Skocz do zawartości

Zdjęcie

Muzyka

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
196 odpowiedzi w tym temacie

#41 Michał

Michał

Sierżant

• VIP
  • 765 postów
  • Miastoz Wormhole (Kraków)

Napisano 29.12.2003 - |23:39|

Propnuje o zamknięcie tego tamatu!!nie ma dyskusji sa tylko bluzgi i to tylko moze doprowadzic do spięc między forumowiczmi :(
Więc:
Prosze zamknąc

Użytkownik Michał edytował ten post 29.12.2003 - |23:39|

• 0
WISŁA KRAKÓW

Dołączona grafika

NIE dla Spoilerów !!!!

Piszesz Spoilery???? Od Dziś używaj :
[spoiler]	Text  [/spoiler]

#42 JoVisH

JoVisH

Starszy kapral

• VIP
  • 336 postów

Napisano 30.12.2003 - |00:06|

Popieram. Muzyka to śliski temat na równi z polityką i religią. Prowadzi tylko do kłótni i niesnasek. Żałuję, że wydałem swoją opinię na temat hip-hopu. Wszystkich urażonych gorąco przepraszam. O gustach nie powinno się dyskutować. Każdy słucha tego co go kręci i nikt tego krytykować nie powinien. Mnie również było przykro kiedy przeczytałem opinie krytykujące moją ukochaną muzę. Dlatego może zamiast tego tematu lepiej będzie stworzyć inny, coś w stylu "polecamy albo i nie" dotyczący muzyki. Niech będzie rzeczowa dyskusja a nie kłótnie. Przecież nikt z nas ich na forum nie chce.
  • 0
"...something takes a part of me..."

#43 artpi

artpi

Starszy szeregowy

• VIP
  • 135 postów
  • MiastoWarszawa -> Gocław

Napisano 30.12.2003 - |00:10|

Ja Polskiego hip hopu równierz nienawidzę i cieszę się, że jest grupa osób, która myśli tak samo..
Polski hH to nei muzyka, tylko gadanie do mikrofonu, wogóle szkoda gadania...
Eminem i 50cent są czasem do ścierpienia, ale polacy...

Oto kilka tekstów napisanych w pół godziny, dla jaj. Proszę nie brać tego poważnie!

"Wyznania ziomala" z płyty "Życie ulicy Okulickiego"
Ziomal: Art-P.

Joł ziomale!
Nie uczmy się wcale!
siedźmy pod budą z piwem
urządzimy niezłą bibę
będziemy zioło jarali
i ostro rapowali
HWDP powtwarzam wciąż
a ziomale jak jedem mąż
idą ze mną, bo qmple to podstawa
myślę o tym, gdy się budzę z rana
świat to stara dzi...ka
popijmy teraz piwka
zaraz komuś wpie.. spuścimy
się z nim pobawimy
uczy się, pracuje
to mu łomot przysługuje.
siedzę se między blokami,
rapuje z ziomalami
że jesteśmy pokrzywdzeni
i to się k.. nie zmieni
nikt nic nam nie dał bez roboty
to mu sprawimy kłopoty
bo nam się wszystko należy
nam, k... leniwej młodzieży.

"Polska" z płyty "Życie ulicy Okulickiego"

A ty co bananie?
co to za czytanie?
siedzisz se w internecie
, jak plażowicz w lecie
siedzisz nie robisz nic
to tylko taki pic
że niby pracujesz!
ty się wylegujesz!
popatrz, ten kraj dokąd zmierza?
polityka śmierdzi jak ryba nieświeża.
natychmiast zrobić coś trzeba,
a premierzy spadają wprost z nieba.
w helikopterach stalowych
z pieniędzy rozkradzionych
bo hip-hop o problemach powiada
ważne rzeczy gada
ale nie jak stara ciotka
co tylko chowa kotka
i gada pos nosem
my krzyczymy gromikom głosem
bo to sztuka, chłopie!
co ty wiesdz o hip-hopie
hip-hop to przyszłość ojczyzny
bo inaczej nikosie dyzmy
ukradną, co tylko się da!
śpiewajmy więc la-la-la

"Ziomale" z płyty "Życie ulicy Okulickiego"

Słuchajcie dalej wyznań ziomala
co wstał dziś wcześnie z rana
i tak dla siebie rapuje.
Prawo do tego mu przysługuje!
Wszystkim w mordę trzeba dać
tak sę myślę, że k. mać!
Bo ja jedyny jestem
okazuje się z każdym testem
przez życie zapodanym
problemem pod nogi rzucanym
na nikogo liczyć nie mogę
gdy odczuwam strach i trwogę
bo od tego wszyscy uciekają
i di domu zasuwają
Tak, to jest racja,
gdy trudna sytuacja
na nikogo liczyć nie możesz
wszyscy mają cię gdzie? - sam wiesz.
Przyjaźń już umarła,
jak stary but się wytarła
wszyscy tylko udaja
tak to ryjr uśmiechają
a jak co do czego przychodzi
to taki przyjaciel zawodzi
jeszcze będziecie przez to płakali
bo nie ma już prawdziwych ziomali

"Zioło" z płyty "Życie ulicy Okulickiego"

Dlatego trawkę jarać trzeba
zioło zamiast chleba
problemy wyjaśni
i świat ci rozjaśni
bo problemów pełno wszędzie
jak zielska na grzędzie
w budzie kuć zmuszają
a ty byś się czym innym zajął
w domu coś od ciebie chcą
jacyś nienormalni są
zioło ci w sukurs przychodzi
gdy wszystko inne zawodzi
ale zioło kosztuje
kasę z portfela wyjmuje
jest i na to rada dobra
bądź szybki jak kobra
i hoduj zioło w szopie
to najlepsza rada, chłopie!

Jak już pisałęm, NIE BRAĆ TEGO POWAŻNIE!!

A mówię tak teraz dla przykłądu oczywiście, ale byłby paradoks. gdyby ktoś napisał poniżej posta z upomnieniem o zakończenie tematu. Wszak po co pisać, jak chce się skończyc. Jak już mówiłem, tak tylko przykładowo. :P

Użytkownik artpi edytował ten post 30.12.2003 - |00:39|

• 0
Kłamstwo zawsze popłaca. To kiedy prawda wyjdzie na jaw, zaczynają się problemy...

#44 Michał

Michał

Sierżant

• VIP
  • 765 postów
  • Miastoz Wormhole (Kraków)

Napisano 30.12.2003 - |00:32|

No comment!!!

Skończmy już!!

Bo.....eh szkoda słów.Jovish napisał też ,że to nie ma sensu a i tak artpi musiałeś dołożyć swoje 3 grosze!!
  • 0
WISŁA KRAKÓW

Dołączona grafika

NIE dla Spoilerów !!!!

Piszesz Spoilery???? Od Dziś używaj :
[spoiler]	Text  [/spoiler]

#45 Castor Krieg

Castor Krieg

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 092 postów
  • MiastoBerlin

Napisano 30.12.2003 - |00:36|

Temat pozostanie otwarty, gadaliśmy już o Religii i Aborcjii, możemy porozmawiać i o tym. A dla bluzgaczy kasacja posta i banan. :angry: Kulturka przede wszystkim.
  • 0

#46 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 30.12.2003 - |00:45|

Zapraszam do looknięcia.Z qmplem troch.e tworzymy muzy dla jaj i m.in. to kawalłki HH,które wyśmiewają muzykę HH.

JAJCYKLONY BAND

Tam są tylko 2 nasze kawałki a mamy ich 5.Posłuchacjei TOMKA!!!
  • 0
" PAMIĘTAJCIE , STARGATE ISTNIEJE !!! KTO NIE WIERZY NIECH ZAJRZY W SWÓJ UMYSŁ "

#47 Sfinks

Sfinks

Kapral

• Użytkownik
  • 245 postów
  • MiastoWarszawa / Michalin

Napisano 30.12.2003 - |01:47|

Jak kogos obrazilem tym tekstem skierowanym do Grincha to przepraszam ale chodzilo mi o to ze spora czesc osob tutaj jest jednak mloda i stad sie biora tak extremalne poglady na temat muzyki szczegolnie chodzilo mi piewcow wspanialosci HH (polskiego) ale po czesci tez o innych nie ma sensu glosic az tak extremalnych pogladow (takie jest moje zdanie) muzyka jest wielobarwna wiec kazdy slucha tego czego slucha

P.S A tematu niema po co zamykac niby dlaczego to ma byc zrobione bo to sliski temat ja juz mam go dosc ale o wszystkim trzeba rozmawiac
  • 0
Łże elita, lumpen liberał, wykształciuch, ZOMO, hołota ... ciag dalszy (komplementów) nastąpi

#48 Grinch

Grinch

Nie będziesz mi tu przebywał obok stopy!

• Administrator
  • 1 304 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 30.12.2003 - |03:03|

Powiem tak nie jestem fanem HH, nie lubie tego typu muzyki. Ale czy ktos z Was nie lubiacycch slyszal jakies kawalki poza tymi mowiacymi o trawce...
Ostatnio wpadl mi w ucho jeden kawalek: Jeden Osiem L - Jak_Zapomniec tak tak komercja... ale co zrobic :D Moim zdaniem fajna piosenka, z wcale nie glupim tekstem. Raczej daleko mu do HH przedstawionego przez artpi'iego.
Ehh przesluchajcie, ocencie...

PS. NIe bronie HH, nie jestem HH, za spelcjalnie nie lubie HH. Takie sa fakty :)

PS2. Zamykac nie bedziemy bo nei ma sensu, jesli ktos nie potrafi wypowiedziec sie kulturalnie, to niech tego nie robi wogole. Jesli to zrobi, mysle ze maly banik zrobi swoje ;]

PS3. Pozno juz :blink: ide spac :rolleyes: , dobranoc :D Za wszekie bledy ort, interpunkcyjne, logiczne i inne przepraszam B)
  • www.gwrota.com

#49 SGTokar

SGTokar

Abstynent

• Moderator
  • 2 270 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 30.12.2003 - |10:20|

Teamt z powodu tego że się skupia na jednej części muzyki - uogólniam. Przy tworzeniu i pisaniu tematów należy brać przykład z fanów Sportu którzy założyli jeden temat i tam dyskutują o wszystkim z tym związanym.
A więc... ankieta zostaje usunięta (i tak wiadomo po wypowiedziach że większość nie lubi bądź niestety nienawidzi hiphopu), a tytuł zostaje zmieniona na "Muzyka"!

A więc można się wypowiadać do woli tutaj o ulubionym zespole muzycznym, piosenkarce, gatunku itd itp.
Jeśli już ma być wojna między grupami to grajcie w otwarte karty.

Osobiście nie mam ulubionego gatunku. Mam jednak sporo sporo MP3 od znajomego i to się techno nazywa (chyba, chociaż to takie... a sam nie wiem co to). Jednak i oprócz tych jest muzyka popularna i to co ludziska przyniosą lub sam sobie z neta ściągnę no i przedewszystkim STARGATE muzyka! :>
W związku z dyskusją o HH sam zacząłem szukać wogóle co to jest i znalazłem tutaj: http://www1.gazeta.p...471,580595.html
Log65: Happy camper

#50 Gość_musashi_*

Gość_musashi_*
  • Gość

Napisano 31.12.2003 - |00:28|

Jestem nowy tutaj ale wyraże swoje zdanie w tym temacie.
Nielubie hiphopu tylko rocka ale stwierdzam że w każej muzyce znajdzie sie jakiś dobry utworek który wleci w ucho i sie nas trzyma , nawet gdyby był to kawałek nielubianej kapeli ;)
  • 0

#51 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 31.12.2003 - |09:59|

Ostatnio w telewizji możemy podziwiać teledysk Sweet Noise z Peją :angry: Ta mieszanka to dopiero żenada.Ja rozumiem pewne sprawy,ale metalu z hh się nie miesza.Jak ktoś oglądał to wie o co chodzi.Sweet Noise się ośmieszył i ja przez ten kawałek straciłem szacunek do zespołu.Jak słyszę te texty Peji to :lol: Zrobili parodię,ale są ludzie,którzy twierdzą,że to świetna robota ;) Już to widzę :blink:
  • 0
" PAMIĘTAJCIE , STARGATE ISTNIEJE !!! KTO NIE WIERZY NIECH ZAJRZY W SWÓJ UMYSŁ "

#52 Wiluss

Wiluss

Szeregowy

• Użytkownik
  • 54 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 31.12.2003 - |10:43|

Stwórzmy więc nowe pojecie Rasizmu muzycznego ... nie wolno mieszać Białego z Czarnym i w tym wypadku było by to całkiem słuszne ... wyobraźcie sobie np : pomieszanie System of Down z Ich troje he he ... Nierealne mowice no ja tez mam taka nadzieje .

Ale dajmy szanse hip Hopowi dzięki niemu każdy z nas może zostać sławny ... zależy tylko od tego jak bardzo chcemy sztucznie zaniżyć swoją inteligencje :)

Zastanawiam się tylko do czego doprowadza słuchanie muzyki w której wszystko jest do d*** ... Świat be ludzie be strzel se w łab .... o tak mam zadatki na Hip Hopowca he he
  • 0
Life is what happens when you
plan to do other things -John Lennon

#53 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 31.12.2003 - |11:08|

Stwórzmy więc nowe pojecie Rasizmu muzycznego ... nie wolno mieszać Białego z Czarnym i w tym wypadku było by to całkiem słuszne ... wyobraźcie sobie np : pomieszanie System of Down z Ich troje he he ... Nierealne mowice no ja tez mam taka nadzieje .

Co do System Of A Down.Nie wiem czy pamiętasz,ale nagrali piosenkę z legendarnym raperem Wu Tang "Shame".Całkiem fajnie to wyszło,tylko,że to była muzyka z elementami rapu.Sweet Noise nakręcił sam HH z bitami :angry: Ich Troje?
Może sobie komponować nawet z Shazzą :ph34r:
  • 0

#54 Wiluss

Wiluss

Szeregowy

• Użytkownik
  • 54 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 31.12.2003 - |11:31|

No... Ja mam Np : kasetę Rapsody (poważna) ...z Rapem i Hip Hopem.. połączeni muzyki poważnej mogło by się wydawać obłędem ale nieźle im to wyszło ...
Ale fani jakiegoś zespołu zawsze będą z dziwnych mieszanek niezadowoleni...

też ma idiotyczne teksty. Np. tak lubiani przez Ciebie, Wiluss, Beatlesi. "All you need is love" - co to ma być? Wiem, powiesz, że to jest tekst poetycki. To czemu hip hop nie może być poetycki?

Hej Beatlesi też byli komercyjni mieli strasznie proste piosenki i oto chodziło ale ile to było lat temu ... Wskazywali w swoich piosenkach na rzeczy strasznie oczywiste... tak jak w All you need is love ... ale mieli też naprawdę głębokie piosenki lub o treści mało oczywistej jak : "Lussi in the sky with diamond" co daje
( LSD ) albo "you can drive my car" ... po zrozumieniu piosenki wcale nie chodziło o samochód hehehe ... Beatlesi potrafili zawrzeć rzeczy oczywiste w prosty sposób ... mówili tez o rzeczach ważnych jak wojna w Wietnamie... All we are saing is to give peace a chanse .... jakoś tak :)

Jasne że może być poetycki Hip Hop tylko chodzi oto ze żeby "śpiewać taki typ muzyki nie potrzeba zbyt wiele talentu " ale zawsze mogę się mylić...
  • 0
Life is what happens when you
plan to do other things -John Lennon

#55 Castor Krieg

Castor Krieg

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 092 postów
  • MiastoBerlin

Napisano 18.01.2004 - |00:29|

Czesław Niemen nie żyje!!!!!!!! :( :( :( :(

http://info.onet.pl/...31,11,item.html
  • 0

#56 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 18.01.2004 - |00:37|

['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] [']

Szkoda bardzo.Czemu oni tak szybko odchodzą?Czemu Niemen?CCzłowiek godny uznania :(
  • 0

#57 Sfinks

Sfinks

Kapral

• Użytkownik
  • 245 postów
  • MiastoWarszawa / Michalin

Napisano 18.01.2004 - |01:00|

['] ['] ['] ['] ['] [']

Szkoda ze odszedl kolejny czlowiek ktory znaczyl wiele dla polskiej muzyki mimo ze go nie sluchalem
  • 0
Łże elita, lumpen liberał, wykształciuch, ZOMO, hołota ... ciag dalszy (komplementów) nastąpi

#58 Seth

Seth

Plutonowy

• VIP
  • 495 postów
  • MiastoWarszawa, Bielany

Napisano 18.01.2004 - |01:19|

['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] ['] [']

Można by tylko rzec:

"Dziwny jest ten świat...." :( :( :( :( :( :( :(
  • 0
6.0 Babylon5, BSG, Friends, Heroes, That 70's Show
5.5 Prison Break, Veronica Mars, House, Day Break, Lost, Smallville
5.0 Dexter, Firefly, How I Met Your Mother, Supernatural
4.5 SG-1, Atlantis, Farscape, KyleXY1, Sleeper Cell, O.C., Office
4.0 Rome, 4400, Joey, What I Like About You
3.5 SAAB, Eureka1, Dark Angel

#59 JoVisH

JoVisH

Starszy kapral

• VIP
  • 336 postów

Napisano 18.01.2004 - |11:49|

Odszedł kolejny z Wielkich. Strata to przeogromna. Pozostają nam jedynie jego nagrania. Cześć jego pamięci...
  • 0
"...something takes a part of me..."

#60 gulus

gulus

Sierżant

• VIP
  • 757 postów

Napisano 18.01.2004 - |13:15|

Niemena Pamięci Rapsod Żałobny.
Będąc kilku - kilkunastoletnim brzdącem Niemen był symbolem, dla mnie, nudziarstwa w polskiej muzyce. Wraz z wiekiem rósł mój podziw dla niego, jego muzyki, niepowtarzalnego głosu.

gulus
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych