Skocz do zawartości

Zdjęcie

House M.D.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
386 odpowiedzi w tym temacie

#41 Lirene

Lirene

Szeregowy

• Użytkownik
  • 8 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 01.06.2007 - |22:40|

W istocie zakoczenie sezonu niesamowite. W ostatniej zagadce House spotkał Boga, choć nie chce sie do tego przyznać.

Nietypowym jest brak typowe cliffheangera. 2. zakończył się zamachem na życie Hausa, tutaj mamy tylko rozpad zaspolu. Ciekawe czy w 4. zobaczymu nowy zespół czy rekonstrukcje starego. A czy wogoele planowany jest 4?

Czy ktoś zrozumiał znaczenie ostatniej sceny z dwiema gitarami? Dość tajemnicza.

Sezon 4 będzie na pewno. Czytałam gdzieś, że oficjalnie potwierdzili.

Rozumiem, że oglądacie bez napisów? :sam6:

Ja niestety nie oglądam tego sama i w związku z tym napisy mi są niezbędne :sam2: Wszędzie szukam dobrego synchro do odcinka 3x22.HDTV.LOL :sam9: Jeśli ktoś ma to bardzo proszę o kontakt przez PM.

No i chyba nie muszę dodawać, że jestem House addicted :) Choć ten trzeci sezon (szczególnie początek) mnie trochę rozczarował....

Użytkownik Lirene edytował ten post 02.06.2007 - |23:04|

• 0

#42 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 01.06.2007 - |23:00|

szukam dobrego synchro do odcinka 3x22.HDTV.LOL

Nie znajdziesz poniewaz ta wersja zostala znukowana a nikt nie dopasowuje napisow do wersji serialu z bledami. Sciagnij sobie wersje wypuszczona przesz XOR.

Użytkownik Modes edytował ten post 01.06.2007 - |23:00|

• 0

#43 Lirene

Lirene

Szeregowy

• Użytkownik
  • 8 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 01.06.2007 - |23:43|

Nie znajdziesz poniewaz ta wersja zostala znukowana a nikt nie dopasowuje napisow do wersji serialu z bledami. Sciagnij sobie wersje wypuszczona przesz XOR.

Ehem... znukowana? Ok ;)

W kazdym razie dzieki za info.
  • 0

#44 fearless

fearless

Szeregowy

• Użytkownik
  • 31 postów

Napisano 02.06.2007 - |09:19|

Widać, że chcą dać nowe tchnienie serialowi.

Generalnie ponoć nikt ze składu nie ubędzie, choć dużo ma się zmienić w samym serialu. Ciekawe, trzeba czekać.

Widać wyraźnie, że w trzecim sezonie popracowano nad postaciami. Foreman, Chase, Cameron nie są już ładnym dodatkiem (albo obiektem drwin House'a), ale zależało twórcom, by pokazali też trochę więcej siebie.

Nie zapomnę w trzecim sezonie Morse'a. Na pewno dobry ruch.
  • 0

#45 pablocoo

pablocoo

Kapral

• Grupa Hatak
  • 249 postów

Napisano 05.06.2007 - |22:25|

Zacząłem oglądać serial (pół pierwszego odcinka za mną) i rany... napisy są "dość kiepskie"...
Synchro skaszanione (przerabiane z tmp), strasznie długie linie, literówki.
A widzę, że w kolejnych epizodach jest i gorzej (choć większość naprawdę przyzwoita).
Czy nie ma ktoś (+/-) popoprawianych napisów dla siebie?
  • 0

#46 pancor

pancor

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 518 postów
  • MiastoMielec/Warszawa

Napisano 06.06.2007 - |11:15|

wiem ze napisy do tv-ripow sa dobre, ale je wyrzucilem bo kompletuje teraz dvd-ripy
  • 0
You are what you believe yourself to be

#47 pablocoo

pablocoo

Kapral

• Grupa Hatak
  • 249 postów

Napisano 06.06.2007 - |11:28|

Dobre to pojęcie względne i po 2 obejrzanych epizodach na pewno nie mogę ocenić napisów jako dobre.
Tłumaczenie jest ok, ale technicznie słabo (czemu - pisałem wyżej).
Tak pobieżnie przejrzałem kilka plików do sezonu drugiego i widzę, że niektóre są niezłe: tmp, niepozamykane klamry w mdvd, pauzy w każdej linijce, w jednych napisach kilka linijek zupełnie pustych).
Mogę oczywiście oglądać bez, ale wtedy po obejrzeniu DEL, a jeszcze nie wiem, czy chcę to robić.
Widzę, że po prostu takie napisy są i innych wersji nie ma, dlatego pytam, czy ktoś może nie poprawiał dla siebie.
Wersja: hdrip czy dvdrip to nie problem, co to za sztuka przesunąć kilka razy tekst w momencie reklam? (fs jest taki sam)
  • 0

#48 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 20.08.2007 - |11:59|

Wcześniej było już o tym wspomniane teraz znamy już i datę i godzinę emisji pierwszego odcinka House M.D. w TVP2.
Jest to czwartek 6 września o godzinie 22 czyli akurat po LOST 3 w TVP1.
Całe szczęście nie wysilali się z "tworzeniem" jakiegoś dziwnego polskiego tytułu mamy więc zwyczajnie "Dr House".
Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#49 leviathan

leviathan

Starszy kapral

• VIP
  • 282 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 20.08.2007 - |12:47|

Wszystko fajnie, tylko mogliby zadbać o porządną reklamę serialu, a nie tak jak z BSG było.
  • 0

#50 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 20.08.2007 - |13:20|

Mam pytanie czy TEN serial jest wart oglondania...??? Pytam bo jestem ciekaw, wiem od kilku ładnych tygodni że ten serial ma być w TVP2 od 6 września! Pytam sie bo nie oglondałem żadnego odcinka tego serialu i nie wiem czy oglondać Hosue od 1 odcinka czy 2 sezon serialu "Supernatural" (1 sezon juz widziałem)o tej samej godzinie na TVN 7! Z 2 strony "Supernatural" mam tylko 1 sezon a House 3 wiec...???!!! Dajcie podpowiedz!!! Co Oglondać?!
  • 0

#51 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 20.08.2007 - |13:25|

Mam pytanie czy TEN serial jest wart oglondania...??? Pytam bo jestem ciekaw, wiem od kilku ładnych tygodni że ten serial ma być w TVP2 od 6 września! Pytam sie bo nie oglondałem żadnego odcinka tego serialu i nie wiem czy oglondać Hosue od 1 odcinka czy 2 sezon serialu "Supernatural" (1 sezon juz widziałem)o tej samej godzinie na TVN 7! Z 2 strony "Supernatural" mam tylko 1 sezon a House 3 wiec...???!!! Dajcie podpowiedz!!! Co Oglondać?!

Serial jest zdecydowanie godny oglądania, głownie dzieki fenomenalnej kreacji aktorskiej głownego bohatera.

A za oceanem w 25 wrzesnia startuje 4. sezon.

Użytkownik Jonasz edytował ten post 20.08.2007 - |13:26|

• 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#52 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 20.08.2007 - |13:29|

Mam pytanie czy TEN serial jest wart oglondania...???......... Dajcie podpowiedz!!! Co Oglondać?!

@Jonasz ma rację , sam sobie też odpowiedziałeś,że skądś ma te sezony a zresztą to wynika z wcześniejszych postów.
W końcu ludzie za coś go chwalą.

I chłopie weź włącz słownik w FF czy czego tam używasz albo w ogóle zajrzyj do niego czasami bo czytając kilka razy: "oglondać" to aż oczy bolą.

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#53 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 20.08.2007 - |14:58|

House M.D. to bezapelacyjnie NAJLEPSZY serial nie-kablówkowy i to nie tylko w ostatnim sezonie.
Zresztą za s2 i 3 dostał Złotego Globa.
Kreacja głównego bohatera to MAJSTERSZTYK.

Piękne inteligentne kino.

I przypominam ze ja nie lubię seriali medycznych a House to REWELACJA, choć to głównie psychologia i czarny humor.
  • 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych

#54 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 22.08.2007 - |09:50|

Słuchajcie mam pytanie: W czwartek 6 września o 22,00 na TVP2 będzie emitowany 1 sezon House! Nie widziałem żadnego odcinka tego serialu i nie wiem czy jest wart oglondania!? Tez serial ma 3 sezony z tego co wiem. Również w czwartek i o 22,10 na TVN7 będzie emitowany 2 sezon "Supernatural"! Widziałem 1 sezon więc chcę obejrzeć 2!
I tu jest moje pytanie: Co lepiej jest oglondac 1 sezon "House" czy 2 sezon "Supernatural"?!
"House" musiałbym sciągnąć 3 sezony a "Supernatural" tylko 1 więc wychodzi na to że lepiej wyjde na oglondaniu House! Ale nie wiem czy House jest dobrym serialem...!!! Doradzcie cos
  • 0

#55 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 22.08.2007 - |10:04|

@zagubiony4 czy Ty w ogóle czytasz to co powyżej w postach masz napisane ?
Ile razy ludzie mogą pisać o doskonałej kreacji aktorskiej i nagrodach jakich zdobył ten serial ?
I sam sobie odpowiedziałeś,że tu masz 1 a tu 3 do pobrania więc to czysta matematyka.

Użytkownik biku1 edytował ten post 22.08.2007 - |10:05|

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#56 inwe

inwe

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 968 postów
  • MiastoŻory(Śląsk)/Wrocław

Napisano 15.09.2007 - |09:26|

no po oglądnięciu końcówki 3 sezonu jest w głębokim szoku; spodziewałem się pewnych zmian, wymiany jednego może dwóch członków ekipy, ewentualnie jakiejś nowej postaci, ale wymiana całego zespołu kompletnie mnie zaskoczyła; choć z jednej strony fajnie jest zobaczyć nowe twarze to taka rewolucja w obsadzie może(choć mam nadzieję, że się tak nie stanie) negatywnie odbić się na serialu; zdążyłem się zżyć z Cameron, Chasem i Foremanem;

Użytkownik inwe edytował ten post 15.09.2007 - |09:27|

• 0
Najciemniej jest pod jabłonią.

Est modus in rebus

Horacy

Prawda ma charakter bezwzględny.

Kartezjusz

Przyjaźń, tak samo jak filozofia czy sztuka, nie jest niezbędna do życia. . . Nie ma żadnej wartości potrzebnej do przetrwania; jest natomiast jedną z tych rzeczy, dzięki którym samo przetrwania nabiera wartości.

C.S. Lewis

#57 Seth

Seth

Plutonowy

• VIP
  • 495 postów
  • MiastoWarszawa, Bielany

Napisano 15.09.2007 - |09:34|

Nie czytałem zadnych spilerów, więc nie wiem, ale czy jest to potwierdzona informacja czy tylko tak wnioskujesz z ostatniego odcinka? Bo nigdy nie wiadomo i sie moze okazać że wszyscy wrócą.
  • 0
6.0 Babylon5, BSG, Friends, Heroes, That 70's Show
5.5 Prison Break, Veronica Mars, House, Day Break, Lost, Smallville
5.0 Dexter, Firefly, How I Met Your Mother, Supernatural
4.5 SG-1, Atlantis, Farscape, KyleXY1, Sleeper Cell, O.C., Office
4.0 Rome, 4400, Joey, What I Like About You
3.5 SAAB, Eureka1, Dark Angel

#58 inwe

inwe

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 968 postów
  • MiastoŻory(Śląsk)/Wrocław

Napisano 15.09.2007 - |09:51|

@Seth

wnioskuję z ostatniego odcinka; oczywiście jest możliwość nagłego zwrotu i powrotu części starego team'u, ale IMHO jest wątpliwe, aby tak się stało(a już zupełnie nie wyobrażam sobie powrotu całej trójki);
  • 0
Najciemniej jest pod jabłonią.

Est modus in rebus

Horacy

Prawda ma charakter bezwzględny.

Kartezjusz

Przyjaźń, tak samo jak filozofia czy sztuka, nie jest niezbędna do życia. . . Nie ma żadnej wartości potrzebnej do przetrwania; jest natomiast jedną z tych rzeczy, dzięki którym samo przetrwania nabiera wartości.

C.S. Lewis

#59 fearless

fearless

Szeregowy

• Użytkownik
  • 31 postów

Napisano 15.09.2007 - |16:26|

Nikt z serialu nie odchodzi z tego co wiem, więc nie ma co się bać.
  • 0

#60 ujemny

ujemny

Starszy plutonowy

• VIP
  • 556 postów

Napisano 15.09.2007 - |17:09|

Prośbę mam z ramienia n24 i swojego :)
Osoby w posiadaniu Napisów do House M.D. Sezon 1 proszone są (jeśli mogą) o wrzutkę tego co brakuje a są tylko odcinki 1x01 i 1x21 :/ na n24
Jeśli napisy są średni i nie przejdą przez automat proszę wysłać całą paczkę na maila napisy24@gmail.com
Dziękuję :)

PEACE :P
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych