Skocz do zawartości

Zdjęcie

Egzamin gimnazjalny 2006

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
100 odpowiedzi w tym temacie

#41 hathor

hathor

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 89 postów
  • MiastoTarnobrzeg

Napisano 15.06.2006 - |11:50|

A tam średnia :P Ja kujonem nie jestem...u mnie w szkole chłopak ma średnią 5,7:P i to jest LOL dopiero.
Teraz trzeba Giertycha wyrzucić. :] Kto robi ze mną mały proteścik przed Ministerstwem Edukacji?? Znowu...może nam się uda coś zdziałać...no to kto chętny?? :P :>
  • 0
Grzechem jest nie grzeszyć...

#42 Vol 7

Vol 7

Starszy sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 242 postów
  • Miastowziąć na rower?

Napisano 15.06.2006 - |12:23|

ja ja ja

no to co? w poniedziałek? :]
  • 0

Dołączona grafika

#43 hathor

hathor

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 89 postów
  • MiastoTarnobrzeg

Napisano 16.06.2006 - |18:26|

W poniedziałek nie mogę...ale np. piątek...czemu by nie :P Ale coś nas mało będzie :/ We dwójkę się tam będziemy drzeć?? No tzn...ja to nawet potrafię sama tak protestować, że zaraz do mnie wyjdą, ale jak protest na wielką skalę to też musi być dużo ludu :]
  • 0

#44 Vala

Vala

Szeregowy

• Użytkownik
  • 19 postów
  • Miastohellworld

Napisano 16.06.2006 - |18:34|

ooo!!! jak protest to i ja mogę dołączyć, czemu nie... :clap:
  • 0
"ZASADY MOZNA ŁAMNAĆ TAK JAK .. . LUDZI" | PIŁA III

#45 greco

greco

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 345 postów
  • MiastoCzęstochowa

Napisano 16.06.2006 - |21:28|

(...)
Teraz trzeba Giertycha wyrzucić. :] Kto robi ze mną mały proteścik przed Ministerstwem Edukacji?? Znowu...może nam się uda coś zdziałać...no to kto chętny?? :P :>

A jakis powod ??
  • 0

#46 Vol 7

Vol 7

• Użytkownik
  • 1 242 postów
  • Miastowziąć na rower?

Napisano 16.06.2006 - |21:43|

prosze -
1. jak człowiek, który jest przeciwny integracji z UE jest ministrem Edukacji?
2. nie zna się na systemie szkolnictwa
3. nawet nie chciał rozmawiać z przedstawicielami protestujących uczniów w Warszawie
4. chore pomysły dotyczące organizacji roku szkolnego
5. 'lekcja patriotyzmu'
6. obowiazkowa religia (nie czepiam się, ale to wolny kraj i nie każdy jest wierzący i co? uczniowie, którzy nie chcą chodzić na religie będą musieli z niej uciekać i miec potem obniżone zachowanie?)
7. jest nie tolerancyjny wobec homoseksyalistów (to wolny kraj)
8. nie podoba mi się :P - to żart, ale wszystko i wszyscy chcą jego odejścia (nauczyciele, rodzice i uczniowie) poczytaj prasę jest tam wiele o jego chorych pomysłach... poza tym (powtórze słowa mojej nauczycielki) : "nigdy nie mieliśmy normalnego ministra edukacji (odkąd uczy) a ten jest chyba najgorszy ze wszystkich"...
Nie organizujemy żadnego protestu, bo to jest wg. mnie niewykonalne... raz się podpiąłem już pod taki protest na rynku w krk i mnie policja goniła i nie mam zamiaru znaleźć się jeszcze raz w takiej sytuacji... więc przed udaniem się na taką "pokojową" manifestację prosze się dobrze zastanowić....
  • 0

Dołączona grafika

#47 jack

jack

Chorąży

• VIP
  • 1 410 postów
  • MiastoPłock

Napisano 16.06.2006 - |23:06|

prosze -
1. jak człowiek, który jest przeciwny integracji z UE jest ministrem Edukacji?
2. nie zna się na systemie szkolnictwa
3. nawet nie chciał rozmawiać z przedstawicielami protestujących uczniów w Warszawie
4. chore pomysły dotyczące organizacji roku szkolnego
5. 'lekcja patriotyzmu'
6. obowiazkowa religia (nie czepiam się, ale to wolny kraj i nie każdy jest wierzący i co? uczniowie, którzy nie chcą chodzić na religie będą musieli z niej uciekać i miec potem obniżone zachowanie?)
7. jest nie tolerancyjny wobec homoseksyalistów (to wolny kraj)
8. nie podoba mi się :P - to żart, ale wszystko i wszyscy chcą jego odejścia (nauczyciele, rodzice i uczniowie) poczytaj prasę jest tam wiele o jego chorych pomysłach... poza tym (powtórze słowa mojej nauczycielki) : "nigdy nie mieliśmy normalnego ministra edukacji (odkąd uczy) a ten jest chyba najgorszy ze wszystkich"...
Nie organizujemy żadnego protestu, bo to jest wg. mnie niewykonalne... raz się podpiąłem już pod taki protest na rynku w krk i mnie policja goniła i nie mam zamiaru znaleźć się jeszcze raz w takiej sytuacji... więc przed udaniem się na taką "pokojową" manifestację prosze się dobrze zastanowić....

Trochę zarzutów się zebrało. Ale po kolei:
1. Dlaczego by nie? Przecież to wolny kraj :P I ma swoje prawo, które nie koniecznie musi być zgodne z wolą kilku gości z Brukseli
2. Tego nie wiemy do końca. To co piszą media - hm... już nie raz okazywało się warte :censored: :censored:
3. No cóż z tym mogę się zgodzić. Ale zastanawia mnie jedno. Dlaczego tak raptem uczniowie wpadli na pomysł manifestacji, ale nikt nie wydziwiał, jak choćby tworzono chory system gimnazjalny? Poza tym zastanawiam się kto tak naprawdę za tym stoi?
4. Nie wiem nic na ten temat, więc się nie wypowiem, ale póki co patrz p. 2.
5. A dlaczego nie? W sumie to chyba jesteśmy Polakami i coś nie coś warto by na ten temat wiedzieć. Idea jest ok. Natomiast wykonanie - tu można by podyskutować
6. Jest przecież wybór. O ile pamiętam można wybrać inny przedmiot, jak etyka czy filozofia. Poza tym w wielu szkołach tworzone są te lekcje na początku lub końcu zajęć.
7. Toć to wolny kraj! Choć samo słowo tolerancja jest całkiem nie na miejscu. Tolerowani to raczej są, ale czy akceptowani? No cóż w Polsce nie. I chyba dobrze, że tak jest. Z drugiej strony sami zainteresowani jak dla mnie sobie szkodzą. Poza tym, jak uczy przykład Holandii - prowadzi to do "ciekawych" zachowań. Warto by także spojrzeć na historię Rzymu. Rzym padł nie przez swoje prawo, ale poprzez brak jakichkolwiek zasad moralnych wśród władzy
8. Jeśli chodzi o prasę i media - to już się wypowiadałem. Dodam, że są strasznie stronnicze. Co do Twojej nauczycielki. To dziwne, bo wydawało mi się, ż najciekawsi spece od szkolnictwa byli podczas okresu błędów i wypaczeń. No ale jak mówiłem to wolny kraj. I czy się to komuś podoba, czy nie - Giertych jest wynikiem tego, co dzieje się na górze - m. in. zachowywania się kochanej przez prasę PO.

Ps. Nie jestem fanem Giertycha, ale mnie :censored: to, że jeszcze nie zaczął nic robić, a już krzyk jest, że działa źle. Poczekać trochę, a potem osądzać.

Użytkownik jack edytował ten post 16.06.2006 - |23:12|

• 0
"Nie mamy wpływu na czas, w którym się znaleźliśmy,
My tylko decydujemy, jak wykorzystać dany nam czas"

Gandalf - Drużyna Pierścienia

#48 hathor

hathor

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 89 postów
  • MiastoTarnobrzeg

Napisano 17.06.2006 - |15:08|

Nie no proszę badzo...jak komuś się podoba Giertych to ja nic nie mówie. Można przecież zrobić protest, żeby Giertycha nie usuwać ze stanowiska. :] Przecież wszyscy politycy są tacy kochani, myślą tylko o tym, żeby ludziom było dobrze...taa jasne. :censored: Osobiście nienawidze polskich polityków i mówię o tym głośno. Wątpię, żeby ktoś kiedyś wmówił mi, że wszystko w rządzie jest cacy. A co do protestu to grupkę kiedyś zorganizuję. Ja mam pytanie ogólne: co nowy rząd zrobi dobrego dla kraju?
  • 0

#49 Castor Krieg

Castor Krieg

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 092 postów
  • MiastoBerlin

Napisano 17.06.2006 - |15:49|

7. Toć to wolny kraj! Choć samo słowo tolerancja jest całkiem nie na miejscu. Tolerowani to raczej są, ale czy akceptowani? No cóż w Polsce nie. I chyba dobrze, że tak jest. Z drugiej strony sami zainteresowani jak dla mnie sobie szkodzą. Poza tym, jak uczy przykład Holandii - prowadzi to do "ciekawych" zachowań. Warto by także spojrzeć na historię Rzymu. Rzym padł nie przez swoje prawo, ale poprzez brak jakichkolwiek zasad moralnych wśród władzy.

Tutaj pojechałeś - homoseksualizm winny upadku Rzymu. Większej głupoty to ja dawno nie widziałem. Szczególnie, że zachowania homoseksualne a nawet pedofilskie (wg. dzisiejszego znaczenia słowa) były powszechne i uważane za normalne w czasach Rzymu.
  • 0

#50 jack

jack

Chorąży

• VIP
  • 1 410 postów
  • MiastoPłock

Napisano 17.06.2006 - |19:31|

Tutaj pojechałeś - homoseksualizm winny upadku Rzymu. Większej głupoty to ja dawno nie widziałem. Szczególnie, że zachowania homoseksualne a nawet pedofilskie (wg. dzisiejszego znaczenia słowa) były powszechne i uważane za normalne w czasach Rzymu.

Nie o tym mówiłem. Znam trochę historię i wiem jak działało to w historii. Biorąc pod uwagę Grecję (relacje m. uczniem a nauczzcielem oparte na homoseksualizmie były uznawane za bardzo ważne) i Rzym. Ale chodzi mi o zasadę - im więcej rozpadu moralnego (szeroko rozumianego) i braku praworządności tym szybciej upada państwo.

Osobiście nienawidze polskich polityków i mówię o tym głośno. Wątpię, żeby ktoś kiedyś wmówił mi, że wszystko w rządzie jest cacy. A co do protestu to grupkę kiedyś zorganizuję. Ja mam pytanie ogólne: co nowy rząd zrobi dobrego dla kraju?

Ja też niezbyt uwielbiam polityków, choć znam kilku osobiście. Nie lubie tego, co się dzieje w Polsce i jak patrzę na to wszystko to z chęcią popieram Smolenia z jego tekstem: "gdybym miał pershinga, to jak bym :censored: to najwyżej bym się o jedno biurko pomylił". Ale nie wierzę mediom i i temu co mówią. Są cholernie tendencyjne (mówię o wszystkich mediach). A co zrobił rząd - owszem niewiele. Ale pytam też co zrobiły poprzednie rządy? - i co widzę - nic.
Problem nie leży w Giertychu, ale w kilku sprawach: lustracja, Magdalenka, Wałęsa i cały obóz postsolidarnościowy. Niestety znów ma rację historia, że Polacy bić sięumieją, ale potem rozmawiać i korzystać z tego co zdobyli to już nie :/

Użytkownik jack edytował ten post 17.06.2006 - |19:34|

• 0

#51 Wraith

Wraith

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 523 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 17.06.2006 - |20:47|

Czepiacie się Giertycha, a właściwie nie ma się do czego narazie przyczepić. Facet jeszcze nic nie zrobił. No i może tylko to jest godne potępienia, bo robić coś trzeba. Ale żeby odrazu urządzać protesty przeciwko Giertychowi bo się nazywa Giertych i jest z LPR-u?? To jest zdziebko nieprzemyślane, poczekajmy aż wprowadzi jakiś nędzny przepis, w co wątpię bo opinia publiczna mu na to nie pozwoli. Dlatego zastanówcie się co złego Giertych wam zrobił jako Minister Edukacji zanim zacznecie protestować.

PS: W czym Łybacka była od niego lepsza??

Użytkownik Wraith edytował ten post 17.06.2006 - |21:06|

• 0

#52 Vol 7

Vol 7

• Użytkownik
  • 1 242 postów
  • Miastowziąć na rower?

Napisano 17.06.2006 - |20:58|

protestować sobie można bo wszyscy teraz protestują :P ale to jest ostaczena forma "nieprzyjaźni" do niego.... ja raz byłem na jednym proteście co z tego wynikło post wyżej :/ i teraz raczej udzielam się bardziej biernie niż czynnie.... PO CO KTOŚ WYMYŚLIŁ GIMNAZJUM ?? - pytanie tygodnia...
  • 0

Dołączona grafika

#53 jack

jack

Chorąży

• VIP
  • 1 410 postów
  • MiastoPłock

Napisano 17.06.2006 - |21:04|

Pytanie tygodnia??? Raczej dekaty :hyhy: Teggo to nikt nie wie. Miało na celu polepszenie szkolnictwa, ale wyszło z tego to, co widać. Wolałbym - żeby to zlikwidować. Bo do niczego z tym się nie dojdzie :/
  • 0

#54 Wraith

Wraith

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 523 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 17.06.2006 - |21:05|

protestować sobie można bo wszyscy teraz protestują :P ale to jest ostaczena forma "nieprzyjaźni" do niego.... ja raz byłem na jednym proteście co z tego wynikło post wyżej :/ i teraz raczej udzielam się bardziej biernie niż czynnie.... PO CO KTOŚ WYMYŚLIŁ GIMNAZJUM ?? - pytanie tygodnia...

Żeby obowiązkowa nauka trwała rok dłużej. Co spowodowało, że w liceum jest teraz straszny :censored: bo nie można się normalnie z programem do matury zmieścić.
  • 0

#55 Vol 7

Vol 7

• Użytkownik
  • 1 242 postów
  • Miastowziąć na rower?

Napisano 17.06.2006 - |22:10|

No właśnie!!! A nie mam kogo o to winić to pierwszą osobą, na którą mógłbym sie uwziąć to Giertych... więc na nim wieszam koty... co prawda do matury jeszcze 3 lata, ale już trzeba się nią martwić....
  • 0

Dołączona grafika

#56 Surin

Surin

Starszy kapral

• Zbanowany
  • 346 postów
  • Miastoz pokładu Slave - I

Napisano 18.06.2006 - |08:22|

No właśnie!!! A nie mam kogo o to winić to pierwszą osobą, na którą mógłbym sie uwziąć to Giertych... więc na nim wieszam koty... co prawda do matury jeszcze 3 lata, ale już trzeba się nią martwić....

I tu się pojawia twój kłopot Vol7 , tak jak wielu innych użytkowników w twoim wieku - przestańcie się przejmować tą maturą ! Przecież macie całe 3 lata.......uczcie się na bierząco i nie stresujcie , zresztą nauka w zasadzie zaczyna się od liceum ;) To co wyniesiesz z gimnazjum na wiele się nie zda , serio ......

JAk tak sobie wspominam ten mój nieszczęsny egzamin gimnazjalny , to jest to " pikuś " w stosunku do samej matury :) Taka formalnośc raczej niż sprawdzenie wiadomości....
  • 0
" 4400 " --> poziom serii wprost proporcjonalny do ilości postów osób nią zainteresowanych

= Teoria Prawdy Telewizyjnej =

#57 hathor

hathor

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 89 postów
  • MiastoTarnobrzeg

Napisano 18.06.2006 - |09:19|

JAk tak sobie wspominam ten mój nieszczęsny egzamin gimnazjalny , to jest to " pikuś " w stosunku do samej matury :) Taka formalnośc raczej niż sprawdzenie wiadomości....

Jasne, że to pikuś. Tylko jakbym tego pikusia zwaliła to by mi nie pomogły piąteczki, szósteczki, 3 lata pracy, średnie i mogłabym się pożegnać z wymarzonym kierunkiem i liceum. Pamiętam, że 3 lata temu sąsiad miał tylko 60 pkt. z testu i się dostał, ale czasy się zmieniły. Teraz każda szkoła wybiera najlepszych. Nie ma już tak, że na jedno miejsce startuje jedna osoba. Dzisiaj uczniowie biją się o miejsca w szkołach, a nie szkoły o uczniów. :/
  • 0

#58 greco

greco

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 345 postów
  • MiastoCzęstochowa

Napisano 18.06.2006 - |09:38|

Troche mnie mineło od mojego pytania. Ale widze ze padla odpowiedz na moje pytanie, na ktora trafnie odpowiedzial jack z ktorym sie calkowicie zgadzam.
Jak Giertych zostal ministrem to od razu pojawily sie protesty, ze on szkodzi itp, itd. Ciekawe bo on jeszcze nic nie mogl zrobic, ledwo co zostal ministrem. Ale jak ministrem byl Wiatr czy Lybacka to bylo OK, bo oni mieli gdzies szkole, dla nich wazne bylo, zeby nie zmieniac nic w szkolnictwie. Nauczycielom Giertych nie moze sie podobac, poniewaz nie wspeira ich interesow (bardzo mnie zdziwilo, kiedy powiedzial ze nie zniesie karty nauczyciela :|).
A teraz cos na temat spontanicznych protestow uczniow przeciw Romanowi (z tygodnika Wprost) :

TRWAJĄ SPONTANICZNE PROTESTY młodzieży - głównie zdrowszej jej części, socjalistycznej w treści i polskiej w formie - przeciwko Romanowi Giertychowi. Daty i trasy tych spontanicznych manifestacji podaje z dwutygodniowym wyprzedzeniem "Gazeta Wyborcza". Bo improwizacja improwizacja, ale frekwencja musi być.

• 0

#59 Surin

Surin

Starszy kapral

• Zbanowany
  • 346 postów
  • Miastoz pokładu Slave - I

Napisano 18.06.2006 - |12:12|

Jasne, że to pikuś. Tylko jakbym tego pikusia zwaliła to by mi nie pomogły piąteczki, szósteczki, 3 lata pracy, średnie i mogłabym się pożegnać z wymarzonym kierunkiem i liceum. Pamiętam, że 3 lata temu sąsiad miał tylko 60 pkt. z testu i się dostał, ale czasy się zmieniły. Teraz każda szkoła wybiera najlepszych. Nie ma już tak, że na jedno miejsce startuje jedna osoba. Dzisiaj uczniowie biją się o miejsca w szkołach, a nie szkoły o uczniów. :/

Wiesz hathor , KAŻDY zdaje egzamin gimnazjalny i dostaje do liceum ( może nie zawsze wymarzonego no ale jednak ) , jeśli dane liceum nie będzie leżeć , zawsze można się przepisać ( bo często chętni do danej szkoły topnieją w zawrotnym tempie i da radę się wcisnąć ) Sam jeszcze pamiętam jaka była bieganina z papierami po liceach ..echhhh ;) Tyle że wtedy miałem to wszystko jescze głęboko w poważaniu ;)

Nauczyciele ! Nie straszcie Maturą ! ;) - takie hasło na zakończenie ....
  • 0
" 4400 " --> poziom serii wprost proporcjonalny do ilości postów osób nią zainteresowanych

= Teoria Prawdy Telewizyjnej =

#60 Wraith

Wraith

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 523 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 18.06.2006 - |12:34|

Gdzieś tu wcześniej pisałam, że jeśli w pierwszym naborze się nie dostaniecie do dobrego liceum, to w drugim pójdzie lekko. Jeśli są wolne miejsca (a są na pewno) to progi obnizają się o 30 nawet czasem więcej punktów. Nie ma co narzekać, a już na pewno nie na Giertycha bo nie on to wymyślił. Dostaniecie się na pewno, jeśli nie teraz i nie w lipcu to we wrześniu najlepsze liceum w waszym mieście chętnie was przyjmie.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych