Broń
Napisano 12.12.2003 - |15:53|
Napisano 12.12.2003 - |17:28|
No tak na M 61 trudno dostac pozowlenia, ale jakos nie widze strzalania z takiego czegos jezeli sie to trzyma w rękach, ponieważ jest to niemozliwe.Mnie sie podoba Minigun. Taki jak miał Shwarzenegger w T2. Żyroskopy, chłodzenie wodą, kupa elektroniki, duuuuuuuuuuuuuuuuuża szybkostrzelność to co mi odpowiada. Nie szkodzi, że trzeba to wymontować ze śmigłowca i że nigdy w życiu nie dostane na to pozwolenia
Takie M 61 i jego modyfikacje montowane sa WYŁĄCZNIE na smigłowcach i samolotach myśliwskich(tu stosuje sie większy kaliber).
Modyfikacje M 61 czyli działka serii GAU stosowane są na wozach opancerzonych LAW armii USA i takie cacko w połączeniu z radarem służy jako artyleria przeciwlotnicza.
Najbardziej interesujacym z tych działek jest działko montowane na samolocie
A-10 WARTHOG(Guziec)/THUNDERBOLT(inna wersja tej maszyny) kóry jest skonstruowany specjalnie do zadań na niskim pułapie oraz niszczenia wojsk pancernych wroga(samolot ten jest nazywany TANK KILLEREM). Jedna seryjka i jeden czołg przeciwnika przestaje istnieć ( kaliber 30 mm, pociski w magazynku bebnowym, co 3 pocisk jest wzbogacony zubozałym uranem dla lepszej penetracjii pancerza).
Fajna zabawka ale strzelanie bez umocowania na czymkolwiek niewskazane z powodu bardzo duzego odrzutu i dośc sporej wagi
Pozdrooffka
Napisano 12.12.2003 - |20:37|
Dejavu, Luc_? Ludzie się naoglądali terminatora i chcą miniguna.Mnie sie podoba Minigun. Taki jak miał Shwarzenegger w T2. Żyroskopy, chłodzenie wodą, kupa elektroniki, duuuuuuuuuuuuuuuuuża szybkostrzelność to co mi odpowiada. Nie szkodzi, że trzeba to wymontować ze śmigłowca i że nigdy w życiu nie dostane na to pozwolenia
A co powiecie o tym karabinie?
Czy on nie jest śliczny?
Tak, wiem. Tylko, że strzelanie z czegoś takiego na pewno nie jest łatwe. Pewnie dlatego się jej już nie produkuje.strzela sie z niej (beretta 93 R) tak jak z innego pm-a który też niezawsze ma kolbe.
Dla mnie jak pistolet to pistolet. Półautomatyczny i już. Jeden strzał z samonapinaniem. Odpowiednia celność i szybkostrzelność. Po co nawalać trzema nabojami, jak do odebrania życia zwykle starcza jeden?pozatym seria została ograniczona do 3
Those who understand binary and those who don't.
Napisano 12.12.2003 - |20:37|
Jeśli chodzi o duże karabiny snajperskie to chyba najlepszy będzie Barrett M82A2. http://www.osemka.p....tmls/ramka3.htm . Układ bullpup umożliwia oddanie strzału w pozycji stojącej. Przypominam, że taki kaliber ma niezły odrzut. Masa tylko 12,24kg i 10 naboi w magazynku. Magazynek jest wymienny.
Luc_ ma rację. Z minigunem to można biegać pod pachą w „Quejku” i w innych grach. Zresztą oglądając zdjęcia żołnierzy Amerykańskich w TV widziałeś, aby ktoś coś takiego nosił? Chyba jedynie kilku mechaników, gdy próbowali coś takiego zamontować na pojeździe. No i to nie był Arni, tylko jego sierżant.
Tu mi się przypomina inna rzecz. Pamiętacie ten plakat z filmu „Rambo”. Sylwek miał tam taki fajny karabin z „gruszką” na końcu lufy. Ale byłem rozczarowany jak go niepokazali w filmie.
FN F2000. Dzieło twórców FN P-90. Tak, ładny.
Użytkownik M.M edytował ten post 12.12.2003 - |20:39|
Napisano 12.12.2003 - |20:40|
Niestety nie pamiętam plakatu. Rambo w kinach to nie moje czasy. Może to był granat nasadkowy?Pamiętacie ten plakat z filmu „Rambo”. Sylwek miał tam taki fajny karabin z „gruszką” na końcu lufy.
Napisano 12.12.2003 - |20:43|
Napisano 12.12.2003 - |20:54|
Napisano 13.12.2004 - |16:25|
Napisano 14.12.2004 - |00:06|
A może Desert Eagle 12,7 mm ?
Rayden
He is my Shield and my Force. "
Napisano 14.12.2004 - |11:06|
Osobiście wolę broń oryginalną, nie damasceńskie podróby .Najlepsza jes broń biała. Nie musisz polegać na amunicji/zasilaniu...
Nie ma jak pożądna katanka ze stali damasceńskiej. Do tego wakizashi i do przodu...
A wszystkie miniguny/Vulcany tro bzdury i gierkowe wymysły...
Katana jest znakomitą bronią, pod warunkiem, że opanujesz odbijanie nią kul.
Udostępnienie broni palnej sprawi, że zaoszczędzimy na drewnie i czym tam na bejsbole, taka jest prawda. Na razie nie dojrzeliśmy do tego, jako naród i jako społeczeństwo. To się nazywa bodajże "trigger-happy". Najpierw strzelać, potem zadawać pytania.
A my sobie w trójeczkę, panowie Smith, Wesson i ja...
Miecz jest duszą samuraja.
Jeżeli kto o nim zapomni lub utraci go
nie będzie mu odpuszczone.
Shogun Tokugawa Ieyasu
Napisano 14.12.2004 - |17:11|
- www.gwrota.com
Napisano 15.12.2004 - |07:43|
Oczywiście, pod warunkiem, że zdąży się zbliżyć...A ja uważam, że najlepszą bronią jest sam człowiek. Walka wręcz, to jest coś... tu nie polegasz na niczym, tylko na sobie.
Miecz jest duszą samuraja.
Jeżeli kto o nim zapomni lub utraci go
nie będzie mu odpuszczone.
Shogun Tokugawa Ieyasu
Napisano 26.12.2004 - |14:39|
No wiesz, ja tu mowie o walce fair. Wiadomo, ze nie mam szans z kims kto posiada np. bron palna. Z nozem palka juz mozna sobie poradzic. Inna sprawa jest walka 1vs1 na gole piesci... :santa:Oczywiście, pod warunkiem, że zdąży się zbliżyć...
- www.gwrota.com
Napisano 28.03.2005 - |15:15|
Napisano 23.04.2005 - |08:58|
Kolejnym jest fakt że nieprzygotowany na napaść użytkownik uzbrojenia jest dla potencjalnego przestępcy najłatwiejszym sposobem pozyskania broni.
Napisano 07.01.2006 - |16:18|
Załączone pliki
Użytkownik Sawyer edytował ten post 07.01.2006 - |16:23|
Napisano 15.01.2006 - |15:02|
Tego też trzeba się nauczyć.Katana i wszystkie wszystkie bronie daleko wschodnie. A po drugie bronią białą można zabić łatwo szybko i bezszelestnie
BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out"
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych