Najlepszy serial SF
Napisano 20.01.2004 - |19:07|
Napisano 20.01.2004 - |19:35|
Bardzo mi się podobał SAAB na końcowym odcinku aż mi sięłezka w oku zakręciła wspaniałe zakończenie pozostawiające niedosyt - modlę się o to aby nakręcili jeszcze parę odcinków.
Rozpisałem się troszke i chyba już starczy mych wywodów serialowych.
Mój pierwszy pościk w końcu przyszła na niego pora.
Napisano 21.01.2004 - |21:23|
Tak się patrze na tą ankietę i się poważnie zastanawiam , czy przypadkiem Castor zrobił dobrze umieszczając StarGate SG1 w ankiecie . Mógł zrobić inaczej , to znaczy nazwać ankietę : Najlepszy serial po SG1 i nie umieszczać go w ankiecie .
..mogł też zrobić ankietę po prostu "najlepszy serial sci-fi" i NIE UMIESZCZAĆ TAM NA LIŚCIE WOGOLE STARGATE'A
The Corps is Mother, The Corps is Father
[Babylon5-Cały][B5:Crusade-Cały][EFC-3sez][Farscape-3sez][StarGate SG1-4s]
[SAAB-Cały][ST:Enter-2s][ST:DS9-2s][ST:TNG-2s][ST:Voy-3s][X-Files-6s]
Napisano 21.01.2004 - |21:54|
gulus
Napisano 21.01.2004 - |22:11|
Problem jest też to, że sporo osób widziało tylko jeden serial, SG-1 i głosuje zgodnie z prawem inżyniera Mamonia.
Może odpowiedzią byłoby zastrzeżenie, że oddając głos i komentując dlaczego, aby każdy wypisał jakie seriale s-f widział wceśniej, oprócz tego na który oddaje głos. To od razu udowodniłoby tezę że na SG1 głosują ludzie "rookie" w s-f Ci którzy są juz latami opętani s-f i widzeli co najmniej kilka jej odmian nie wybierają SG!
Napisano 21.01.2004 - |22:33|
To też nie zawsze daje skutek - ponieważ spora częśc ludzi właśnie zaczyna przygodę z SF i w takim przypadku trudno jest cokolwiek wymienić . Jakby nie patrzeć sporo osób zaopatruje się wiadomo z jakiego żrudła i dopiero je poznają .Może odpowiedzią byłoby zastrzeżenie, że oddając głos i komentując dlaczego, aby każdy wypisał jakie seriale s-f widział wceśniej, oprócz tego na który oddaje głos. To od razu udowodniłoby tezę że na SG1 głosują ludzie "rookie" w s-f Ci którzy są juz latami opętani s-f i widzeli co najmniej kilka jej odmian nie wybierają SG!
Napisano 21.01.2004 - |22:35|
gulus
Napisano 22.01.2004 - |02:19|
Napisano 22.01.2004 - |18:35|
Nie nie mozna wykluczyć sg1 z ankiety poniewaz niektórzy wybrali sg1 z posród innych seriali, na przykład ja z farscape i sg1 wygrałem tego drugiego.Choć teraz moje zdanie bym zmienił ponieważ uważam Farka za najlepszy serialTo poprostu wykluczmy SG1 z wynikow i bierzmy pod uwage wszystko poza SG1 a ze ludzie glosuja no coz jest ankieta to glosuja
NIE dla Spoilerów !!!!
Piszesz Spoilery???? Od Dziś używaj :
[spoiler] Text [/spoiler]
Napisano 22.01.2004 - |20:28|
to by było dobre,tylko trzeba by było zrobić nową ankiete!!Dlatego ja proponowałem zrobić to inaczej - Następny po SG1.
Ciekawe czy wygrałby Farek czy babylon5 ??? A moze coś innego
NIE dla Spoilerów !!!!
Piszesz Spoilery???? Od Dziś używaj :
[spoiler] Text [/spoiler]
Napisano 22.01.2004 - |21:57|
Nie nie mozna wykluczyć sg1 z ankiety poniewaz niektórzy wybrali sg1 z posród innych seriali, na przykład ja z farscape i sg1 wygrałem tego drugiego.Choć teraz moje zdanie bym zmienił ponieważ uważam Farka za najlepszy serial
No i jak to świadczy o StarGate ? Obejrzałeś swój drugi serial s-f w życiu i już uważasz go za lepszy ... nic dodać nic ując, co potwierdza moją tezę
Jak dla mnie SG to... taka przeciętność, pośmieję się z żartów Jacka, wiem ze zawsze zostanę zaskoczony z motywem odcinka... w sumie to jest 45 takiej dobrej zabawy. W 2 minuty po napisach końcowych już odcinka nie pamiętam... jednym uchem wleci, drugim wyleci . Najlepiej polewam z tego jak szukają tej technologii ... każdy statek który zdobędą MUSI SIĘ ROZWALIĆ LUB ZAGINĄĆ Gdybym to ja był na ich miejscu zaczołbym od wypadów odziałów na planety (i tylko te planety) gdzie swoje statki trzymają Gouldowie. Celem byłoby zdobycie jak największej floty, a potem .... na co komu jakaś zaawansowana technologia do obrony planety... skoro mamy taka ilość statków nikt się nie przedostanie
BTW:
Farek rzeczywiście rządzi
Napisano 31.01.2004 - |08:17|
Napisano 31.01.2004 - |09:17|
Nudyny ???? Usypiający ??? To chyba seriale pomyliłeś . Wedłóg mnie , serial jest rewelacyjny i jeśli się przynim nudzisz to chyba nie rozumiesz co oglądasz - takie jest moje zdanie .Teraz oglądam Babylon 5 i rany jaki to nudnyyy film. Jak to to sie nie rozkręci. Narazie wpakowałbym to na najbardziej usypiający serial.
Napisano 31.01.2004 - |10:00|
Mówiłem o tym nie raz, powiem jeszcze raz. Przed Stargate seriale scf-fi omijałem (co było łatwe zważając na naszą polską TV, która jak już taki puściła to gdzieś ukryty w czasoprzestrzeni) i dopiero gdy oglądalem jeden odcinek z kuzynem coś mnie wzięło do oglądania SG. Dochodzicie do wniosków że jeśli jakiegoś serialu z tej listy nie oglądałem nie mam prawa głosować, mimo tego że żadne recenzje, żadne opisy, żadne obejrzane odcinki, ani innych słowa na razie mnie nie przekonują że inne seriale są lepsze od Stargate.
Powoli oglądam Farscape (już 1x20 odcinek) i tak myślę czy to nie jest czyste "scf-fi" bo, wygląda ten serial jak wygląda i muszę powiedzieć że całkiem go polubiłem. Jednak dalej Stargate dla mnie jest najlepsze i do tego serialu nie przekonał mnie fakt że to jest "scf-fi", ale wątki i wydarzenia które działy się pod koniec pierwszego sezonu.
Cieszy mnie że dave nie dowodzi działami SGC bo wszystkich żołnierzy wysłałby na zdobywanie statków i wszyscy by się rozwalili na przesłonie energetycznej lub na armi czających się Jaffa przy wrotach (403,704).
Napisano 31.01.2004 - |15:13|
Nudyny ???? Usypiający ??? To chyba seriale pomyliłeś . Wedłóg mnie , serial jest rewelacyjny i jeśli się przynim nudzisz to chyba nie rozumiesz co oglądasz - takie jest moje zdanie .
Ostatecznie to nie jest "Power Rangers", ani "Wojownicze żółwie ninja" ... i tak wiemy, że w ostatnim odcinku s1 będzie już "kupiony"
Dochodzicie do wniosków że jeśli jakiegoś serialu z tej listy nie oglądałem nie mam prawa głosować, mimo tego że żadne recenzje, żadne opisy, żadne obejrzane odcinki, ani innych słowa na razie mnie nie przekonują że inne seriale są lepsze od Stargate.
Bo jak nie spróbujesz to nie wiesz ! O "cudzie"się nie opowiada ! Cudem się delektuje . Tymczasem, ja widzałem już z koleji tyle różnego s-f (nie widzalem tylko "Taken" i "Smallville"), że trzeba coś o wiele, wiele lepszego od "miłej historyjki" żeby przyciagnąc mnie na dłużej. Również efekty specjalne nie robią na mnie wrażenia.
Powoli oglądam Farscape (już 1x20 odcinek) i tak myślę czy to nie jest czyste "scf-fi" bo, wygląda ten serial jak wygląda i muszę powiedzieć że całkiem go polubiłem. Jednak dalej Stargate dla mnie jest najlepsze i do tego serialu nie przekonał mnie fakt że to jest "scf-fi", ale wątki i wydarzenia które działy się pod koniec pierwszego sezonu.
Dla mnie czyste "s-f" to jest "LEXX" ! Którego obejrzałem w całości. Inne seriale są tylko bliższe lub dalsze ideałowi s-f. Prawdopodobnie większość fanów s-f w tym forum nie będzie nawet chciała oglądać tak skrajnego dzieła. Ale proporzec "core s-f" należy się właśnie temu serialowi! Mnie on się podobał bardzo. Aktorzy i scenarzyści napawdę pokazali się z najlepszej strony.
Cieszy mnie że dave nie dowodzi działami SGC bo wszystkich żołnierzy wysłałby na zdobywanie statków i wszyscy by się rozwalili na przesłonie energetycznej lub na armi czających się Jaffa przy wrotach (403,704).
Bo oczywiście muszą isć na walkę metodą "na klatę" ? Mnie marzy się żeby choć raz w tym serialu zabrali ze sobą rakietkę naprowadzanąna na podczerwień, lub manualnie. Stoi sobie fort Jaffa.... 3. - 2. - 1. zostają same buty
Pozatym wiele niedopracowań technicznych ma ten serial. Np. średniej klasy transportowiec który pada zupełnie bezbronny ofiarą małego mysliwca ! Żeby go uchwycić i zesztrzelić próbuje robić zwroty... a ja się pytam... czemu ma tak wielki kuper z tyłu i nie ma tam ani jednego działa z tyłu? Sterowanego przez komputer pokładowy, lub personel na pokładzie ? Najlepszy przykład dobrze zaprojektowanego transportowca piechoty masz w "SAAB". Spróboj podejść go z którejś strony, wszędzie jest obszar kontrolowany przez jakieś działko. Mało tego, nawet po odłaczeniu od okrętu w przestrzeni, taki "kontener" potrafi się jeszcze dość skutecznie odszczekiwać!
Napisano 23.02.2004 - |22:35|
Napisano 10.03.2004 - |20:19|
1. Stargate
2. Babylon 5
3. ST Voyager
Chociaż Babylon 5 też pasuje na miejsce number 1
#60 Gość_Han Ohara_*
Napisano 28.03.2004 - |21:34|
1. Star Gate
2. Babilon 5
3. Star Trek
Nie widziałem serialu Saab czego żałuję bo jestem bardzo ciekawy jak wygląda. Niestety polska telewizja nie jest zainteresowana pokazywaniem seriali zwłaszcza science fiction. Kiedyś TVN wyświetlał Star Gate, ale szybko przerwał emisję.
Może, jeszcze kiedyś będzie okazja go zobaczyć.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych