Skocz do zawartości

Zdjęcie

Wydanie filmu na QDVD

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
140 odpowiedzi w tym temacie

#41 robertus

robertus

Szeregowy

• Użytkownik
  • 6 postów

Napisano 19.06.2004 - |08:31|

NO nareszcie bedzie mozna kupic sobie plytke dvd :D juz myslalem ze ten film sie nigdy nie pojawi w naszych sklepach ;) a co do odcinków wie ktos moze czy pojawia sie tez na dvd?
  • 0

#42 Ner`zhul

Ner`zhul

Szeregowy

• Użytkownik
  • 13 postów
  • MiastoWieszowa

Napisano 19.06.2004 - |19:35|

Hej! Według moich wiadomości to w USA dla fanów SG przygotowano już serialowe odcinki SG-1 na DVD, ale co do dostępności tego wydania w Polsce dla NAS ;) Polskich fanów SG-1 nie jestem pewien!
  • 0

#43 ujemny

ujemny

Starszy plutonowy

• VIP
  • 556 postów

Napisano 19.06.2004 - |19:54|

Hej! Według moich wiadomości to w USA dla fanów SG przygotowano już serialowe odcinki SG-1 na DVD

Ta pierwsze slysze ?? Gdzie cos takiego mozna dostac :>

A tak wogule to :censored: :censored: :censored:
  • 0

#44 Ner`zhul

Ner`zhul

Szeregowy

• Użytkownik
  • 13 postów
  • MiastoWieszowa

Napisano 19.06.2004 - |20:37|

Ano czytałem o tym ostatnio na Forum :censored: (nie ważne jakim) że coś takiego wyszło :D A co do tego gdzie to można dostać to Ci nie powiem bo sam niewiem ;) osobiście szukam właśnie tego wydania od 2 dni i narazie bez pozytywu :(

Użytkownik Ner`zhul edytował ten post 19.06.2004 - |20:40|

• 0

#45 Sokar

Sokar

snapik.com

• VIP
  • 1 337 postów
  • MiastoOleśnica

Napisano 19.06.2004 - |21:18|

Ano czytałem o tym ostatnio na Forum  :censored: (nie ważne jakim) że coś takiego wyszło :D A co do tego gdzie to można dostać to Ci nie powiem bo sam niewiem  ;) osobiście szukam właśnie tego wydania od 2 dni i narazie bez pozytywu  :(

SG-1 na DVD jest juz dawno. W naszym kraju nikt tego jeszcze nie wydal. Możecie to kupić w sklepach www.play.com, www.amazon.co.uk ale wersje te nie posiadają polskich napisów
  • 0

#46 robertus

robertus

Szeregowy

• Użytkownik
  • 6 postów

Napisano 20.06.2004 - |18:32|

Jak bez polskich napisów to lipa :( pozostaje nam tylko czekac z nadzieja ze ktos to w koncu u nas wyda ;]
  • 0

#47 Ner`zhul

Ner`zhul

Szeregowy

• Użytkownik
  • 13 postów
  • MiastoWieszowa

Napisano 20.06.2004 - |19:45|

A liczać na nasze "polskie" wytwórnie to może my się tego nie doczekać :( Pozostaje albo uczyć się angielskiego albo z nadzieją czekać ;) "Nadzieję można mieć!
  • 0

#48 occultus

occultus

Szeregowy

• Użytkownik
  • 52 postów
  • MiastoLONDek Zdrój

Napisano 20.06.2004 - |23:49|

Albo samemu się zorganizować i zarobić troche bak$ów na tym :D
Czyli wydać polskie QDVD :lol:

Użytkownik occultus edytował ten post 20.06.2004 - |23:56|

• 0

#49 astromatrix

astromatrix

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 85 postów

Napisano 21.06.2004 - |13:30|

Widzę, że zostałem etatowym newsmanem nt. polskiego wydania "Gwiezdnych Wrót" ;)
OK, jednak tym razem nie mam dobrych wiadomości - jakkolwiek informacja o wrześniowym terminie wydania DVD wciąż widnieje na OceanDVD, to... No właśnie, kupiłem dziś płytę z "Higlanderem" i wraz z nią dołączony jest terminarz najbliższych wydań w ramach QDVD. Otóż w terminarzu tym nie ma przewidzianych "Gwiezdnych Wrót" we wrześniu. :( Zamiast tego wydadzą taki hit jak "Orka, wieloryb zabójca". <_< Wygląda więc na to, że Vision ponownie odłożył premierę "Stargate" na bliżej nieznaną przyszłość.
Może przydałaby się jednak jakaś zorganizowana kampania na tym forum, która da firmie Vision do zrozumienia, że jest duże zainteresowanie tym tytułem i nie warto odwlekać premiery???
  • 0

#50 astromatrix

astromatrix

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 85 postów

Napisano 06.07.2004 - |19:14|

Nowy termin w grafiku QDVD dla "Gwiezdnych Wrót" to 15 grudnia 2004.
  • 0

#51 tosli

tosli

Starszy szeregowy

• W tr. aktywacji
  • 108 postów

Napisano 06.07.2004 - |19:44|

Nowy termin w grafiku QDVD dla "Gwiezdnych Wrót" to 15 grudnia 2004.

Czyli w zasadzie w tym roku już nie ma szans na wydanie SG na DVD, oj wielka szkoda, wielka....

Użytkownik tosli edytował ten post 07.07.2004 - |14:28|

• 0

#52 Proteus

Proteus

Szeregowy

• Użytkownik
  • 44 postów

Napisano 07.07.2004 - |18:15|

Jak dobrze by było , gdyby wersja dvd wyszła z PL lektor.
  • 0

#53 Swisti

Swisti

Szeregowy

• Użytkownik
  • 14 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 07.07.2004 - |20:17|

Czy z lektorem??? Hm....
Nie chce być pesymistą, ale jak tyle czasu pi******* się z wydaniem filmu StarGate, to może być ciężko. A może maczał w tym palce z któryś z władców galaktyki?? :P
Ps. Jak tyle czasu wydają film,to co z serialem...
  • 0

#54 tosli

tosli

Starszy szeregowy

• W tr. aktywacji
  • 108 postów

Napisano 08.07.2004 - |18:17|

To patrzcie co się dzieje z cenami na zachodzie

wydanie DC
oraz wydanie "zwykłe"

Możemy tylko pozazdrościć i płakać :censored: :censored: :censored:

Linki już nie aktualne

Użytkownik tosli edytował ten post 20.11.2004 - |07:50|

• 0

#55 VADER

VADER

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 89 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 08.07.2004 - |18:56|

Wiesz jest tylko jeden problem jest to stare wydanie SG, nie myl tego z oczekiwanym.
Ponadto dodaj do tego koszty wysyłki (bezpłatne na terenie UK dopiero przy zamówieniu powyżej 25 funtów). Jak przejdziesz się w londynie po sklepach to znajdziesz w tej samej cenie lub taniej sam widziałem w maju w cwnie 5. Natomiast na Oxford str. jest sklep sprzedajacy płyty w cenach od 2 funtów z tym że bez żadnych dodatków oraz tylko wersja angielska aha region free. Można znależć ciekawe pozycje z S/F szczególnie tej starszej :D
  • 0

#56 tosli

tosli

Starszy szeregowy

• W tr. aktywacji
  • 108 postów

Napisano 08.07.2004 - |20:49|

Wiesz jest tylko jeden problem jest to stare wydanie SG, nie myl tego z oczekiwanym.

Ja w tym nie widzę żadnego problemu a dlatego, że celem mojego postu nie było namawianie do kupowania tego wydania poprzez amazon.com albo wyjazd do UK. Celem było pokazanie jak dawno temu ukazały się te wydania i jak są już przecenione. ;)
Co do kosztów to trochę przesadzasz. >>TO<< wydanie w USA wraz z kosztami przesyłki do Polski wychodzi dokładnie 18,22$ a więc po dzisiejszym kursie około 70 zł a wiem to z pewnego źródła, jeden z forumowiczów dokonał tego zakupu i cieszy się tym wydaniem. Jest to co prawda 1 region, ale dzisiaj nie ma żadnego problemu z odtwarzaniem płyt z tamtąd ;) Wersja "Ultimate" składa się z dwóch płyt, na których znajdują się 2 wersje filmu (!): theatrical i director`s cut (DTS ES!).
A co do oczekiwanego wydania - myślisz że będzie w czymkolwiek lepsze chociażby od wydanie ULTIMATE ? Dźwięk pewnie DD 5.1 i po jakimś czasie rozlatujące się opakowanie jak to miało miejsce z Terminatorem a opisywane parę postów wyżej ? Zaraz pewnie powiesz ale będzie miało polski tekst, a jaki jest problem z podłożeniem polskiego tekstu ? Program do authoringu DVD, spawarka i masz DVD z polskim tekstem. No zaraz będzie ale trzeba mieć spawarkę DVD i tak dalej i tak dalej....
Znając taktykę firmy VISION będzie to wydanie z regionu 2 z dodanymi polskimi napisami i być może lektorem i będzie fajnie jeżeli do dodatków ( o ile będą ) zostaną opracowane polskie napisy.
No i jeszcze koszty polskiego wydanie SG. Ile musiałoby kosztować wydanie polskie aby było cenowo konkurencyjne, 40 zł ? Raczej poniżej 69 zł go nie kupimy, jeżeli kiedykolwiek się ukaże. I będzie to tylko jedna wersja filmu. Amen :D

Użytkownik tosli edytował ten post 08.07.2004 - |20:53|

• 0

#57 VADER

VADER

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 89 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 08.07.2004 - |22:37|

Poczekamy zobaczymy.
A co do ceny to i u nas starsze wydania filmów lub te których zmienia się dystrybutor mozna kupić o wiele taniej. Przykład władca pierścieni 2 część wydanie 4 płytowe kupowałem za 199 a teraz byłem w media i co widzę jeżeli dobrze pamiętam to kosztowało około 120.
A tak pozatym dlaczego ma być tańsze jak w pozostałych krajach toż to jesteśmy w Unii i jak wszystko inne tak i ceny tego towaru beda zbliżone, no może jak to będzie wydanie robione specjalnie na polskę z opracowanymi dodatkami (tłumaczenie) to i pewnie droższe :clap:
  • 0

#58 tosli

tosli

Starszy szeregowy

• W tr. aktywacji
  • 108 postów

Napisano 09.07.2004 - |05:03|

A tak pozatym dlaczego ma być tańsze jak w pozostałych krajach toż to jesteśmy w Unii i jak wszystko inne tak i ceny tego towaru beda zbliżone

A w którym miejscu sugeruję że będzie tańsze ? Przecież cały czas piszę iż wydanie w USA 2 płytowe w przeliczeniu wychodzi taniej niż będzie to u nas. :D .
Co do przecen - sam z nich często korzystam. Ostatnio trafił mi się film Czerwona Róża na podstawie powieści Kinga - wydanie 2 płytowe za 35 zł.

Użytkownik tosli edytował ten post 09.07.2004 - |11:09|

• 0

#59 Proteus

Proteus

Szeregowy

• Użytkownik
  • 44 postów

Napisano 09.07.2004 - |12:55|

Najlepiej napisać podanie do firmy Vision z prośbą o bonusowe wersje ( jeśli wyjdą ) dla klubowiczów GW , Dobrze jest sobie czasami pomarzyć. :(
  • 0

#60 VADER

VADER

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 89 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 09.07.2004 - |13:55|

No cóż toż ja wcale nie napisałem iż twierdzisz że u nas bedzie taka cena, po prostu wypowiedziałem się w stosunku do części twojego postu
"No i jeszcze koszty polskiego wydanie SG. Ile musiałoby kosztować wydanie polskie aby było cenowo konkurencyjne, 40 zł ? Raczej poniżej 69 zł go nie kupimy, jeżeli kiedykolwiek się ukaże. I będzie to tylko jedna wersja filmu. Amen " :lol:

Użytkownik VADER edytował ten post 09.07.2004 - |13:56|

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych