Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 041 - S02E17 - Lockdown

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
606 odpowiedzi w tym temacie

#41 rychu16

rychu16

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 92 postów

Napisano 30.03.2006 - |15:27|

Powinniscie to zobaczyć:

http://lost.cubit.ne...lastDoorMap.jpg
http://www.thehatcho.../dharmadoor.jpg

w drugim linku jest bardziej szczegółowy opis mapy: zwróćcie uwage na zielony napis na samym dole mapki: complete shutdown in effect(4.04.00;8.15.01;1.06.06)- tzn ze bunkier zamyka się samodzielnie raz na kilka lat- a ten dzien wypadl akurat w odcinku Lockdown- dzień 1 czerwca 2006 roku
EDIT
shit- leszeq mnie uprzedził- sorry :]

Użytkownik rychu16 edytował ten post 30.03.2006 - |15:33|

• 0

#42 eneldo

eneldo

Szeregowy

• Użytkownik
  • 69 postów

Napisano 30.03.2006 - |15:30|

a ja wam powiem tak:p
mimo wszystko liczyłem na lepszy odcinek:p
ale i tak było wspaniale.
świetne ostatnie 15 min.
sprawy się zwyczajowo komplikują.
chcę 6 kwietnia :P
  • 0

#43 borderline

borderline

Starszy kapral

• Email
  • 250 postów

Napisano 30.03.2006 - |15:41|

No i jeszcze moja wlasna teoria. Mysle, ze bunkier zostal zamkniety na przewidziany czas zrzutu. Przez glosnik zostalo nadane ostrzezenie aby udac sie do pokoju z komputerem aby moc wpisac liczby w czasie zamkniecia. Niestety cos sie uszkodzilo i jedynie dalo sie zrozumiec koncowe odliczanie.

brzmi sensownie. Trzeba jednak zastanowic sie, po co na czas zrzutu zamykac centralna czesc tego bunkra? Byc moze poto, by ochronic przelatujacy nad wyspa samolot przed jakims oddzialywaniem, ktore np mogloby spowodowac jego katastrofe?
  • 0

#44 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 30.03.2006 - |15:43|

w drugim linku jest bardziej szczegółowy opis mapy: zwróćcie uwage na zielony napis na samym dole mapki: complete shutdown in effect(4.04.00;8.15.01;1.06.06)- tzn ze bunkier zamyka się samodzielnie raz na kilka lat- a ten dzien wypadl akurat w odcinku Lockdown- dzień 1 czerwca 2006 roku
EDIT
shit- leszeq mnie uprzedził- sorry :]

Ale przeciez to nie jest 1 czerwca 2006. Jesteśmy gdzies pod koniec 2004.
  • 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#45 polakko

polakko

Szeregowy

• Użytkownik
  • 6 postów

Napisano 30.03.2006 - |15:44|

co do tych "dat" pod mapą to wydaje mi się że to jest jednak fałszywy trop...

po pierwsze druga data... 8.15.01... 15?!

a pozatym dość dziwnym wydaje się fakt że dwie pierwsze dostawy miały miejsce w odstępie roku (o ile oczywiście 2 ciąg liczb uznamy za datę) a kolejna po 5 latach... chyba by umarli w bunkrze (-ach) z głodu.

wg mnie podstawowe pytanie które wiąże się z mapą to: kto ją narysował? wg mnie "I am here" jest w tej mapie jednym z ważniejszych pkt. na dziś najprawdopodobniejsze wydaje mi się że rysował ją poprzednik desmonda (nie pamiętam czy padło jego imię)
i kolejne pytania...
czy da się uruchomić ultrafiloet "normalnie"? chyba tak skoro ktoś tą mapę tak narysował, nie udało by mu się to bez ultrafioletu. nie wiedziałby co rysuje...
jak długo ktoś ją rysował? john jak był przed zamknięciem przy kompie to było na zegarze bodaj 45 minut. wątpliwe by ktoś w tak krótkim czasie zdołał zamazać całe dzwi, rysując rzeczki i opisując tyle rzeczy.
  • 0

#46 rychu16

rychu16

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 92 postów

Napisano 30.03.2006 - |15:47|

Ale przeciez to nie jest 1 czerwca 2006. Jesteśmy gdzies pod koniec 2004.

ups... to w takim razie sorry :] . ale mam pytanie skad wiadomo, że to akurat rok 2004? bo już nie pamiętam tych szczególików z filmu na podstawie których mógłbym tak sądzić ;]
  • 0

#47 Seher

Seher

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 302 postów

Napisano 30.03.2006 - |15:47|

to nie musi byc 1 czerwca tylko 6 stycznia. Ale watpie by tu chodzilo o daty - jakos tak dziwnie rozplanowane.
  • 0

#48 franek

franek

Kapral

• Użytkownik
  • 240 postów

Napisano 30.03.2006 - |15:56|

8.15.01 może być datą. Amerykanie inaczej podają daty - najpierw miesiąc, potem dzień (stąd 11 września to u nich 9/11)

Jeśli chodzi o krzyżyki na mapie - może próbowano się z tych bunkrów przedostać do tego czegoś, co jest w środku, ale z różnych powodów się to nie udawało i dlatego krzyżyk? Jako droga bez dalszego przejścia? To wygląda tak, jakby próbowali kopać jakieś tunele... Ale pewnie się mylę :P
  • 0

#49 djkonus

djkonus

Szeregowy

• Użytkownik
  • 41 postów
  • MiastoKraków

Napisano 30.03.2006 - |16:01|

brzmi sensownie. Trzeba jednak zastanowic sie, po co na czas zrzutu zamykac centralna czesc tego bunkra? Byc moze poto, by ochronic przelatujacy nad wyspa samolot przed jakims oddzialywaniem, ktore np mogloby spowodowac jego katastrofe?

Dokładnie! To by w pewnym sensie potwierdzalo moją osobista teorie, ze cos musi oddziaływac na przelatujace samoloty, balony, statki :) Mysle że to ma wielki zwiakzek z tymi wszystkimi katastrofami...
  • 0

#50 The_Mighty_Partridge

The_Mighty_Partridge

Szeregowy

• Użytkownik
  • 22 postów

Napisano 30.03.2006 - |16:03|

Jak dla mnie odcinek na standardowym poziomie - fajnie się oglądało, ale 10/10 nie dam - bo liczę nadal na więcej ze strony twórców ....

Moim zdaniem prawdziwy Henry Gale to Henry Gale zamkniety we włazie ... Uważam, że cała jego historia jest prawdą - rozbił sie balonem, pochował żonę i został schwytany przez Danielle ... Czarnoskóry facet z prawa jazdy nie jest Henrym Gale ...

A historia Locke'a jakich wiele już się przewinęło w różnego rodzaju filmach - bez rewelacji ...
  • 0

#51 slimik

slimik

Szeregowy

• Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 30.03.2006 - |16:04|

piekny, wspanialy najlepszy odcinek z 2 serii
11/10 ;)
  • 0

#52 kurak

kurak

Szeregowy

• Email
  • 14 postów

Napisano 30.03.2006 - |16:19|

WOW. 10/10

Teraz trochę mojej własnej teorii. Nie wiem czy była pisana, czy nie, bo nie czytałem całego tematu. za co przepraszam.

Zacznijmy najpierw od szumu w głośnikach i jakiejś niewyraźnej gadki. Dla mnie to było ogłoszenie, żeby wpisać liczby i wyjść z bunkra i udać się pod miejsce zrzutu żarcia. Tak mi sie zdaje. Nie wiemy czy reszta bunkru też była zamknięta, czy tylko to część w której był lock.
Druga sprawa, ja nie wierze henrykowi, i coś czuje że on wcale nie wpisał tych liczb. Po 108 minutach zrobiło się to co miało zrobić, wyświetlił się obraz, a zegar ruszył od nowa. (niestety dlaczego tak się dzieje, to na to teori nie mam xD) Żarcie został spuszczone i wszystko wróciło do normy.
Zauważcie też jedno. Powiem coś teraz co będzie zaprzeczeniem powyższej teori, ale już sam nie wiem co mam myśleć na ten temat. Gdyby włazy się nie zamknęły, to by Lock, [beeep], za przeproszeniem zobaczył. Gdyby włazy sie nie zamknęły to by się obraz nie pokazał. A więc wydaje mi się, że Fiolet w tym pomieszczeniu, upuszczenie włazu i pokazanie tego rysunku nie jest powi,ązane z niepisaniem liczb. Równi dobrze mógłby byc ktoś kto wpisze liczby a lock by zobaczył to co zobaczył. Ale czemu to ma służyć? Kto to napisał i jak? Skoro właz się zamyka baaaaaaardzo rzadko? W jakim celu? A teraz dochodzę do wniosku, że jednak Hebry możliwe że wpisał liczby... Ale wątpie żeby zdążył, chłopak musiałby być szybkim Billem :]
Poprostu 0.0
  • 0

#53 kabut

kabut

Szeregowy

• Użytkownik
  • 62 postów
  • MiastoP3X-774

Napisano 30.03.2006 - |16:29|

Jak dla mnie odcinek na standardowym poziomie - fajnie się oglądało, ale 10/10 nie dam - bo liczę nadal na więcej ze strony twórców ....

Moim zdaniem prawdziwy Henry Gale to Henry Gale zamkniety we włazie ... Uważam, że cała jego historia jest prawdą - rozbił sie balonem, pochował żonę i został schwytany przez Danielle ... Czarnoskóry facet z prawa jazdy nie jest Henrym Gale ...

A historia Locke'a jakich wiele już się przewinęło w różnego rodzaju filmach - bez rewelacji ...

Czarnoskory mezczyzna nazywal sie Henry Gale i pochodzil z Minnesoty. Bylo to pokazane na prawie jazdy. Nie rozumiem po czym wnosisz, ze Henry to jednak Henry.

Tutaj masz potwierdzenie: http://lost-media.co...5033&fullsize=1

Użytkownik kabut edytował ten post 30.03.2006 - |16:33|

• 0

#54 daze

daze

Szeregowy

• Użytkownik
  • 5 postów

Napisano 30.03.2006 - |16:33|

(...)

(...)

Poznałeś to po znakach na wodzie czy na niebie? Czy może sprawdziłeś w amerykańskiej bazie danych?

<Ironia mode: off>

Jak dla mnie - bzdura.

(...)

P.RD (periotic ration drop) every 6 - 8 months. - Dokladnie to zdarzylo sie w odcinku, zrzut racji zywnosciowych

(...)

"4.08.00, 8.15.01, 01.06.06 Complete shutdown in effect" - sa to daty zrzutow zaopatrzenia. Wlasnie w tych dniach zamykaja sie bunkry/bunkier. Sadze, ze aktualna data na wyspie jest wlasnie pierwszy czerwca 2006

(...)

'every 6 - 8 months' - Pierwszą i drugą datę dzieli około 16 miesięcy, natomiast drugą i trzecią prawie 5 lat, więc, zakładając, że to daty, nie zgadzam się z teorią, że są to terminy zrzutów zaopatrzenia, no chyba, że coś w Dharmie poszło nie tak i mieli 'mały' poślizg. :)

Użytkownik daze edytował ten post 30.03.2006 - |16:44|

• 0

#55 timon

timon

Szeregowy

• Użytkownik
  • 41 postów

Napisano 30.03.2006 - |16:38|

Szum był bezwątpienia oznaką na to ze ma przybyć jedzenie, ale zamkniecie bunka miało oznaczac (jak dlamnie) ze nie maja wychodzić zeby im na lep to nie spadło. Takie jest przeznaczenie zamykania kogos, tak samo jak zamknely henrego w zbrojowni nie chcieli zeby wychodził, tak ich miało sie zamknąć. Zastanawia mnie jedno skoro rzarcie spadlo z nieba to musial je leciec tamtedy samolot, nie zobaczył czy moze nie chciał zobaczyc tych co obozoja na plazy?? I jeszcze jedna pytanie co teraz bedzie z Hernym i kim on jest ??:D Moze on zabil prawdziwego Henrego i go pochowal albo lecial znim w balonie hmmm ...
  • 0

#56 kwiatek

kwiatek

FLOWER POWER

• VIP
  • 2 530 postów
  • MiastoOpole

Napisano 30.03.2006 - |16:43|

Powinniscie to zobaczyć:
http://lost.cubit.ne...lastDoorMap.jpg
http://www.thehatcho.../dharmadoor.jpg

Całkiem, całkiem, ale osobiście wolę to:
www.sg1.pl/kwiatek/mapa.jpg
Enjoy :]
  • 0
Master of possimpible ;)

#57 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 30.03.2006 - |16:43|

Szum był bezwątpienia oznaką na to ze ma przybyć jedzenie, ale zamkniecie bunka miało oznaczac (jak dlamnie) ze nie maja wychodzić zeby im na lep to nie spadło. Takie jest przeznaczenie zamykania kogos, tak samo jak zamknely henrego w zbrojowni nie chcieli zeby wychodził, tak ich miało sie zamknąć. Zastanawia mnie jedno skoro rzarcie spadlo z nieba to musial je leciec tamtedy samolot, nie zobaczył czy moze nie chciał zobaczyc tych co obozoja na plazy?? I jeszcze jedna pytanie co teraz bedzie z Hernym i kim on jest ??:D Moze on zabil prawdziwego Henrego i go pochowal albo lecial znim w balonie hmmm ...

Tak czy owak Henry kłamie, a to zdradza niecne zamiary. Wszysko wskazuje, że

» Click to show Spoiler - click again to hide... «

• 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#58 kabut

kabut

Szeregowy

• Użytkownik
  • 62 postów
  • MiastoP3X-774

Napisano 30.03.2006 - |16:46|

Całkiem, całkiem, ale osobiście wolę to:
www.sg1.pl/kwiatek/mapa.jpg
Enjoy :]

Wow, super link. Na pewno rozwieje pare bezsensownych teorii. Latajace sciereczki sterowane przez szatana i motyczke o znaku 66.... tzn. 815 :P
  • 0

#59 Mingus

Mingus

Szeregowy

• Użytkownik
  • 35 postów

Napisano 30.03.2006 - |17:20|

100/10 Najlepszy odcinek z 2 sezonu
Powracają do "starych" dobrych odcinków
Macie jakieś teorie co do tych bunkrów?? Nie wiem czemu, ale mi kojarzą się one z jakąś konstelacją...

Co myślicie o "gwiezdnym" Lostsie?
  • 0

#60 Tagi

Tagi

Szeregowy

• Użytkownik
  • 5 postów

Napisano 30.03.2006 - |17:42|

A teraz z zupełnie innej beczki. Czy nie wydaje wam się że kobieta której Lock sprawdzał dom, to ukochana Sayda? Nie mam screena, ale jezeli ktos ma to niech porówna.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych