Skocz do zawartości

Zdjęcie

UWAGA! - koniec z off-topicowaniem

• Zamknięty Temat jest zamknięty
77 odpowiedzi w tym temacie

#41 Vol 7

Vol 7

Starszy sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 242 postów
  • Miastowziąć na rower?

Napisano 05.04.2006 - |22:05|

1. nie ma sprawy :)
2. wyglada na to ze tak, bo najwiekszy balagan jest (niestety) wlasnie w topikach o loscie :(
3. zaluj ze nie widziales jego wczesniejszych postow :)
nie chce nikogo tym urazic ale albo to nie ten sam maslot pisze, albo w jakis sposob dojrzal :P
przestal juz offtopikowac, pisac smieszne posty, chce robic porzadek na forum - zupelnie jak dwie inne osoby :>

ja się tam nie czepiam nikogo, ale wolałem tego "starego, dobrego" maslot'a i wolałbym nie widzieć w jego okienku obrazka "LOST moderator" ponieważ wymiótł by forum LOST'a do czysta i byłoby jak na prima aprillis, że nic nie było :(
  • 0

Dołączona grafika

#42 boone

boone

Sierżant

• Email
  • 686 postów
  • MiastoPodgorica

Napisano 05.04.2006 - |22:09|

boone: krotka pilka ;) To co wypisal maslot jest w regulaminie forum. Masz prawo sie z tym nie zgadzac ale jak wiesz dowodztwo forum, ktore sie zgadza z regulaminem zadziala tak by byl on spelniony. Nie spotkalem w tej czesci forum innej osoby, ktora chociaz sprawilaby wrazenie, ze zalezy jej na porzadku. Stad moja propozycja i nie zmieni sie raczej na pewno.

I mala propozycja dla wszystkich. Wyskoczcie na chwilke z tej czesci forum i pobiegajcie sobie po opisach odcinkow o SG-1 / SG-A / BSG. I co? nie mozna pisac tak jak tam sie pisuje? Pokazcie, ze umiecie.

ja się tam nie czepiam nikogo, ale wolałem tego "starego, dobrego" maslot'a i wolałbym nie widzieć w jego okienku obrazka "LOST moderator" ponieważ wymiótł by forum LOST'a do czysta i byłoby jak na prima aprillis, że nic nie było :(

Krótka piłka jest taka, że nie zgadzam się z nim i nie będę [z maslotem nie z regulaminem, regulamin jest ok :D ] - to raz. Dwa... wiem, że dowództwo to dowództwo, ale powinniście liczyć się ze zdaniem użytkowników forum, które jest ludem w narodzie.A więc nie róbcie tu drugiej Białorusi, tylko wspierajmy demokrację :D Podtrzymuję moje zdanie i typuję Jonasza. (Jak wiemy moderator by się przydał) I podobnie jak Vol 7 wolę starego maslota. Zmiany są dobre, więc pomyśl o zmianie zdania i rozpatrz moją propozycję.

Użytkownik boone edytował ten post 05.04.2006 - |22:11|

• 0
Cause you never think the last time is the last time, you think there'll be more.

#43 Grzesiu

Grzesiu

Sierżant sztabowy

• Tauri Graphics
  • 1 079 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 05.04.2006 - |22:15|

Krótka piłka jest taka, że nie zgadzam się z nim i nie będę [z maslotem nie z regulaminem, regulamin jest ok :D ] - to raz.

Twoja wola ;)

Dwa... wiem, że dowództwo to dowództwo, ale powinniście liczyć się ze zdaniem użytkowników forum, które jest ludem w narodzie.A więc nie róbcie tu drugiej Białorusi, tylko wspierajmy demokrację :D Podtrzymuję moje zdanie i typuję Jonasza. (Jak wiemy moderator by się przydał) I podobnie jak Vol 7 wolę starego maslota. Zmiany są dobre, więc pomyśl o zmianie zdania i rozpatrz moją propozycję.

Nie, forum to nie demokracja. Zeby byla dla Was wszystkich jasnosc. Tutaj panuja reguly, ustala je administracja, ona przydziela funkcje moderatorskie a userzy albo sie z tymi regulami, funkcjami i decyzjami zgadzaja i postepuja wg nich, albo... znajduja sobie inne forum.
Typowac mozesz ale na szczescie Twoje zdanie nie bedzie mialo tutaj wielkiego znaczenia.

Użytkownik Grzesiu edytował ten post 05.04.2006 - |22:16|

• 0
Okładki DVD - Szukasz okladek do seriali i filmow? Znajdziesz je tam!

Eric Clapton - Polski nieoficjalny portal Artysty

Dołączona grafika

#44 gietek

gietek

Kapral

• Użytkownik
  • 157 postów

Napisano 05.04.2006 - |22:24|

Przydałby się "umiarkowanie bezwzględny" moderator :]
  • 0

#45 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 05.04.2006 - |22:30|

Popieram kandydaturę maslota. Potrzevny jest moderator stale operujący na forum.

Regulacje i zasady jednak nigdy sa do końca skuteczne jesłi społecznośc ich nie akceptuje (lub nie zna). Samokontrala i dyscyplina nigdy nie zostanie zastąpiona regulacjami.

Wszystkim zdarzają się offtopiki i durne wypowiedzi. Dla tego zalecam do wracania do neidawnych wypowiedzi i zastanowienie się czy warto było. Pod postem jest magiczny przycisk "Usuń". sam z niego już wielokrotnie korzystałem.
  • 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#46 boone

boone

Sierżant

• Email
  • 686 postów
  • MiastoPodgorica

Napisano 05.04.2006 - |22:31|

Twoja wola ;)
Nie, forum to nie demokracja. Zeby byla dla Was wszystkich jasnosc. Tutaj panuja reguly, ustala je administracja, ona przydziela funkcje moderatorskie a userzy albo sie z tymi regulami, funkcjami i decyzjami zgadzaja i postepuja wg nich, albo... znajduja sobie inne forum.
Typowac mozesz ale na szczescie Twoje zdanie nie bedzie mialo tutaj wielkiego znaczenia.

Hmm... pełna demokracja nie. Owszem. Tu panuja reguły - odrobinę inne niż w państwie. Co nie znaczy. Że administracja ma w ogóle nie brać pod uwagę postów innych użytkowników (czemu nikt nie chce mi przyznać racji, wiem, że tam jesteście, wstańcie z ciszy i przemawiajcie bracia i siostry ) Uważam, że końcowe zdanie jest odrobinę niemiłe, ponieważ moje zdanie jest zdaniem ważnym, tak jak zdanie 5 000 użytkowników forum. Już nie wspomnę o tym, że jako osoba, jednak zauważalna na tym forum, która nie jest tu od wczoraj, nie można traktować mnie całkowicie lekceważąco. Checie maslota, proszę bardzo. Ja wiem, że to wyjdzie po części na dobre, ale spotka się również z nienajlepszymi skutkami.

Przdałby się moderator o poglądach umiarkowanych, a nie radykalistycznych.
  • 0
Cause you never think the last time is the last time, you think there'll be more.

#47 maslot

maslot

Starszy kapral

• VIP
  • 343 postów

Napisano 05.04.2006 - |22:38|

Wydawało mi się, że to jest dyskusja o forum LOST, a nie o mnie. Ale skoro większość wypowiedzi właśnie na mnie się skoncentrowała, to wyjaśnię, że:
1. Nie byłem na liście Wildsteina, nie mam żadnych kontaktów z Białorusią
2. Nie prowadzę spisku, by przejąć władzę nad forum
3. Jestem zasadniczo zdrowy psychicznie
4. Nie nawołuję do wyboru nowego moderatora. Proszę, żeby każdy choć trochę zwrócił uwagę na to co i jak pisze.

nie chce nikogo tym urazic ale albo to nie ten sam maslot pisze, albo w jakis sposob dojrzal jezyk.gif
przestal juz offtopikowac, pisac smieszne posty, chce robic porzadek na forum - zupelnie jak dwie inne osoby

Ja też nie chciałbym nikogo urazić, ale boone jest niepotrzebnie zdenerwowany, kiedy piszę o floodzie. To do niejakiego szymcia należy rekord w ilości postów - ponad 70. W ostatni czwartek przecierałem oczy ze zdumienia.

ja się tam nie czepiam nikogo, ale wolałem tego "starego, dobrego" maslot'a i wolałbym nie widzieć w jego okienku obrazka "LOST moderator" ponieważ wymiótł by forum LOST'a do czysta i byłoby jak na prima aprillis, że nic nie było

Skąd ten pesymizm? Ja w każdym razie wolę nowego vol7, który koncentruje się teraz na jakości, a nie na ilości.
  • 0

#48 Grzesiu

Grzesiu

Sierżant sztabowy

• Tauri Graphics
  • 1 079 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 05.04.2006 - |22:39|

Z ostatnim zdaniem troszke mnie ponioslo, przepraszam.
Jak sam widzisz masz juz 10% "warna". Nie wiem jak to bylo, nie ja dawalem ale skoro dal je Wojtek, to pewnie musiales ostro poszalec ;) .

Co nie znaczy. Że administracja ma w ogóle nie brać pod uwagę postów innych użytkowników

Co do dzialania forum, jego profilu, zasad, ich egzekwowania itp. nie ma absolutnie zadnego obowiazku. To tylko dobra wola i kultura sprawia, ze spytaja a nie zrobia wszystko sami.

nienajlepszymi skutkami.

Wymien.

Ja w każdym razie wolę nowego vol7, który koncentruje się teraz na jakości, a nie na ilości.

W takim razie ta cala akcja ma sens :) Dostal PMa raz i drugi i juz jest ok :) Prawda Vol7? ;) :)

Użytkownik Grzesiu edytował ten post 05.04.2006 - |22:42|

• 0

Dołączona grafika

#49 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 05.04.2006 - |22:44|

(czemu nikt nie chce mi przyznać racji, wiem, że tam jesteście, wstańcie z ciszy i przemawiajcie bracia i siostry ) Uważam, że końcowe zdanie jest odrobinę niemiłe, ponieważ moje zdanie jest zdaniem ważnym, tak jak zdanie 5 000 użytkowników forum.

Ten temat był już na forum wakłowany, jak się nie mylę w czerwcu 2005 roku, afera była spora i UżYTKOWNICY podkreślam UżYTKOWNICYm zdecydowali, że ma być tak jak jest (poza forum Lost). A afera było spora a szło właśnie o demokrację (znaczy się samowolkę) na forum.

Przydałby się "umiarkowanie bezwzględny" moderator splash.gif

Bez urazy, ale to jest niepotrzebna wypowiedź, bo cały temat jest o medaratorach, a może by tak jakiś argument, jaki moderator? Ja np jest umiarkowanie bezwględny, a umiarkowanie okazuję, tym że często milczę, choć ciśnie mi się na usta (a potem na klawiaturę i forum) taki tekst, że i Lucyfer by się wystraszył...

Ps. Współczuję przyszłemu moderatorowi (jak i teraz Grzesiowi) bo Lost się rozrósł do granicy absurdu (przesadzam, ale nie wiele).

Ps2. A wiecie ze moderator to nie tylko przywilej kasacji i edycji postów, ale obowiązek pilnowania regulaminu, i bycia przykładem dla zwykłych userów? a także przyjęcie zasad Administracj jako nadrzędnych?

#50 boone

boone

Sierżant

• Email
  • 686 postów
  • MiastoPodgorica

Napisano 05.04.2006 - |22:45|

Wydawało mi się, że to jest dyskusja o forum LOST, a nie o mnie. Ale skoro większość wypowiedzi właśnie na mnie się skoncentrowała, to wyjaśnię, że:
1. Nie byłem na liście Wildsteina, nie mam żadnych kontaktów z Białorusią
2. Nie prowadzę spisku, by przejąć władzę nad forum
3. Jestem zasadniczo zdrowy psychicznie
4. Nie nawołuję do wyboru nowego moderatora. Proszę, żeby każdy choć trochę zwrócił uwagę na to co i jak pisze.
Ja też nie chciałbym nikogo urazić, ale boone jest niepotrzebnie zdenerwowany, kiedy piszę o floodzie. To do niejakiego szymcia należy rekord w ilości postów - ponad 70. W ostatni czwartek przecierałem oczy ze zdumienia.
Skąd ten pesymizm? Ja w każdym razie wolę nowego vol7, który koncentruje się teraz na jakości, a nie na ilości.

1) Nie chodzi o to, ale wydaje mi się, że będziesz kasować wszystko pod rząd, tępienie wszystkiego będzie w zbyt dużych ilościach.
2) Ty nie, inni tak :P [Grzesiu]: KTO? Juz po raz kolejny piszesz, ze ktos... cos... kiedys... Albo podajesz konkrety albo milczysz! - chodziło mi o to, że coraz więcej osób chce kandydatury maslota na moderatora więc tworzą mały spisek :D
3) Nie powiedziałem że nie, ale czepiasz się wszystkiego tak często, że jest to... pewna nadpobudliwość jak dla mnie
4) Nowy moderator jest potrzebny dla forum Lost.

Ja nie jestem zdenerwowany, staram się myśleć racjonalnie. Ja po prostu boję się, że forum stanie się... wykoszonym trawnikiem, bez w ogóle jakichkolwiek postów, będzie prawie jak w prima aprilis, połowa postów pokasowana (dużo musi być skasowanych, ale nie wszystkie). Jeśli obiecasz nam, że tak nie będzie (choć jednak mam pewne wątpliwości) to uspokoję się całkowicie i poprę kandydaturę (choć jak uważa Grzesiu, to nie ma znaczenia... :/ )

Z ostatnim zdaniem troszke mnie ponioslo, przepraszam.
Jak sam widzisz masz juz 10% "warna". Nie wiem jak to bylo, nie ja dawalem ale skoro dal je Wojtek, to pewnie musiales ostro poszalec ;) .
Co do dzialania forum, jego profilu, zasad, ich egzekwowania itp. nie ma absolutnie zadnego obowiazku. To tylko dobra wola i kultura sprawia, ze spytaja a nie zrobia wszystko sami.
Wymien.

1)Ostrzeżenie za cytuję... pisanie post za postem. Chyba raz mi się zdarzyło, przepraszam, nie wiedziałem nawet, że coś takiego obowiązuje w regulaminie (nie znalazłem czegoś takiego w regulaminie jasno powiedzianego, czytając dziś ponownie) więc ... ogólnie jestem tym zdziwiony. W każdym razie skoro już wiem co źle zrobiłem więcej się to nie powtórzy, ale uważam, że powinienem dostać ostrzeżenie słowne, bo nie wiedziałem nawet że coś takiego tu jest.
2) Wymienione masz wyżej
3) Ja liczę na dobrą wolę i kulturę, przecież nie mówię, że coś was zobowiązuje. Ale wiem, że moderatorzy to bardzo kulturalni ludzie :)

Użytkownik boone edytował ten post 05.04.2006 - |22:49|

• 0

#51 Vol 7

Vol 7

• Użytkownik
  • 1 242 postów
  • Miastowziąć na rower?

Napisano 05.04.2006 - |22:49|

W takim razie ta cala akcja ma sens :) Dostal PMa raz i drugi i juz jest ok :) Prawda Vol7? ;) :)

Ja w każdym razie wolę nowego vol7, który koncentruje się teraz na jakości, a nie na ilości.

wiem, przyznaję się że troszkę wcześniej szalełem, i też wolę się "nowego"... jednak podtrzymuję swoje zdanie; "stary maslot" (nie ten offtopic'ującu) tylko ten od zabawnych postów; był lepsiejszy : ;)

skąd ten pesymizm

jestem realistą = pesymistą (taki mój wiek)

P.S.: Grzesiu dostałem tylko 1 PM'a... przynajmniej tak mam w Inbox'ie (a wiadomości nie kasuję)...

2) Ty nie, inni tak jezyk.gif [Grzesiu]: KTO? Juz po raz kolejny piszesz, ze ktos... cos... kiedys... Albo podajesz konkrety albo milczysz! - chodziło mi o to, że coraz więcej osób chce kandydatury maslota na moderatora więc tworzą mały spisek biggrin.gif

maslot nawet się nie zgłaszał więc ta dyskusja troszkę taka...

Użytkownik Vol 7 edytował ten post 05.04.2006 - |22:52|

• 0

Dołączona grafika

#52 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 05.04.2006 - |22:50|

Przepraszam, ale ktoś tu oszukuje:

niestety rekord należy do boone, vol7 i Jonasz i maja grubo ponad 80 (osobiście widziałem 89, a potem mi się odechciało kontrolować)
potem ruszył do akcji Grzesiu i ich ilości postów nagle spadły.. ciekawe nieprawdaż?

#53 maslot

maslot

Starszy kapral

• VIP
  • 343 postów

Napisano 05.04.2006 - |23:07|

Przepraszam, ale ktoś tu oszukuje:
niestety rekord należy do boone, vol7 i Jonasz i maja grubo ponad 80 (osobiście widziałem 89, a potem mi się odechciało kontrolować)
potem ruszył do akcji Grzesiu i ich ilości postów nagle spadły.. ciekawe nieprawdaż?

Przepraszam, nie analizowałem statystyk wcześniej. Dopiero tydzień temu, gdy posty szły tak szybko jak na komunikatorze, zwróciłem na to uwagę.
  • 0

#54 Grzesiu

Grzesiu

Sierżant sztabowy

• Tauri Graphics
  • 1 079 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 05.04.2006 - |23:15|

Bylo tak, ze boone, Vol 7, Jonasz (do Jego postow zastrzerzen w ogromnej wiekszosci nie mialem) i piotrekoonpl podchodzili pod setke / dzien. Co gorsza nie byly to pojedyncze dni ale seriami kilka dni z rzedu.
Piotrek i Vol 7 w wiekszosci pisali bez wiekszego sensu, ale teraz czytajac ich ostatnie posty widac przejscie ilosc --> jakosc :)

coraz więcej osób chce kandydatury maslota na moderatora więc tworzą mały spisek

Wszedzie widujesz teorie spiskowe? ;) Od kiedy proba zaprowadzenia porzadku jest spiskiem?

PS. Moderatorska uszczypliwosc: Gdybys to Ty mial zostac moderatorem to pewnie zadnego spisku by nie bylo ;)
  • 0

Dołączona grafika

#55 Vol 7

Vol 7

• Użytkownik
  • 1 242 postów
  • Miastowziąć na rower?

Napisano 05.04.2006 - |23:20|

Bylo tak, ze boone, Vol 7, Jonasz (do Jego postow zastrzerzen w ogromnej wiekszosci nie mialem) i piotrekoonpl podchodzili pod setke / dzien. Co gorsza nie byly to pojedyncze dni ale seriami kilka dni z rzedu.
Piotrek i Vol 7 w wiekszosci pisali bez wiekszego sensu, ale teraz czytajac ich ostatnie posty widac przejscie ilosc --> jakosc :)
PS. Moderatorska uszczypliwosc: Gdybys to Ty mial zostac moderatorem to pewnie zadnego spisku by nie bylo ;)

1. sorry, ale ja miałem tylko raz wynik powyżej 100 i tylko 20 podchodziło pod kosz ;) a powyżej 50 byłem 2 razy (oprócz tej stówy) jednak wtedy wszyscy sobie poszaleli, więc nie ma co wspominać...
2. w to nie wątpię - jednak ani ja, ani bonne kandytowa nie chcemy...
3. nie czepiam się zbytnio OT, ale LOST moderzy coś śpią...

cisza przed 18 odcinkiem...
  • 0

Dołączona grafika

#56 Grinch

Grinch

Nie będziesz mi tu przebywał obok stopy!

• Administrator
  • 1 304 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 06.04.2006 - |08:45|

Jesli sytuacja w dziale LOST nie poprawi sie, podejmiemy dosyc drastyczne dzialania.
Na LOST nie beda naliczane psoty a linicki uzytkownikow cofna sie o liczbe napisanych postow w tym dziale.
  • www.gwrota.com

#57 maslot

maslot

Starszy kapral

• VIP
  • 343 postów

Napisano 06.04.2006 - |09:07|

Jesli sytuacja w dziale LOST nie poprawi sie, podejmiemy dosyc drastyczne dzialania.
Na LOST nie beda naliczane psoty a linicki uzytkownikow cofna sie o liczbe napisanych postow w tym dziale.

A czy komukolwiek na tym zależy? Ja z przyjemnością oddam swoje punkty chętnemu. Oczywiście gratyfikacja pieniężna byłaby mile widziana ... :)
  • 0

#58 Grinch

Grinch

• Administrator
  • 1 304 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 06.04.2006 - |09:10|

Niestety sa osoby ktorym tylko na tym zalezy.
  • www.gwrota.com

#59 nilhir

nilhir

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 105 postów

Napisano 06.04.2006 - |09:26|

Może poprostu nie wyświetlać licznika postów i będzie po kłopocie. Może i jest kilka osób którym zależy na liczniku postów, ale jednak większość tu jest po to żeby dyskutować bo akurat to jest najlepsze forum o lostach - reszta to jakieś zazwyczaj na fora.pl, gdzie jest 20 użytkowników z czego 5 to "admini" a 10 to "moderatorzy" i nic ciekawego tam nie ma więc to jest jedyne forum gdzie można normalnie podyskutować. Najlepiej dorzuić tu z 1-2 moderatorów, wyłączyć licznik postów i problem statsowania znacznie się zmniejszy.
  • 0

#60 Grinch

Grinch

• Administrator
  • 1 304 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 06.04.2006 - |09:31|

Wylaczenie licznika postow nie jest jakimkolwiek rozwiazaniem problemu.
Postanowilismy, ze bedzie cos takeigo jak licznik, rangi. Bo forum ma byc tez zabawa. Rangi maja byc nadawane naturalnie bez pisania bzdur. A jak to w zyciu, jesli ktos sie nie potrafi zachowac to nawet szeregowym nei zostanie.
  • www.gwrota.com

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych