Użytkownik jack edytował ten post 23.06.2006 - |13:03|
Statki kosmiczne w Stargate
Napisano 14.05.2006 - |15:41|
My tylko decydujemy, jak wykorzystać dany nam czas"
Gandalf - Drużyna Pierścienia
Napisano 14.05.2006 - |18:15|
Napisano 14.05.2006 - |22:54|
Co do osłon, to tak padają po pierwszych 2 strzałach, ale Ha'Tak nawet tyle nie wytrzymał...
Nasza broń nie przebija osłon Ha'Taka, ale o Ha'Tal nie przebija naszych...
304 ma lepszy napęd niż 303, lepsze tarcze, większy hangar i więcej działek niż 303, tak jest w ogóle nie ma rozwoju naszych jednostek...
Ps Badanie nad nową lepszą bronią, jeśli by trwały od podstaw, to w najlepszym razie po 10-15 latach (powiedzmy tyle trwa, stworzenie czegoś innowacyjnego) coś zostanie osiągnięte, a w tym czasie to może już nas nie być...
Ps2 Odyseja, Dedal, Korolew to te same jednostki, to tak jakby szukać róznice między 747 a Jumbo Jetem
ps3 chciałem coś jeszcze napisać, ale mi sen odebrał pamięć i nie pamiętam co to było...
Napisano 14.05.2006 - |23:46|
1). frachtowce? i co bedziemy przewozic? w dodatku nieuzbrojone? jeden glajder i stracimy frachtowiec1). po co uzbrajać nasze statki w cokolwiek, lepiej wydać kasę na badania i latać nieuzbrojonymi frachtowacami....
2). może za milenium będziemy mieli broń zdolną do znisczenia staktów ORI
3). Ps Badanie nad nową lepszą bronią, jeśli by trwały od podstaw, to w najlepszym razie po 10-15 latach (powiedzmy tyle trwa, stworzenie czegoś innowacyjnego) coś zostanie osiągnięte, a w tym czasie to może już nas nie być...
4). Ps2 Odyseja, Dedal, Korolew to te same jednostki, to tak jakby szukać róznice między 747 a Jumbo Jetem
5). ps3 chciałem coś jeszcze napisać, ale mi sen odebrał pamięć i nie pamiętam co to było...
2). pradawnym dojscie do wszystkiego zajelo dlugo. bo byli na ziemi kilka milionow lat temu. myslisz ze my to zalatwimy w tysiac lat ? :>
3). nie zapominaj ze mamy super carter, ktora stworzy wszystko na miejscu
4). dobre
5). znam ten bol, bo chyba sie juz z 10 minut zastanawiam nad tym postem i tym co chcialem napisac :>
Napisano 15.06.2006 - |17:16|
jest juz zarys broni plazmowej wprawdzie jak narazie proby konczyly sie niepowodzeniem ale koncepcja i jakis tam procent ze zadziala jest, byla mowa ze bron ta ma zostac instalowana na statkach zamiast broni tradycyjnej, mojim zdaniem tworcy mogli by wprowadzic cos nowego, stwozonego przez ludzi, cos co ma szanse narobic zamieszania wsrod wrogow, mamy przecie Carter i Mackeya, jesli dysponuja oni takimi samymi srodkami co inne najinteligentniejsze istoty w galaktyce
Takrze panowie, dali nam dluto i marmur, my zas jestesmy w stanie cos wyrzezbic co moze stac sie bardzo przydatne, wkoncy jestesmy potomkami pradawnych przyjamniej ja tak mysle, wiec mamy ogromny potencjal, co tam taki maly szary ludek, niech daje kosc i ucieka do budy
Użytkownik silent_ edytował ten post 15.06.2006 - |17:19|
Napisano 15.06.2006 - |19:14|
jaasnejest juz zarys broni plazmowej wprawdzie jak narazie proby konczyly sie niepowodzeniem ale koncepcja i jakis tam procent ze zadziala jest, byla mowa ze bron ta ma zostac instalowana na statkach zamiast broni tradycyjnej, mojim zdaniem tworcy mogli by wprowadzic cos nowego, stwozonego przez ludzi, cos co ma szanse narobic zamieszania wsrod wrogow, mamy przecie Carter i Mackeya,
myślę, że ich tarcze spokojnie sobie poradzą; to juz lepiej na nich polecieć z szablą efekty te same :bag: (czytaj totalna masakra);
Est modus in rebus
Horacy
Prawda ma charakter bezwzględny.
Kartezjusz
Przyjaźń, tak samo jak filozofia czy sztuka, nie jest niezbędna do życia. . . Nie ma żadnej wartości potrzebnej do przetrwania; jest natomiast jedną z tych rzeczy, dzięki którym samo przetrwania nabiera wartości.
C.S. Lewis
Napisano 23.06.2006 - |11:59|
Napisano 11.08.2006 - |08:31|
Mam pytanko do wyjadaczy SG
a mianowicie skąd się wzioł Orion w SGA ??
Z wyglądu przypomina statek lantian który zniszczyła jego załoga po tym gdy dowiedzieli się, że wreith chcą ukraść ich technologię.
Ponadto jest wyposażony w technologię pradawnych więc ziemska konstrukcja raczej odpada.
Ponadto na początku odcinka statek jest poważnie uszkodzony, są problemy z hipernapędem oraz uzbrojeniem.
Skąd on się wzioł?
Jak ekipa atlantis go zdobyła?
Śledze raczej uważnie wszystkie odcinki, może coś przegapiłem ale nie sądze
Jaka jest wasza opinia na ten temat?
Napisano 11.08.2006 - |08:42|
Znaleźli go na planecie lantian w doku remontowym. Była to planeta, która wybuchała (wulkany ją zniszczyły, bo był tam jakiś system wykorzystujący energię geotermalną do zasilania osłon. System był przystosowany do krótkiego używania, a ludność tej planetki włączyła to na stałe no i sobie przy okazji na własne życzenie planetkę zniszczyli). Statek odkryli podczas zwiedzania podziemnego kompleksu na tej planecie i udało im się go na tyle uruchomić, że uciekli z planety przed jej eksplozją i dotarli do Atlantis.Witam.
Mam pytanko do wyjadaczy SG a mianowicie skąd się wzioł Orion w SGA ??
Napisano 11.08.2006 - |09:11|
Sezon 2 odcinek 19 pod tytułem INFERNOw 2 sezonie to było? czy którym bo za diabła nie pamiętam tego a oglądam regularnie O_o będe musiał dokładnie sprawdzić czy mam all odcinki
Napisano 11.08.2006 - |13:24|
w 2 sezonie to było? czy którym bo za diabła nie pamiętam tego a oglądam regularnie O_o będe musiał dokładnie sprawdzić czy mam all odcinki
Tak to był drugi season. Bo sobie tym długo niepolatali i to chyba jakoś pod koniec drugiego
Co do broni energetycznej. Ok fajna jest ale czy wyrządza duże straty raczej nie. A też można ją przechwycić. Co da to że bedziemy mieli działka które zurzywają moc generatorów. Najpierw postarajmy się o wydajne generatory a dopiero zacznijmy myśleć o broni energetycznej. Wg mnie to podstawa.
Asgardczycy dali nam osłony to mogli by idać wydajne generatory.
Co za różnica czym wywalimy w Wraith/ORI
Wraith przechwytują trafienia przymując je na siebie. (Darty), a ORI mają potężne osłony. Strzelanie widłami wyjdzie taniej a ten sam efekt.
Zresztą Asgard był tak bardzo nowoczesny że replikatorów nie mogli pokonać i potrzebowali kogoś "Głupszego" od siebie do rozwiązania problemu.
Pozdrawiam
SG: Goauld: Jaffa Cree !!!
SG: Asgard: Greeting
Startrek: Borg: Low you shields, Prepare to assimilate
Napisano 11.08.2006 - |13:55|
Najlepszym dowodem jest satalita pradawnych z 1 sezonu atlantis, który jednym strzałem zniszczył statek rój a moc generowana przez jeden generator naquada była aż nadto wystarczająca.
Napisano 11.08.2006 - |13:59|
Reaktor naquadah był wystarczający tylko dla tego, że broń zbierała energię w wielkich kondensatorach. Dlatego zresztą satelita został tak szybko zniszczony, ponieważ generator ziemian nie dał rady zapewnić więcej mocy i kondensatory się za długo ładowałyNajlepszym dowodem jest satalita pradawnych z 1 sezonu atlantis, który jednym strzałem zniszczył statek rój a moc generowana przez jeden generator naquada była aż nadto wystarczająca.
Użytkownik Plaski999 edytował ten post 11.08.2006 - |14:01|
Napisano 11.08.2006 - |14:20|
Reaktor naquadah był wystarczający tylko dla tego, że broń zbierała energię w wielkich kondensatorach. Dlatego zresztą satelita został tak szybko zniszczony, ponieważ generator ziemian nie dał rady zapewnić więcej mocy i kondensatory się za długo ładowały
przed następnym strzałem (no między innymi dlatego, bo innym powodem było zepsucie się obejścia, które zrobili, bo oryginalna linia zasilania była walnięta
)
No niestesty. Zobaczcie ile ten satelita miejsca zajmował. Raczej nie można ich było budować hurtowo
Co do asgardczyków: nie dają nam broni (OK) ale energię mogliby dać
SG: Goauld: Jaffa Cree !!!
SG: Asgard: Greeting
Startrek: Borg: Low you shields, Prepare to assimilate
Napisano 10.09.2006 - |16:15|
Napisano 20.09.2006 - |11:27|
Biorąc stan naszej wiedzy i umiejętności z realnego świata, na którym to Stargate się opiera. Wychodzi, że najłatwiejszym do odtworzenia byłaby właśnie broń energetyczna. Dzisiaj jedyną przeszkodą do konstruowania takiej broni jest źródło zasilania. W Stargate mamy ten problem z głowy. Więc nie rozumiem dlaczego takowej broni nie odtworzono.
Udało się zamiast tego zbudować hipernapęd, który jest tak skomplikowany i trzeba rozwiązać tyle problemów, że mając działający egzemplarz, a nawet 10! Nie udałoby się nam zbudować działającego przez dobrych kilkanaście lat, jeśli nie dłużej. Do tego osłony, o których nawet nie wiadomo jaki rodzaj pola mógłby działać w ten sposób, aby powstrzymywać strumienie energii i obiekty materialne.
Tutaj któś powie, że były problemy i nie działał, Dopiero ten od Asgardczyków zadziałał. Nie prawda! działał tylko źle! A to zasadnicza różnica.
Jasno wynika z logiki, że broń enegretyczna jest pierwszą żeczą jaką powinniśmy odtworzyć na podstawie otechnologii Goa'uld'ów!!!
Napisano 20.09.2006 - |14:12|
Udało się zamiast tego zbudować hipernapęd, który jest tak skomplikowany i trzeba rozwiązać tyle problemów, że mając działający egzemplarz, a nawet 10! Nie udałoby się nam zbudować działającego przez dobrych kilkanaście lat, jeśli nie dłużej. Do tego osłony, o których nawet nie wiadomo jaki rodzaj pola mógłby działać w ten sposób, aby powstrzymywać strumienie energii i obiekty materialne.
Jak mi wiadomo przy budowie hipernapędu pomagał nam Asgard, a co do osłon to dostaliśmy je od Asgardu, wystarczyło tylko poznać zasade działania i można bez problemu montować je na naszych statkach:afro:
Prawo Clarke'a
Napisano 20.09.2006 - |14:21|
Jak mi wiadomo przy budowie hipernapędu pomagał nam Asgard, a co do osłon to dostaliśmy je od Asgardu, wystarczyło tylko poznać zasade działania i można bez problemu montować je na naszych statkach:afro:
Wątpie, żeby to było takie proste
My tylko decydujemy, jak wykorzystać dany nam czas"
Gandalf - Drużyna Pierścienia
Napisano 20.09.2006 - |14:53|
Napisano 20.09.2006 - |17:10|
My DOSTALIŚMY osłony od Asgardu. Nie potrafimy ich produkować.
Nie pamiętam już dobrze, ale wydaje mi się, że na samym początku mieliśmy własne osłony zbudowane na podstawie osłon Goa'uld'ów, a dopiero później dostaliśmy te od Asgardu.
Co do hipernapędu to Asgard pomógł nam zbudować bufor, ale wcześniej mieliśmy działający hipernapęd.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Logowanie »