Skocz do zawartości

Zdjęcie

Offtopic

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
242 odpowiedzi w tym temacie

#41 piotrekoonpl

piotrekoonpl

Plutonowy

• Użytkownik
  • 374 postów

Napisano 16.03.2006 - |18:57|

Nie wiem co myslec o ksiazce dlatego chce ja kupic:P szczerze mowiac bardzo podoba mi sie ten serial ale za duzo czekania , wiem moze ktos pomyslec ze co ze mnie za widz/fan skoro nie umiem poczekac , moge poczekac ale w granicach rozsadku a nie 3 tyg :(!! dlatego chce kupic ksiazke aby choc troche dowiedziec sie czegos wiecej , o filmie i dlaszych wydarzeniach

ksiazka opowiada o bohaterce którea"podobno" pojawia sie w serialu ale pojawi sie w jakim kluczowym momencie czyli na ten moment mozemy jeszcze poczekac,a co do nastepnych odc lost to trzeba uzbroic sie w cierpliwosc nastepny odc za 6 dni
  • 0
Dołączona grafika
see you in another life brother...

#42 igor

igor

Szeregowy

• Użytkownik
  • 33 postów
  • Miastoz przyszłości :P

Napisano 16.03.2006 - |19:01|

Można monitorowac, jeśli sie wie czego się szuka.

Wyobraż sobie, że masz dwa zdjęcia satelitarne tego samoge obszaru. są najpierw normowane, by uniknąc róznic związanych z zmianami pogody, intensywnosci świtła i tak dalej. następnie oba zdjęcia dzielone sa na zadanej wielkości obszary - powiedzmy metr na metr i te obszary sa porównywane. Software wychwytuje znaczace róznicy w barwie, intensywności, rozpoznaje krawędzie (nagłe zmiany koloru i intensywności). jeśłi w jakims obszarze występuje wiecej niż przewidziany przez zadany próg znaczacych róznic. Obszar ten jest flagowany i przechodzi do bardziej szczegółowej analizy. To sa standardowe procedury stosowane w szpiegostwie satelitarnym od wielu lat.

Nie zapominaj, też że istnieje także fotografia oparta na podczerwieni, która wychytuje zmiany w emisji ciepła.

Tak , masz racje , moze cos takiego jest , ale jezeli juz tak szpieguja to po co mieliby szpiegowac samotna wyspe na srodku oceanu? Bardziej przydaly by sie im zdjecia jakis strategicznych budynkow/miejsc niz samotenj wyspie ktora na pozor wyglada jak tysiace innych

P.S.Dlaczego nie pojawia sie obrazek pod moim nickiem? Jego wgrywanie tyle trwa? czy jakis blad
  • 0

#43 piotrekoonpl

piotrekoonpl

Plutonowy

• Użytkownik
  • 374 postów

Napisano 16.03.2006 - |19:03|

Tak , masz racje , moze cos takiego jest , ale jezeli juz tak szpieguja to po co mieliby szpiegowac samotna wyspe na srodku oceanu? Bardziej przydaly by sie im zdjecia jakis strategicznych budynkow/miejsc niz samotenj wyspie ktora na pozor wyglada jak tysiace innych

P.S.Dlaczego nie pojawia sie obrazek pod moim nickiem? Jego wgrywanie tyle trwa? czy jakis blad

a zaladowales avatara??może za duży rozmiar??
  • 0
Dołączona grafika

#44 boone

boone

Sierżant

• Email
  • 686 postów
  • MiastoPodgorica

Napisano 16.03.2006 - |19:04|

albo zły format pliku, jest tylko kilka wyznaczonych ktore mogą byc, przejrzyjj je
  • 0
Cause you never think the last time is the last time, you think there'll be more.

#45 igor

igor

Szeregowy

• Użytkownik
  • 33 postów

Napisano 16.03.2006 - |19:07|

juz jest chyba dobrze :D dzieki za pomoc
  • 0

#46 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 16.03.2006 - |19:10|

Ja nie mówie o szpiegowaniu wogóle, lecz o poszukiwaniu miejsca katastrofy. Zobacz kilka postów wyżej.

Zbyt wiele ludzi jest zainteresownych w odnalezieniu wraku i ewentualnych rozbitków i zbyt wielkie pieniadze sa w to zaangażowane, by zaniechac wykożystania wcale nie tak drogiej technologii. Geoimaging i remote sensing juz dawno stało się technologia cywilną.
  • 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#47 piotrekoonpl

piotrekoonpl

Plutonowy

• Użytkownik
  • 374 postów

Napisano 16.03.2006 - |19:12|

Ja nie mówie o szpiegowaniu wogóle, lecz o poszukiwaniu miejsca katastrofy. Zobacz kilka postów wyżej.

Zbyt wiele ludzi jest zainteresownych w odnalezieniu wraku i ewentualnych rozbitków i zbyt wielkie pieniadze sa w to zaangażowane, by zaniechac wykożystania wcale nie tak drogiej technologii. Geoimaging i remote sensing juz dawno stało się technologia cywilną.

no wiadomo przecież służby ratownicze itp.itd nie bawią się w big brothera,może to wszytko to jeden wielki big brother
  • 0
Dołączona grafika

#48 igor

igor

Szeregowy

• Użytkownik
  • 33 postów

Napisano 16.03.2006 - |19:13|

Ale jak juz ich szkuja || chociaz nie wiem skad moga wiedziec gdzie sa jak samolot zszedl z kursu o ponak kilkaset kilometrow||NIE MOZLIWE zeby ich szukali 2 miesiac , moga byc uznani za zaginionych :D i juz nikt o nich nie pamieta , moze poszli na "straty"|| chociaz w tym filmie wszystko jest mozliwe
  • 0

#49 piotrekoonpl

piotrekoonpl

Plutonowy

• Użytkownik
  • 374 postów

Napisano 16.03.2006 - |19:14|

Ale jak juz ich szkuja || chociaz nie wiem skad moga wiedziec gdzie sa jak samolot zszedl z kursu o ponak kilkaset kilometrow||NIE MOZLIWE zeby ich szukali 2 miesiac , moga byc uznani za zaginionych :D i juz nikt o nich nie pamieta , moze poszli na "straty"|| chociaz w tym filmie wszystko jest mozliwe

to takie coś jak trójkąt bermudzki :hyhy: :hyhy:
  • 0
Dołączona grafika

#50 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 16.03.2006 - |19:19|

Kontrolerzy wiedzą dokładnie w jakim momencie stracili kontakt z samolotem. Jesłi zmiana kursu w stronę najblizszego lotniska zdolnego przyjąc taki samolot jest standardowym działaniem pilota, a pewnie jest, typuje sie lotniska o takim standardzie i bada obszary wzdóż tych linii. Potem przechodz się do mneij prawdopodobnych obszarów, tak aż zbada się cały obszar w zasięgu samolotu. w tamtym rejonie nia ma aż tak dużo lądu. Kilka tysięcy wysp. jakos nie moge pzryjąc założenia, że przed uznaniem wodowania, za jedyne możłiwe, odrzucono możliwośc lądowania gdzieś.
  • 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#51 igor

igor

Szeregowy

• Użytkownik
  • 33 postów

Napisano 16.03.2006 - |19:19|

to takie coś jak trójkąt bermudzki :hyhy: :hyhy:

mozliwe || na poczatkunawet tak pomyslalem
  • 0

#52 piotrekoonpl

piotrekoonpl

Plutonowy

• Użytkownik
  • 374 postów

Napisano 16.03.2006 - |19:21|

może jest ale bardziej jestem pewien że to dharma,bo w trójkącie bermudzkim jakieś coś tam dziala,mam to opisane w ksiazce z gegry :P :P
  • 0
Dołączona grafika

#53 igor

igor

Szeregowy

• Użytkownik
  • 33 postów

Napisano 16.03.2006 - |19:56|

może jest ale bardziej jestem pewien że to dharma,bo w trójkącie bermudzkim jakieś coś tam dziala,mam to opisane w ksiazce z gegry :P :P

To takie cos jak trojkat bermudzki istnieje? myslalem ze to wymysly :D :censored:
  • 0

#54 piotrekoonpl

piotrekoonpl

Plutonowy

• Użytkownik
  • 374 postów

Napisano 16.03.2006 - |19:57|

To takie cos jak trojkat bermudzki istnieje? myslalem ze to wymysly :D :censored:

hehe widze że nieoczytany jesteś
  • 0
Dołączona grafika

#55 igor

igor

Szeregowy

• Użytkownik
  • 33 postów

Napisano 16.03.2006 - |20:01|

hehe widze że nieoczytany jesteś

nie jestem nieoczytany tylko nie douczony , wogole z gegry to mam straszne tyly :D chociaz mam 5 no wiec istnieje ten "trojkacik" :clap:
  • 0

#56 piotrekoonpl

piotrekoonpl

Plutonowy

• Użytkownik
  • 374 postów

Napisano 16.03.2006 - |20:15|

nie jestem nieoczytany tylko nie douczony , wogole z gegry to mam straszne tyly :D chociaz mam 5 no wiec istnieje ten "trojkacik" :clap:

Na dnie mórz i pod powierzchnią wieloletniej zmarzliny w niskiej temperaturze i pod wpywem wysokiego ciœnienia powstają hydraty, będące połączeniem wody i gazów, Z chemicznego punk-
u widzenia są to związki klatkowe, tak zwane klatraty (łac. clatratus - "zamknięty w klatce").

W hydratach cząsteczki zamarzniętej wody tworzą klatki w kształcie dwunastościanów, w któ­rych zamknięte są cząsteczki gazów - najczęściej metanu

Mieszanina wody morskiej i gazu, mająca mniejszą gęstość, miała doprowadziæ do nagłych zatonięć tlatków. Podobnie samoloty - atmosfera o mniejszej gęsto­sci mogąła spowodować, że spadały, wcześniej eksplodując :hyhy: :hyhy: i wszytko jasne
  • 0
Dołączona grafika

#57 igor

igor

Szeregowy

• Użytkownik
  • 33 postów

Napisano 16.03.2006 - |20:19|

Na dnie mórz i pod powierzchnią wieloletniej zmarzliny w niskiej temperaturze i pod wpywem wysokiego ciœnienia powstają hydraty, będące połączeniem wody i gazów, Z chemicznego punk-
u widzenia są to związki klatkowe, tak zwane klatraty (łac. clatratus - "zamknięty w klatce").

W hydratach cząsteczki zamarzniętej wody tworzą klatki w kształcie dwunastościanów, w któ­rych zamknięte są cząsteczki gazów - najczęściej metanu

Mieszanina wody morskiej i gazu, mająca mniejszą gęstość, miała doprowadziæ do nagłych zatonięć tlatków. Podobnie samoloty - atmosfera o mniejszej gęsto­sci mogąła spowodować, że spadały, wcześniej eksplodując :hyhy: :hyhy: i wszytko jasne

czyli istnieje cos podobnego , ale da sie z tego wyjsc , ahh to HOLYWOOD
  • 0

#58 piotrekoonpl

piotrekoonpl

Plutonowy

• Użytkownik
  • 374 postów

Napisano 16.03.2006 - |20:22|

czyli istnieje cos podobnego , ale da sie z tego wyjsc , ahh to HOLYWOOD

właśnie to HOOLYWOOD :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:
  • 0
Dołączona grafika

#59 igor

igor

Szeregowy

• Użytkownik
  • 33 postów

Napisano 16.03.2006 - |20:23|

właśnie to HOOLYWOOD :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:

no , ekhm , no jakby to powiedziec , klawiatura mi sie zacina i zapomnialem jednego O :)
  • 0

#60 piotrekoonpl

piotrekoonpl

Plutonowy

• Użytkownik
  • 374 postów

Napisano 16.03.2006 - |20:32|

no , ekhm , no jakby to powiedziec , klawiatura mi sie zacina i zapomnialem jednego O :)

no tak hOlywood
  • 0
Dołączona grafika

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych