Skocz do zawartości

Zdjęcie

Broń

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
73 odpowiedzi w tym temacie

#41 sidi

sidi

Szeregowy

• Użytkownik
  • 65 postów

Napisano 12.12.2003 - |15:53|

Mnie sie podoba Minigun. Taki jak miał Shwarzenegger w T2. Żyroskopy, chłodzenie wodą, kupa elektroniki, duuuuuuuuuuuuuuuuuża szybkostrzelność to co mi odpowiada. Nie szkodzi, że trzeba to wymontować ze śmigłowca i że nigdy w życiu nie dostane na to pozwolenia :D
  • 0

#42 Luc_

Luc_

Szeregowy

• Użytkownik
  • 22 postów
  • MiastoJarosław

Napisano 12.12.2003 - |17:28|

Mnie sie podoba Minigun. Taki jak miał Shwarzenegger w T2. Żyroskopy, chłodzenie wodą, kupa elektroniki, duuuuuuuuuuuuuuuuuża szybkostrzelność to co mi odpowiada. Nie szkodzi, że trzeba to wymontować ze śmigłowca i że nigdy w życiu nie dostane na to pozwolenia  :D

No tak na M 61 trudno dostac pozowlenia, ale jakos nie widze strzalania z takiego czegos jezeli sie to trzyma w rękach, ponieważ jest to niemozliwe.
Takie M 61 i jego modyfikacje montowane sa WYŁĄCZNIE na smigłowcach i samolotach myśliwskich(tu stosuje sie większy kaliber).
Modyfikacje M 61 czyli działka serii GAU stosowane są na wozach opancerzonych LAW armii USA i takie cacko w połączeniu z radarem służy jako artyleria przeciwlotnicza.
Dołączona grafika
Najbardziej interesujacym z tych działek jest działko montowane na samolocie
A-10 WARTHOG(Guziec)/THUNDERBOLT(inna wersja tej maszyny) kóry jest skonstruowany specjalnie do zadań na niskim pułapie oraz niszczenia wojsk pancernych wroga(samolot ten jest nazywany TANK KILLEREM). Jedna seryjka i jeden czołg przeciwnika przestaje istnieć ( kaliber 30 mm, pociski w magazynku bebnowym, co 3 pocisk jest wzbogacony zubozałym uranem dla lepszej penetracjii pancerza).
Dołączona grafika
Dołączona grafika

Fajna zabawka ale strzelanie bez umocowania na czymkolwiek niewskazane z powodu bardzo duzego odrzutu i dośc sporej wagi

Pozdrooffka :D :D
  • 0

#43 mathix

mathix

Sierżant

• VIP
  • 686 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 12.12.2003 - |20:37|

Mnie sie podoba Minigun. Taki jak miał Shwarzenegger w T2. Żyroskopy, chłodzenie wodą, kupa elektroniki, duuuuuuuuuuuuuuuuuża szybkostrzelność to co mi odpowiada. Nie szkodzi, że trzeba to wymontować ze śmigłowca i że nigdy w życiu nie dostane na to pozwolenia  :D

Dejavu, Luc_? :D Ludzie się naoglądali terminatora i chcą miniguna.

A co powiecie o tym karabinie?
Dołączona grafika
Czy on nie jest śliczny? :)

strzela sie z niej (beretta 93 R) tak jak z innego pm-a który też niezawsze ma kolbe.

Tak, wiem. Tylko, że strzelanie z czegoś takiego na pewno nie jest łatwe. Pewnie dlatego się jej już nie produkuje.

pozatym seria została ograniczona do 3

Dla mnie jak pistolet to pistolet. Półautomatyczny i już. Jeden strzał z samonapinaniem. Odpowiednia celność i szybkostrzelność. Po co nawalać trzema nabojami, jak do odebrania życia zwykle starcza jeden?
  • 0
There are 10 types of people in this world.
Those who understand binary and those who don't.

#44 M.M

M.M

Starszy sierżant

• VIP
  • 808 postów
  • MiastoKraków

Napisano 12.12.2003 - |20:37|

Ta broń z „Szakala” to chyba był ZSU-33. Chociaż oznaczenia cyfrowego za bardzo nie pamiętam.
Jeśli chodzi o duże karabiny snajperskie to chyba najlepszy będzie Barrett M82A2. http://www.osemka.p....tmls/ramka3.htm . Układ bullpup umożliwia oddanie strzału w pozycji stojącej. Dołączona grafika Przypominam, że taki kaliber ma niezły odrzut. Masa tylko 12,24kg i 10 naboi w magazynku. Magazynek jest wymienny.
Luc_ ma rację. Z minigunem to można biegać pod pachą w „Quejku” i w innych grach. Zresztą oglądając zdjęcia żołnierzy Amerykańskich w TV widziałeś, aby ktoś coś takiego nosił? :blink: Chyba jedynie kilku mechaników, gdy próbowali coś takiego zamontować na pojeździe. :D No i to nie był Arni, tylko jego sierżant. :)
Tu mi się przypomina inna rzecz. Pamiętacie ten plakat z filmu „Rambo”. Sylwek miał tam taki fajny karabin z „gruszką” na końcu lufy. :ph34r: Ale byłem rozczarowany jak go niepokazali w filmie. :(

FN F2000. Dzieło twórców FN P-90. :D Tak, ładny.

Użytkownik M.M edytował ten post 12.12.2003 - |20:39|

• 0

#45 mathix

mathix

Sierżant

• VIP
  • 686 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 12.12.2003 - |20:40|

Pamiętacie ten plakat z filmu „Rambo”. Sylwek miał tam taki fajny karabin z „gruszką” na końcu lufy.

Niestety nie pamiętam plakatu. Rambo w kinach to nie moje czasy. ;) Może to był granat nasadkowy?
  • 0

#46 M.M

M.M

Starszy sierżant

• VIP
  • 808 postów
  • MiastoKraków

Napisano 12.12.2003 - |20:43|

Nie, no co ty. :D To była giwera wielkości stodoły i te mieśnie Rambo. :D A naboje były wilekości chyba tych stosowanych w samolotach.
  • 0

#47 mathix

mathix

Sierżant

• VIP
  • 686 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 12.12.2003 - |20:54|

Czego to filmowcy nie wymyślą. Miałem bekę jak nawalał z łuku, z ładunkami wybuchowymi. :)
  • 0

#48 pellp

pellp

Szeregowy

• Użytkownik
  • 45 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 13.12.2004 - |16:25|

jezeli macie ochote postrzelac z realnej broni online to bardzo polecam Counter Strika (a w szczegolnosci CS:Source)
  • 0

#49 Lord Rayden

Lord Rayden

Plutonowy

• VIP
  • 454 postów
  • MiastoBreslau

Napisano 14.12.2004 - |00:06|

Chłopcy już od roku nie mówią o giwerach, przeszło im ;) .

A może Desert Eagle 12,7 mm ?

Rayden
  • 0
"The Lord is the Force of your Knights.
He is my Shield and my Force.
"

#50 pellp

pellp

Szeregowy

• Użytkownik
  • 45 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 14.12.2004 - |00:43|

osobiscie popieram KATHARNa - zamilowanie do sniperek nie opuszcza mnie od kilku lat
czasami wypadamy na lono natury z bardzo "uproszczona" wersja B) fotka
  • 0

#51 Tyria

Tyria

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 129 postów
  • MiastoKatowice :)

Napisano 14.12.2004 - |11:06|

Najlepsza jes broń biała. Nie musisz polegać na amunicji/zasilaniu...
Nie ma jak pożądna katanka ze stali damasceńskiej. Do tego wakizashi i do przodu...

A wszystkie miniguny/Vulcany tro bzdury i gierkowe wymysły...

Osobiście wolę broń oryginalną, nie damasceńskie podróby ;) .
Katana jest znakomitą bronią, pod warunkiem, że opanujesz odbijanie nią kul. :lol:

Udostępnienie broni palnej sprawi, że zaoszczędzimy na drewnie i czym tam na bejsbole, taka jest prawda. Na razie nie dojrzeliśmy do tego, jako naród i jako społeczeństwo. To się nazywa bodajże "trigger-happy". Najpierw strzelać, potem zadawać pytania.

A my sobie w trójeczkę, panowie Smith, Wesson i ja... ;)
  • 0
Do. Or do not. There is no try.

Miecz jest duszą samuraja.
Jeżeli kto o nim zapomni lub utraci go
nie będzie mu odpuszczone
.

Shogun Tokugawa Ieyasu

#52 Grinch

Grinch

Nie będziesz mi tu przebywał obok stopy!

• Administrator
  • 1 304 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 14.12.2004 - |17:11|

A ja uważam, że najlepszą bronią jest sam człowiek. Walka wręcz, to jest coś... tu nie polegasz na niczym, tylko na sobie.
  • www.gwrota.com

#53 Tyria

Tyria

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 129 postów
  • MiastoKatowice :)

Napisano 15.12.2004 - |07:43|

A ja uważam, że najlepszą bronią jest sam człowiek. Walka wręcz, to jest coś... tu nie polegasz na niczym, tylko na sobie.

Oczywiście, pod warunkiem, że zdąży się zbliżyć...
  • 0
Do. Or do not. There is no try.

Miecz jest duszą samuraja.
Jeżeli kto o nim zapomni lub utraci go
nie będzie mu odpuszczone
.

Shogun Tokugawa Ieyasu

#54 Grinch

Grinch

Nie będziesz mi tu przebywał obok stopy!

• Administrator
  • 1 304 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 26.12.2004 - |14:39|

Oczywiście, pod warunkiem, że zdąży się zbliżyć...

No wiesz, ja tu mowie o walce fair. Wiadomo, ze nie mam szans z kims kto posiada np. bron palna. Z nozem palka juz mozna sobie poradzic. Inna sprawa jest walka 1vs1 na gole piesci... :santa:
  • www.gwrota.com

#55 Pietrol

Pietrol

Szeregowy

• Użytkownik
  • 20 postów

Napisano 28.03.2005 - |15:15|

Broń biała the best
  • 0

#56 Obi

Obi

Moderator

• Moderator
  • 3 264 postów
  • MiastoWawa

Napisano 28.03.2005 - |16:46|

Broń biała the best

A może tak bliżej sprecyzujesz o co ci chodzi , bo jakby nie patrzeć kopia też należy do broni białej :D.

Użytkownik Obi edytował ten post 28.03.2005 - |16:47|

Dołączona grafika
Dołączona grafika

#57 Pietrol

Pietrol

Szeregowy

• Użytkownik
  • 20 postów

Napisano 29.03.2005 - |12:13|

A może tak bliżej sprecyzujesz o co ci chodzi , bo jakby nie patrzeć kopia też należy do broni białej :D.

Wyświetl post

Katana i wszystkie wszystkie bronie daleko wschodnie. A po drugie bronią białą można zabić łatwo szybko i bezszelestnie
  • 0

#58 Jack Gryffin

Jack Gryffin

Kapral

• Użytkownik
  • 217 postów

Napisano 23.04.2005 - |08:58|

Osobiście korzystałem z dość sporego jak na nasze możliwości od broni krótkiej przez różnego karabinki po strzelby (shotgun) i widziałem jak zachowują się ludzi którzy z bronią mają styczność od czasu do czasu. Większość z nich myśli że broń to zabawka i nawet nie zdaje sobie sprawy z tego co może się wydarzyć przez nie ostrożne z niej korzystanie. A są to ludzie którzy badania psychologiczne przechodzą regularnie. To pierwszy powód za tym aby nie wprowadzać bardziej liberalnych przepisów odnośnie posiadania broni palnej.
Kolejnym jest fakt że nieprzygotowany na napaść użytkownik uzbrojenia jest dla potencjalnego przestępcy najłatwiejszym sposobem pozyskania broni.
  • 0
Mamy dokładnie tyle wolności ile jesteśmy wstanie sobie wywalczyć i dokładnie tyle ile jesteśmy w stanie obronić!!!

#59 Sawyer

Sawyer

Plutonowy

• Użytkownik
  • 384 postów

Napisano 07.01.2006 - |16:18|

Jeżeli omnie chodzi to Beretta jest najlepsza, super sie z nich strzela na strzelnicy :) ....

Załączone pliki

• Załączony plik  9902.jpg   22,89 KB   25 Ilość pobrań

Użytkownik Sawyer edytował ten post 07.01.2006 - |16:23|

• 0
Whatever happens, happens !!!

#60 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 15.01.2006 - |15:02|

Katana i wszystkie wszystkie bronie daleko wschodnie. A po drugie bronią białą można zabić łatwo szybko i bezszelestnie

Tego też trzeba się nauczyć.
  • 0

BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out" 

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych