Skocz do zawartości

Zdjęcie

Veronica Mars

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
159 odpowiedzi w tym temacie

#41 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 529 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 12.08.2006 - |15:36|

Marcin moglbys podac zrodlo tej informacji o jej korzeniach?

Informacja choćby tu :--> http://www.imdb.com/name/nm0068338/bio = Ma Polsko-Irlandzkie korzenie. A przy okazji jest na 11 miejscu listy "Hot 100 of 2006" magazynu Maxim. :D

A do jutra w końcu mam nadzieję znaleźc czas i dokończyć 2 sezon VM i wtedy ocenię serial.

Użytkownik biku1 edytował ten post 12.08.2006 - |23:35|

Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#42 martina29

martina29

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 331 postów

Napisano 21.08.2006 - |20:59|

3 sezon nadchodzi.. mam wiec pytanko czy grupa hatak, skoro zajmujemy sie tui juz nie tylko sf, bedzie brała udział w tłumaczeniu ?
ot tak sobie pytam :D

obecnie jestem na koncowce 2 sezonu, wlasnie planuje obejrzec odc 16 :) i musze przyznac ze przygody pani detektyw VM wciagneły mnie. Serial oglada sie przyjemnie i juz. Troche trwało zanim zabrałam sie za te produkcje, ale warto było. W zasadzie to pare dni temu dopiero zakonczylam 1 sezon i ledwo to sie stało juz chciałam zabrac sie za drugi :)
  • 0
::. GRUPA TARDIS .::

Dołączona grafika

#43 pablocoo

pablocoo

Kapral

• Grupa Hatak
  • 249 postów

Napisano 21.08.2006 - |22:03|

@martina29 ja mam podobne wrazenia po obejrzeniu.
Odcinki finalowe sa rewelacyjne i chyba niewiele osob potrafi domyslic sie zakonczenia.

Grupa Hatak nie tlumaczyla poprzednich sezonow, wiec pewnie nie bedzie tlumaczyla 3ciego.
Ale z tego co kojarze wszsystkie (wiekszosc?) napisy robila jedna osoba, wiec mozna liczyc, ze napisy beda.
  • 0

#44 martina29

martina29

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 331 postów

Napisano 22.08.2006 - |19:09|

wow. jestem po całym drugim sezonie i musze powiedziec ze akurat takiej opcji nie obstawiałam. Mam nadzieje ze LoVe bedzie dalej..
  • 0

Dołączona grafika

#45 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 529 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 23.08.2006 - |15:45|

W końcu ( wcześniej z braku czasu były problemy) udało mi się obejrzeć do końca drugi sezon.
I nie żałuję ,pierwszy sezon określę tak: ,,przyjemny" w oglądaniu a drugi to już dobra/solidna rozrywka.
Szczególnie w tym drugim podobała mi się postać Logana i jego postawa,olewactwo i teksty były po prostu świetne (rozwalił mnie jak na policyjnym okazaniu przed lustrem weneckim wyszedł przed szereg i wygłosił mowę jakby odbierał nagrodę :D ) Z dialogów podobały mi sie jeszcze rozmowy Veroniki z ojcem - bardzo dobre.
Natomiast Veronica to już inna sympatyczna sprawa.Niesamowita i całkiem fajna z niej osóbka :blush: .Wcześniej widziałem ją na Hallmarku była conieco młodsza ale teraz to już całkiem ciekawie się prezentuje. ;P
Wracając do serialu dobrze się go ogląda (szczególnie im dalej tym lepiej) człowiek sie nie męczy a staje się ciekawy co tam sie dalej wydarzy.
A co do wspomnianego w wcześniejszych postach zakończenia 2 sezonu to faktycznie pełne zaskoczeńie i ta scena na dachu tego hotelu - świetna :clap:
Spokojnie mogę więc powiedzieć ,że polecam ten serial (jeśli ktoś lubi takie klimaty) i życze dobrej zabawy tym którzy go jeszcze nie widzieli.
A sam czekam na 3 sezon.

Mam nadzieje ze LoVe bedzie dalej..

Też mam taką nadzieję ,że między nimi coś dalej będzie.:D

Użytkownik biku1 edytował ten post 09.09.2006 - |16:54|

Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#46 martina29

martina29

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 331 postów

Napisano 23.08.2006 - |16:23|

Męczy mnie jedno:
W jaki sposob Logan odczytał wiadomość
» Click to show Spoiler - click again to hide... «
, skoro była adresowana do V od WIADOMO KOGO.
To kluczowa scena i to ze ja odczytal mialo znaczenie, ale ak to bylo mozliwe, skoro byl "u siebie"?

Prosze o odpowiedz.

Boze do pazdziernika tak dalejo :(

Użytkownik martina29 edytował ten post 23.08.2006 - |16:24|

• 0

Dołączona grafika

#47 pablocoo

pablocoo

Kapral

• Grupa Hatak
  • 249 postów

Napisano 23.08.2006 - |16:51|

Wyslala Loganowi tego smsa, niedlugo po tym jak
» Click to show Spoiler - click again to hide... «

Trzeba dokladniej ogladac :P

Użytkownik pablocoo edytował ten post 23.08.2006 - |16:52|

• 0

#48 martina29

martina29

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 331 postów

Napisano 23.08.2006 - |18:12|

obejzrałam scene jeszzce raz i rzeczywiscie, musialo mi wyleciec z glowy :P

a propos moze ktos wie jaka komorke ma panna Mars?
  • 0

Dołączona grafika

#49 k'9999

k'9999

Szeregowy

• Email
  • 27 postów

Napisano 23.08.2006 - |20:50|

a propos moze ktos wie jaka komorke ma panna Mars?

http://veronica-mars...topic.php?t=712
  • 0

#50 martina29

martina29

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 331 postów

Napisano 24.08.2006 - |12:57|

dzieki.
a propos jakies spoilerki na 3 sezon?

mysle ze nie zaszkodzi wypełnic, sezon 3 pewny, ale trzeba myslec o przyzslosci :
upc nie jest jakim gigantem wsod tv chyba wiec trzeba wykazac zainteresowanie, bo z tego co wiem rating VM w USA jest sredni ( WHY??) :

http://www.petitiononline.com/vmars/

Użytkownik martina29 edytował ten post 24.08.2006 - |18:34|

• 0

Dołączona grafika

#51 Skaara

Skaara

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 267 postów

Napisano 25.08.2006 - |12:11|

Obejrzałem ostatnio 3 pierwsze odcinki tego serialu i musze powiedzieć,że mnie od razu wciagnęło na całego :D Jak dla mnie idealne połączenie:kryminał w środowisku młodzieżowym. Zobaczymy jak będzie dalej ale jeżeli seial utrzyma poziom trzech pierwszych odcinków to po prostu chyba nie wytrzymam czekając na kolejne odcinki hehe
  • 0

#52 martina29

martina29

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 331 postów

Napisano 25.08.2006 - |14:00|

skaara , im dalej tym lepiej wiec uwazaj bos ie wciagniesz :D
2 porzadne sezony :). a trzeci juz tuz tuz.. szkoda ze jednak do pazdziernika jeszcze tyle czasu :(
  • 0

Dołączona grafika

#53 natalka

natalka

Szeregowy

• Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 08.09.2006 - |18:04|

Hej!! Podobnie jak Wam bardzo podoba mi się serial Veronica Mars. Nie wiem czy wiecie, ale niedawno w internecie pojawiła sie petycja do TVN, aby wemitował serial w Polsce. Mam więc do Was prośbę - abyście dopisali się do tej petycji. Myślę, że warto, nawet jeśli ktoś już oglądał Veronicę Mars, niech inni, którzy nie ściągają serialu z internetu też maja szansę go obejrzeć!! Podpisów jest na razie bardzo mało, mam nadzieję, że już wkrótce bedzie więcej. Oto link do PETYCJI <<
  • 0

#54 martina29

martina29

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 331 postów

Napisano 09.09.2006 - |16:56|

z niecierpliwościa czekam na 3 sezon Veronici M.
Dobrze byłoby gdyby serial pojawił sie na antenie także u nas , w Polsce.
Petycja to dobre posunięcie, jednakże przedstawiona przez Ciebie petycja wymaga jeszcze obróbki merytorycznej itd. Trzeba byłoby to napisać bardziej składnie jeśli to ma wyglądac poważnie. Wtedy może więcej ludzi się podpisze.
  • 0

Dołączona grafika

#55 Drozdz

Drozdz

Kapral

• Użytkownik
  • 201 postów
  • Miastośląskie

Napisano 04.10.2006 - |10:05|

Właśnie znalazłem 1 odcinek 3 serii na mininowej widział to już ktoś bo mnie się to ściąga nieporadnie.
  • 0

#56 ujemny

ujemny

Starszy plutonowy

• VIP
  • 556 postów

Napisano 04.10.2006 - |11:27|

zgada sie
Veronica.Mars.S03E01.HDTV.XviD-LOL
wyszlo o 4 rano :)

PEACE :P
  • 0

#57 mortis4321

mortis4321

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 139 postów
  • MiastoSzczecin

Napisano 04.10.2006 - |21:05|

Odcinek dobry, ale sezon nie zapowiada sie na razie tak ciekawie jak sezon 2 (no ale w koncu ciezko przebic autobus z dzieciakami spadajacy z urwiska :) ). Ogolnie troche smiesznych scen z Veronica w trakcie zajec i z Mac, inne oblicze Dicka to najbardziej zapamietalem z tego odcinka. Troche nie zrozumialem kim byl ten koles co jechal z ojcem Veronici w samochodzie, no ale poczytam na forach to moze mi sie wszystko rozjasni.
I na koniec male "czarnowidztwo", jesli dalsze odcinki beda na podobnym poziomie to niestety obawiam sie, ze serial moze zostac anulowany (nie zeby byl zly, ale 2 sezon byl wg mnie tak dobry, tyle bylo tam ciekawych postaci, ze obawiam sie, ze 3 sezon moze wypasc slabiej na jego tle).
Mam nadzieje, ze moje proroctwa sie jednak nie spelnia i bedzie nam dane obejzec komplet 22 odcinkow (conajmniej :) ).
  • 0

#58 Drozdz

Drozdz

Kapral

• Użytkownik
  • 201 postów
  • Miastośląskie

Napisano 04.10.2006 - |21:13|

Wypluj te słowa!

Odpukaj w niemalowane!

A najlepiej to nie wypowiadaj tak strasznych opini! :]
  • 0

#59 Marlowe

Marlowe

Szeregowy

• Użytkownik
  • 68 postów

Napisano 04.10.2006 - |22:49|

Mam niestety podobne odczucia jak mortis4321, pierwszy odcinek na razie bez większych rewelacji, ale też bez jakiś wpadek, trzyma poziom. Moim zdaniem podzielenie całego sezonu na 3 bloki - związane jest to możliwością skaowania serialu, blokuje scenarzystów, trudno rozpisać więlowątkową intrygę jak ta z 2 sezonu w takim wypadku. Jednak trzymam kciuki by sezon dobił spokojnie do końca, a finał wywołał podobna mine jak ten zeszłoroczny.

PS. Pierwszy odcinek dostał rating 1.4 w przedziale wiekowym 18-49
  • 0

#60 martina29

martina29

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 331 postów

Napisano 05.10.2006 - |17:47|

Mam nadzieję, że dane nam będzie obejrzeć 22 odcinki..
Orientuje się ktos jak wygląda sprawa z napisami ?
  • 0

Dołączona grafika

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych