Skocz do zawartości

Zdjęcie

Taken (2002)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
78 odpowiedzi w tym temacie

#41 slaweeek

slaweeek

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 86 postów
  • Miasto3miasto

Napisano 12.07.2005 - |14:02|

serial bardzo dobry, wciągający i z klimatem. uważam że jeden z lepszych jakie oglądałem :) jedyny mankament to zbyt słodka końcówka. Ale wciąga i wart polecenia dla wszystkich lubiących klimaty o UFO.
  • 0

#42 Chavo

Chavo

Kapral

• Użytkownik
  • 162 postów
  • MiastoMazowieckie

Napisano 17.07.2005 - |21:21|

Oglądałem już ten serial i wg mnie jest bardzo dobry.
Ma swój charakterystyczny klimat, akcję i pokazuje też co może zrobić człowiek w pogoni za karierą.
Ogólnie rzecz biorąc bardzo polecam - nie będziecie się nudzić.
  • 0
Jeśli nie będziecie używać oczu waszych po to, aby widzieć, to będziecie używać ich po to, aby płakać.

#43 Picy

Picy

Kapral

• Użytkownik
  • 244 postów
  • MiastoCzłuchów

Napisano 29.07.2005 - |17:54|

taken...czy to nie produkcja Spilberga....
musze zobaczyć...nie przypominam sobie fabuły...
teraz jedynie na Pro7 leci chyba???
czy na jakiejś polskiej tez??
  • 0

#44 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 31.07.2005 - |14:20|

taken...czy to nie produkcja Spilberga....
musze zobaczyć...nie przypominam sobie fabuły...
teraz jedynie na Pro7 leci chyba???
czy na jakiejś polskiej tez??

Wyświetl post

W Polsce leciało jakiś czas temu na Canal+. Jedyne co Ci zostaje to chyba ściagnąć ten serial z sieci.
  • 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#45 jack

jack

Chorąży

• VIP
  • 1 410 postów
  • MiastoPłock

Napisano 08.09.2005 - |08:12|

Dłuższy czas polowałem na ten film, bo w Canal + obejrzałem tylko dwa odcinki - wybiórczo, choć wcześniej słyszałem o tym filmie wiele ciekawych recenzji w radio no i gdzieś tam czytałem. Skoro zdobyłem, to sobie oglądam. Jestem po dwóch pierwszych odcinkach (na 10). Wrażenie robie bardzo dobre. Pierwsze wrażenie - Spielbierg zaczyna wchodzić w seriale - i chyba nieźle mu to wychodzi. Po Kompanii Braci i Wybrańcach obcych sądzę, że odktył przed sobą nową drogę.
Odcinki są długie, ale jak dla mnie - tworzy to klimat. Może się mylę, ale dla mnie jest to sięganie do klasyki, jakąjest Odysea kosmiczna. Podobny sposób tworzenia obrazu i atmosfery poprzez obraz i narrację oczami dziecka. Super. Daję 10 na 10 możliwych.
  • 0
"Nie mamy wpływu na czas, w którym się znaleźliśmy,
My tylko decydujemy, jak wykorzystać dany nam czas"

Gandalf - Drużyna Pierścienia

#46 Macias

Macias

Kapral

• Użytkownik
  • 223 postów

Napisano 19.10.2005 - |23:49|

A mnie sie podobalo...i owszem znalazlam aktora ktory wystepowal w SG:))) Pamietacie taki odcinek SG o Martym ktory uwazal ze jest sledzony prze kogos i chcial przejsc prze wrota na ojczysta planete?

Podobało mi sie, tylko czasem mi sie dłuzyl troche, ale to moze dlatego, ze ogladalam po 2 naraz odcinki...Co do Marty'ego z SG, to tak mi sie wydaje ze tutaj gral takiego cwaniaczkowatego naukowca ktory pomagal Owenowi w pracy..ale Owen go pozniej sprzatnal..

Zgadza sie.
Ojczym Jesse'iego tez wysteowal w SG, bodajze jako agent "Rouge NID".Ale ten aktor ogolnie gra wiele 3planowych rol (swoja droga koles wyglada ciut jak brat takiego poslkiego aktora co gra policjanta w "Rodzinie zastepczej";) )
  • 0
Osoba, która pisąła do mnie w spraiwe Farka niech zrobi to raz jeszcze, bom [beeep] wołowa i skasowałekm przypadkiem mejla

#47 radical

radical

Starszy kapral

• VIP
  • 283 postów
  • Miastono man's land

Napisano 01.11.2005 - |19:23|

obejżałem ten serial i uważam że jest całkiem w porządku, a może nawet więcej niż w porządku ;). wydaje mi się, że to jest serial z gatunku social sci-fi (jeśli można użyć takiego terminu). porusza on raczej sprawy ogólnospołeczne, zwyczajne ludzie ambicje, zachowania, nawyki, a kosmici są tylko dobrym lustrzanym odbiciem nas samych. i jak widać też ich działania nie są całkiem fajne, że też często działają niszcząc i burząc wokół, ale oni przynajmniej umieli się powstrzymać (a konkretnie jeden z nich). i jakże blado wypadamy na ich tle, kiedy ludzka chęć władzy, posiadania, wiedzy i zapewne pieniędzy (bo one zawsze stają za tym wszystkim) doprowadza do takiego końca, a nie innego. to taki serial bez happy endu jak dla mnie. ale bardzo fajny.
jeśli spielberg czuwał nad tym serialem to chwała mu za to, bo mimo, że akcja nie toczy się czasem szybko, nie ma efektownych scen walk, pogoni czy czegoś takiego, a raczej jest nastawiony na analizę, refleksję, itp, to (na szczęscie) taken pozbawione jest banalności, którą często można spotkać w serialach sci-fi.
podsumowując jest to serial godny polecenia każdemu miłośnikowi sci-fi. i jeśli miałbym go ocenić to w 10cio punktowej skali z czystym sumieniem dałbym bardzo mocną 9 :)
pzdr
  • 0
back from the dead :D

#48 mmisiek

mmisiek

B5 SuperFan

• Email
  • 1 219 postów
  • MiastoKnurów ---> Śląsk

Napisano 03.03.2006 - |22:09|

TVN reklamuje, że wkrótce pojawi się on w ich telewizji - nie podaja kiedy ale pewnie w ciagu kilku miesięcy.

Więc pamiętajcie - szukajcie we programach TV serialu "Wybrańcy obcych" - to właśnie Taken jest :)
  • 0
Chcesz wiedziec o jakich serialach można ze mną porozmawiac ?? Kliknij TUTAJ

Dołączona grafika

#49 Devil

Devil

Szeregowy

• Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 04.03.2006 - |00:45|

TVN reklamuje, że wkrótce pojawi się on w ich telewizji - nie podaja kiedy ale pewnie w ciagu kilku miesięcy.

Więc pamiętajcie - szukajcie we programach TV serialu "Wybrańcy obcych" - to właśnie Taken jest :)

Bedzie emitowany od 16 marca wedlug tej strony. Juz sie nie moge doczekac. Moja prosba: jak ktos znalazl ten serial (najlepiej HDTV.HR.5.1.Rip ;) ) na ktorejs stronie torrentowej z duza iloscia seedow niech mi podesle na PM.Bede wdzieczny.

Użytkownik Devil edytował ten post 04.03.2006 - |00:47|

• 0

#50 miho

miho

Szeregowy

• Użytkownik
  • 19 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 04.03.2006 - |01:07|

No dzisiaj zobaczyłem zajawkę serialu na tvn. Bardzo pozytywna. Ale jak to bywa to pokazują najlepsze kawałki. Nie czytałem tzn przeszedłem wszystkie posty lotem myszki bo jak zauważyłem to znajduje się tam wiele spoilerów.
Więc pytanie... serial warty czasu w aspekcie dokumentu czy czysto przygodowy z akcją na maxa.
  • 0

#51 mmisiek

mmisiek

B5 SuperFan

• Email
  • 1 219 postów
  • MiastoKnurów ---> Śląsk

Napisano 04.03.2006 - |10:54|

Mi się podobał, fakt troszke przydługawy, można by zmieścić treść we 7-8 odcinkach, fajnie "wkręcone" we fabułę takie motywy jak lądowanie we Roswel, kręgi we zborzu, świetliste dyski na niebie, faceci w czerni :)
  • 0
Chcesz wiedziec o jakich serialach można ze mną porozmawiac ?? Kliknij TUTAJ

Dołączona grafika

#52 Sarenkaa

Sarenkaa

Szeregowy

• Użytkownik
  • 25 postów
  • MiastoSkandynawia

Napisano 04.03.2006 - |13:58|

Caly serial Taken jest w tej chwili na emule dokladnie na osiolek.com
Jesli to moze komus pomoc :)
pozdrawiam
  • 0
"Nie traktuj zycia zbyt powaznie i tak nie wyjdziesz z tego zywy!"

#53 typcio

typcio

Plutonowy

• Użytkownik
  • 352 postów
  • Miasto

Napisano 07.03.2006 - |00:42|

Info ze strony TVNu http://reklama.tvn.p...847,oferta.html

Emisja od 16 marca

Czwartek, około 23:30
  • 0

#54 szymcio

szymcio

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 145 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 07.03.2006 - |01:06|

serial bardzo mi sie podobal , zwlaszcza efekty specjalne wgniataja w fotel:) fabula i zwrot akcji jest momentami rewelacyjna :)tylko troszke przesadzili z jego dlugoscia. to ze jest 10 odcinkow to wcale nie tak duzo ale kazdy z nich trwa po prawie 90 min czyli normalnie to jest ponad 20 odcinkow <_<
z przyjemnoscia jednak obejrze po polsku chociazby z dwoch powodow :
pierwszy - przypomniec sobie wszystko i ogladac na nowo to samo co w wakacje :)
drugi - sprawdzic jak przetlumaczyli nasi translatorzy wszystkie dialogi na jezyk polski i ile zrobili bledow :hyhy:

PS jedynym minusem jest czas emisji bo dla mnie to troche za pozno w niektore dni :(

Użytkownik szymcio edytował ten post 07.03.2006 - |01:11|

• 0

#55 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 07.03.2006 - |09:41|

Info ze strony TVNu http://reklama.tvn.p...847,oferta.html

Emisja od 16 marca

Czwartek, około 23:30

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
No cóż, współczucie dla wszystkich którzy będą oglądali półtora godzinne odcinki (bez reklam) zaczynające sie o godz. 23:30.
Tam w TVN ktoś ma naprawdę nieźle popier... w głowie że wszystkie amerykańskie seriale daje tak późno.

Dobrze że TVN nie emituje Losta albo Desperate Housewives bo też by pewnie leciały o 23:30 :lol: .
  • 0

#56 DanielP

DanielP

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 669 postów

Napisano 07.03.2006 - |12:47|

No cóż, współczucie dla wszystkich którzy będą oglądali półtora godzinne odcinki (bez reklam) zaczynające sie o godz. 23:30.

Znacie kogos kto nie ma do dyspozycji magnetowidu albo karty TV w kompie (aby ponagrywac) ?
A na drugi dzien obejrzy sie serial o takiej porze, o jakiej sie chce.
To nawet jeszcze lepiej, bo sie reklamy poprzewija. Ludzie przeciez mamy XXI wiek :)
  • 0

#57 jack

jack

Chorąży

• VIP
  • 1 410 postów
  • MiastoPłock

Napisano 07.03.2006 - |14:15|

Wiadomość fajna. Już dawno nie oglądałem tego serialu, choć mam go na kompie. Jedynie co smuci to czas i reklamy. niestety tego ostatniego nie znoszę.
  • 0
"Nie mamy wpływu na czas, w którym się znaleźliśmy,
My tylko decydujemy, jak wykorzystać dany nam czas"

Gandalf - Drużyna Pierścienia

#58 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 07.03.2006 - |16:44|

Znacie kogos kto nie ma do dyspozycji magnetowidu albo karty TV w kompie (aby ponagrywac) ?
A na drugi dzien obejrzy sie serial o takiej porze, o jakiej sie chce.
To nawet jeszcze lepiej, bo sie reklamy poprzewija. Ludzie przeciez mamy XXI wiek :)

Ja już tą serie oglądałem jakiś czas temu na C+ więc mnie to mało obchodzi.
Co nie zmienia faktu że współczuje wszystkim którzy będą to oglądali na TVN o takiej "przystępnej" porze :lol: . Zresztą tak jak wszystkie amerykańskie seriale na TVN ;).
  • 0

#59 szymcio

szymcio

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 145 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 07.03.2006 - |20:11|

no TVN dalo ciala z godzina emisji :(
skoro to ma zaczac sie o 23:30 i trwa 90 min to o 1 w nocy sie skonczy odcinek i jesli ktos nie ma zadnego sprawdzianu albo kolokwium nastepnego dnia to moze posiedziec. gorzej jak taken bedzie codziennie wiec codziennie isc o 1 w nocy spac a do szkoly na 8 rano to dla niektorych wielka lipa :)
jak dobrze ze mam 6 min drogi do szkoly :P
  • 0

#60 DanielP

DanielP

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 669 postów

Napisano 08.03.2006 - |15:17|

ma zaczac sie o 23:30 i trwa 90 min to o 1 w nocy

Minimum do 1:30 - dodaj sobie czas na reklamy.
Przy filmie 90 minut to bedzie MINIMUM 30 minut reklam.
Jazda na maxa :)
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych