem wtrącić moje 3 grosze, na temat przywódcy innych, czy przypadkiem ten przywódca nie był pokazany w odcninku, gdzie Clair porwali inni i w tym bunkrze podawali jej ten lek, antidotum czy co t o było. Jeżeli chodzi natomiast o rozmowe ojca Jacka i Sawyera, to ojciec Jacka jak mówił o wybaczeniu czy o czymś tam to przecieć mogło chodzić o to że gdy Jack go wydał że pije podczas pracy to na niego nawrzucał i sie odwrócił od syna i za to chciał go przeprosić.
E. J. Walten
Napisano 17.05.2006 - |08:15|
2) moim zdaniem jeszcze go zobaczymy żywego (i nie w retrospekcjach ani halunach)
3) być może jest możliwe, że uczestniczył w projekcie Dharma i zamiast siebie na wyspę wysłał utalentowanego synka (ale dlaczego wysyłał AL? To przemawia przeciw tej teorii, przecież ona jest 'zła' ('się nie nadaje') i dlatego została zabita)
Napisano 17.05.2006 - |20:22|
Czy ciało ojca Jacka wraz z Jackiem trafiliby na wyspę, gdyby doktorek nie miał problemów z alkoholem?
NIE!
Co wiemy o tym nałogu?
Jedna operacyjka pod wpływem alkoholu (co to za problem napić się tuż przed operacją żeby zionąć i popełnić celowo błąd lekarski?!) i już uznajemy, że ma problem?
Potem wiemy tylko, że go zwolnili przez Jacka (zachowanie Jacka można było przewidzieć przez jego charakter), a tatuś poleciał sobie gdzieś i chodził od hotelu do hotelu, a potem znaleźli go gdzieś tam martwego.
Przecież to nie oznacza, że naprawdę był uzależniony!
Wystarczy, że codziennie wylewał do zlewu zawartość butelek z baru, a butelki wstawiał do kosza. Przychodził codziennie do barów udając już pijanego i po jednym drinku zasypiał.
I już mamy kupę świadków na jego pijaństwo.
Jedyny problem to picie z Aną Lucią, ale ona też piła tyle samo, a jakoś nie uznaliśmy tego za problem.
Nie chcę udowodnic, że tatuś zmartwychwstał, bo to zbyt surrealistyczne, ani że udawał śmierć. Jednakże nie wolno przyjmować, że alkohol wykluczył go z Dharmy (przyjmując, że tam był), bo to alkohol sprowadził jego ciało i jego syna na wyspę!
P.S. Jeśli nie wyjaśnią sprawy pustej trumny to będę niepocieszona..
Napisano 19.05.2006 - |11:25|
Napisano 19.05.2006 - |12:29|
Jak inaczej wytłumaczysz jego powiązanie z Anną Lucią i Sawyerem ?? Wątpie żeby to był zbieg okoliczności, czy przypadek ... Everything happens for a reason ...
Napisano 19.05.2006 - |12:39|
Eko ty chyba sie całkiem przepiłeś ... to, że ojciec Jacka jest związany z Dharmą to dla mnie niemal pewne.
Jak inaczej wytłumaczysz jego powiązanie z Anną Lucią i Sawyerem ?? Wątpie żeby to był zbieg okoliczności, czy przypadek ... Everything happens for a reason ...
Nie. Eko ma rację.
Skąd ta pewność? Jezu! To są wasze odczucia, wymysły i paranoje.
Pokaż mi choć pięć sekund serialu, które wskazywałyby na zwiazek ojca Jacka z Dharmą!
Tylko chcę żeby w tych pięciu sekundach był jakiś dowód konkretny [chociażby mizerna przesłanka], a nie domysły.
Związek tego człowieka z tą instytucją opiera się na stwierdzeniu "dla mnie to niemal pewne".
Przepyszny dowód! Niezbity!
Napisano 19.05.2006 - |14:08|
Napisano 19.05.2006 - |14:16|
Krytykujcie, malkontenci ... zbyt często koleś jest pokazywany żeby był nieważny ... chciałbym bardzo, aby to co kilka osób myśli o jego związku z dharma okazalo się prawdziwe, a wam szczeny opadną
Nie twierdzę, że związku nie ma.
Ale nie mamy żadnych podstaw żeby uważać, że ojciec Jacka jest związany z DI.
Czas pokaże. Niezależnie od Twoich chęci.
Napisano 19.05.2006 - |15:45|
Nic nie jest wykluczone, ale formułowanie takich wniosków niczemu nie służy. Są w tym serialu ważniejsze wątki, niż alkohol i jego kosmiczny wpływ na bohaterów oraz ojciec Jacka.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Logowanie »